3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja még valami. Épp nemrég beszélgettem tesómmal, hogy ha pl. felvenném magam kézikamerával, ahogy egy kék/zöld háttér elött vagyok, és a kamera még mozogna is, akkor azt hogy lehetne maxba berakni, hogy jó legyen. De ha még nem is mozogna, akkor is hol lehet maxba olyat csinálni, hogy a zöld háttért alpha értékét rakja 0-ra és az én árnyékomat meg vesse rá a tárgyakra.
Gondolom mire gondolsz. Én meg ezt nem veszem észre a képeimen, mert ebben a szobában élek, így ez nekem maga a csoda, míg másnak csak egy kép.
Aldaryn
Ha valós környezetet akarsz renderelni, akkor mindenek elõtt fogd meg, mérj le mindent, és pakold oda, ahol van. Aztán, ha ez megvan, rakj le egy kamerát a jelenetbe, és mozgasd, amíg a látványból nem hozod ki a legtöbbet. Az apróbb tárgyakat persze lehet mozgatni, mint ahogy a szobádban is odébbhúzhatsz egy asztalt. Ere gondolam. 😊 A spot lámpa egy pontból kónusz alakú térrészt világít meg, ami az origójában és a végén is egyforma széles, az a directional light. (ami fény gyak. nem "létezik" a valóságban, de egyes fényjelenségeket ezzel lehet legjobban szimulálni.

per aspera ad astra

stilus-hangulat, ez olyan snassz, ha melegebbek lennenek a szinek akkor mar valami erzelmet is erezhetne ahogy ranez az ember, pl hivogat egy mozi megnezesere vagy ilyesmi, de persze ez csak 1 oldal, sokfele el lehet menni...
Ugy ertem ha ennyire nem kot az ido, es szep kepet akarsz csinalni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Na addig is itt van a vetítõrõl is egy kép. Még talán emlékeztek rá, mivel ezt a modellt még régebben csináltam és fel is tettem ide. Nem egy nagy szépség, de nem is lett olyan rossz szerintem.
A stílus? Ezt hogyan érted? Ha mondasz valami okosat akkor szívesen alakítok a képen!
nekem semmi bajom a vilagotassal, az egbolt fura egy kicsit, ami zavaro, mar ha ilyen jelentosege van annak hogy mi is ez, az az hogy nem ismerem fel oket, nincsen karakteruk, pedig jol meg van modellezve. Ugy ertem a STILUS hianyzik a kepbol, szamomra.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Most is spot van bent, de lehet hogy a másik kellene, mert ez nem a távolság függvényében növekszik, hanem a vége ugyanolyan széles, mint az eleje. Azt meg hogy érted, hogy a teret tegyem kisebbre? Mármint húzzam közelebb egymáshoz a falakat? Vagy a kamera látásán állítsak?
Aldaryn
Ok, ok, ilyaen dobozt még csak szaküzletben, reklámon, vagy tesztlaborban láttam, mindig csak futólag. A teret viszont vegyed kisebbre, mert így tényleg az az érzése az embernek, hogy az egész csak úgy be lett zsúfolva.
MAX-ban van oylan fényforrás, ami négyzetes, a spot az, ha a rectengular módba kapcsolod. 😊

per aspera ad astra

A láb mérete tuti jó, mivel ilyen hangfalaim vannak és mérõszallaggal részletesen mindent kimértem. A hátsó centert azért nem raktam be, mert a kanapét nem akartam elhúzni a faltól és így a halgatási ponttól 20-30 cm-re nem lehet hangfal (egyébként ez a szoba az én szobám pontos másolata és ugyan ezekkel a gondokkal küzdök, hogy nem megy be a hátsó center és ha lenne kivetítõm akkor a fal túl hamar törik, így vagy kicsi lenne a két, vagy túl lent lenne. A két front megintcsak nincs túl közel, mivek elméletileg a halgatási ponttól 15-15 fokban kellene állnia, na de itt még kijjebb raktam. A kép lelógásában igazad van, azt majd meg fogom csinálni, csak azért raktam ilyen furcsára, mert ezt a scane-t még fél éve kezdtem el csinálni, amikor még ismerkedtem a maxal és azért raktam rá a falra is, hogy látszódjon, hogy ez nem egy textúra, hanem egy vetített kép.

Viszont lehet rosszul láttam, de nincs maxban olyan lámpa ami négyzet alakú és fokozatosan tágul a sugara?
Aldaryn
Kisebb képet légyszi! Az ideális képméret 680px szélességû! Ezek széttolják a fórumot, ami egyébként nyagon tetszetõsen mutat, ha sok képet ízlésesen linkelgetünk!
Nagyobb képrõl szúrj be 680px széles thumbot, és linkeltess a nagyhoz belõle!

