3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exponential jobban kiszedi a szineket, illetve van saturacios kontrol is a gi menuben.

egyebkent aki meg nem vette volna eszre van ujabb color mapping is, ami sztem a legjobb, mivel ugy tunik a szineket igen kevesse piszkalja. (intensity exponential)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lewy_
Hogyan lehet kiküszöbölni azt, hogy ne "fesse be" a házam ereszét a vray fû színûre?? Úgy tudtam, hogy a hsv ezt csinálja...ezt is. Máskor is tapasztaltam ezt. Standard tex-nél még jobban látszik.

privi ment 😊

Free
az csak a faminta miatt van de van ott sarok csak épp a megvilágítással van gond de ha azt nézzük hogy csütörtök óta foglalkozik vele nem rosz

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Gladiator
még vmi: mintha nem lenne sarka a szobának. legalábbis én nem látok ott semmilyen élt.

Hát igen, sok dolgot még nem tudok, csütörtökön kezdtem el maxozni, eddig ennyit sikerült megcsinálnom...

igazad van, kösz hogy szóltál, javítottam pár dolgot:

Free
mint elsõ munka jófej. az ötlet jó lenne de semmi realisztikus nincs benne. kicsit olyan mintha egy Cartoon Networkos animos elnagyolt rajzfílm egyik helysége lenne.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Gladiator
nem igazán értem, hogy mit keres egy szobában egy acélgömb a földön.
a könyvek átmennek a polcon. és szerintem lejt a szoba.
de nem fikázok, mert én még a programot is elig tudom megnyitni.

senki sem mondd véleményrt?😞

KisQbi
Véleményt:

Mint írgértem, folytattam, a széket is emg fogom csinálni, idõvel (amint megtudod, hogy hogyan kell) 😊

Sziasztok! A következõ kérdésem lenne:

Van egy SubDiv modellem amirõl két rendert szeretnék csinálni, a control mesh-rõl és a végleges formáról úgy, hogy látszódjon rajta a drótváz is. Tehát egy szimpla fehéres-szürke materialról lenne szó (amit lehetõleg vrayyel renderelnék, hogy GI legyen rajta), de kellene hogy látszódjon rajta a wireframe is.

Továbbá honnan lehet komolyabb leírásokat szerezni a SubDiv modellezésrõl, és GI mûködésérõl, hogy lehetõleg értsem hogy mik azok a paraméterek amikat állítok. (Nem a helpre gondolok, hanem hogy az egész eljárás tulajdonképpen hogyan mûködik.)

Elõre is köszi.
swishmax

Klon
bocs hogy OFF de hátha tudtok segíteni:
tudtok mondani egyszerûen kezelhetõ, lehetõleg magyar nyelvû flash anim. készítõ progit ?

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Aldaryn
- Mert az adott jelenet rendereléséhez nem kell 1giga RAM.

- Lehet, hogy ActiveShade-rõl beszélsz, ez egy gyors preview renderer, amolyan lebutított scanline. Sok mindent szvsz nem ér. A VP-ben jelenleg a D3d-t erõsítik, pixelshadert támogató kártyákon pl. a VP-ben már pixelshadelt shadereket is képes megjeleníteni, ami megintcsak egy jó dolog. De passz. Szerintem inkább a renderrel foglalkozz, mint a VP képével. 😉

- Jó sok mód van rá. Váltsad a geometriát editable poly módba, (... vagy adj rá egy EditPoly modifiert...) és ottan máris rendelkezésedre áll a "cut" nevû tool, amivel szépen azt és úgy szabdalsz, amit és ahogy csak akarsz. Ha pont meg akarod felezni az adott polygont, akkor (ha quad) jelöld ki két szemközti élét, és connect parancs.

per aspera ad astra

Néhány kérdésem lenne a 3ds max-szal kapcsolatban úgy általában:

-Miért van az, hogy 1 giga ram van a gépemben, de a Task Manager rendeléskor kb csak 200 egynehány mega kihasználtságot mutat?

-Sok tutorialban láttam, hogy a szerkesztõablakokban lévõ elõnézeti képek majdnem render minõségûek (enyhe túlzással persze). Az ilyen minõséget milyen beállítással lehet behozni (DX vagy OpenGL???), vagy speckó kártya kell hozzá?

-Már hetvenhat féle képpen próbálkoztam, de az általam feltételezett "legügyesebb" megoldást még nem találtam meg arra vonatkozólag, hogy egy darab quad poly-t milyen módosítóval tudok tetszõleges helyen elvágni??? Sokszor emiatt akadok el a modellezésben, mert nem tudok rendesen, ott ahol akarom poly-kat felezgetni.

galéria: tempmaxer.uw.hu

Szar lett, holnap folytatom:

köszi 😊

Aldaryn
Az mennyire egy jó dolog... 😊 CSúnya HSZK-s emberevõs adminos környezetben is használható biztonságosan, admin arcába röhögõsen. 😊

MSN: [email protected] azt hiszem.

per aspera ad astra

Free
használd a go.icq.com webes icq clienst attól nem fogsz fagyni

Malakai
Offtopic: ICQ már milyen számozásnál jár? Mármint, a user-számok már hányasnál járnak? <#whatever>

