63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #25294 eleg sokmindent mondanak, nekem az jott be eddig ha a monitor kozepe korulbelul szemmagassagban es legalabb 120-150cm vagyok tole.
itt hasonlot irnak amit te mondasz, de ez baromi alacsonyan van sztem.
link -
Ronin666 #25293 Köszi a választ youth!
Van önkioldás a gépen, szóval menni fog bemozdulás nélkül. Majd lehet kipróbálom, csak egy normális gömböt kell szereznem. -
bencsab #25292 A szemnek az a legkényelmesebb, ha a vízszintestől lefele 15°-al nézel. Szóval inkább lejjebb legyen a monitor, de feljebb semmiképp. -
nenad #25291 a monitor kozepe legyen szemmagassagban egyebkent sooner or later komoly myak es fejfalyast kaphatsz. -
nenad #25290 megszorzova 2vel ilyen. kell meg power.
-
nenad #25289 eleg kis a dinamikus tartomany de attol meg lehet jo!
megcsekkoljuk! -
Ez még csak a kezdet!!! :D -
Íme a mai kép:
Kicsiny szívemet az tölti el mérhetetlen büszkeséggel hogy végre sikerült egy egész tűrhető HDR képet összehozni.
Aki kíváncsi töltse le: HDR
És csak, hogy örülhessek:
:)) -
Na megpróbálok mégegyet összehozni, remélem jobb lesz... -
Hali!
Valójában nem 3 darab képet csináltam csak annyit vágtam ki. Egy tökröződő gömböt szedtem le a fáról aztán azt fényképeztem le kb 10-15x, persze feleslegesen :)
Photoshop 9 vagy mi van nekem, össze tudja fűzni a képeket, hogy magas dinamikatartományú kép legyen.
Automate / Merge to HDR...
Aztán kicropoltam a gömböt, lett egy kocka kép aminek nem kellenek a sarkai.
HDRShopban megnyitottam és a panorama transformációknál átlöktem Mirrored Ballról, Lattitude/Longitude-re
és kész...
Ha tudsz fotózz úgy hogy rákötöd a fényképezőt a PC-re és ott állítod a záridőt stb, így nem érsz hozzá a fényképezőhöz, tehát nem tud bemozdulni. Az a baj én nem így csináltam, mégcsak állványom sem volt.
Sok sikert! -
nenad #25284 nezegettem ezt a blendrt, legyoztem az idegen menurendszertol valo viszolygasomat es elmelyedtem benne egy kicsit. Nem is rossz.
A yafray sem egy roszz renderengine.
Magaban blenderben egesz komoly dolgok vannak.. -
nenad #25283 a port siman shaderrel, keresel valami foto hozza es kesz.
-
Modelezel pár koszdarabot, szöszöket, meg midenféle kis izét, amit egy nagyítóval már lehet látni, és scatterrel teleszórod a modelljeid felületét. Én legalábbis így szktam. Az eredmény.: van 1 millió poly a képen, ami alig látszik. ^_^ -
MrGeE #25281 hehe
mennyi minden van itt a sarkon/kórvák is vannak ám/ -
MrGeE #25280 áhh
csak leugrottam a sarki fűszereshez 8) -
Mivan eddig bírtad? :D -
MrGeE #25278 egy 2 5let hogy mozgalmasabb legyen a jelenet
1: kéne egy kis spurit kihúznod /particlével /
2: azt kéne utánna széjjelfújnod
csak hogy míködés közben is lássuk a dolgot :D -
MrGeE #25277 velem az van hogy most tisztítottam ki a fülem és reggel egy GeE fan megveszi a zsíros fültisztítót 1milla fontért és veszek egy valamit és azzal nem megyek messzire csak ide a sarki kocsmába...ennyi naggyábóóó
köszi az érdeklődést, már azé jobban vagyok amúgy 7) -
Maxer #25276 jahh, a régi eltűnt, mert ügyes módon ugyanazon a néven raktam fel, szóval ne keressétek, hogy mi a különbség a két kép közöt! :DD -
Maxer #25275 nem bírtam ki és egy kicsit finomítgattam a képet:
-
Kössz megvagyok most veszik meg tölem a bringámat 200000ft-ért és veszek egy motort és bejárom a vidéket... És veled mivan? -
MrGeE #25273 hehe ez nekem is +teccett, estére csinalok a budimrol énis egy HDRI-t,de csak miután Kulabácsi +látogatott 8)
-
Ronin666 #25272 Még annyit, hogy a 3 kép, az 3 külömböző ISOval készült, vagy a záridő külömbözik? -
MrGeE #25271 EVOlúúúúsön
te veled mi a helyzet?
