3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

automatikusn kikapcsol causticsnal

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

😊)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
A gépedrõl nemtudod a képeket belinkelni, fel kell töltened valahova a netre és a http-s elérést megadni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nahh, szal itten vannak a képek 😊 láma vok még, no 😊

galéria: tempmaxer.uw.hu

Ez az elsõ komolyabb SSS próbálkozásom a vray-el, viszont valamit nem értek, és szeretnék egy kis helpet kérni. Szal azon a képen, ahol be van kapcsolva a caustics, ott az SSS teapotnak nincs "affected árnyéka", ahol nincs caustics, ott meg van... Hogy lehet azt
megcsinálni, hogy caustics is legyen, meg affected árnyék is (a material editorban természetesen be van kapcsolva az affect shadows).

C:\Documents and Settings\Gyuszi\Desktop\sss_01.JPG

C:\Documents and Settings\Gyuszi\Desktop\sss_02.JPG

galéria: tempmaxer.uw.hu

Magnum PI
Így se lettt sokkal jobb. A GI: Irradiance,Medium

Lava_0.1

rossz a regisztracios szam, vagy a crack vagy akarmi.

Aldaryn
Nem semmi specifikáció, az biztos. Elsõnek is ott kezdõdik, hogy kell egy progi, amivel a hullámhossz adatokat átválthatod RGB-be. 😊

A VRay Light Object egy light class object, és nem shader class. Ha shaderrel akarod elkészíteni a lámpádat, akkor magas felbontású GI számítás is kell mellé. Ezért nem lette az árnyékaid túl szépek.

per aspera ad astra

RelakS
Tegnap guglival eljutottam erre az oldalra, de megláttam a spec-et, majd sikítva bezártam <#idiota>

A fénynél meg fura, hogy a vray light material nekem nem akar árnyékot vetni, vagy csak annyira kis területen szóródik, hogy nem látom az árnyékát. Egy elõre elkészített neon material-lal sikerült árnyékot produkálnom, de attól meg igen foltos lett a kép 😞 Mondjuk ha a VRayLight objektum az nem material, akkor este teszt 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Aldaryn
A Cornell doboz link> "hivatalos honlapján", azaz a Cornell egyetem grafikai publikációi közt megtalálod az eredeti cornell doboz specifikációját, photometrikus információit, és a cornell történetét. Érdekes olvasmány.

Másfelõl a cornell doboznak vagy van, vagy nincsen elülsõ oldala. A Valóságban nincs. Ez tény, hiszen úgy elég nehéz lenne fényképezni, ha csak nem speciális féligáteresztõ szûrõkkel vagy kulcslyuk effektus kihasználásával, barominagy látószöggel, és ezt a képet visszatorzítva készül felvétel. De ilyenre még nem láttam példát.
A fényforrásod bármi lehet, nem ez a léyneg. A hagyományokat követve kerül egy kis négyzet alakú fényforrás a tetejébe, amit VRay alatt VRay Light light objektummal tudsz reprezentálni a leghatékonyabban.

per aspera ad astra

Aldaryn
Whoa, már tegnap megkaptam RSS-ben a vray.info-ról í hírt, de a csudának sem akart felengedni az oldalra. 😊 Újabb kis verziószámlépés, újabb nagyon ahsznos feature-ök és bugfixek. Érdekes, hogy egyes dolgokat csak most javítottak, pl. azt, hogy ha manuálisan nem kapcsolgattad be egy effekthez szükséges GBuffer csatornákat, akkor hajlamos volt fagyni. Ez 1.0 óta megvolt, és több, mint idegesítõnek találtam.

Nosza, ha a fog is jó végre, akkor irány surány ezt ki kell próbálnom, de azonnal!

