63013

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Levédetted a DVision nevet? Nem is tudtam róla. De akkor ezzel a nével már nem alapíthatsz céget. :o)
  • youth #25254
    Na me ezt dobtam össze. Végülis semmi komoly, csak a saját kezűleg készítette hand/home made HDR képem próbálgattam, igaz bemozdult fotózásnál mert nincs álványom (bár akkor is be tud mozdulni). Mindegy, szar lett, nem volt türelmem újat csinálni.

És itt a csúf környezete:
  • youth #25253
    Na jó de hogy írjam át? :)
  • Aldaryn
    Opera lenni nagyon jó mostanság. :D
  • nenad
    opera is tudja.. :)

info
  • youth #25250
    Nyomsz egy F3-at wincommanderben aztán első pár sorban látszik hogy Photoshop CS2 megmittomén, de én egyszerűen nem tudom eltűntetni, Irfan View-ben nem találom hol lehetne átírni pl azt hogy eos 350d-vel 24 mm-en fotóztam 1/60-as záridővel :)
  • FRenkie
    Hol látszik, hogy belenyúlt pssel?
  • ThomasGins
    De komoly,ezt nem én csináltam?:D

Boldog Karit igy utólag!
    Jövőre majd re...
  • Aldaryn
    Hehe, elég modern, lehet valaki milliókat fietne érte... :D
  • KisQbi
    ezt megint megettem.. mindig azt hiszem, hogy ilyen jó fotósok vagytok... de aztán mégsem:D
  • nenad
    nem csodalom...
    tiszta szabaduszo muvesz stilusban renderel ez a maxwell :D

preview legalabb normalis kepet ad, kiprobalom azzal.

• Aldaryn
    Hmm, negatív refrakció. Az is érdees dolog. :) Képet nem mutatok, mert nagyon gáz lett. :D
  • fle go
    Üdv! Utolagosan remelem mindenkinek jol telt a karacsony!
    Latom faradhatatlanok vagytok allandoan nyomjatok a dolgokat:)
    En most konyveket bujok csak hogy otleteket meritsek a folyosos munkahoz, hamarosan belevetem magam.
  • nenad
    na vettem a faradtsagot hogy kiprobaljam a maxwell "studiot". Komam, ekkora ganyt, legalabb az GUI-t megirhattak volna rendesen, es az idota modja a selekcionak egyszer mukszik egyszer nem, remove material, kijelolom nyomok deletet semmi, akkor hogyan teszek ra masikat? rahuzom semmi, fasza, eltelik egy kis ido, erre kicsereli a merialt. :D
    nagyon nagyon gaz.

en ha megvennem nem is tom mit csinalnek.. :)
  • nenad
    en is ezt mondtam a redqueenes csavonak o csak rohogott egy jot es mutatott valami white papert. nemtom hol van de keress ra a netre metal: negativ refraction. sztem lesz tobbfele is.

na mutasd a rendert
  • Aldaryn
    Na, kész, már vagy hatodszorra állítom át a beállításokat. :| Még jó, hogy ma nem tudok aludni. Bezeg ilyenkor nincs senki meg, aki még virasztana? :)
  • Aldaryn
    Aztán ugye az is relatív, hogy mi átlátszó. Bakelitből is készítenek lencséket, csak nem épp fénysugár számára.... :) Amúgy nem szeretek éjszakázni, de várom, hoy egy render elkészüljön, és már csak 30 perc van hátra.
  • Aldaryn
    Igen, tulképpen, ha megfelelően vékony szeletet vágok egy acéltömbből, akkor teljesen átlátszó lesz. :D
  • nenad
    pedig a modern fizika szerint a tomor targyaknak is van refrakciojuk (pl fem), ebbol fakadoan sss is :D
    (refrakcio igaz..)

hmm sztem meg belefer egy kemeny muanyagba,
  • hello
    Ha egy plane-t letükrözöm akkor a 2 plane vertexeit hogyan tudom összeilleszteni?
  • Aldaryn
    Tömege az van. :) kb 4 kiló öntöttvas. Attól meg ugye nem is várná el az ember, hogy essessesselődjön. :)
  • nenad
    a dirt szedte ki :D
    ennek legalabb van nemi tomege
  • Aldaryn
    Teljesen kigyomláltad belőle az SSS jelleget! :P
  • nenad
    uccso
    atrendezve a sorrend, + dirt shader.

• nenad
    hehe, csak poenbol szoktam megnezni.
    marmint csak a tied, mert mindig benne hagyod.
    infranview tudja pl asszem. Ott atirhatod amire tetszik.
  • youth #25230
    Nem tudtad eldönteni vagy miért nézted meg? :)

Amúgy hogy hamisítsak neki exif-et vagy hogy hívják? :))))
  • nenad
    csak ne viritana benne mindig a photoshop info :D
  • KisQbi
    a modellezést vállalom:D
  • nenad
    a helpben azt lehet olvasni hogy az ossze parameter amit a raytracer megkap elerheto. egyebkent passz.
    hianyolok egy ket dolgot, pl inverse of multiply (csak sima multiply van)
    colorcorrect+clampel ossz lehet hozni de jo lenne.
    Hatha kesobb :)
  • youth #25226
    Gondoltam feltöltöm... Makrozgattam ma egy kicsit, valaki nem modellezi le? :)

• Atika :o)
    Sziasztok nem tudom hogy olvastatok e mar azert belinkelem
  • Aldaryn
    A shader network komponensei elég ígéretesek. :) nyamm, de fincsi lenne, ha valami hasonlót implementálnának VRay-be is. vagy inkább a MAX idétlen sader sezrkesztőjét cserélnék már le valami node orientáltra.
  • nenad
    nagyon kul dolgokat talaltam majd este lokok uj verzsont addig egy kep mivel lehet mahinalni. Benne van az aktulis shader netje is

shadernet
  • nenad
    na meg1, ebben megegy fallof map balancirozni a doglott feelinget ami a masikbol jon (self illum)

• Free
    bocsi én közismerten lusta vagyok :c))))
  • Myster
    kösz! :D
  • nenad
    na elso valamire valo eredmeny a kotogetesbol
    shadow/light es distance fallof based SSS fake.
    Majnem jobb mint a skin shader :D

szoval nem kell semmi speci setup, mert figyelembe veszi a shadow/light miatt hogy honnan jon a feny. De majd megprobalom direktbe invertalni a pilacs iranyabol jovo arnyekokat, vagy a fene tudja. Meg gyakorlom :D

rendertime annyi amennyi, semmi pocsoles.

• nenad
    ki beszel?
    :D
  • Free
    a segítség ott van a bannerban az a neve hogy google :c) de ha ennyire lusta vagy hogyan akarsz tanúlni ?
    de nesze
  • Myster
    thx...ööö látom a dolgokat, de mégis , valami tutorial-portál nincs?