3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[negativ] Les
A kutya mindenit !!! nem rossz 😊 a kép

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

ThomasGins
5.1-el 7es kifagy nálam soxor és nem csak ennél,de lehet rossz verzsön van meg.

\"So always look on the bright side of death\"

szaki
THOMASGINS: bátorkodom megkérdezni, hogy max7-el van-e készítve, ha igen

petesilver
Mi van Aldaryn, bejött az anyag??? 😊<#vigyor5><#circling><#crazya><#vigyor5>

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
...se feje, se lába, se tõgye, ... bár, lehet, hogy ez a feje? Vagy a törzse? H a törzse, akkor még a tõgyén épp rajta "ülhet", vagy fekszik? Vagy? ... HairFX? 😊

per aspera ad astra

petesilver
Nem tudom, hogy ti találkoztok-e vele, vagy kell-e nektek, de még jól jöhet. Itt találtam egy nagyon baráti dds kezelõ-képkonvertáló progit. Azért kerestem, mert a Deepexploration némelyik dds-t nem nyit meg, hibát jelez, photoshop plugin meg furán nyitja meg õket. De ez tényleg jó szerintem.
LINK

ThomasGins
Boci boci tarka, se füle se farka...

Elég lassú ez a hairfx😞

\"So always look on the bright side of death\"

hat ja, koszi, eztet tudtam, egyebkent csak masodlagosnak hasznaltam a lightmapot, elsodleges imap.
Olvastam hogy valakik elsodlegeskent alkalmaztak a lightmapot es masodlagos qmc. Hooo, ez milyen lehet, ki kell probalni 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nenad!
Kicsit megkésve, de ezt találtam:

Of course, the light map has some limitations:

Like the irradiance map, it is view-dependent and is generated for a particular position of the camera.
Currently the light map works only with VRay materials.
Like the photon map, the light map is not adaptive. The illumination is computed at a fixed resolution, which is determined by the user.
The light map does not work very well with bump maps.
Malakai
Talán ez inkább a legfõbb, az interface, kinek mi áll kézre...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Boba
Nenad: szerintem ami még meghatározó lehet, az az interface. Nekem a maya rendkívül kézreáll, régebben maxoztam, az annyira nem tetszik. Próbáltam a Lightwave-t is, borzalom. De valakinek meg az áll kézre, és ezerszer szebb modelleket, képeket készít mint én Mayával. Vagy ott van a Blender, annak is furi nekem a kezelõfelülete, ennek ellenére Endi nagyon szép munkát végez vele.

hogy mire keszult..
hat ezt maxnal mar vegleg nem lehet megmodani mert mindent meg lehet vele csinalni,(ez igaz mayara es a tobbire is nagyreszt) es ha ugy erzed hianyos akkor inkabb magadban keresd a hianyossagokat, avagy minden problemat meg lehet oldani, csak tul kell lepni az eszkoz okolasan.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

KisQbi
igaz... ha szarok lennének nem hiányoznának...

Aldaryn
Ne civakodjatok... 😊 A MAX-ban tényleg nincs annyi minden egybõl, konyhakész állapotban integrálva, mint pl. egy Maya környezetben, viszont a plugok sok esetben jóval többet tudnak, mint a más szoftverekbe alapból integrált rendszerek.
MAX-ból igazán egy jó volumetrkus tracer, egy haj-szõr megoldás, és valami folyadékszimulációs elveken is mûködõ particle system kellene még. Ruha eddig is volt, és nem is rossz. a Reactorral szép dolgokat lehet készíetni.

Aztán meg ugyebár, ha valaki tört MAX-et használ, annak a plugok beszerzése se csorbítja nagyon a pénztárcája tartalmát, aki meg megveszi a MAX-ot, az talán kiadhat +1-2 ezret még,h ogy tényleg teljessé tegye a felhozatalt.

per aspera ad astra

KisQbi
igen.. lehet hogy beszûkültem egy picit...

Meg hát más 3Ds szoftvereknél is hasonló a helyzet.

