63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Free: Hinge constraintel rögzísd a fogaskereket, a tartóval pedig ne is legyen üzközés.
repvez: Pontosan mit akarsz megcsinálni? Hogy pl oldalról éri egy erőhatás bemozdul és rezegve visszaáll? -
putyi #23926 csak nálad borult ki a bili, de attól még él a bannerben a felhívás -
Ki esett neked? Mert ha ezt annak vetted, akkor elnézést. :) -
putyi #23924 vegyünk egy általános fórumot, mondjuk egy előadás végén lehet kérdést feltenni. az ugye ciki, ha azt kérdezed, hogy miről szólt az előadás, vagy ha olyat kérdezel, amit már előtted kérdeztek, vagy pedig olyat, aminek az ismeretét feltételezték azoktól akik az előadásra elmentek?
-
Irtam hogy utannaneztem irtam hogy nem talaltam valaki bedobta linket megkoszontem elismertem hogy lama vagyok erre valaki ajanlott mas megoldast rakerdeztem hogy megis mi lenne az erre masok nekem esnek hogy miket kerdezek -
putyi #23922 szerintem ezt inverz kinematikával szokás megoldani. -
Szerintem sem online help. Nemarra van, hogy az ember oylan dolgokat kérdezzen, aminek maga is utána járhatna 5-10 perc plusz időráfordítással, mert viszonylag ott van a közelében. Kérdezni lehet, persze, de sokkal értelmesebb, meg tisztességesebb, ha az ember nem lustaságból teszi.
Ezt nem feltétlen kell magara venned, szvsz általános érvényű megállapítás. -
Most én is nekiálltam a reaktor rejtelmeit kifürkészni.Kevés sikerrel.Én egy rugoval szenvedek.Egy joystik féleséget szeretnék vele szimulálni hogyan mozogna.De meg se mozdul hiába probálkozok a helpel is nincs rugos tutor.És ahogy Free is mondta ez nekem magas.
Esetleg ha valaki kedvet érez hozzá szivesen elküldom neki a modellemet:)) -
nah emberek akkor hogy a Témánál maradjunk
Űhogyan lehet megcsinálni azt reactorral, hogy van egy fogaskerekem, az rajta van egy tengelyen. a tengely fix és mozdulatlan a fogaskereket meg hajtja egy motor. ha a tengelyt kicsire veszem kisebbre mint a fogaskerékben a lyuk akkor a fogaskerék foorog rendessen , de rezeg jobbrea balra. ha nagyoppbbra teszem mondjuk akkorára mint a lyuk akkor vagy kiírja hogy összeérnek a tárgyak , habár a cool, tolerance be van állítva rendessen, vagy nem indúl L a fogaskerék.
gondoltam már arra is hogy a surlódás miatt nem akar elindúlni de mint az elastic mind a z a másik is mind a kettőnél nulla tehát nincs surlódás közöttük de akkor miért rezeg az a rohadt fogaskerék ?
szóval nem hiszem el hogy nem lehet megrajzoilni neki egy normális tengelyen fogaskerék című dolgot és hogy a fogaskerék haladjon is. szóval nekem ez magas.
ha valaki már próbálkozott hasonló dologgal megnézném mire jutott
-
akkor nez utanna hogy mire is valo a forum -
kozelihez kellene -
putyi #23916 a fórum nem online help!
szerintem roppant megalázó a többiekkel szemben,amikor valaki olyat kérdez, amit a help-ben, vagy a guglival kb 2-5 perc alatt megtalál. -
GixEr #23915 Kozeli kephez, vagy tavolihoz? -
Ronin666 #23914 nekem tetszett, bár én is szoktam baromságokat kérdezni :D -
Ezt ugy uatlom mikor mindenki azzal jon hogy minek kerdezel ilyeneket de erre csak azt tudom mondani hogy a forum az arra van hogy kerdezzunk es senki se szuletik profinak. Kossz a segitseget 4 ALL -
bocsdevalakinelkellettmársütnömvégre:D -
Max alap hair and fur-ja? -
ok koszi es akkor fu keszitesere mit ajanlanal? -
A Grass-O-Matic neve elégg a Di-O-Matic cégre hajazna, eredetileg gondolom az övék lehetett, vagy mittomén. :) Mind1, lényeg, hogy a Sisyphus-é volt a plugin (legutóbb) amelyik cég viszont már nem gyárt plugineket, még max5-ös supportot nyújtanak és kész.
