3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Parancsolj. ez a külsõ héj kerékkel:
Az autó 9100 face, ebbõl 3800 face a 4 kerék. Vagyis a kaszni+lámpa bukócsõ belsõtér+kiegészítõk mint szárny, viszzapillantók tehát minden más ebbõl 5300 face. azt hiszem ez még lowpoly kategóriába számít.

Mission Impossible 2010: PRO Class

oryon
PeteSilver: Nagyon jó lett(ek). Ez a "mennyiség hatása" nagyon jó...bár ennyi autóm lenne 😊)))

? polyból áll egy???
Low-poly wire-t tudnál mutatni, plz.

Oryon

petesilver
jajj! ez megint egymás alatt volt, mégis egymás mellé került! Sorry! valaki átszerkesztené?

petesilver
THX! Van 2 ilyen is😊:

Aldaryn
Emberek, épp most állok át MAX 7-re és lenne pár plugin jellegû kérdésem, tudom, hogy 3D warezba kellene nyomni, de elsõnek ide:
MAX 7 alatt mûködõ verzió az alábbiakból:
Afterburn, Cebas Pro Optic Suite. Ennyi. :o) Mindkettõbõl DC-n csak 4.x meg 5.x hez való verziót találni. Ha vkinekvan, szóljon már. Thx.

per aspera ad astra

fle go
Nagyon klassz lett! Gratulalok! Szep a render is.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
+még ...tehát ha azt akarod, hogy mindenütt pl. 1 unit = 1cm-el dolgozz, akkor állítsad be ezt a "Coustumize/Units Setup/System unit setup" -ban a "System unit scale" viszony megadásával. Ha a környezetben emellett a megjelenítésben is szeretnéd látni a cm-t, akkor a "Coustumize/Units Setup" -ban kapcsold át metrikusra, ott cm-re.

Ezután, ha file-t loadolsz valahonnan, vagy akár importálsz, csak meg kell hagynod a proginak, hogy skálázza át a megnyitandó jelenetet a jelenleg használt system unit scale értékre. Nomeg arra kell + ügyelni, hogy minden más progiban is úgy ténykedj, hogy 1 generikus unit 1 cm. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
A jelenet méretezése MAX esetében nem a programban, hanem a jelenetben van eltárolva. (nem tudom, más progian ez hoygan van benne...) valójában minden "system unitokban" kerül tárolásra, szó sincs méterekrõl, vagy inchekrõl, vagy bármirõl, de a viszonyítási skalárt tartalmazzák a fileok. (tehát azt, hogy egy generikus unit (system unit) mivel egyenlõ) Tehát egy .max file ezt jó esetben tartalmazza is. 😊

Ha .max file-t nyitsz meg, és nem merge-eled, akkor annak a scene-nek a méretezése is megnyitódik. Amennyiben az éppen aktuális méretezés nem egyezik meg a megnyitandó file-éval, akkor kapsz egy üzenetet, amely tájékoztat errõl, és rákérdez, mit tegyen. (File load: Units mismatch) Adaptálódjon a környezet a file méretezéséhez, vagy skálázza a jelenleg használatosra.

per aspera ad astra

deko
ja még annyi, hogy nem merge-ölöm, hanem *.max kiterjesztéssel opennel nyitom meg.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Szevasztok, lenne egy másik kérdésem is:
ha beállítom a metric-et méterre és a gidet 1 méterre, miért nem marad úgy, ha LW-bõl, vagy Mayából importált fileokat hozok be maxba? visszaáll 10 méterre a gird és a metric beállítás sem lesz élõ. Hogy lehetne meghatároznom, hogy minden esetben ezeket a beállításokat alkalmazza, a deep-ben exportált filet?
Persze mindent torzítatlanul hoz be, meg UV-kat és textúrákat is rendesen, de kiõrli az idegemet, hogy minden birodalmi lépegetõ méretbe jön be a max saját elképzelése szerint.
Elõre is köszi, ha valaki tudja a megoldást.

deko --- az élet értelme: 42 ---

petesilver
😊 akkor nyertem, mert elõbb kész lettem😊 Amúgy továbbra is lowpoly szigorúan!

Dichter
Én is mercit csinálok éppen 😄

Nenad, köszi, megnézem.

fasza <#eljen>
ditcher:
a common parameresnel a render menuben, van olyan hogy files. Ha aztmondod neki pl anim.jpg akkor az animacio fazisai igy kovetik egymast. anim0001.jpg>anim0002.jpg>...
Az avit pedig ugyanigy csak ott persze video lesz belole.
Arra vigyazz ha max6-t hasznalsz hogy az uj avi.bmi (std plugin) legyen fent mer kulonben cumko lesz a vege.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver

Dichter
Egy advanced kérdésben lennétek a segítségemre? Azt szeretném megoldani, hogy ráközelítek egy objektumra, és az így létrejövõ lépéseket szeretném jpg-kben, vagy avi-ban viszontlátni. Konkretizálva: Azt szeretném látni, ahogy egyre közelebb kerülök egy tárgyhoz, amit rajzoltam.

Dave000
eléggé kihalt a fórum mostanság, sehol egy kép<#schmoll2><#schmoll2><#schmoll2>

Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB

nemtom neztetek a HL2-t de erosen gondolkodoba estem a textura minosegenek lattan hogy baromi jo lehet realtime cuccokat generalni.(pl belso terek stb) A fenyek is brutal jok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

photshop es painter azert kicsit mas a tema keretein belul.
en szivesen rajzolgatok vele, a festek amugy is draga es neki kell keszulni 😊

petesilver
Azért érdekes kirándulás volt, mivel nagyon erõs volt a kontraszt megközelítésben. Semmi bajom a photoshopal, nagyon szeretem, de a Cpainter rámutatott a felépítésében a nyilvánvalóra, hogy bár lehet trükközni a photoshopal, azért nem igazi festõprogi. Igaz, ki akra festeni? 😊 Mégis CG pályázatokon 2D munka többnyire photoshopos. ez azért érdekes!

velemenyem szerint annyit fejlodott azota hogy erdemesebb valtani, gondolok itt a sebessegre peldaul, a palettarol nem is beszelve a regebbiben nem lehetett ugy hasznalni mint ahogy a festo hasznalja, ott hagyomanyops modon kellett kavargatni. Ha a sebesseget nem is nezzuk a paletta akkora ujitas amit kar kihagyni. Ha meg komoly melorol van szo a PSD tamogatas fejlodese sem akarmi.

petesilver
Lehet!😊 Gyanús is, hogy a Mesterek a 6-ossal nyomatják!

morfium
thx
morfium, nezd meg a plugin.ini filet, a hairfx eleresi utvonala ketszet lesz benne. (nagy valoszinuseggel)

Boba
PeteSilver: Ha a Corel Painter9-re azt mondod nem semmi, a 6-ot istenítenéd! 😊

morfium
Sziasztok, a Turbosquid.DCP.HairFX.1.5.0.39.for.3dsmax.5_6-CT
-nél ezt dobja ki indulásnál a max6...
http://www.sg.hu/galeria/10120679841100642130.jpg
+ még vagy 10 ilyet ugyanígy a hairfxhez tartozót.
Tud valaki rá megoldást?
köszi!
petesilver
sorry! Mióta maxozok-photoshopozok, se film, se játék nagyon. És még így is annyi pótólni valóm van. Megnéztem a Corel pint 9-et, hát nem semmi festõ progi, nagyon ott van!

ja'jj, te artatlan tiszta lelek 😊
Half-Life2 😊 Pc Game

petesilver
azmiaz?

valoszinu mindenki a hl2t zuzza 😊

petesilver
ahh, az nagyon jó volt! Remek számot írtam!!!!😊

ha mar ugyis ennyire pangunk: 😊
petesilver
Max 6-ban az a trükk, hogy be van állítva a rendernél a materil slotokhoz lockolva a brazil viwer. Kapcsold ki a lockot/kis lakatra bök/ akkor átugrik scanline viewba, és látni fogod a materialokat.

akkor sok sikert hozza, majd mutasd hogyan boldogulsz vele (FR)
😊

KisQbi
Tetsuo : én nemtudok róla... szerintem biztos hogy nincsenek. szerintem kersgélj valami modellt neten.. vagy nemtom, hogy van e még a "Creature Creator" nevû plugin... az nem volt rossz... alapnak jó.