meséjjé má mi van veled -
Ronin666 #25270 Youth figy őőő mit fényképeztél le a HDRI-hez? Üvegbogyót, vagy mit? Gyakorlatilag csináltál 3 képet 3 külömböző fényerősséggel és azt valami progiban? összeraktad, ami HDRI-t csinált belőle? Most elkezdett érdekelni. :) -
MrGeE #25269 lehet hogy van valami , kell valami????
eszek egy kis libamájat hátha jobban leszek!!!
de azért nem kén e itt osztani mert bannolllak
minnyá erágom a netkábelt
-
Nincs valami baj? :D -
MrGeE #25267 az orvosaim + mondták hogy nem élem meg a jan 1.jét
/HA KINYÍROM MAGAM 8)/ -
MrGeE #25266 ne flámerkedj köcsög széjjel verem az orcádat
TEEEEEEEEEEEEEEEEEE
inkább rukkójjá elő valami atomjó rendörrel!!!!!!!!!!!!!! -
MrGeE #25265 mármint nehogy sertésnek vedd /már levágtuk a tanyán a dögöt/
-
MrGeE #25264 úúú de kafa lett
hogy kell ient csináni?
ja jóvan énis tudok iet :D
de tényleg egésszen amatőr -
Maxer #25263 egy kis NFR:
-
De az a "közötgetős vray" meg mikor lesz? :P -
részecskékkel egyértelmű...
mondjuk az a fajta "makro por".. szal olyat még nem nagyon láttam... viszont földre, betonra, talajra porszerű koszt meg pl bolyhos sapkánál a miniatűr bohojhatást részecskével... de ez a por dolog... sztem shaderszinten kellene megoldani... (majd a kötözgetős Vray:D)
hmm.. de azt is lehet hogy lecopyzod az objectet amire port akasz.. minimálisan scalezod és egy okos transparency-bump anyagot adsz neki...
de ezek csak fikciók... -
Azt se tudom hogy kell levédetni bármit is, gondolom egy név levédése sokba kerül. Hogy megy az? Hátha egyszer... :)
Ja makró... Tudod mit szeretnék megtanulni? Azt, hogy hogy lehet port csinálni. Nincs tippetek? Mert a makrók azért olyan valóságosak mert látod rajta a kis porcicákat, rozsdát meg ezeket meg tudod oldani textúrával de a port azt hogyan? Valami részecskékkel kéne nem? -
Jó kis megtévesztő kép? Bármilyen egyszerű tárgy jó erős makróban. :D csavar, fagolyó, bármi, amiről el lehet hinni, hogy elég új ahhoz, hogy még ne legen tiszta redva és rendezetlenség. :D
Komolya azt hittem, levédetted a Dvision nevet. -
Csak szórakozok :) Majd egyszer elő kéne rukkolni valami jó kis megtévesztő képpel.. De mikor? Itt az érettségi mindjárt addig nem akarok hozzányulni a géphez komolyabban. -
nenad #25257 concentrate textura nem koser a gombokre, mert aki osmeri az azonnal lefuleli vala. tegyel ra valami masmilyet. -
Nem védettem le. csak úgy van :) -
Levédetted a DVision nevet? Nem is tudtam róla. De akkor ezzel a nével már nem alapíthatsz céget. :o)