3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azert kell a 2d sp, biztos ami biztos... (fene tudja mikor jon elo a balhe, jobb a bekesseg)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

KisQbi
Hali!

Igaz a másik fórumba kezdõdött a téma... megnéztem a plugineket. Teljesen jól mennek 7es alatt. ugyan azok amik a 6ssal mennek.

KisQbi
Hi!

Hmm.. lehet hogy akkor tévedtem a BLizzardékkal kapcsolatban... nemtudom miért hittem hogy Brasil-oznak.... sorry... (lehet hogy a Catedral-t akartam mondani?😄 na mind1)

petesilver
😊 Anno én is forgattam veszettül😊 ma már simánmegy, semmit nem forgatok photoshopban. Meg lehet szokni. Amúgymeg nem a mûvelet miatt sírok, hanem amiatt voltam ideges, hogy szarakodott a max, és mennyivel egyszerûbb lenne, ha korrektül lenne megcsinálva ez a része.

Mission Impossible 2010: PRO Class

hat.. nekem ez a kifogatott fejjel lefele stb texturak amit te jonak nevezel az no-no egyebkent logikusan ha felosztod reszekre es ugy csinalod meg nem lehet problema. Na persze kinek mi a szaja ize, nekem ez szimpatikusabb megoldas, nyilvan azert mert ruhellek photoshopban "precizios muveleteket vegrehajtani"(forgatas, pozicionalas, stb) miert is? Mert ugy ahogy van, semmi koze hooza. Minden tiszteletem aze aki ezzel pocsolni kepes, de en nem tartozom kozejuk..
(majd ha rhino fele object snap lesz photoshopban akkor igen 😄DD)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
😊 akkor most képzeld el, hogyén mondom amit te valamelyik nap a módosításról😊 Nem úgy kell ide, nem matricáztam még. Itt az a lényeg, hogy az autót mindenféle textura nélkül ki kell mapolni úgy, hogy jó legyen. Ha ez jó, akkor a mapolt részre photoshopban már bármivel lehet dolgozni, és annyi texturát gyártassz az autóra amennyit akarsz. De ez is olyan, hogy attól függ melyik melót akarod megkönnyíteni. Én inkább mapolást csinálom meg jól, hogy photoshopban könnyen, gyorsan tudjak haladni. Ott a RB Rally, na azt fesse a hóhér, Kis darabokban kimapolták az autót, és beleszórták a darabokat elforgatva egy texturába. Így is lehet csinálni, a mapolás gyorsan megvan, de észben tartani utána photoshopban, hogy melyik él hol csatlakozik, és arra hogyan fessek, na az húzós! Gusztus dolga, én olyankor azt mondom áááááááá...! 😊

szaki
PETE SILVER: az sg logoban mivel nem tudod törölni a felesleges vonalat, ezért a mellette lévõ polygon felülelet del-el töröld, amivel ez a véletlenvonal is törlõdik. Most a lyukat kézzel a polygon/create-el a pontok kijelölésével az óramutató járásával ellentétben jelöld ki és meg lesz a felületed. De éppen húzhatsz is oda egy vonalat, ahol régen a rossz volt. Egyébként ha kész egy gyûrû, ami a külrész lapos gyûrûje és csak él volt, akkor ott szúrhattad el, hogy több vertex is lehet 1 vertexnej látszó ponton. Vagyis ahonnan indul és érkezik a rossz vonal, azt a 2 pontot kell körbekerítve kijelölni és weld, ha sikerül. Ha sikerül a gyûrû kerületvonalát az alapról kezdeni akkor a chamfer lenne a legjobb. Ha pedig ez több helyen, ott is ahol rossz vonal volt, akkor az is mutatja, hogy ott nem volt jó a vertexek egymáson lévõ pozíciója.
Azért megjegyezném, hogy régebben, de ma sincs kizárva, hogy egyes bonyolultabb esetekben téved a prg, de ennek most kicsi az esélye. Régen a max2.5-ben a boolean csinált ilyet, de még a max7-ben is bonyolultabbb kivágások szélénél gond lehet. Más segéd prg-okat kell ilyenkor használni.

