63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Sziasztok! Igerem ez lesz az utolso bevilagitassal kapcsolatos kerdesem!:D De ezt meg megkerdezem...
    Itten van a kep
    Namost... a render idot ne nezzuk, amugyis turelmes vagyok. :D Ejszaka elvan... szoval, meg mindig zajos. Melyik beallitast vigyem feljebb. Az FG-t vagy a Gi fotont kell feljebb vinni? 150FG-n van es 500.000 foton. Ha a filtert 1re veszem, az segit egy kicsit, tippem szerint az FG nem eleg. Bar a fotont meg lohetem feljebb, mer 500.000 fotont kiloni kb 15-20 masodperc volt csak. Belefer a tobb.

Thx Nenad, ugy lottem be a jelenetet ahogy mondtad, szerintem jo lett. Najo... legalabbis Nekem tetszik!:)

(A zaj es a hosszu renderido a lassu area light miatt van. Igy is mar nagyon felkellett huzni a sugarak szamat, hogy csak ennyire legyen zajos... ugye ez az, ami az ablakok elott van. Ez nagyon sokat lassit...)
  • fle go
    Ez hatha erdekli a tarsasagot:

http://lfgrafix.com/grafix/SkyBasic-2.html
  • nenad
    kuldjel, de egyenlore ami megy 3dsbe csak azt tudom kihasznalni.
  • putyi
    nekem ez az adaptive qmc nagyon nem jön be. lassú és a kontúrokis zizisek. de lehet, hogy bennem van a hiba.
  • putyi
    akkor te most amolyan béta testvér vagy? küldhetek egy scene-t csak kíváncsiságból?
  • nenad
    ez most speciel azert mert mashogy mukodik. :D

vraynel allitsd at az AA-t adaptive QMC-re, es hasznalj vraylightot! :)
  • Ronin666
    Nenad mitől lesz ilyen zajos? Nekem még nem jött össze zajos képet csinálni, pedig tudom hogy hamarabb leszámolná és nekem kicsit fényképesebbé is teszi a zaj. Tehát mit hagysz alacsony értéken amitől zajt kap?
  • 4D
    Hejj.Azt írtad:
    "Nagyon meg szeretnék tanulni fejet modellezni realisztikusan!"
    Az a kérdés, hogy a heroisztikus tiszteletreméltó, de szívásos way-t akarod, vagy az értelmes megoldást.
    Az első esetén simán maxban tudsz előrajzok alapján modellezni low polyban.
    Akkor kapod ezeket a Q2 korabeli tuskó alakokat.
    Vagy NURBS ben zazulod ki a fejet.
    Ha valóban realisztikuson a hangsúly, akkor max pihentet.
    A cél:-"modellezni realisztikusan"
    Fogsz egy progit, amelyik 2 fotó, vagy fejrajz alapján megcsinálja az alap fejmesh-t, textúrákra azaz a valós arcra igazított modellt. Asszem tud ilyet az a szegény poser-5,6tól.
    A polyszámot lehet ezekbe változtatni.
    Ezt a modellt,behozod maxba.
    Rátolsz egy prociizzasztó meshsmooth-ot, és társait.
    Ezt a modellt a Zbrushba beviszed, és ott finomra polírozod.
    A kész modellt Bodypaintben/Max betextúrázod.
    Na ez a kb sorrend ilyen feladatnál.
    Ill hát a 3D scan, de itt most modellezés volt a kérdés.
  • nenad
    majd ha ki lesz gyomtalanitva akkor lesz, de eloljaroban annyit mondhatok hogy gyors. Glossy valami eszmletelen gyors. Es 50%-on ment az egesz eddig..
  • putyi
    most jövök az oldalukról.
    hát sokkal nem lettem okosabb. a kötelező gyakorlatokat tudja, de pl. render időket nem találtam.
  • 4D
    Az egy gonosz rézgolyó.
  • nenad
    RedQueen standalone.
    (fapad) :)
    (van mosma exporter)
  • putyi
    emmost véráj?
  • putyi
    én még a 2-es max-nál csináltam azt, hogy a projektorhoz egy radial gradientet(amit előtte fotosopban készítettem) használtam. hangulatjavításhoz tökéletes, és eléggé erőforráskímélő.
  • nenad
    egy erdekes kep, 1es multis sima sky color, es eleg jol nez ki kivul is belul is. Hibrid Photon Map + qmc. Semmi color mapping trukk, siman igy nyomja ki.
    a zold vonalak a bucket debughoz kellenek (nincsen GUI)

