3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Na most egy idõre betelt a pohár! Ezt az unintelligens szemetet!! Megnyitok megnézésre egy modelt, persze multisub material 8 id-vel, id-nként 3 nem talált texturabejegyzéssel. Ok asszondom new all scene. Megcsinálok egy pálmát, na adjunk materialt neki, és akkor öntött el az ideg!! Ez a rohadék, hiába kértem új scenet, bennehagyta az én modellemben a submaterialt, cirka 36 ismeretlen texturahivatkozással, amitpersze materiallal együtt LEHETETLEN kitörölni ebbõl a szemétbõl!! Kezdhetem újra az egészet, hogy rohadna meg!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

youth
Mert még nincs meg 😊

Youth

Evogordon
De miért nem a max 7-et használod sokkal több dolog van benne mint a 6-ban?

Evogordon
HÚÚÚÚ csináltam egy olyan kemény animációt csak nemtudom feltenni az oldalra talán majd holnap.

youth
Hûdejó!
A végén még felpakolom a max 7-et meg a legújabb v-rayt 😊 Annyira kedvet tudsz csinálni az embernek ilyenkor.

Youth

fasza, a materialnal beallitottam a treat glossy rays as gi rays: Always-t? azzal meg lehet huzni lefele 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

bocsi mindenkitol aki hozzamszol, privatozik, de nincs 1 perc idom se, holnap probalok szakitani a valaszokra, addig nyaggasatok aldarynt 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Egy kis gyors teszt az 1.46.12-es VRay-el, glossy reflection gyorsítása Light cache (korábban Light map) használatával. A két kép között szinte csak renderidõben van különbség. 😊 de abban nagyonis. Igyekeztem oylan jelenetet összerakni, ahol a tükrözõdések izzasztják meg a procit, fõleg a interreflekciókra kihegyezve, hiszen a pontosság/pontatlanság itt ütközhet ki leghamarabb.
Bocsi a kis képért, de nem tolom szét a fórumot. 😛

per aspera ad astra

fle go
es ime a gozolgo kave😊) na nem farasztalak benneteket tovabb ezzel a keppel.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
A Diffuse subdivs-et kell nagyobbra venned. az alatt van amit irtal.
Ha meg causticsot is akarsz akkor ha jol emlekszem a materialnal ki kell kapcsolni az affect shadows-t.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

RelakSfromhome
hmm... csak caustics-al nincs visszaverõdés 😞

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
A Caustics Supdivs lenne a fotonszám?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

fle go
Szerintem keves photont van kilove szamolashoz. Ezt ott tudod allitani a render ablakban a systemnel van olyan hogy light abba belemesz es ott beallotod a photonok szamat mondjuk 1500-ra. Es a multipliert is megemelheted 2-3-ra. A GI-t meg itt szerintem felesleges bekapcsolni, hiszen belso vilagitas van. De javitsatok ki ha tevedek.

fle go
Oryon itt a kep nagyobban:
nagyobb kep

Szerintem iszonyat nagy a render ido. Probald meg ugy hogy minden ki van kapcsolva, esetleg GI-t hasznalj csak. Olyan mintha keves fenysugarat hasznaltal volna, de majd a V-ray guruk jobban megmondjak. 😊

fle go
Ahamm ertem, koszi az infot!!

RelakSfromhome

Még el sem kezdtem, máris fotlos <#wilting>

A szkín a következõ: VRay light gömb alakú objektum a kép tetején, egy vray material lámpabúrában. Ebben maxra vettem a reflect-et (fehérre). Mindenhol egy egyszerû kép van kirakva, kivéve a plafont, az szürke kéne , hogy legyen. GI és caustics volt bekapcsolva, árnyékok irridance map (primary) és Quasi-Monte Carlo (secondary)

5let, hogy mit kéne beállítanom?

petesilver
Hááát, nektek semmire😊 De annyi, hogy egy objectet felmaterial id-zel,uvwmapolsz, a különbözõ matid-ken különbözõ texturákat, shadereket alkalmazol, majd render to texture utasítással az egészet különbözõ shaderestõl, texturástól lerendereli egyetlen texturába. Aztán ezt lehet cifrázni, hogy pl fényforrásokat kiraksz, és asszondod, hogy a lightmapot is renderelje bele a texturába. ezután az objectet visszaállítod 1 matid-re, rádobod a renderelt texturát, törlöd a fényforrást, és a textura anélkül is úgy fog kinézni, mintha ott lenne a fényforrás. Pl alagút a falon két oldal fáklyasor omnikkal, fáklya világít, és a falra vetít fényt. Render to texture, omni-k kihajít, és a fáklya tovább ég, és a falon is látszik.

