63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Barátod a súgó.... -
Thomas, dehogynem fogom használni :D sokszor fogom! :D
na, megy nmár minden,a víz frankón hullámzik. azt nemtudja vki hogy hogyan lehet megcsinálni h víz folyjon valahonnan? pl kerticsap
vmi részecskerendszerrel? -
Azt tudja valaki hogy a 7.5 ben rárakok mondjkuk egy planera Hair and Fur-t akkor hogyan tudom megcsinálni hogy a szél fújja..? mert valójában egy fűzfához kéne... -
:P -
A jobb oldali kanna jó lett! ;) -
:)
Hasonszőrű beteg embereknek mint én
kép
Kinai,karácsonyi "fényes gömb" Obiban vásárolhható, óccsó:) -
És ha belegondolunk, miylen elegáns megoldás ez. ;) -
:) Ugyse fogod használni soha többet:) -
köszi, megy! :D -
kösz, +próbálom -
A reactor water nem is fog látszanni, azért van a scene-be is egy plane amit összekötsz egy bind to space warps-szal... -
vki nem tudja h miért van az hogyha reactor/vizet teszek be, az látszólag jól működik, a tárgyak is beleesnek aztán feljönnek a víz tetejére, de rendernél a víz mintha nem is lenne, a tárgyak meg úgy mozognak, mintha ott lenne a víz... miért van ez? ja, és az f-edge: hol a bump map ahova be kéne tenni? -
Egy kis NFR. Jó szögletes vizseppekkel:)
-
Köszi szépen a segítséget..:) műxik.. még finomítanom kell rajta de már megtom csinálni;) -
hali! azt nem tudja vki h miért van az h ha a reactornál egy test mozgására beállítok egy y erőt, az miért hat az összesre? hogy lehet azt h külön-külön be lehessen állítani, ha pl azt akarom h 5 irányból 1 hely felé essen az összes? -
Kösz:) -
putyi #23831 az f-edge működése.
tedd be a bump maphoz, állíts kb 100-ra az értéket, azt' gyí.
tökéletes,amikor csupán az élfényekre van szükség, pl. bútorok. -
köszi, király, működik! :D
az egyébként h Havok motoros a fizika az azt jelent h ugyanolyan mint a hl2ben? :D -
Itt a scene:)
Scorpeeon, a reactornál a convexet állitsd concave-ra. -
Aldaryn köszi, most már megy! csak az nemtudja vki h miért van h boolean-al két gömbből csináltam egy akváriumszerűséget, de ha felé teszek labdákat, akkor nem esnek bele, hanem egyszerűen legurulnak róla, mintha nem is lenne ott lyuk :D -
Öö szabad megkérdeznem hogy azt a teásmicsodában amikor beleesik néháyn darab.. ott a víz hogyan lett csinálva...???
Előre is kössz -
Nu. LoL! :D És mikor lesz N második nagy eljövetele? :D -
:D -
időszámítás.: 0. nu. -
marcee #23823 (Az ember gyereke elmegy 2.5 napra néhány hidacskát próbaterhelni, hazaér hulla fáradtan, azonnal belenéz a max topicba és elszomorodik, hogy csak fél oldal termett megint, arra gondol, ezt akár meg is említhetné, de azért előbb csak elolvassa a hsz-eket, aztán rájön, hogy így egyszerre nem is volt olyan rossz a termés (free grat a reactoros ötlethez!), csak hát be kell látni, hogy elkezdődött az nu. (azaz nenad után) időszak, és a sok "kis" (és persze nagy) zsenink elvesztette a múzsáját/ellenfelét/kihívottját. Sz'al jó ez csak kevés! :D) -
Fisch #23822 én reagáltam volna, ha értenék hozzá :D
ne aggódj, lesz ez még így se! :D -
Esőt particle systemmel is tudsz.
create/particle/spray
alárakva, create/spacewarps/deflectors/deflector,
bind to space warps-sal összekötöd a kettőt.
Ha gravitacio is kell mert elforgattad pl a spray-t, akkor
create/spacewarps/forces/gravity ezt összekötöd a bind to space warps-szal. -
És ahhoz képest h pár mp alatt kiszámolta a 40 kocka esését, max 7-8 se birta rendesen megjeleniteni fagyás nélkül:( -
Jááj, az a reactoros vízfelület, tisztán látszódik a szegmentáltsága, meg tudom számolni, miylen plane volt az alap. :P
scorpeeon: #23812..., #23818 ... ....
Objektumokat megcsinálod,add to rigid body collection,beállítod a szimulációt: collision tolerance-t, aztán az objektek súlyát, friction-jét a reactor util panelon, aztán ha minden okés, akkor nyomsz egy simulate-et szintén util panelon. Most így ettől jobb neked? -
Help/Tutorials/Reactor, vagy Help/Tutorials/Specialized/Dynamics/Reactor.
De inkább kezdhetnéd a Tutorials/How to Learn 3ds Max-el. -
vki leírná viszonylag részletesen h hogyan tudok ilyen gravitációs esőket csinálni? csak pár mondatba de 1értelmű legyen pls :D -
Még egy kis reactor NFR.
xvid (136kb)
Tea akart enni meg kockacukor,aztán viz lett,meg betondarabkák,csak meguntam:) -
:) köcce! Valamikor elvesztettem. -
putyi #23814 na,Ott van -
Tankok!:) -
És leginkább RTFM, ugyanis elég sok olyat mondtál ebben az egy postban, amiből az látszik, hogy a max felépítését még nagyon nem ismered, tehát, nézegesd azt a bizonyos helpet, plz!
Igen, elég vicces a reactor, de már írtam alább... A csillárt szerintem meg fogom próbálni XSI-ben is, csak azzal meg még ismerkedni kell, mert a leejtek egy-pár rigid bodyn kívül még nem sokat tudok benne. :D -
Ez meg RTFM... Ractor a fizikai interfész, ami MAX-ban van, alatta a Havok fizikai motor dolgozik. A számolás lehet igen csak hosszú idő is. A jelenetet külön elő kell késízteni fizikai szimulációra, és külön leszámoltatni. Realtime nem igen megy a dolog. Szvsz az pl. az XSI fizikai rendszeréhez képest sehol sincs. -
:D mind1, vki jóember itt írt már privit és elküldi ha minden igaz, szóval ne foglalkozzatok már vele :D
és még1: itt nézem ezeket a ceruzás-teáskannás és hasonló videókat és csak ámulok bámulok, pedig gondolom a 3ds max számolja ki a fizikát ezért nem lehet hosszó idő megcsinálni egy ilyet :D hogy lehet meggravitációzni a tárgyakat? van 1 olyan menüpont h gravity, azt leteszem vhova, odateszek egy tárgyat, rá megyek h autokey, de a tárgy meg se mozdul :D hogy lehet csinálni ilyet? -
Miért lehetne leszedni? Ott a demó. -
Aldaryn, ez ok, csakhogy a találatok mind fórumokon való megemlítésekből, leírásokból származnak, a hivatalos oldalról meg nem lehet leszedni. akkor írd be azt h download chaosgopup f-edge :D úgy már nem talál sokat...