Malakai
Persze sok plugin hiányzik a max-bõl, de ha eredeti max-ed van, akkor reklamálhatnál (érdeklõdhetnél) a discreetnél is. Ha meg nem.....

Egyébként mondok egy titkot, nem mindenki arra használja valószinüleg a max-et, amire te!

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KisQbi
igaz... senki sem "teljes"....

Malakai
Saját helyzetedbõl álltalánosságot ne jelents ki! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KisQbi
na én is ezt mondom...
és azt mondom bizony hiányos... (sajnos)

petesilver
Szerintem midnde attól függ, mire is gyártják a progit.

KisQbi
sziasztok...

Érdekelne hogy a discreet most ugye integrálta a ClothFXet a max7be (leglábbis így utólag).

Jó lenne hogyha szépen lassan a "csupasz" max, tényleg képes lenne olyan dolgokra amik más 3Ds programokban is alapból vannak. Gondolok itt elsõsorban a szõr, haj, tûz és füst, felhõ, égbolt generálására, amikre elsõosztályú pluginek vannak, de sajnos alapból nincs ilyen lehetõség.

Azzal hogy beépítették az 5ösbe a reaktort a hatosba particleflowt meg Mentalrayt, ez mind jó csak azt hiszem hogy így, ma már nem teljes egy 3D-s program. pláne ebben kategóriában.....

köszönöm szépen!
petesilver
Megtaláltam a névjegyet. A srác mailcíme: [email protected]

Ok, majd ha hazaérek kipróbálom, köszönöm mindkettõtök segítségét! 😊

- Con -

ez maxbug toltsd le discreet oldalarol az avi.bmi -t es masold 3dsmax6/stdplugs-ba.
rovid animaciokra okem de hosszabbkra erdemes a kepszekvencia, (eleg sokmindent tudsz vele meg csinalni mielot animot gyartanal)

innen:
http://www.discreet.com/support/max/download/download.php3

Aldaryn
A MAX nem tud mindig rendesen összedolgozni a codecekkel, és hajlamos fagyni. Rendereld ki az animációt képszekvenciaként, és fûzzed össze utólag, tömjed össze utólag. Akár úgy is, hogy behívod a képszekvenciát RAM playerbe, és onnna kimented. Ha tényleg a codec a ludas, akkor ott már nem kell, hogy bármi gondod legyen vele. Ez egy db. ötlet.

per aspera ad astra

Sziasztok,
lenne egy kérdésem, ha tud valaki, LÉGYSZÍVES segítsen.. Ha avi-ba szeretnék kimenteni animációt, akor a program error report-al kilép. Ugyanez mod-ban ok. A 3dsmax külsõ programot használ konvertálásra/mentésre, azaz a feltelepített kodekekkel lehet gond?
Köszi

- Con -

ja, meg azonnal latod, foleg lightmapnal hogy ha valami nagy gond van 😊 kb 5-10% al gyorsabb nelkule. Az ujabbnal mar okosabban van megoldva mer csak akkor dobja ki a bucketet ha mar le van szamolva, elotte meg egeszen kis egysegenkent mar frissitett.

Aldaryn
Nem csak satbilabb, gyorsabb is valamennyivel. 😊 Persze, jó dolog nézni, ahogy készül a kép, nem?

per aspera ad astra

a kozkezen forgo 45.xx nek a stabilitasat jelentosen meg lehet novelni ha a show calculations kikapcsoljuk. Megfigyeltem hogy unhandled exception mindig ilyenkor volt, amiota kikapcsoltam rendereltem vagy szazat es semmi. Talan igaz lehet ez lightmapra is. Bar az ugy nez ki stabilabb ilyen szempontbol.

ply-t asszem maya tud importalni, de csak a linuxos verzio, egy pluggal,de van egy erzesem hogy ez mas.
nemtom ezzel probalkoztal e mar.
http://www.swissquake.ch/chumbalum-soft/ms3d/tutorials.html
egyebkent sztem ez az a ominozus mdl format.
ezt leellenorizedno toltsd le a milkshape3 vagy ilyesmi nevut es ha meg tudja nyitni akkor az.

formatuq
Felhivas,

Aki ugy erzi, hogy a #14309 hozzaszolasban leirtakhoz megoldast tud biztositani tisztesseges anyagi ellenszolgaltatasert, az kerem irjon nekem egy mailt.
[email protected]
az eddigi meglevo info pedig
itt.