😊

mos nemtom mit sirsz a matricazas kb ugyanolyan bonyolult,
Es azert ne kiabald el, mert ha a szeken szep diszitesek huzodnak azt azert nem 1 leanyalom csinalni, mig a matricazas fixebb dolog. Bar nemtom te hogyan csinalod en rahajitanek egy lapra minden matricat es az uwv editorban a megfelelo helyre rancigalnam a vertexeket, igy nem kell sok unwrap. (csak1) Lowpolynal meg aztan tenyleg nem olyan veszes sztem.

petesilver
Holnapra kész leszek, berakom majd. Engem most egy CLK Mercedes szopatott hülyére mapolásilag. Már amikor csináltam, sejtettem, hogy szívni fogok vele, és lõn!😊 amúgy hacsak székeket kéne unwrapban megoldanom, örök mosolyal az arcomon járnám a világot! 😊

en mindig is ruheltem az UWV mappolast, es a probelmamat ugy oldottam meg hogy addig forgattam nagyitgattam a gizmot hogy valamelyik modbanm, planar/cubic/shrink akarmelyik a megfelelo hatast hozta.
Mindezek ellenere amikor kelett akkor jol mukodott. Pl szekek, egyebeknel ha valami berakast kell csinalni.

petesilver
Annyira nem érdekel😊 tetszett az ötlet, hogy kikapcsolódásként összedobok egy SG háttérképet, aztán a hiba után gyorsan el is vetettem. Amúgy 2 napja gyûröm a maxot csak unwrap ügyileg, és azt kell mondjam, ekkora szemetet rég láttam! Összevissza fagy, elszáll, elfelejt dolgokat, és összeomlik, valamint nem hajtja végre rendesen a saját featureit. Hihetetlen! Az elgondolás jó, de hiányzik jópár opció, ami megkönnyítené az ember életét, és eléggé érthetetlen néha, mi is történik, vagy valami miért nem történik. Most pl 2 órája unwrapolok, hopp itt van egy face ami nem kéne. visszamegyek poligon szintre, végig kérdezi, hogy megtartsa ami eddig volt? Igen, persze! Kitörlöm a face-t, amit nem is mapoltam ki, visszamegyek unwrapba, és semmi sincs benne! Nemhogy az eddigi munkám nincs, de a selected facre bökve is az üres háttér fogad, akármilyen mapolást adok meg neki. Megszûnt mûködni! Félelmetes!

kb 2 perc lenn megcsinalni ujbol, igazan nem nagy feladat.

petesilver
De akkor kipróbálom nem scanline renderrel, hanem bazinag aa-val, kiváncsi leszek, mi történik😊

petesilver
Nem render probléma, ez az áthúzás látszik objectben is, és õrjítõ, mert a rossz élt nem lehet kijelölni, ezért törölni sem tudom. Eredeti sg logo, ai import, bevel nélkül tök jó, vertex szinten is hibátlan. Bevel után vertex szinten ismét hibátlan, az a 4 él mégis odakerül valahogy. Na ezért nem értem.

ha ez rendering problema akkor csak noveld az antialiasing samples erteket vagy csokkentsd a tersholdot. (vray)
ha ez modellezes akkor valamit nem jol csinaltal. Ugy ertem ha rhinoban csinaltad akkor szornyen elrontottad 😊 ha mashol akkor te tudod 😊

petesilver
pedig nálam simán elszúrja a bevelt:

a blizzardosok sima scanlineal renderelnek...

