63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• KisQbi
    nem lett rossz... nagyon szép! grat!
    minden oldalon más a fejléc vagy random változik?
  • Evogordon
    Te tényleg szoktak ilyen hülyeségeket beírni.
  • Aldaryn
    Lehet fogadásokat kötni, hogy az igazi Pheel mikor b*ssza ki innen (mármint jó messzire az SG-ről). :P
  • Pitbull90
    Lehet rossz helyen járok.... de ez nem 3D Studio Max topic..?:DDDDDDD
    Vagy essetleg te nem tudsz olvasni...:D
  • Aldaryn
    :D Basszus, egy vézna csóró vagyok. O_o
  • Malakai
    Én örülök neki, hogy nem flesses, amúgy meg teccik, kár, hogy ilyen üres még, de elnézés elfogadva. :D
  • Aldaryn
    érdekes, akkor miért XML, CSS3, és egyéb pharsereket és renderereket fejlesztenek a browser gyártók? Miért nem beépített flash értelmezőt? :P A flash egy beágyazott médiatartalom. A megjelenítésen túl a hozzáférhetősége egyenlő a nullával. Az abbys.hu direkt nem került egy flash dobozba, koncepció van mögötte. Készül egy *kizárólag demonstrációs célokat szolgáló* flash megvalósítás, némi bravúroskodással, de az a játék. Ez meg a komoly rendszer.
  • grizzly21
    nemrossz de ma már a flash a trendi:)
  • ThomasGins
    Csini lett!
  • Aldaryn
    abbys.hu

ezt is megértem. Online a weboldalam újra. :) jeee. Sok meló van mögötte, most kezdem el feltölteni a galériákat.
  • grizzly21
    thx
  • KisQbi
    http://www.itchy-animation.co.uk/light.htm

itt találsz pár dolgot a világitásról!!

sztem legyen egy keylight (törtszinű) és egy halványabb deritő (világoskék)
  • Malakai
    Amúgy súrlódás csökkentésével elsőre átfordult a hurkon, csak aztán a következő emelkedőtől ugrat egyet rá a lefele fordulóra, a köv kanyar megfogja, de sokat veszít a lendületből és a köv emelkedőt már nem bírja. :)
  • grizzly21
    itt egyébként a fénybeállítások milyenek legyenek? Mert nekem annyi kell csak, hogy mint egy logo jól nézen ki mindenról megvilkágitva árnyék nélkül.
  • KisQbi
    5szörös gravitációnál és 700 kilóval sikerült elérnem az átfordulást de aztán kisiklott.....:D
  • Malakai
    Free: Korábban már írtam a topicban, hogy a reactor még távolról sem korrekt fizikai szimuláció! Szóval abszolút ne lepődj meg ilyesmin! Teljesen alap törvényeket se szimulál, szóval egy legegyszerűbb jeleneten (persze nem akármilyenen azért) is láthatod, hogy vmi nem stimmel.
  • Free
    az lenne a legkevesebb, hogy leesik. nekem az a bajom hogy nem fordúl át pedig fizikailag nézve át kellene neki fordúlnia :c(
  • KisQbi
    FREE ez tényleg SUX :D
    mindig leesik, hehe...
  • KisQbi
    néha dolgozom is vele...

ha ismered a programot akkor nagyon gyorsan öszeraksz egy ilyet jóra...
    de elsőre igen sok problémával találkozhatsz még egy ilyen kisebb animációnál is... (pl az üveganyag ,ahogy mondod... de az animnál is lesz vele gondod.. meg kérdés még, hogy hogy néz ki jól (fények)...)
    de ez nagyon jó feladat arra hogy tanulj belőle...
  • grizzly21
    gondolom csak hobbyd?
    mindenesetre tényleg szép! grat
    1 kérdés:
    azt akarom megoldani, hogy van 1 kis téglatest és fehér háttéren forog körbe. A lényeg hogy üvegből legyen, és egy tetszőlegese jpg matrica legyen rajta. Ez tök jol nézne ki ha forogna és tükrözödne mint egy logo. A kérdés, hogy mennyi idő alatt lehet megtanulni jól megcsinálni egy ilyet? Van 1 alap max 7esem az elég lesz? meg egy alap max könyvem, csak még nem találtam benne ilyen üveg materialt
  • KisQbi
    kösz Grizzly!

