3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Hi! ha már szóba jött a házimozizás és az audiofil grafikusok, akkor én is bedobom egy kicsit régebbi próbaprojectemet. A célom az volt, hogy 300dpi-ben A4-re is nyomtatható méretû, és minõségû virtuális termékeket készítsek, nagyjából amoylan stúdiófények között fotózva. Mintha csak egy magazinban megjelenõ hirdetést látnánk.

Ha már linkeltem ide, akkor valaki szóljon, és törlöm. :o) de szenilis vagyok, erõsen...

(ja, sorry a CGTalkos képért, de nem akartam uploadolni emgint...)

Az eredeti renderméret 4K-s volt mindkét komponens esetében, a texmapok 10K-ban készültek, hogy lehessen durva közeli shotokat is renderelni 4K-ban, ne csak egészalakosakat. Pár közelebbi kép:

(ez eredeti render méret)

(ez nem. 😛)
Nekem ezek vannak itthon... 😊 Hangsugárzókra még nem volt pénzem melléjük. De kétlem, hogy akár egy 300-as bowers settet meg tudnék fizetni, nemhogy egy 700-as szértiát. 😛 max majd modellezni. 😄 Marad a Jamo alsó árkategória... mondjuk, itthon egy normális szoba nincs ahol ki lehetne használni egy félmillás szettet. Szóval, nem fáj a szívem.

per aspera ad astra

megcsinalom azt is nezz vissza majd holnap

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

paynes
Honnan lehet leszedni a 3DS Max 7-et? mármint a trialt? Meg ha van kaygent?

Elõre is kössz!
Ne anyázzatok!

darkboy, kanál meg a többi faszláma kinyalhatja a seggem!

deko
köszi nenad, sajnos most nem tudom kipróbálni, mert itthon nincs maxom, majd hétfõn a melóban. sajnos a grid minduntalan 10 méterre vált vissza, de ez gondolom a konverter hibája mikor max file-á konvertálom a mayás vagy lw-s scenéket. jólett volna ezt is automatán elintézni, de már így is sokat segítettél. mégegyszer thx! 😊

deko --- az élet értelme: 42 ---

Köszi 😊
Az is jó! Itt már majdnem mind1 😊
A lényeg, hogy ne valami LG vagy mittom én tolja a zenét.
Boba
Ronin: gratulálok a hangfalakhoz😊
Bár, én JmLab+ProAC párti vagyok.

de én nem olyan padlószõnyeg szerû szõnyeget szeretnék, hanem egy bolyhosabb valamit. Magyarul kb. 1,5 cm-es szállhosszúságút szeretnék. Ez a displacement hogy is mûködik? Még nem próbáltam.
displacement, a szonyeg ha annyira kell 😊
egyebkent sima textura illetve egy kis noise a szonyeg meshen megteszi sztem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

És még egy rövidke kérdés. Mi a külömbség a Vray light és az omni között? Azaz lehet helyettesíteni az omnikat Vray light-okkal, vagy az teljesen más lesz. Ebben a renderben csak omnikat használok, meg egy target spot-ot, és sokkal gyorsabban renderrel, mint bármikor másor.
Na tehát szeretnék rakni egy szõnyeget, de nem tudom, hogyan kell megcsinálni, azaz milyen program kell és honnan tudom leszedni ahhoz, hogy bolyhosra tudjam csinálni. Tudom, hogy van valami progi amiben hajakat is lehet csinálni. Na valami lyesmihez örülnék ha tudnátok linket dobni. A másik amit meg meg szeretnék csinálni, az pedig a készülékeken lévõ lámpák világítása. Azt szeretném, hogy ne csak szimplán világítsanak, hanem egy minimális kameraefekt is legyen rajtuk, mintha csillognának (vagy hogy írjam le). Véleményt is várok arról, hogy mit kéne még válltoztatni/feljavítani/belerakni.

Egyébként a modellek teljesen méretarányosak. A két Front hangfal típusa B&W705, a végfok egy Rotel RMB-1075-ös, a proci pedig Rotel RSP-1068-as. A hangalak a jelenlegi hangfalaim, a többi pedig csak ábránd 😊 .
Na elõkotortam egy régi munkámat, amit most elkezdtem feljavítani (igazából ez volt az elsõ nagyobb munkám 3d-ben). Pár ízelítõ kép és pár kérdésem lenne.

igyekszik az ember 😊
hanem talhatott mar megoldast maganak mashol...