• nenad
    attol fugg a kiado ceg mennyire komolyan veszi, kulonben eppen tegnap este neztem tana a dolognak reszletesebben. Max eleg ganyul adja vissza az ies lightokat. Nemtom mas program mennyire reszletezi, de eredetileg a fileformat arra hivatott hogy a feny disztribuciot tarolja, azaz a pilacs milyen energiaval vilagit, es hogyan terjed a fenye. ez nem egy linearis dolog, sem HDRI sem massal nem lehet leutanozni - felteve ha pontos a dolog. Persze biztosan lehet olyan kurulmenyt teremteni amikor ugy fog viselkedni egy projektor map... de a lenyeg hogy a szintol a disztruciotol kedve eleg sokmindent kel(lene) tarolnia.
  • Aldaryn
    Semmi, csk ahogy néztem, elég egyszerű a felépítése. :) Ennyi erővel igaza van frenkinek, hogy miért nem projection mapoljuk. Nos, lehet, de akkor hdr képel kell.
  • nenad
    egyebkent a redqueen betajaval jatszadozom, es most vettem eszre egy erdekes dolgot , a proci csak 50% mukodik, es igy is baromi gyors, valoszinu valami ht bug
  • nenad
    tessek, mondd el mi is van egy IES fileban...
  • Aldaryn
    ha meg megnézed, mi is van egy IES fileban...
  • nenad
    amator... :D
    nem csak az arnykot hajigalja hanem az energiat is az ies fileban meghatarozott modon hajigalja :D
    tehat ha van egy spotod akkor lathatod hogy a feny nem linerisan, es meg csak nem is inverse squeresen gyengul, hanem a formatol es az egotol, a buratol meg a banattol fuggoen is..
  • grizzly21
    köszi divxxel megy
  • szaki
    codec, talán divx
  • szaki
    nem kell megijedni a scriptől, nem harap, hanem nagyon barátságos tud lenni
    képzeld el, hogy amikor egy biped-et akarsz mozgatni, alap maxban borzalom
    annyit ugrálsz az egérrel, hogy kijelölj részeket, hogy egy idő után az orvosnál kötsz ki az ortopédián
    ha készítessz egy scriptet pl. a biped-mozgatásához, akkor a középső uj 2. ujjpercének kijelölése egy klikk és már kész is és ha kell csúszkával vagy bármivel állítod, forgatod, mert ugye valamit megfog
    eleinte a scriptnek nekilódulni az nem semmi, de ha a helpet megnézed, 99%-ban minden le van írva példákkal, amiket kimásolsz és teszteled, nézed mi történik, majd jegyzetelsz
    jegyzetelés nélkül ne is kezdj hozzá
    úgyhogy fog az menni
    másik érdekes példa, hogy az arcmimikát úgy szoktam elkészíten egy scripttel, hogy beállítom az abc összes betűit, aztán elmentem és csak egy klikk, hogy melyik képen milyen betű volt éppen
    de lehet úgy is, hogy beírom a szöveget és a képkockát, hogy melyik hol van és klikk, és fél perc múlva kész a szájmozgás
  • szaki
    persze, igazad van, de egy viszonylag sík területnél, mivel nála ilyen van, ezért mertem elmondani
    de ha sokaknak gondot okoz, akkor érdemes polyra vagy mesre konvertálni és úgy booleanolni, ha meg így se az igazi, akkor erre vannak pluginok, amik megbírkóznak vele és igen szépen
    a max-nak vannak hibái, köztük ez is, élni lehet mellette, de csak egy idő után összekarmolja magát az ember
  • grizzly21
    Ez nektek bejön? Nekem feketeség és semmi..:(csak hang:S
  • FRenkie
    Mi az ami fejbedurrantja a gumipolgárt?
  • kamasz
    Ti nagyon tudtok vlamit :D
  • FRenkie
    Ezek mire jók? Nem egyszerűbb egy spot elé berakni egy projection mappot?
  • kamasz
    Nah a scriptelés az nagyon érdekelne!!! A szemöldök, meg ienek mozgatását morpher el kell megoldani asszem!? De egyenlőre arról kéne, vlami infó, hogy hogyan használjam a Cross section módosítót :D :D Ezmosrt nekem nagyon új :D