könyvekből, neten, innen onnan....
    már majdnem 10 éve...
  • grizzly21
    te jó ég ez gyönyörű. miből tanultál maxozni és mióta?
  • Free
    azamivelmáratökéletesentelevan
    ez sak egy alap amin a pályát tesztelném de már kezd rángatózni a szemem pedig biztos hogy valami egyszerű a megoldás
  • KisQbi
    rakd már ki:D kiváncsi vagyok....
  • Free
    nah ez igazán jó lett :c)))

én meg lassan feladom ezt a reactoros dolgot
    van egy szép pályám ami tök kira lenne a hullámvasutazó golyómnak. de azt nem értem, hogy az életben működne egy fejjel lefelé hurok és átmenne rajta símán golyó ha 2szer olyan magasról indűl bele a golyó mint maga a hurok. itt meg nem tud átmenni rajta. iszonyúan kezdek belefáradni.
    lehet nem lesz szép hullámvasút projectem .. :c)))
    ha érdekel valakit annak kiteszem a scenest
  • KisQbi
    köszönöm!

igazából Qbiac jött rá erre az árnyékos dologra.... szóval őt illeti az elismerés....
  • Pitbull90
    Nagyon jó lett... gratula!!
  • Aldaryn
    Szép!
  • KisQbi
    megoldódott az árnyék probléma.... kis segítséggel....

az Effect panelon valami lighting cucc Native-ra volt állítva Emulation helyett... ezért nem vetett árnyékot a rohadék

• Pitbull90
    Háááát viszonylag jó.. de a területeket azoknál elkerűlhetetlen h ne legyen fű.. és ha ott is nagyobb dolgok vannak ott is lefagy..:S
  • KisQbi
    szépen lassan meg kell keresni mi miatt van...
    pl. : Haj nélkül jó -e... aztán meg draft-ba renderelni kevesebb számú hajat... akkor jó e még..stb...
  • Pitbull90
    Meg a másik.. az embereknek nemtudok hajat csinálni.. mert mikor ráállítom a rendert elkezd töltögetni és 5 perc múlva kiír valamit azt kilép és jön a szokásos panel h küldjek emailt a készítőknek a hibáról... de szentem ez amiatt van h a gépem nem bírja és többszőr is előfordúlt h kiírta h a memó túlterhelt vagy hasonló szépeket.... /remélem érted mire gondolok..:D/
  • Pitbull90
    Nem újjab gépen.. csak egy kicsit fejleszteni akarom.. és azt nem tudom mit fontosabb fejlesztenem... mert amit most csinálok az már tényleg szörnyű.. a hair fur miatt
  • KisQbi
    Ez mindig probléma.... lehet akármilyen jó gépe az embernek mindig a határait súrolja....
    Régebben sokkal rosszabb gépekkel is sok mindent megoldottak... szóval inkább a trükkökön érdemes gondolkozni mint egy új gépen...

• KisQbi
    mind plugin...
  • repvez
    Érdeklödnék töletek ,hogy az npower föoldalán találhato füleken szereplök (booleans, solid,nurbs, stb..) mind plug-inek a maxhoz vagy külön állo progik.Mivel mindegyikbol van demo.Esetleg egy program amivel ezeket a dolgokat lehet megvalositani.
    Bocsi de nem tudok englisül.
  • Pitbull90
    Lenne egy hülye kérdésem...:D mikor maxban dolgozok mostmár eljutottam odág hogy már minden annyira akad hogy nem lehet normálisan megcsinálni amit akarok... a másik ha ezt a Hair Furt.. használom akkor még rossz felbontásban is 20 perc egy kép.. megtudná nekem mondani valaki hogy mi az amit gyorsítani kéne a gépen hogy ezek gyorsabban menjenek../a renderidő annyira nem fontos csak tudjak normálisan dolgozni a maxban/ én a memóra meg a procira gondoltam.. de rendernél csak néha ugrik fel 1Gbre
    Előre is köszi!
  • KisQbi
    de csak akkor ,amikor átállítod "MR Prim"-re a hair and Fur-t is nem? Mert ekkor az MR tényleg egyből rendereli a cuccot...
    De egyébként Ugyanúgy "effekt"-ként rakja rá mint a scanline nem?
  • Aldaryn
    Fura. Mentalla azért, mert mental mint spline primitive (MI spline primitive) rendereli le elvileg. :)
  • KisQbi
    na egyre jobban nemértem...
    Aldaryn.. mivel renderelted?
    csak mert scanline nem vet árnyékot MR meg igen....