63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Zsottybobo
    Legyen rajta húsvéti nyúl is...!
  • ThomasGins
    Egy vicces képeslaphoz lesz,csak még nem tudom mitől lesz vicces:)
  • Aldaryn
    Jaj, még olyan távol van a karácsony! :)
  • ThomasGins
    Kis NFR tőlem is:)
  • Aldaryn
    Azért dől, mert egy nagy kép legszéléből croppolt részlet. lásd.: #24172 amúgy tényleg zavaró, korrigálhattam volna PS-ben. A nagy keret azért, hogy legyen valami mérete a képnek. A végső renderméretben (1600x680) ekkora lesz a váza ezért ehhez igazgatom a megjelenését.
  • Ronin666
    Meg dől a kép benne, ez egy kicsit zavaró...
  • Malakai
    Ezek az NFRjeid nagyon ütnek, de ez új design, hogy ekkora a keret? Nekem az nem tetszik annyira, de a kép benne nagyon jó! :)
  • Aldaryn
    NFR. :o)

megtetszett ez a tesztkép, amit a váza shader belövésénél csináltam.
  • Aldaryn
    Azért a google earth sem megváltás, ha repülőgépszimulátort akarsz írni. :P
  • ThomasGins
    #24196 itt a scene.
  • grizzly21
    állat!! egy tutot lökjetek ilyen üveg texturákról! pls
  • grizzly21
    eddig is tudtak volna, de a májkroszoftra aztán várhatsz
  • repvez
    ja és "csak" 30$.
  • repvez
    Most olvastam ezt:Google Earth to 3DMax 1.0
    Na ezek után remélem a repülögép szimulátorokhoz tudnak majd valos területet modellezni.
  • ThomasGins
    Valami egyszerűbbet keresnék csak ugy kipróbálásképp,de akkor ez nem ez lesz:)
  • Malakai
    Még annó a MetaReyest, nem 1xű dolog. :)
  • ThomasGins
    Próbáltad ezek közül vmelyiket?
  • Malakai
    Meta objekt modellezésre pedig vannak az ilyen izom építgetős pluginek, van pár, van pl a MetaReyes, a Di-O-Matic Hercules és az Absolute Character Tools, ja meg még van/lesz a CAT Muscle.
    Persze ezek leginkább rámentek az izom szimulációra, de azért belinkeltem, hátha érdekel vkit. :D
  • Malakai
    Igen, van ennek egy compound object is, alapból max-ban, a BlobMesh.
    Meg volt pár ilyesféle plugin korábban. A max alapjával vigyáz, dög lassú. :P
    Én speciel, ha részecskékre kell, akkor viszont a Glu3D PWrapperét használom ált.
  • Free
    én is úgy emléxem mintha a max ban defaultba benne lenne ez valahogyan. végignéuztem a tutorokat de nem lelem sehol. még a 4-es maxom volt amikor ezzel szórakoztam . és nem jut fejembe a dolog hogy hogyan :(
    a clay studio prot néztem az sem rosz csak nem egészen az amire én gondoltam
  • putyi
    régen volt a claystudio az tudott ilyesmit(metaball), de a max-is tud a részecske rendszerekkel valami hasonlót.
  • ThomasGins
    Jó ötlet,biztos sirva visitanék az eredménytől:)
  • Free
    nah akkor egy kérdés...
    láttam régen egy tutort amiben volt két gömb(sphere) és ahogy közeledtek egymáshoz, még nem értek össze de már tórzűltak és mint a terminátorban higany összevonzották egymást. reméelm értehőt volt. nah az lenne a kérdésem , hogy az külön plugin volt? vagy a max tudja ezt? és hogy nincs e meg valakinek ez a tutor mert azt se tudom milyen néven vagy hivatkozással keressek rá
  • marcee
    (Én most próbálok egy X2-es A64-hez jutni, beszerzési lehetőségektől függően 3800+ vagy 4400+ lesz belőle tuningolva. Kéne egy két benchmark scene, amivel hasonlítgathatnánk. Thomas "golyói" például jó lenne egynek :D)
  • pauly
    Üdv

Ilyen átlátszó müanyag zacskót,mint ezen a képen: http://www.sixthseal.com/images/mcdsega2/shadow_wrap.jpg
    hogy tudnék csinálni?Van valakinek valami ötlete?Csinalt már valaki ilyet?Vagy nincs valakinek ilyesmi textórája,amit bump-hoz tunék felhasználni?Eddig nem igazán sikerült összehozni,hogy így nézzen ki.
    Előre is kösz!
  • Aldaryn
  • GixEr
    Fa ugyben ez segithet: treeshop
  • GixEr
    Gondoltam dicsekszem egy picit: letettek az asztalomra egy munkaallomast, hogy tesztelni kene :)
    P4 3200 D / 4GB Dual Ram / quadro 1400 / 500gb hattertar :)
    Roviden osszefoglalva: nem lassu ;)
  • Malakai
    Én is gondoltam rá, hogy azt ajánlom, de helyette próbálkoztam modellileg megoldani. :D Particle Flow is tök jó dolog, akár ezt is egészen jól tudod kontrollálni (akár az szétszórandó területre raksz materialt, hogy hol legyen sűrűbb és hol kevésbé az erdő). :)
    A tipikus van egyszerűbb megoldás, de azért is ezzel szenvedek (mert tuti meglehet alapon) hülyeségem. :D
  • putyi
    no,ezt kipróbálom
  • Atika :o)
    sziasztok en azt szeretnem megkerdezni hogy mikor rendereltek valamit es minden egyszinu feher akkor mindenre tesztek feher materialt vagy a rendernel allitsatok be hogy feher legyen minden?Tudom lama kerdes :)
  • repvez
    passsz!Még nem probáltam.
  • Aldaryn
    legyen a fád particle flow részecske, és ott add meg a részecskéknek, hogy facingeljenek egy kamerát. :o)
  • Aldaryn
    Thx. Igen ezt tenném, ha nem halt volna meg a scannerem. :o) Különben is projekttervbe van véve, hogy a Kisalföld szerkesztőségében egy böszme scannerrel hatalmas felbontású fatextúrákat scanneljünk. :)

gyártókat nézegetem, de fotoshoppolás lesz a vége, mert jó közeli shotok kellenek. :)
  • Zsottybobo
    Ahha... köszi!
    Nem tudod, hogy az .obj animációt is tudja vinni?
  • putyi
    én az ilyet gradient-tel szoktam, de általában messziről nézem
  • putyi
    vagy ezer scatterelt fát(bitmap) a kamera felé fordítani
  • Malakai
    Egyszerre több? Mit akarsz elérni?
  • putyi
    valakinek van valami ötlete arra, hogy a look-at-constraint hogyan lehet egyszerre több objektumra rátenni?
  • putyi
    menj el egy asztalos boltba(pl.a moriczon a bakos) és kérj 0.5m furnérmintás élfóliát, s szkenneld be, vagy pedig valami gyártó honlapján kellene körülnézni pl. finnforest, maxplatte.
    én sem gondoltam volna nyáron, hogy nincs sehol halszálka mintás parketta textúra, így egy gyártó honlapjáról leszedett képet fotosoppoltam.