Amúgy ingyenes plugineket innen is érdemes: maxplugins.de -
ezek szerint az erdekes en ugyan ezt irtam be es ezeket talalta -

láma-e vagy? -
en nem azt mondtam hogy feltort plugint akarok de mind1 es a google volt az elso amit megneztem csak sehol se talaltam letoltheto dolgot -
Google? Ha meg ott nem, akkor mi ez a tpic? wareztopic? nem? :) -
Grass-O-Matic ezt a plugint honnan tudnam letolteni ez fu keszitesere van vagy valaki tud jobbat? -
Huuuu ezek a színek..., mit szívtál? :o) -
tégy úgy. -
Nem szaraxok ezzel a hülye 8as max-al ! inkább visszatettem a 7est és szedtem le hozzá Vray-t is ami együtt műküdik vele ! -
Vray render?
Kicsit még rágyurtam a poharamra de sztem csak rosszabb lett, nem sikerül műtermi hangulatot csinálnom:(
link -
MrGeE #23899 sok...2 óra ,de közben filmet is néztem +pár util is pöngetett 8) -
Jó lett:)
Mennyi volt renderidő? -
MrGeE #23897 ezt a reaktoros projektbe 8) /nagy lett vagy 2ésfél mega/
elbakterkodtam rendesen node NFR. -
ok koszi meglesem :) -
http://www.witanimation.com/mavis.html
-
enviroment....
és elvileg additional help is van hozzá.. én azt bogarásztam -
sziasztok betettem a HairFX plugint es az lenne a kerdesem hogy azt maxon belul hogy tudom elerni mert kerestem es nem talaltam meg valaki segithetne koszike -
http://www.andylomas.com/aggregationImages.html
érdekes a dolog... részecske fraktálok.. legalábbis én így értelmeztem... -
nem.. a 3szög nem probléma...
valójában minden polygon ugye 3szogekbol áll... akkor szokott "csúnya lenni" amikor egy pontodhoz nagyon sok él csatlakozik....
ahol van ilyen problémád dobhatnál egy kis screenshoot-ot hogy ránézzünk mások is tanulnának belőle....
a material problémáról is rakhatnál fel valamit... érdekesen hangzik.... -
maxOSsrac #23890 hali mindenki!
nemrég kezdtem maxozni, és odáig eljutottam, hogy nagyjából tudom használni az edit poly eszköztárat. de az a problémám, hogy ha kijön egy háromszög valahol (és ugye a meshsmooth-nak négyszög kell), akkor azt hogy "négyszögesítem"? Rajzoltam papírra egy csomó lehetőséget, hogy pl. a háromszög belsejébe rakok egy ötszöget és akkor ha összekötögetem a megfelelő vertexeket, akkor kis négyszögek lesznek, de így sem jó, mert pár kóbor háromszög még mindig marad. egészen odáig jutottam, hogy ötszögekbe kezdtem rakni tizensokszögeket, de hát eredménytelenül...
nagyon fontos lenne, ha valaki tudna mutatni egy-két háromszög kiküszöbölési módot!
és még olyan problémám is akadt, hogy voltak tárgyak, amiket edit polyval csináltam ugye és tökéletesen csak négyszögek voltak benne, viszont a renderkor (vray) pl noise-t rátéve még a materialra meg ward anyaggal bizonyos subdiv mennyiségnél (18-20 felett főleg) össze "krixkraxosódott" a ráhúzott material... mitől lehet ez? természetesen tettem rá uvw map-et
köszi előre is!
maxOSsrac -
reaktoros anim :c)
-
Fisch #23888 mit ismertem el?