  • putyi
    a v-ray a crop render-rel működik együtt igazából, a regionnal elég nagyot lehet szívni, mert a GI-t a teljes képre számolja, míg a crop-nál csak a kivágott részre.
    a spline cage-ra vannak plug-in-ok is pl. a maxplugins.de-n találhtsz ilyet, de most már a cross section is elég jól működik. ha sokáig fiatal akarsz maradni, akkor boolean-t a lehető legkevesbbszer használj. amit szaki leírt az az esetek többségében egy teljesen használhatatlan mesh-t fog eredményezni, de ha már úgy akarod készíteni, akkor is inkább a shape merge-t használd.
  • 4D
    Tök jó!!!
  • szaki
    nincs mit, máskor is
    ha éppen a biped alak betanítása érdekel, annak az animálása, akkor szólj
    habár ebben és a többi animátori dolgokban igencsak kezdő vagyok, de amit tudok átadom, ha valamit tud valaki belőle tanulni, az már nagy előrehaladás.
    ha pedig armimika, emberfej beszéde, szemöldök és szemmozgásban gondod van, szólj. Hidd el, eljön ez az időszakod is. De a script írásról se feledkezz meg. Hihetetlen csodákra képes, cask sokan nehezen kezdenek hozzá.
  • kamasz
    Illetve hozzászólásokat
  • kamasz
    Huhh!! Nagyon szépen köszönöm a gyors hozzászólást!!!! Intézkedem :D
  • szaki
    Készítessz egy olyan plane rácsot olyan sűrűséggel, amilyet majd szeretnál látni. Ha akarod forgasd el az adott irányba. Most ugye van egy plane, ami kilóg a spline/Line-ból és van a plane. A pline görbe vonalát, ami a kontúrja lesz azt végtelenítsd, de gondolom végtelenítve van már. Extrudáld és most benne legyen ebben a plane. Most boolean-al vond ki a plane-ből a tárgyadat. Úgy állatsd be, hogy A-B. Persze attól függ, hogy melyikhez rendelted a boolean-t, rájössz. Most csakis a plane marad, de pont olyan alakzatban amire gondoltál. Ha pedig 2 oldalnak kell lenni, duplázd meg és a befelé nézőnek a felületét fordítsd ki, végüll connect-el, vagy más módon adj neki teret. A túlzott hajlítos miatt először a plane-t hajlítsd ahogy kell, majd után add neki a dupla síkot és connect.
  • Malakai
    2. Hát, ha nem kimondottan lowpoly fejet akarsz, hanem egy szép fejről szép tutorialt, az akkor szép hosszú lesz. :D 3D Totalon van még 1-2 ami jó lehet kiindulásnak, de az említett is teljesen jó.
  • bencsab
    1: A render gomb mellett felül: region
    2: ezt majd más
    3: Cross section módosító
  • kamasz
    Remélem az 1. és 3. kérdésemmel, nem a 3ds max 9 nek adtam meg a paramétereit :D :D
  • kamasz
    Sziasztok!
    Lenne 3 kérdésem, ha nem probléma!?

1. Meg lehet-e oldani, max alatt, hogy csak azt a kijelölt részt rendelje a képből, amit szeretnék (aka Maya)??? Ntom, esetleg valami plugin segítségével?? Nekem ez Vray-hez jönne nagyon jól, gondolom másnak is, de még nemjöttem rá, hogy hogyan!?
    2. Nagyon meg szeretnék tanulni fejet modellezni realisztikusan! Idáig csak a low poly ment, úgy, hogy textúrával elviselhető legyen, de az egy komolyabb scenebe, hááát... Tudnátok adni vlami segítséget? 3d Totalt már próbáltam (joan of The Arc), de az nekem ( 1 face ről a kettőre ) nagyon nemjön be :D:D Túl hosszú.
    3. Hogy lehet azt megcsinálni, esetleg szintén vlami plugin segítségével, hogy ha rajzolok egy spline vonalat a térben, és összekötöm a 2 végét (mondjuk egy autónak a karosszériája) ,akkor azt berácsozza nekem, és ne nekem keljen egyesével összekötögetnem??????

Előre is nagyon szépen köszönöm!