[negativ] Les
Thx m8

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

KisQbi
Negativ Les:
Én még régen kipróbáltam a Brasil-t és hát szóval a Vrayhez és Finalrenderhez képest lassú. Viszont nagyon jó és pontos. (Asszem a BLIZZARDosok elõszeretettel használják és amit õk használnak az rossz nem lehet). A FinalRender szerintem viszonylag egyszerû és elég gyors is, nagyon jó helppel. A Vrayt nem használtam annyit, viszont úgy látom hogy ez a legelterjettebb most, gyorsasága miatt, és jobban kezeli a displace-t. Szóval ha választanod kell én azt mondom hogy Vray-t nézegesd vagy FRt...

deko
Üdv, és bocs hogy mayás létemre bepofátlankodok ide, de hátha van itt olyan ember, aki mindkét programot használja. Nekem egy olyan eszközre lenne szükségem a mayában, ami a maxban alap funkció a tizedes pontosság lemérésére a scenében xyz koordinátában. Maxban olyan egyszerû, de mayában kellene nekem ugyan ez a funkció, de sajnos alapból csak nehézkes kiegészítõk vannak. ha valaki találkozott ezzel a problémával és tudja a megoldást, megköszönném ha megosztaná velem.

deko --- az élet értelme: 42 ---

[negativ] Les
Hey
Megint lenne 1 valszeg számotokra könnyû kérdésem. 😊
Mivel én eddig csak simán képeket csináltam meg animációkat és nem igazán használtam segét progikat most viszot el szeretnék kezdeni komolyabban nyomni a studioval így hát:

Mire vagy pontossan mi az a Brasil rendering system és miben külömbözik a V ray -tõl. mg hallottam már jó oár ehhez hasonló dolgot.

Greetings

...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340

aldraryn:
bugfix, 1.46.05
(*) The exposure control peview in the Environment dialog crashed with VRay.

Dichter
Köszi, meg Nenadnak is, kikísérletezem, melyikkel járok jobban.

ThomasGins
Rajzolj egy line shapet, egy cone-t erre adj egy path deformot, pick path és pikk-pakk megvan.😊 Igy bonyolultabb szarvat is tudsz csinálni.

\"So always look on the bright side of death\"

Free
most szedem és majd megmondom

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

KisQbi
Sziasztok!

Próbálta valaki már az Ornatrix plugint?
( http://www.ibmr.net/Ornatrix/ )

Felraktam... és hát szóval nagyon jó, meg gyors, csak az a bajom hogy valamiért nem frissíti magát folyamatosan. Változtatok pár paraméteren és semmi változás aztán egyszer csak megcsinálja. Amúgy tök jópofa a dolog, a fésûn hanyatt dobtam magam... nagyon zsír...😄
Viszont állandóan kifagy....😞( persze még csak béta de akkor is..

bend modositoval meg tudod hajlitani.

Dichter
<#help><#help><#help>

Egy szarvat kéne megformálnom. Gondoltam hogy megcsinálom cone-ból, és meghajlítom. De hogyan? Plíz help, fontos lenne. Köszi elõre is

petesilver
Mondjuk nem semmi ember videóját néztem😊

Harald Belker is a force of nature in the area of automotive design with a list of design credits that include the Mercedes Smart Car, the Batmobile for the Warner Bros. Batman and Robin film, and the futuristic cars of Steven Spielberg’s Minority Report including the sporty red Lexus. Other movie credits include vehicle design for Armageddon, Inspector Gadget, Fahrenheit 451 and The Cat in the Hat, and concept designs for Spider-Man, XXX and Stealth (coming out in ’05).

nemtudom nekem nemjön be vajon miért?????

nemám 😄 na de most komolyan má valahol tiis elkeztétek 😄

offtopic:
Tudja valaki, hogy hovalett a "3d Warez" topic? Úgy emlékszem a "Programok beszerzése" fórumban volt, de már ez sincs. Valszeg nem tetszett bizonyos embereknek, mert nem egy "full legality" dolog volt. Tudtok valami URL-t errõl?

petesilver
mindentbele.hu

csao!
má nagyon sok oldalon nézelödtem, de még mindig nemtom hogy hogy álljak neki ennek az egésznek 😄 nincs vmi olyan lehetöleg magyar tutor ahol az alapoktol kezd?

