63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
4D #25334 Szép lett grats! -
nenad #25333 anno megvettem az mx1000et es nekem nagy csalodas volt, azotan vegkepp elment a bizadalmam a mindenfele radios/infras egerekben.
Biztos vagyok benne hogy eljon majd az ido amikor valoban hasonloan regalnak es mukodnek mint a kabelesek (jobbfele), de sztem az nem most van.
Kozben kiprobaltam jopar infras radiost es azota is ez a velemenyem.
Kabel ide/oda, sokkal jobban atadjak a mozsgast sztem. -
Maxer #25332 Igen, a méret miatt tettem be a logitechet is :) -
Maxer #25331 jó a kép, és szép a táj a háttérben. ezzel kapcsiban lenne is egy kérdésem: a háttér bele van renderelve, vagyis egy a szoba modell mögött egy plane-re vagy box-ra van felhúzva? -
Legtutibb, hehe, gamer egerek. :D
Amúgy nem mindenki a G5-re esküszik, vki a Razer Copperheadre. :P Szokásos márka viták szoktak menni. :D (Döntő tud lenni, hogy a logi sokkal méretesebb.) -
Maxer #25329 Nekem egy Logitech MX510-em volt kölcsömben egy jó ideig, egész fasza volt, de most állítólag ez a legtutibb: Logitech G5 Laser Mouse
Most amúgy MS Intellimouse van (NEM cordless és NEM is a 4-es Tilt-wheeles verzió, mert a fokozatmentes görgőtől majd meghaltam, amikor kipróbáltam), szóval nekem még a régi 3-as van, de egészen jó, nem is szándékozom még lecserélni, talán ha valami jobbfajta ösztöndíj csöppen januárban, akkor egy G5-re :) -
Én is ezt akartam mondani, nagyon csúnya az-az aláírás és a képhez sem illik szerintem. :P -
Szép lett, gratula! Amúgy VRay render? -
ezisigaz:) -
#25323: igen jo kep, de konyorgok azt az alairast szedd ki belole, mert rendkivul sokat ront a kepen:) -
nagyon szép -
peetee76 #25323 Szevasztok...
Itt van még 1x a szoba kép... Ez már így marad..
A következőnél törekszem jobb munkát produkálni..
És bocsánat a nagy méret miatt...
-
Ronin666 #25322 Nálam is tök más lett a záridő meg az ISO. pl. a fényes képnél 200-as ISO volt és 25mp záridő. A sötét meg olyan 1/60mp + 200 ISO. Viszont elméletileg van a gépen olyan, amit Aldaryn írt, hogy a gép maga állítja a záridőt és kattogtatja el a képeket. Majd megnézem. CSak kellene valami tiszta gömb is, mert ez elég dzsuvás. -
Jó, semmi baj, szerzek szponzort, lesz kamera :))
Nem... dehát el kell kezdeni valahol. -
Vannak olyan direkt HDR rögzítédsre tervezett kamerák, amik egy exponálással akár 27 stopnyi terjedelmet is lekapnak, szal akik ezt már nagyiparban űzik, nem vacakolnak külön "kattintgatni" annyiszor. :o)
Más meg: nemrég volt egy kis írás Debevec oldalán arról, hogyan lehet akár csak 7 exponálással is eszement nagy terjedelmet (példul kültér, napfényes égbolt) rögzíteni. (asszem) -
Ja, nem ebből a két képből készült a HDR kép mielőtt félreértené valaki, hanem ez a képek sorozatából az első és utolsó kép. -
Hali!
Szerintem minimum 3 kép kell hogy egy viszonylag használható hdr legyen. Amúgy doschnak vagy kinek van ilyen high res hdrije pár, amit majd egyszer én is szeretnék készíteni, szerintem azok 3 féle záridővel készültek, mert vagy 50 képből rakták össze, nem hiszem hogy minden állásból lőttek 15-25-t. De ki tudja, nade majd én 3 év múlva... :)
Flego: nem az 1/60-as záridővel van a baj. A korábbinél már volt 15 másodperces záridő is és az se mozdult b mert le volt támasztva a gép. Az volt a baj, hogy a golyó nemugyanott volt a képen, mert hozzányúltam a géphez és elmozdult egy nagyon picit, de ezzel hazza is vágtam a végső képet.
De most, hogy rá van kötve a PC-re és stabil helyen van és csak az egeret mozgatom így jól sikerült. (a room.hdr)
Frenkie: én is csak próbálkozgatom, de ha majd jól megy nyitok egy "hogyan készítsünk otthon saját HDR képet a szobánkról" tanfolyamot. Előre láthatólag olyan 120 ezer + ÁFA lesz a tandíj :) -
Koszi a tippeket, kerdes melyik a meretesebb? -
Oké oké, csak nem tudom eldönteni, hogy melyik záridő legyen az alap. Mert azt kéne beraknom alapállásra, ahol a falak meg minden fehér de akkor meg az ablakból túl sok fény jön, nekem meg az tetszik, hogyha látod mi van kinn az ablakon. Mindegy a lényeg hogy működik :) -
nenad #25315 azt mondta 12 kepbol rakta ossze nem azzal van a baj -
Ronin666 #25314 Lehet az a baj a HDR képeknék, hogy kevés képből rakja össze youth. Most néztem Adobe oldalán egy tutort és ők ott kb. 7 képből csinálnak egy HDRIt. Ráadásul a legvilágosabb sincs szétégetve, de a végeredmény már jó lett. Én is csak 2 képet csináltam tegnap próba gyanánt, de nincs PS9-em, szóval egyenlőre nem tudom összerakni.