Magnum PI:Miért, mi bajod ezzel a dobozzal? nagyon ötletes. Esetleg kellene a fal mellé még egy-két éppen megsülõ ember. 😊 Valami a GI-vel nem okés. Mintha nem lenne elegendõ minta hozzá. És bump helyett iylen esetekben inkább displacelj.

per aspera ad astra

RelakS
Valaki nem írná le rendesen a cornell box-ot?
Ugyanis amit nemtok: Kell a kamera felé lévõ fal? Vagy ott likas a doboz? (így lenne értelme a valóságban készült képekkel összehasonlítani szerintem) Mivel kéne bevilágítani, hogy ne egy omni legyen a tetején, hanem egy négyzet alakú fényforrás (vray light-al nekem folttenger lett, bár az is igaz, hogy egy elõre csináltneon volt az áldozat)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Na ez mitõl van? (MAX6, VRay)
A renderelt kép színe olyan lett, mintha csak 16 bites lenne,
magyarul a színátmenetek "hártyásak" lettek!
Hol kell állítani a színmélységet?
Én úgy csináltam a szemközti lapot, hogy leválasztotam a többitõl, és kikapcsoltam a jobbgomb->propertiesben a visible to camera, visible to reflection, visible to reflection kapcsolókat.

kigyott az uj vray ami nem beta mosmar. (lastest stabe release a neve 😊 lehet kukkolni 😊
olyan dolgok vannak benne mint pl lightamppal gyorsitani glossy refrlection/refractiont..
😊 vagyis ize, a lightmap neve lightcache lett.

Magnum PI
A fejembe jobban nézett ki.
Olyan szar lett hogy inkább csak link: Lava

A Box-nak van szemközti lapja és nem látszik, vagy egyáltalán nincs is szemközti lapja, mert ha van akkor valaki mondja meg hogy hogy lehet vray-el láthatatlanná tenni.

petesilver
Megnézem, installnál írja hova rakja a pluginszervert, aztán nem rak oda semmit. Hihetetlen!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Free
Nyugalom a hosszú élet ritka . :c)))
Meg különbenis ha kell vedd meg filozófia van a plugineknél.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
Nem tudom jól bevilágítani ezt az átkozott Cornell boxozt. valaki tegyen már ki egy scenest a vray beálítások miatt
köszke :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

petesilver
digiplugin nem csinál semmit, keresne valami hydraszervert, de olyat meg nem installált a gépre. Hogy minden tetves pluginnak szerver kell, ez hihetetlen. Már nem gyártanak olyan progit, amit felraksz, és mûködik magában?????

petesilver
Ezért gyûlölöm ezeket a hülye pluginokat. Lehetetlen authorizálni. Maxban cseszik ikon lenni erre, vagy két év után rábukkansz, vagy startmenübõl minden elindul, csak az nem, ami kéne. A help meg elintézi mindíg annyival, hogy nyisd meg a plugint! Hol, a szentségit? Maxban megnyitom, közli nincs autolva. Ja azt tudom. De nem ajánlaná fel a tetûû,ááá! Ennyit a digimation treefactoryról!!

RelakSfromhome
Köszi, láttam, töltöm 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

ThomasGins
Megy priviben.

Kircsi lett Oryon!

\"So always look on the bright side of death\"

RelakSfromhome
Honnan lehet a vray-t leszedni? Csak mert nagyon lassan jön a loginnevem, amivel a free-t le lehetne szedni 😊

Várjak türelemmel? 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

oryon
Sziasztok!

Én is bedobozoltam, rendesen 😊
Egyenlõre az "elsõ önálló mûvem" Vray-el és a maxhoz is láma vagyok, szal az anyagozás még nem megy, így nem túl korrekt...
A renderidõ is 50 perc egy 1GHz-es Duronon/384MB Ram, amit mondjuk kicsit soknak találok, de majd konzultálok az ügyeletes szakértõvel.

A víz szappanos feelinget kapott, hidd el ez PH 5.5 😄DD
Amúgy a folyadék ál-térfogattal rendelkezik...
Tehát semmi fog nincs benne de a belelõgatott tárgyat megtöri.