petesilver
Egyszer kitoomol és látszik az azstalon, hogy nem egy lámpa mellett rajzol, hanem 2 lámpa van a bal és jobb oldalon 1-1. Határozottan ügyes! Nenad, ilyenkor kioltják egymás árnyékát, vagy csak halványítják?

petesilver
Mágis = mágia

petesilver
Persze hogy igazad van! Gyanús vagy Te nekem! Összes szaklap ezzel jön, ha Photoshop mágis Vs 3D-rõl van szó!!!!😊)) Találtam, tutort, amiben ember ghostal renderel maxban. Lehet találgatni, ma hogyan híjják ezt a progit😊

es ha kell masik nezopont? Animacio? Valtoztatni kell valamit?
(stb)
😉

petesilver
Hm. Végignéztem 2cd, összesen 4.5 óra rajztutor. Kézzel autó megrajzol perspektív, scannel+utómunka photoshop, majd kiszínez by photoshop. Felhagyok a 3D-vel, nem kell az! Szerencsétlenkedik az ember órákat shaderekkel, miegymás. Ember 2 óra alatt megcsinálta úgy az autót, mintha 3D render lenne. Gondolom nem árulok el újet, de nagyon rokonszakma. Csak míg 3Dben állítgathatsz mindent, hogy hogyan jó a fény, és látod, itt a fejben kell lenni a fényhatásoknak, és le kell rajzolni. Nézegettem még Mostafestést, meg Spawnfestést. Soha nem gondoltam volna, hogy eljön az idõ, amikor ennyire meg kell értenem a fényt, az összes tulajdonságával együtt. aztán jöhet majd a kvantumfizika, ahol már gond van, mert a fotonok utat választanak, és senki nem tudja miért😊

en ffdshowt hasznalok.
beszereztem egy uj video kareszt, ati9600xt turbo, atkonvertaltam firegl T2re es mukodik. Eloszor csak max5 alatt akart menni, aztan atettem max7re a direvrt es mukodik. AA lines, geco gyors viewport nyusztoles stb. Hejj! 😊

oryon
Nagyon klaffa lett!
Várom a tõled elmarathatatlan Gi-t nem nélkülözõ renderelt képeid!!! 😛

Oryon

petesilver
Sziasztok! Néhány video tutorom, ami avi, ugrál lejátszáskor, mint anno Nenad egyik Vray szobabejárós movieja. A tssc vagy milyen codec fent van. Valaki tudja esetleg, hogy milyen codec oldaná meg a problémám?

paynes
Hy all! Tudnátok adni egy linket a studio max-ról? Melyik a legjobb?
elkezdtem a 7-est de az oldalról törölték😞((

Elõre is kössz!!!!!!!!!444

darkboy, kanál meg a többi faszláma kinyalhatja a seggem!

http://www.rhino3d.tv/
video tutok.

free nem vettem eszre a valaszodat,
a haz terveinek elkeszitese es a haznak a vizualizaciojanak elkszitese ket kulonbozo dolog. Archicad a haz terveinek elkesziteserol szol, (minimalis vizualizacios tamogatassal alapbo, bar az ujabbanj van mar valami)3dsmax meg vizualizaciorol. Ha egy haz (szabvanyos) terveit szeretnenk maxban elksziteni hamar eszrevennek hogy ezt nem erre talaltak ki.

Ahhh köszi
Ez nagyon jó ötlet, eszembe nem jutott volna!
fle go
ugy dontottem ujra modellezem a bardom lapjat es eleit, remelhetoleg nagyobb sikerrel jarok mint elsore.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Hi!
Vannak olyan agyar oldalak ahol, agyar tutorialok is vannak?
Mert azoknak akik nagyon alapszinten tudnak angolul jól jöhet egy tutorialokban gazdag, magyar oldal!

no ma ha mas dogom nem lesz en is csinalok egy valamit 😊

fle go
Udv!
Koszi a hazimozis tippeket, mostmar franko a hangzas!
Aldaryn jol alakul a telefon, ezt a modellt Te talaltad ki vagy letezo?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen