63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #25133 nem a irradiance map HSPH -ra illetve a beallitasokat is beheted nagyobbra pl -4/-2 rol -3/-1 re stb -
Aldaryn a light propertiesben a diffuse sibdivs-re gondoltal? Ott adjak nagyobb ertekeket? -
nenad #25131 nem,lasabb, szamolja a melyedeseket is.. -
és erre reggel 5kor jöttél rá?:D
kiváncsi vagyok mennyire gyors... ua.olyan gyorsan képzi az IMAPot mint ha sima textúra lenne csak ott? -
Áhh, az Architect3D-n hungarisul nem kívántak boldog karácsonyt, ááá!! :P
Bocsi. :D -
Legelőször a FEAR c. gaméban láttam, cseppet leszakadt tőle az állam. :) Milyen okosságokat kitalálnak... -
putyi #25127 de egy kis ügyeskedéssel lehet, hogy fákra is jó volna. -
putyi #25126 bazz, nekem is rögtön a fű jutott eszembe -
nenad #25125 vazz ez nagyon kool, es teljesen jol mukodik vrayel (az arnyekos oldalakon is szamol GI-t) bakker ha fuvet is meg lehet vele oldani akkor szetszall az agyam :D -
mire gondolsz pontosan? tobb minta?
-
Relief mapping (avagy virtual displacement mapping vagy parallax mapping. ugyan az, mas elnevezessel) mar nemcsak a megvilagitasban kozelit a normalis displacement mappinghoz, hanem a low-detail mesh-en a texturakat ugy torzitja, hogy kinezetre hasonlitson a high-detail modellre.
Nemtudom ertheto-e... szoval normalmap csak a megvilagitasi modellben kulonbozik, relief mapping pedig mar a texturakat is igy torzitja.
Pelda
Remelem ez a kep eleg szemleletes, sajna nemigazan tudom en jobban leirni:(
Meg ez. -
putyi #25122 van pl. önárnyéka, illetve képes önmaga alá hajló felületek létrehozására. -
nenad #25121 ebben mi a kulonbseg a normalmaphoz kepest? -
putyi #25120 relief mapping
http://www.maxplugins.de/max7.php -
nenad #25119 ha jol tudom ornatix hair vrayfuron keresztul renderelodik -
putyi #25118 talán, ha tartana valahová a folyosó. egy tengely építészeti szempontból is tengelyként működik. valahonnan valahová tart. ezenkívül a konzolokat én oszlopokkal támasztanám a lá( a térhez valami dór stílusú illene) a szobrokat pedig az ablakokkal szemben két oszlop között helyezném el. ja és nem feltétlenül kéne egyformának lenniük. -
Kicsit lapos a GI, több mintát, több mintát! :D Viszont nagyon elnyomták a teret ezek a bepakolt cuccok. Összeszűkült a szép tágas folyosód, szerintem, ha maradnak is,lehetne kisebbre venni őket, ennyi csicsa épp elég. -
Szentem ne ugyanaz a szobor legyen mindenhol. meg túl szabályos. leeshetne a vakolat, vagy repedt lehetne a cmárvány, vagy nem tom mi a padló. -
Itt tartok,dobhattok otleteket mivel hogyan gazdagitsam meg a kepet.
Koszi -
Na igen, igyekeztem ironizálni. :) A VRay userek aztán tényleg nem akadhatnak ki a mostani fejlesztéseken, már így is jócskán túlnőtt a jelenlegi VRay feture listje az anno beigért 1.5-ös fejlesztéseken. :) Megnéztem ezt a fur systemet, az lenne ezután igazán komoly előrelépés, ha valami kontroll rendszer is akadna hozzá, lenne példul VRay spline primitív, a la MR, amivel ilyen shag, meg Ornatrix, meg mittudoménmik renderelhetők lennének. :) -
Hoj!
Ha irradiance mapet mentek es bekapcs a switch to saved map akkor ha valamit modositok akkor azt hozzaadja a mar elmentetthez vagy mi az a switch dolog? -
Már sikerült megcsinálnom.. egy új vinyón megy a Vray rendesen.. -
Lehet egy olyan kérdésem h mi végett van az hogy se a Vray free.. se a demo és se az a bizonyos Vray nem működik..?
a Free-t nem érzékeli a Demot igen.. de 6 hibaüzenetet ír ki és a renderpanelen már nem érzékeli pedig fel van telepítve.. a bizonyos pedig a szokásosat írja ki mikor elkezd renderelni kijön egy ilyen kis panel h vmi lisence izé... nem tudja valaki mi lehet a baja..? vagy az én gépem azok közé tartozik netán ahol nem is lehet ilyesmiről álmodni hogy elinduljon..?
Előre is köszi -
Fisch #25110 nem esik wazzeee... tiszta tavasz van... LOL
utálom a karácsonyt -
nenad #25109 sztem osszesegeben nem. Mert ha kijon a full, 1 heten belul asszem, akkor ok joval elobbi verziot kapnak. a demo meg hivatalosan 2005 dec 31 ig mukszik.
maskulonben meg nevetseges viselkedes sztem, majd a fejleszto eldonti.. -
még jó, hogy a fizető VRay userek nincsenek kiakadva, hogy míg a demo buildek már elhaladtak pár verziószámmal, ők még mindig nem kapnak ú poin rilízt. Hehe. Azért az se semmi, hogy Vlado meg az arcukba hazudott. Vazznyeg, marketing... kész. -
MrGeE #25107 höhö nagyon bejön a hobbyd
-
1. Google (pár kulcsszó, mint dreamscape, vagy sitni sati, de nehogymár segíteni keljen :D).
2. Warez releaseket nem muszáj ám ide írkálni. -
Letöltöttem egy tutorialhoz ezt a plugint : SITNI.SATI.AFTERBURN.V3.2.FOR.3DSMAX.V7-DWP.GFX ez tudom szal mi.
De volt mellete egy másik plugin is aminek ez a eve : SITNI.SATI.DREAMSCAPE.V2.5.FOR.3DSMAX.V7 na ezzel mit lehet csinálni? -
nenad #25104 A ketton nem mukszik egyutt..
a freet hasznald sztem. bar nemtom mit akarsz csinalni de alapoknal tokeletes.
a demo verzio save-nel reseteli az osszes vrayes beallitasodat.
-
több ilyen izomszimulációs technika létezik maxhoz is...
Absolute Character Tools
Vagy a CAT Muscle.. de az máshogy mükszik... nem izomcsoportként...
-
leszedtem az említett oldalról a free-t meg a demot is felraktam mind a kettőt de csak a demot érzékeli, lehet hogy kiütöttem vele a free-t? na majd megnézem ha letörlöm a demot megy e, amúgy a max7 alá szedtem le de hatos van a rarban ez nem gond ugye? -
nenad #25101 viszont gecc bugos :(
-
Azthiszem a scriptnek bigrender a neve... -
nenad #25099 most nezem vazz, a demoban a VrayFur nagyon brutalisan ki van egeszitve...
minden parameter mappolhato..van normalis preview is. -
köszi szépen -
nenad #25097 a vegen erdemes, tehat mondjuk a fix meret 512*384 vagy mi, akkor strip rendere;lessel el tudod erni hogy a kepet felosztod pl 4 reszre es mind1ik resz ekkoraba renderelodik.. A vegen osszerakod es kesz.
ha jol tudom a scripspot.com -on van erre valami script is, nem kell vele annyit szenvedni..
Itt mar sztem senki sem hasznalja a brazilt.
A www.chaosgroup.com -rol szedd le a vrayfree-t jobban jarsz vele. -
és elmondanád hogyan tudom ezt megtenni? -
nenad #25095 a demo verzio ugyanaz mint a full a meret korlatozas es a halozati rendert leszamitva, sot a meretkorlarozast leglalisan kicselezheted. -
Üdv mindenki!
Letöltöttem a brazil demováltozatát, az annyira nem is zavart hogy 512x valamennyi pixeles képnél nagyobbal nem áll szóba, de a renderelt kép valami iszonyú ronda lesz...
Tudom, hogy ez "nem warez" topic, de megkérnék valakit aki rászánja magát, hogy privátban segítene/leírná honnan szerezhetnék normális verziót vagy egyebet!
Előre és köszönöm és sorry ha belerondítottam a topicba!