KisQbi
Vray mat-ot használtam és a render is az volt... hmm.. majd ha legközelebb felrakom megnézem. eddig egyedül az FR-rel nem volt semmilyen problémám...

vray-el max6 alatt nem kene hogy gondod legyen, maximum ha vray materialt hasznalsz es scanline renderer van belove.
max6 automatikusan az aktualis renderert teszi felelosse a material editorban levo anaygok rendereleseert.
Brazilnal kell valami trukk.De most nem emlekszem fejbol.

Egyebknet meg google is probalkozhatsz ha tudsz egy kicsit angolul

KisQbi
Maxer!

Hasonló a problémám a Vray-el... nemlátok csak fekete kis gömböket... de nem írja ki rá még azt sem hogy not supported.

Sziasztok!

Lenne nekem egy nagy gondom: a 3ds max 6 alá feltettem a legújabb brazilt, és a gond az, hogy amikor renderelõként az van beállítva, akkor a material editorban a material elõképek helyén csak a NOT SUPPORTED felirat jelenik meg! Ez csak nálam van így, vagy esetleg másnál is elõfordul, és mit lehetne ez ellen tenni? Amúgy nem bétás vagy ilyenek, sõt, a max6-on sp1 is van. Elõre is köszi mindenkitõl!

galéria: tempmaxer.uw.hu

Tetsuo
Kérdés: A 3D S MAXben vannak embersablonok (mint régen a Poser nevû progiban)[b]??

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Dichter
Persze, aztán már polivá alakítom, azzal nincs gond, csak a körvonalak kellettek nekem. <#smile>

Aldaryn, neked is hála.

Aldaryn
Szvsz majdnem minden scanline, csak egy-egy jelenethez használtak Brazilt a Blizzardos emberkék. Minden esetre a Spluttefish Brazil galérijának legelején ott látható kedvenc SSS szárnyú picitvak nightelf és naygonmérges démonunk, egy hatalmas Blizzard logóval a sarokban. 😊

Ihol ni!

per aspera ad astra

Aldaryn
Shaded módban (nem wireframe mód...) nyomj egy F4-et, vagy jobklikk viewport labelen, és ott Edged faces. Szerintem erre gondoltál. ...ha nem, akkor mellé'

per aspera ad astra

petesilver
Akárhogy gondolkodom, nem értem a problémát. Az egészet nem értem! Plane-bõl autót? Az életbe nem fogod látni a körvonalát! Hacsak el nem számolsz ötig, és nem háromig. A hármat szádra ne vedd!! Inkább mond azt a plannek kiválasztás után jobbklikkel, hogy convert editanle poly, és utána lesz éled, faced, poligonod, meg vertexed is a planebõl. De ne számolj el háromig, hacsak nem folytatod a te számolásod ötig! Vegy nem értem a problémát.

Dichter
f4
God Bless the Tutors!! <#worship><#worship>

szaki
szerintem plane-bõl alakítod ki az autót és eghyre nagyobbítod és helyenként az autó íves részénél kanyarod, de ha kell akkor a hajlatnál sûrûbb vonalakat raksz. Ha maxról van szó akkor F3, F4, polygon szinten pedig F2 gombokat nyomkodd, ha jól értettem mit is akasrz csinálni és mivel

Dichter
Valaki plíz erre, már nagyon elkezdeném <#email>

hat en meg ugy tudtam hogy scanline, emlekszem vray forumon is bedoptak egy par kepet aztan mindenki megrokonyodesere kiderult hogy scanline. No akkor utanakerdezek mostmar 😊

Dichter
A mélyebb szakmaiságot mellõzve, bátorkodok beleszólni ebbe a beszélgetésbe, egy kérdéssel. Azt nem tudom megoldani sehogy, valami beállítás(ok?) kombináció, amit nem sikerül eltalálnom. Plane-ekkel rakok ki egy autót. és kihúzom a plane-t, de nem látom a körvonalát. Ha bekapcsolom a Wireframe opciót, akkor meg a hátteret nem látom. Mi a helyes beállítás?

Aldaryn
Érdekes, én is úgy tudtam, hogy használtak Blizzard videók egyes jeleneteihez Brazilt, pl. mintha a Frozen Throne videóit már azzal renderelték volna. A Splutterfish Brazil galériájában ott is a kép a démon Illiden-rõl, azaz a Frozen Throne nyitóvideójából.

per aspera ad astra

KisQbi
Én a HairFX-et énztem és az Afternburn-t nem volt gond...
ez a 2d sp finalrenderhez vagy a 7es maxhez van?