Na, pár apróság: Szvsz nem kell ennél világosabbnak lennie, csak pár dolgot kellene meggondolni. Legelsõnek is nem értem, miért nincs a kép rendesen a vászonra igazítva. ez engem baromira zavarna. Lehet ugyebár oylan kifejezetten házimozihoz (vagy mozgókép nézéshez) kialakítottvásznat kapni, amelynek szélén 5-10cm-es fekete csík gondoskodik arról, hogy a kép körül megfelelõ legyen a kontraszt. Szerintem iylet rakj a falra. A másik dolog, hogy nekem nagyon közel vannak a front hagfalak, a tér nagyon nyitott lefelé, így azt érezni, hogy bõvel távolabb lehetne rakni õket egymástól. (hogy a hangtér folytonos legyen, a hangsugárzók elhelyezése még ilyen high end cuccnál is fontos...)
Talán csak apróság, de ha már ennyi kész van, pár sorrund doboz is mehetne a képre, (vagy van, csak nem látom), iylen cucc esetén a 7.1 már nem meglepõ, és ebben az elrendezésben ennél több doboz látszana. Technikai jelelgén túl ez még egy kis változatosságot adna a képnek, meg +1 oldalról tudnád megmutatni a 705-öst, ha már lemodellezted. :o) És szerintem kicsit alacsony a lába... nem tudom, miért, de nekem akkor is. Vagy a B&W webjén az összes képet nagy FOV-val alulról fényképezték. :/

per aspera ad astra

Egy olyan kepformatum ami nem csak "feherig" tarolja a szineket, hanem attol magasabb ertekeket is tarol(mar nem lathato) igy a fenyesseg/fenyero ertek is tarolasra kerul.
Roviden ennyi.
Suny
Mi az a HDR??

Törpe-Rogue 60

http://www.google.com/search?q=hdri&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8

Tényleg HDRIt hogyan tudok csinálni? Vagy honnan tudok tölteni?
mer nem is maxban kellene megcsinalnod. HDRI kepet renderelsz ki, es az exposure ertekkel jatszva tok jol el lehet jatszani hogy sotetedik.

Aztán lehet még mindig férreértelek.
Ja arra értetted. Gondoltam akkor is mozog a kamera, de tegyük fel, hogy nem, akkor sem tudnám megcsinálni, hogy 2-3 frame-bõl 2-3 másodperc szülessen.
"és ez úgy kezdõdne, hogy szép lassal letompul a fény és addig tisztán lehet mindent látni."

Most lehet nem egyrõl beszélünk, de természetesen a kamera mozogni fog folyamatosan.
😊 ahhoz eleg lenne ha hdribe renderelned ki es annak az ertekeit valtoztatva jutsz el idaig, esteleg 2-3 kep eleg is lenne.

köszi!
Csak kár, hogy kb. jövõ nyárra lesz kész, de nem baj, mert úgy is van egy 1,4Ghz-es fölös gépem.
Boba
Szerintem cool lesz, nekem tetszik!

Igen ezt már más is mondta. Csak sajnos az a baj, hogy ha felveszem a fény akkor elszáll a feeling. De szeretnék majd belõlle egy 3,5 perces videót csinálni, ahhol lemegy a matrix2 egész trailere (szép nagy 1024*768-as felbontásban van meg 😊 ) és ez úgy kezdõdne, hogy szép lassal letompul a fény és addig tisztán lehet mindent látni. De egyébként egy kicsit még feljebb fogom tolni a fényt, de nem túlzottan.
Boba
vigyázz, Neo elfog esni!
(Amúgy sztem egy kicsit sötét... feelinges, de keveset látunk😉 )

Íme itt a legfrissebb kép (ha valakit még érdekel)
Aldaryn
...nekem eddig a kedvencem egyértelmûen az volt, mikor szerettem volna egy progiban saját kurzorgrafikákat, ez, mint sejtettem nem volt töb pár sornál, azonban a függvényeket, változóneveket, amivel el tudtam érni az App egérgrafikáit, és felülbírálni, kb 2 hétig keresgéltem a winAPI doksiban. 😊 lehet bennem van a hiba, de a végére már mindent tudtam a kurzorról, csak ezt az egy dolgot nem. hehe...

Pete: a 10K-s map nálam annyit tesz, hogy 1 dimenziójában van kb. 10.000 pixel. Ha rosszul használnám, akkor sorry. 😊

per aspera ad astra

petesilver
Rájöttem hülye vagyok! Mit értessz azon, hogy 10k-s map? pixel*pixelben az mit jelent?