De legegyszerûbb példa, hogyha több rétegû shadert használsz, pl roszdás fém. Szépen elvacakolsz a shaderekkel, beállítod, majd a shadert ezzel egyetlen texturába mented. eddig pl a kaldera tudta a shadert úgy renderelni texturába, hogyaz tartalmazott esetleg bumpmap, vagy displacement mapot is. Ezt már a max7-be is berakták, mostmár az is tudja. Sõt, max7 render to texture opciónál beállítod, hogy complete map, és texturába renderel mindent, diffúz, specular, lightmap, stb. Na erre jó, for game makers.

Nah, én egyenlõre három Cornell boxot csináltam, egy adott témában, de van még ötletem a témában, ami meg is lesz valósítva.😊 A harmadikért tenksz a helpet!
1. Ez az alap, itt csak simán dobozok a polcon.

2. Itt kék világítás a dobozokon.

3. Itt lézerekkel vannak védve a dobozok, amik kevéssé látszanak.😊

Live your life like it\'s your last day...

fle go
Aruld el mar nekem mire jo az a render to texture?

petesilver
Tovább ástam a maxban. Kiderült, hogy a max7 a texture bakinget a combustion bacburner-jével csinálja. Ha az leugrik a vinyóról, a max7 sem csinál render to texturet, de legalább kiírja, hogy ez kell neki. További érdekesség, hogy ez a szerverprogi jelen esetben csak max5 alá hajlandó felmenni, és a max7 simán onnan használja!!! Ettõl függetlenül max5 alatt még mindig nincs render to texture, kiváncsi lennék, mi kellhet még neki, hogy ne fagyjon ki.

Thx.

Elkezdtem egy mental ray tutorial videót alapján megcsinálni egy kompozíciót. Az ürge azt mutatja, hogy kapcsoljam be a caustic-ot. Neki egy tökszép gyémánt lett belõle, amin átmegy a fény és megtörik. Nekem viszont nem renderel, mert azt írja, hogy nincs a scene-ben caustic generator. Ugyanez van amikor a GI-t kapcsolom be. Valaki segítsen.
Dichter
A renderable egy checkbox (kis beikszelhetõ négyzet) a loft meg egy Modifier (Modifier stack-ben)

( pl. check renderable, vagy loftoljad )=> Ezeket hol találom?

Aldaryn
De. 😊 Elõször is készíts belõle geometriát ( pl. check renderable, vagy loftoljad ), utána pedig rendelj hozzá valami oylan shadert, ami fényt bocsjt ki, pl. úgy, hogy a self illumination-jét, vagy a diffuse colorját 1.0 fölé viszed. Vagy a MR tulajdonságok közt a GI leadás értékét 1.0 fölé emeled. Ez utóbbival maga a szín kontrollálhatóbb marad.
Ahhoz, hogy mûködjön, mindenképp be kell kapcsolni a Final Gather GI metódust.

per aspera ad astra

Erre sem tud senki válaszolni?😊

Evogordon
Megint kössz Aldaryn 😊

Aldaryn
Defaultban a fõ ikonsoron balról az 5. ikon. Az undo/redo után jövõ Link/Unlink gombok után közvetlen.

per aspera ad astra

Evogordon
Még lenne egy kérdésem.Hol találom meg ezt a nevezetû ikont, hogy: Bind to Space Warp???