Itt a két kép (talán a fényest jobban bele lehetett volna égetni)
[IMG]http://kepfeltoltes.hu/051229/Resize_of_hdri_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg [/IMG]
-
nenad #25313 logitec mousemann dual optical.
A legjobb eger valaha.
kerdeses talalsz e meg valahol. -
Nekem viszon a Microsoft jött be a legjobban ergonómiailag.. lehet hogy mert csak megszoktam... nem túl könnyű nem túl nehéz.. és nagyobb az étlagnál.. kényelmes...
nekem ez van most: IntelliMouse® ExplorerMicrosoft mouses
egy gondom van vele.. a középső gomb lassan reagál MAXban.. és megőrüklök tőle a PAN és egyéb dolgoknál:(
(ja és az elődje pont úgy ment gallyra 2 év után ahogy Aldaryn mondta... koszos lett a gomb és mindenhová 3-4et kattintott egyszerre...) -
Hmmm... -
Nagy M$ egeret NE vegyél, én csak negatív példát tudok mondani. :o) Kezdetben fasza, de telimegy kosszal a gomb, és nem lehet kattintani vele egy idő után. S mivel ragasztva van, esély sincs a tisztításra.... -
OFF nincs valakinek tippje eger ugyben, valami batar nagymeretut vennek de nem igen talalok az alap egerek nekem kicsik es fajnak az ujjaim a rossz kenyelmetlen tartas miatt. Van valakinek ilyesfele problemaja? Es tipp a megoldasra?:)
Koszi -
nenad #25308 akkor felreertettem bocs, de sztem egy hdrinek az alap beallitassal kene visszadnia azt amilyen korulmenyek kozott volt fotozva.
Mert miert jo az ha sokkal sotetebb alapbol? Ugy ertem ha vilagositasz akkor igy vagy ugy de torzulnak a szinek..
2 es multiplier vrayben
-
Youth: 1/60-as záridővel ne is csodálkozz, hogy bemozdul a kép, gondolom manualban használod a gépet, nem tudom milyen gép de szerintem is kell legyen rajta késleltető és akkor tuti lesz.
Nekem HDR fotozasban csak az nem vili hogy miert kell gombot körbe fenykepezni, úgy nem jo ha a fényképezőgépet forgatod sajat tengeje körül és a kapott képeket füzöd össze? -
hello #25306 Hi én kezdő vagyok és azt szeretném megkérdezni hogy mondjuk ha egy hajót vagy valamit szeretnék lemodellezni akkor milyen teknikával érdemes megcsinálni, hogy ne legyen kockás hanem szép részletes?(olyasmire gondolok, hogy egy planehoz hozzáadsz egy edit mesht és a vertexeket huzogálod vagy ilyesmi) -
Maxer #25305 Nahh, még egy utolsó erről a gyöngyszemről, csak valamiért nem bírok leállni erről a porpisztolyos témáról :)
-
Maxer #25304 120-150???? Nekem az egyik moncsim 21"-os és attól sem vagyok 120 cm-re! Max 80-100, hogyha programozok és az combomra teszem a billentyűzetet, akkor 120, de az se sokáig... Bár ez csak az én egyéni meglátásom. Amúgy én is úgy szeretem, hogy ha egy kicsit lejjebb van a szemmagasságnál. -
Youth tök egyes vagy! Mire én eljutok oda hogy sajáthdr-takarok készíteni te már faszán vágni fogod a témátm és 500 karakterben le tudod nekem írni a lényeget:)
A porra a megoldás, valamilyen vizes ojjektumot kell modellezni. Így már csak a vízcseppeket kell odamodellezni :) -
Ronin666 #25302 Na csináltam 2 képet. Photoshop 8-am van, ebben nincs HDRI fűzögetés? -
2-es multi? én 4-essel nyomtam előbb. Szerintem ez csak azon múlik hogy melyik expozíció az alapértelmezett, most feljebb húzom, egy világosabb 'állásra' és elmentem hdrshopban, akkor lehet hogy ugyanehez a képhez neked -1-egy multit kell beállítanod v-rayben, nem? -
Nenad: Kevés kép? 12 képből van összegyúrva.
Józsi: na ja, márcsak egy nagylátószögő obi kéne meg egy notebook és nekiállnék a 20000x10000-es hdriknek :) -
Nah, most mondd, hogy a HDR kép készítgetés nem a fényképezőgépen múlik. :) Minden vállalkozás beruházással kell kezdeni. -
nenad #25298 ez is dogolott 1es multival kell neki minimum 2
2es multival
-
4D #25297 S így leszel hallhatatlan különféle renderekben reflect/enviro map ként... -
Na mára tényleg az utolsó :)
Ez most rosszabb lett mint az előző: a szobám nem természetes megvilágításban :) -
Szerintem egész jó a tartománya. Még lőhettem volna egyet túlexponálva...

[IMG]http://kepfeltoltes.hu/051229/Resize_of_hdri_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg [/IMG]