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Köszi! Engem a photoshop része érdekelt! Találkoztam már olyannal is, hogy noise+wind effectel csinálták, de az nem hullámos asszem. Ez pedig nagyon bejön, tényleg szééép nagyon!!!

hat igaz, ami igaz, nehol elegge furan van rendszerezve az anyag es vannak olyan dolgok is amik egyszeruen nem mukodnek.
pl a gmaxos (gondoltam azert hagytak benne mert normalisan mukodik max alatt is) GridPref, ott direktbe lehetne megadni a spacingot, de az nem. 😊

max 5 alatt a pivot a CenterPivot nem mukszi, helyette a
max tools center
kell

Aldaryn
...semmi spéci sahaderszerkesztgetés. Gyors munka volt, így ezt a bumpot egyszerûen PS-ben csináltam. egy 10k-s mapon 1px vastag vonalak sokasága. (Noise, maj directional blur, asszem így hívják. 😊 ) Az alap sahder egykissé anizotropikus glossy metálos felület. Ennyi. Erre azért volt szükség, mert ha a bump gondoskodott volna minderrõl, akkor baromi sok AA minta kellett volna hozzá.

per aspera ad astra

Aldaryn
kösz! Azért, ha tud is valaki programozni vmilyen nyelvben, (én pl. C++-ban jól elvagyok, de mondjuk a mosatni prog házi után ebben már nem vagyok oylan biztos... :/) lehet vészes a maxs... legnagyobb gondom ugyan az, mint ami sok winAPI-s programozásnál is elõjön, nem tudom, mit hogy "hívak". pl. azt, a helpben nem találtam meg a grid beállítását, sõt, azt sem, hogy van activeGrid rendszerváltozó. :/ Vagy csak keresni nem tudok?

per aspera ad astra

itt a vege a scriptek aldaryn ha meg akarod nezni esetleg.
ms

ha valamilyen nyelvben tudsz programozni akkor nem veszes.

www.digitalreality.hu
(imperium galacica II készítõi)
Grafikust keresnek

Hidden Beks - Adreania - Commando

Suny
kár, hogy nem tuok elég jól angolul, hogy onnan tanuljak meg max scriptezni! Vagy nem olyan nehéz?

Törpe-Rogue 60

petesilver
Annyira tetszik az a szép erezett fém felület!! Leírod nekem, hogy pont ezt hogyan hoztad létre? Imádom, alyan sokszor használnám, ha tudnám, hogyan kell létrehozni. THX!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a legkönnyeb módja éles sarkok legömböjítéséhez? Nem nagyon tudok modellezni azért kérdezem. Pl. ha van egy dobozunk amnek minden oldala 2 poly-ból áll, akkor van valami parancs/módosító, hogy a sarkai szép ívesek legyenek és az sem baj, ha berak pár + polygont. Ugyanezt értem sarkokra, vagy mármilyen élre. A jelenlegi problémám az, hogy a szoba amit csináltam sarkait szeretném egy kicsit legömböjíteni, csak nem tudom hogy.
ja, mint minden mast. 😊

Suny
Helpbõl tanultál meg maxscriptezni?

Törpe-Rogue 60

tudom hogy nem hiba sot igy lehet aktivalni a homergidet ismet. (ha activegrid=undefinied-el teszed egyenlove)

Aldaryn
letrehozni egy grid objektumot, beállítgatni a propertyket és aktiválni? 😄 Ja, tudom, ez iagzi programozós megközelítés, az a hiba, ami nem látszik egyértelmûen elsõre, az nem is hiba. 😊 Ami meg látszik, az pedig feature, nem hiba.

per aspera ad astra

ha' .gridSpacing-al.
de mivela homegrid undefinied alapertelmezve meg ki kell talalnom.

Jók lettek!
Fõlleg a DVD lejátszó tetszik, ugyani olyanom van. Egy az egyben megeggyezik az eredetivel. Én a Roteleket sajnos kisfelbontású képekrõl kellet, hogy csináljam, ezért a részleteket nem is láttam. Sok szöveg a textúrán is csak kitalált 😊. Pl. sok gomb fölötti szöveg nem látszott, ezért csak odaírtam valamit.
Aldaryn
És még a fotóst is odamodellezted... 😄 Precizitás mindenekfelett!

A grid settingsbe hogy nyúlsz bele maxscriptbõl? Láma vagyok ehhez, de érdekelne. <#lama>

per aspera ad astra

renderido 15min

ez egy hatalmas poszter 20k*8k
😄

itt meg az enyem 😄

Aldaryn
Ja, ha kérdezné valaki, akkor: VRay. 😊 A furcsa foltosság a háttérben túl kevés sample subdiv, és egy noise map, ami még fel is erõsíti. Azt hittem kalfa lesz, de nem lett az. 😛 Újrarenderelni nem volt kedvem. Csak egy kis fun idõkitöltõ dolog volt, 4K-s képenként kb 1h-s renderidõvel.

per aspera ad astra

delutan