Evogordon
Kössz Aldaryn ez kellet nekem.

petesilver
nah, sikerült értelmeznem a max hibaüzenetét. Most felraktam a full max5.1-et, és azzal is rossz a render to texture. Elindul a gyári script, és rollout handling hibával fagy, vagyis nem tudja megnyitni a paraméterezõ ablakot. Hihetetlen. A dolog érdekessége, hogy már láttam 5.1 alatt ilyet mûködni, csak sajna nem az én gépemen. Mondjuk erre ott lenne a final render tbakerje, de az meg hibázik a render után a textura illesztésnél, pedig minden beállítás stimmel! Õrület!!! Valami mipmap level gondja lehet, de nem találtam opciót, amin állítani lehetne. Viszont le a kalappal a max7 elõtt, a max 7-ben mûködik a tbake, és tudja azokat, amit a final render, és a max7-es tbake nem hibázik illesztéskor!!! Max7 alatt final render ugyanúgy hibázik. erre ment el az utóbbi egy napom. Eredmény. Minden 5.1-ben kell véglegesre, modellezés, mapolás, texturázás max5, render to texture max7, és az itt kapott végleges texturát használni a max5 ben. Hát a fene egye meg!

piktor
Köszönöm, Flegos! Dolgozom már egy másikon... :-)

flego ide küldd: [email protected]
vray nem kell hozzá?
fle go
piktor a fej nagyon állat, nagyon jora sikerult, gratula!!

Aldaryn
Quad menüben át lett nevezve Curve edittornak, jobban mondva ezzel a commanddal éred el. Ha pedig sak úgy select függetlenül kell, akkor felsõ menüsorban Graph edittors/Track view commandok valamelyike.

per aspera ad astra

fle go
Majd hamarosan kirakom, vagy megadod a mailod es elkuldom. Termeszetesen max kell hozza, ugyebar ez itt a max forum😊)

Evogordon
<#help>
Valaki aki tudja hogy hol van az a max7-ben hogy TRACK WIEW az létszi csináljon már róla egy képet és illessze be a topikba.

ha egy targynak szine van, akkor a causticsnek is, atlatszosagtol fuggoen olyan lesz a szine. Eppen ezert kapcsol ki az affect shadows.
Mivel ez igy vagy ugy de azt az effektet szimulalja amikor a feny keresztulmegy atlatszo targyakon ez az arnyekot szinezni.

viszont olyan esetekre amit te mondasz, banat tudja mi a jo megoldas, azon kivul hogy jol osszekompozitalod oket, illetve szepen kuldod a causticsot az sss nek is, legfeljebb homalyosra csinalod.

Hogyan lehetne egy line-ból neon szerû fényt kihozni max 6-ossal, és mentalray-jel? Elõre is köszi!

Oks, azt vágom, hogy causticsnál kikapcsol az affect shadow... de akkor hogyan tudom visszakapcsolni, mert ugyebár azt csak úgy nem lehet. Már egy rakás variációt megpróbáltam, hogy az SSS tárgyak "színezett" árnyékait valahogy lehetõvé tegyem "caustics enabled" jelenetekben.

galéria: tempmaxer.uw.hu

petesilver
Mi? a .mat kiterjesztés, az material fájl, vagyis anyag tulajdonságait tárolja benne a max. És képet, mondjuk jpg-t akarsz .mat vagyis materiállá, shaderré alakítani? nem értem.

piktor
Naná, hogy nem. :-) Csak a dobozt dobozoltam gyorsan... Vagy úgy nem ér? :-)

Malakai
A VRay 1.46.12 csinálja most nálam azt, hogy a license szerver folyton leáll, mármint közben, egy-egy render után és akkor újra kell indítani a max-ot... 😛 Ezt tudjátok, hogy mitõl lehet?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
És a fej is most így gyorsba? 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

piktor
Bocs, talán így jobb lesz... :-)

piktor
Sziasztok!
Hosszú idõ után gondoltam postolok már én is valamit, dobozoltam egy gyorsat. :-) (Remélem sikerül beilleszteni...)

Engem is érdekelne evergordon második kérdése.
RelakSfromhome
vray-ben van olyan, hogy egy tükörrõl visszaverõdik a fény?

Flegos, a csészéd és a kanalad scene-jét kiraknád ide? Megköszönném. Ja és mi kell hozzá, hogy meg tudjam nyitni?