Aldaryn
nem is tudtam, hogy maxscriptelgetsz. 😊

per aspera ad astra

a gridet a magnes ikornra jobb gombal kattintva tudod megvaltoztatni a unit setup pedig a customize(fomenuben)-ben van

ejnye sztecseszi a sorokat.
deko_maxscript
ezt rantsd be a max viewportba, es lesz egy gombod, ami megcsinalja a scalet, centerpivotot, es a origoba helyezest.

ja gombra teve:

rollout deko "doall" width:88 height:53
(
button btn2 "PRESS" pos:<11,9> width:67 height:32
on btn2 pressed do
(
CenterPivot $

scale $ <0.01,0.01,0.01>

$.pos = <0.0,0.0,0.0>
)
)createDialog deko 88 53
)

CenterPivot $
scale $ <0.01,0.01,0.01>
$.pos = <0.0,0.0,0.0>

a grid meretet beallitod egyszer az ugy marad.
ugyenez vonatkozik a unit setupra, ezzel felesleges fogalkozni.
$ a selected objectra vonatkozik,(tobb is lehet)

Suny
Én se tudok sajba scriptet, de már jó lenn megtanulni!

Törpe-Rogue 60

deko
nagyon láma vagyok a maxhoz, de szükségem lenne az alábbi parancssorozatok egyszerûsítéséhez 1 gombnyomással miután behívom a scenét utána: pivot center-> méret scale a 100-hoz képest 1 -> origóba helyezés (0,0,0)-> grid 1 méter. ezt szeretném egy gombnyomással elérni. ha valaki tud ebben segíteni, nagyon megköszönném. Én nem tudok scriptet varázsolni maxban, ez mayában pofon egyszerû lenne. please help!

deko --- az élet értelme: 42 ---

Suny
Mindent sikerült végül megoldani, jösz a seggítséget! Amúgy ki extrudálttam a csuklójából az ujjakat, mert cuttal szétvágtam, és így már egész ujjakat lehett extrudálni! Msot viszont ugye mozgatom Charcter Studióval (jövõben CS😄) minden karaj, mozognak az ujjai, de az eggyik készfején az ujjaknak nagyon gyenge a vonzásuk, és késnek utánnuk az extrudált ujjak, mármint pl a csonváz az animmban fogja a poharat, az ujjak mag messzebb tõle fogják, eldeformálódva! De ha fölljebb veszem az erõsségét, akkor ha egy ujjat mozgatok jön vele a mellette lévõ többi! (de ugyan úgy késik!) Nem is igazán késik, hanem csak nemhajlanak a csonttal, pedig elég vertexbõl állnak, pont annyiból mint a msáik (csak az a különbség, hogy az jól mûködik😛)

Törpe-Rogue 60

petesilver
Az a baj, hogy az elejérõl kellene kezdenem magyarázni, ahogy olvasom. Szerintem kézfejnek csinálj boxot, aminek azoldallapjait extrudálva megcsinálod elõre a 4 ujjat, oldalrõl meg a hüvelykujjat. Eleinte konvertált poliban extrudálgasd darabonként az ujjakat, ahány szegmensbõl képzeled az ujjakon, aztán vertexeket tologatva formába öntheted. Ha jobban képben vagy, már az elején meshsmoothot dobsz rá, így a több lep miatt a négyzetkeresztmetszetû ujj eleve hengeresebb lesz, és az eredeti négyszög alap vertexeinél fogva deformálod az ujjakat. Azt már te tudod, hogyan néz ki a csukló, és hogyan lehet úgy alakítani, hogy majd kapcsolható legyen.

Mission Impossible 2010: PRO Class

sztem valami polymodellezos csavot zaklass 😊
pl PeteSilver 😊
en nurbs only vagyok, na jo meg tudok csinalni ezt azt, de nem "eroltetem" a lowpolyt.

Suny
Néha nem Weldeli össze a vertexeket, ez miért van?

Törpe-Rogue 60

Suny
Ja, és még valami! Charcter Studioban, hogy lehet egy már kész csonázba, amit már optimalizáltam, széthúztam, ilyesmi, több ujjat raskni! (mert azt amikor meg kreáljuk a bipetet, akkor be lehet állítani, de utánna hogy?

Törpe-Rogue 60

Suny
az a baj, hogy most tötöltem a vertexeket, de belátni a modellbe, és nem lehet ott extrudálni, ahol szertném!

Törpe-Rogue 60

Suny
Nem nagyon tudok angolul, bocs😄

Törpe-Rogue 60

akarom mondani az editable poly modifereben talalod meg.

nem a lebontas alatt azt ertetttem hogy torlod a vertexeket a csukloig, es ujbol felepited a kezet.

a bridge tool egy modifier. de inkabb eloszor olvasd el a helpet,F1

Suny
Hol van ez a bridge tool, és hogy kell használni? (nem árt, ha több módszert is tudok)

Törpe-Rogue 60

Suny
A lebontást hogy kell csínálni? Az a lebontás, amikor extrudeban a szám elé - jel megy és akkor vissza felé bontja?