Koszonom

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

na jo, en esetleg akkor mennek ilyenbe bele, ha gyorsan van szuksegem tudasra es azt azonnal hivatasszeruen hasznalnom kene. Akkor megeri, de ha nem hajt a tatar ott van minden a neten/helpben

petesilver
Tényleg annyi célirányos tudás van a neten, hogy az elég szerintem mindenre. döbbenetes ez a tudáshalom, ami fellelhetõ, nem beszélve a rengeteg alapanyagról, fotóról a referenciákhoz!! WWW. I'm lovin it!😊

Miért nyújt keveset? 30-40 óra alatt azért elég vaskos tudást lehet felszedni nem?
Aldaryn
Én is azon az állásponton vagyok, hogy az alapokat mindenki tanulja csak meg maga. A jelenlegi 3D-s oktatásra nem szánnék egy vasat sem. Sok pénzért túl keveset nyújt. Persze, ez személyes vélemény, nem akarok senkit megtéríteni. Ha valakinek sok pénze van, amivel nem tud mit csinálni, akkor költheti ilyenre is.

per aspera ad astra

Dichter
Én még nem láttam, de állítólag jó. Mondjuk a Flash Help-menüjénél minden jobb. Az valami szánalomkupac... Tanulhatnának a discreet-tõl.

ja
Dichter
Flash biblia?

Szerintem nincs túlbonyolítva! Bár én a programozási részét csak alap szinten vágom, mert a 700 oldal az nagyrészt elmélet és grafika volt, abból kb. 100 oldal programozás és ennek van még egy 2. kötete, ami még 700 oldal programozás. De egyébként szerintem k*rva jó könyv és ez létezik Max5-höz is, csak még nem fordították le, de angolul nálunk is lehet kapni.
Dichter
Én tanulom a flasht, de ígysem érzem annyira. Jó a program, de iszonyatosan túlbonyolították.

Persze úgy van ahogyan mondod, de oktatóval nem annyira fáradtságos és SOKKAL gyorsabban meg lehet bármit tanulni!
Még amikor 1 éve nekikezdtem a Flasht autódidakta mód megtanulni, akkor elolvastam egy 700 oldalas könyvet ami nagyon részletesen leírt mindent. Ma már úgy látom, hogy ha nem olvasom el azt a könyvet, hanem tutoriálokat csinálok, meg magamtól szerencsétlenkedek (amit most is csinálok) akkor most jóval nehezebben és rosszabbul oldanék meg bármilyen feladatot flashben.
nem jottem ra az osszefuggesre, ami nagy kar mert mident amit displacelni akartam le kellett modellezni.
Az tuti hogy displacement.

Hat.. en nem adnek egy vasat sem egy okatatonak sem, fokepp amikor annyi anyag elerheto a netrol. Fogod magad es nekiulsz.

Aldaryn
Displacement és lightmappal van gond? Vagy csak úgy simán GI megoldással? Mert nekem voltak hasonló gondjaim, viszont akkor minden lilában renderelõdött. 😄

per aspera ad astra

Esetleg ki is jönne házhoz? 😊
Mert ha személyre szabottan tanít akkor gondolom nem csoportosan. Ha meg ki tudna jönni akkor az nagyon JÓÓÓ lenne és nekem úgy sok pénzt megérne.
fle go
nenad engem erdekelne mire jutottal

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

na megtalaltam a hiba okat, (zoldbe renderelodik ki) displacementel van gondja, eddig nem volt, de most lett. KOnkretan meg nem tom, ezen belul, de hamarosan rajovok.

hehe, GixER bizosan azt hitte a plugin forraskodjara gondolsz 😊

formatuq
beszerzesi forrast max4-re es 5-re, nem all szandekomban megvenni 😛

Abit IP35 Pro, QX6700 @ 3500MHz, 4GB OCZ RAM, PNY 280 GTX

milyen forrast??