Oryon

Boba
Sztem a változatosság a legjobb benne...(Igaz, hogy én fullosan másoltam szinte... csak Mayába átvittem és ott Mr-el rendereltem.)

ThomasGins
lehet h ki kellene rakni egy default cornellt,kamerástol mindenestõl h egyformák legyenek...😊

RelakSfromhome
Meg hogy kéne csinálni? <#confused>

Malakai
Húba*, de sok hozzászólás.. <#help>
Nem is olvasom végig, de mijeza nagyon cornerboxolás? <#whatever>

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Vagy akkor kérdezek egy olyat, hogy hogyan tudok jpg-bõl csinálni materialt, meg mindent ami kell hozzá (bump stb.) Nem tudom hogyan mûködik a dolog. A kézkönyvet meg tanulmányozom ezerrel.
RelakSfromhome

Hello!

Bocsi, hogy már megint a megkérdezem. Honnan tudok nagy mennyiségben, jó minõségû anyagmintákat letölteni. A 3dtotal.com-ról nem akarok jpg-ket leszedni, a world3d.hu (ilyesmi mennyiségû kéne) meg nem engedi a letöltést.
Mayer
ThomasGins: A kockás tetszik. A virágos annyira nem.
Flego: Nekem nagyon bejön. Olyan kémikus hûtõszekrénye feeling.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Na jó mára is van egy kis pihentség.

www.gaborhertelendy.com

RelakSfromhome
Srácok, ezt a doboztot hogy kell elkészíteni?

najo ez elegge felreertheto volt, nem a gi kalkulacio idejerol beszelek hanem a renderelesrol.
Ott a tutko bug.
Na lehet elkezdek en is dobozolni egyet 😉

Magnum PI
Én egy kinai oldalrol szedtem le, miközben mást erestem. Ha hol emlékszem akkor a 9iv-röl

Cloth Extension 1.0

Lewy_
Eztet a ruhamodellezõt honnan lehet "megvenni"?

az uj vraynel a sebesseg udvos aldasat erezhetjuk ha minden uveget vagy ami nem kozvetlenul van hatassal a scenere, szepen kikapcsoljuk hogy a gi ne lassa. (van mar ilyen opcio is)
udvos volt nezni komolyan eletre kelt a cucc.
Egyebkent part nap mulva jon az uj build, rengeteg bugfixel.

Magnum PI
Hogy tudom beállítani hogy a hátsó lapokat ne renderelje? Nem tudok dobozos képet csinálni

Magnum PI
A V-RAY-ben mikor melyik GI engine-t kell használni. Area shadow-t hogy lehet csinálni?

Magnum PI
Max 7 Cloth Extension

Penatesz
Magnum, nagyon bejön a drapériád.Ruhaszimulációval csináltad ugye? (mármint dinamika és nem merev modell?)

Penatesz

fle go
Bocs hogy csak most valaszolok, es sajnos segiteni se tudok neked mert bevallom en meg soha nem hasznaltam a render to texture funkciot! Igy segiteni se tudok lehet hogy nalam se mukodik csak nem tudok rola😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Ez legyen a legnagyobb gondom, de nyitnom kellett a képek között egy Cornell box foldert😊)))

Valaki tud megoldást arra, hogyan üzemeljem be a render to texture-t max 5 alatt?

Magnum PI
Ez az elsõ max-se képem. Sikerült megszereznem a Vray-t (köszönet ThomasGhins-nek) de sajna nem megy (pedig fut a vray server). Szóval ez a kép a beépített mentalrayel van. Nyomába sem ér a többi képnek de elsõre jó.

Free
örülök hogy tetszik :c)))

ThomasGins
Zsííír nagyon😊))

petesilver
Flego Help! Újraraktam a max 5-öt, nekem 1 cd-s van, és az újonnan felrakott max 5-ben sem mûkszik a render to texture, elszáll a script hibával. Megjegyzem alapból benne sincs. Mi a túrót kéne mûvelnem a maxal, hogy mûködjön ez a script benne?