Törpe-Rogue 60

Aldaryn
Bridge tool jó. Fõleg, mivel megment idõnként egy rakatt veldeléstõl, meg pár kattintástól. 😊

per aspera ad astra

sztem a csuklojaig bontsd le es onnan kezd ujra. Egyebkent max7ben van a bridge tool, nemtom mennyire mukszik jol, ha kulon megcsinalod a kezet csukloig, a masikat levagod akkor osszekoti neked.
De inkabb az elosre voksolnek.

Suny
Sziasztok!
Az az állás, hogy van egy lowpoly karim, és nem extrudáltam neki ujjakat, csak egyszerûen úgy néz ki mindha 2 ujjas kesztyû lenne rajta! Na, és azt szertném, hogy ne keljen ujra lemodellezni az egész karit, csak valamit csínlálni az ujjaival! Van valakinek vmi ötlete, hogy hogyan? (egy emberrõl van szó)

Törpe-Rogue 60

fallof, shadow light.

petesilver
Ehh. Nem nézek be egy ideig ide, mert mindíg eszembe jutatjáttok, mennyire nem vágom még ezt a játék a shaderekkel-fényekkel témakört. Viszont nézni szép, amit csináltok, az szentigaz!!! Keep em up going good work!!! 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Ejha, jól mutat, és a GI-t is megeszi, csak nem falloff mapok? 😊 Vagy valami egyéb ördöngõsség?

per aspera ad astra

a renderido az area shadow miatt van gondolom.

meg is van 😊

koszi, holnap megnezem.

geco jo nez ki. Egyebkent tenyleg sss-es feelingje van.
maerialokkal kiserletelztem ki jo fake sss-t Kulon gi fake sss es direct light fake ssss 😊

meg is nezem megvan e meg.

Aldaryn
Amúgy ambient only módban lévõ decay-es lightokkal egész jó dolgokat lehet csinálni. 😊 Pl. a "lámpabehatolakockába" tipikus SSS demót is lehet vele többé kevésbé fake-elni. A jelenetben 2 omni lámpa van, egy adja az ambient fényt, egy pedig a direktet. (+ 1 spot jobbról, hogy látni is lehessen valami) A kocka shaderjének ambient komponense jó sötét vörös.

renderidõ: 100framere 23mp. :o)

www.abbys.hu/upload/fake_sss_withambientlight_seq_divx.avi DivX 5.11, ~150Kb

per aspera ad astra

Aldaryn
innen próbáld, ha még nem szedted volna le:
www.abbys.hu/upload/ml_vrayao.zip

per aspera ad astra

http://plugins.angstraum.at/ szedje mar le innen valaki az ambient occ scriptet, aztan kuldje el nekem vagy, tegye fel valahova, mert nekem nem jon be az oldal. Azt akarom megnezeni mit csinal.

egyebkent vrayhez is irt valaki ilyesmit a minap, csak nem megy a regebbi vrayel sajnos.

mr ambinet occlusionja lasabb mint vray gi-ja, sok sample kell hogy sima legyen. De a pelda kedveert megnezem ezt az alabbit mennyi ido alatt huzza le.

Sound
nincs hozzá magyar leírás, és ha angol tudás nélkül akarsz elõre haladni akkor reménytelen. Van neki szép kis manualja. Máskérdés hogy szerintem nem olyan bonyolult, minden logikus és praktikus helyen van. Játszogassál vele, szerintem egy szintig gyorsan lehet vele haladni (tanulás)

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

nyomok egy jobb peldat majd valamikor.

Aldaryn
hmm... lesett a dolog, omni light Ambient only módban. Nem olvastam el egy szót. sorry. :/

per aspera ad astra

Aldaryn
Nagyon érdekes, fura mód nekem is elsõnek az ambient occlusion map jutott eszembe, de ahhoz jól beállított segédfényekre lenne szüség, hiszen beltérrõl van szó, akkor meg már majd hogy uyagn ott vagy, mintha manuálisan baromi diffúz lámpákkal kreálnál GI-t.

A két kép között tényleg alig van valami különbség - renderidõben azért tetemes... :o).
Bár, nem esett le, hogy pontosan mit is csináltál. :o) Láma vagyok ehhez. Viszont nekem a legelsõ képen is kicsit furcsának tûnik a GI, mintha nem is lennne. Hiányoznak a szép finom árnyékok. valahogya olyan homogén minden felület. Sötétek az árnyékok... Túl alacsony mintavételezés GI-ben? Vagy itt az ideje beruháznom új monitorba?

per aspera ad astra

jaj, de ha git hasznalok igen es meg igy is 3x olyan gyors mint a mental ao-ja. A masik dolog az hogy az ambient lightokat lehet szinezni es ez tovabbi realis feelinget adni neki.

Tolem lemasolhatod, mult ido a project.