(\__/) ( X.x) ( } . { )

szóval meg adnád a címed? 😊

icq kifagyasztja a gépem :/

Aldaryn
Van, de nem sokszor MSN-ek. Én öreg ICQ-s róka vagyok.

per aspera ad astra

van msn címed? 😊

petesilver
Azt tv-zés közben szedem össze, nézés közben😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Infuenza, jeee... üdv mindenkit a járványok hónapjában. 😊 Egyél sok zöldséget. 😊

per aspera ad astra

petesilver
Én csak készülök. Lázam már vanm a hideg már ráz.

meghalt mindenki? 😞

KisQbi
jah😄
különben én sem értem hogy tényleg semmibõl nem állna a belerakni ezeket a toolokat... és ráadásul discreet mostanában csak úgy fejleszti a MAX-et hogy megveszi a Character Studiot és belenyomja.. ClothFXet belenyomja Shaget..belenyomja.. mentalrayt belenyomja...

jó azért mindig raktak õk is hozzá... de rakhatak volna többet is😄

Aldaryn
Szombat délutáni pangás. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Nagy fenét veszik figyelembe. 😊 ha a MAX-ot a felhasználói ötleteket felsorakoztató boardokat figyelembe véve fejlesztenék, akkor már rég a legsokoldalúbb, legkezelhetõbb polymodellezõk közé tartozna. És a röhely az, hogy a jelenlegi featuresetnek csak egy kis plusz löket kellene. Ezért nem értem én ezt.

per aspera ad astra

petesilver
Egyetértek. A connect normális állíthatósága pl nekem is hiányzik, meg van pár jó funkció, ami kezelhetõbben jobb lenne. És vannak részek, amik viszont attól válnak bonyolulttá, hogy agyonállítható, és ha kicsit nem figyelsz, éredekes eredmények születnek. Pedig asszondja a max, hogy a modellezõk, játékfejlesztõk kéréseit figyelve fejlesztik a maxot.

Boba
Aldaryn... maya döcögõs? Hát, Mentalon kívül és a Traxx editoron kívül alíg volt világrengetõ dolog Maya 4.5 óta😞 Egykis toldozás itt, egykis toldozás ott...

Átveszik talán a helyet az ifjú titánok poly modellezésben, mint a Silo, Wings3d (Mirai like modellezés... én Mirai-t ismerem csak, de az nagyon ott van a szeren gyorsaságban.), nomeg az új sztár, a Z-Brush. (Bár ez csak személyes véleményem, de a Zbrush nekem nem szimpi... megmagyarázni nemtudom... talán az a bajom, hogy sokat feccöltem polymodellezésbe, sehova se jutottam, de már mást kéne tanuljak😄)

Evogordon
Pontosabban mitlehet csinálni azzal a konvertálóval amit magnum adott???

Aldaryn
Amikor ilyen toolseteket látok, nem tehetek róla, kicsit mindig mérges leszek. Szerintetek, mi akadályoz meg egy fejlesztõgárdát attól, hogy egy ilyen komplett eszközkészletet gyártsanak a MAX alá? Ötlethiányról biztos nem lehet beszélni, hiszen kétlem, hogy a programozók egy fekete falú dobozban élik le az életüket. Szóval, lenne mit és honnan lopni. Pénz bõven van a cég mögött, szóval mozgósítható erõforrásokban sem lenne hiány. De akkor miért nem? És ahogy néztem, a Maya fejlesztése is eléggé döcögõs lett mostanság.
Kétlem, hogy ennyire biztosítva lenne a program helye az élmezõnyben.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ejha... azt hittem, már nem is fejlesztgetik a MAX-os poly edittálást külsõ proggerek. Wow... mik vannak itten. Újabb adag feature, ami végre bekerülhetne az editable poly eszköztárába.

per aspera ad astra

valami hasonlo neve van a cuccnak de az a modellezesre fokuszal inkabb. Olyan poen dolgokat csinal hogy majhogynem bonyolultsagtol fuggetlenul 2-3s ilterationos mehsmoothnal siman lehet vele dolgozni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nem, ez akkor ez nem az. ez csak 70 dollar

egy vray orult csako csinalta 😊
jo srac. Viszont megkeri az arat.

Malakai
Huh, ezek nagyon jó kis toolok.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

KisQbi
poli-zsonglõröknek!
polyboost

Free
Hát nem nagyon vannak jelentkezõk az ötletemre :c((

köszi! <#worship>

egy erdekes dolgot olvastam Vray opacity map-javal kapcsolatban, espedig az opacity mapon ki kell kapcsolni a bitmap filtert...

a gomb fasza.

baromi sok sztem, en nem adnek erte annyit igy bizonytalanra.
Egyszerubb akkor mar valami mast kereseni sztem. FOleg hogy a reklamos dolgokra kell a forgalom is, es ha nem vesz senki semmit innen... 😊
(attol felek igy lesz 😊
Nincs mas megoldas? mar csak azert is mert pl a birsalmas oldal, ami nekunk van, na meg is kerdem.
18ezer forint egy evre, es sztem van minden ami kellhet.
(ez 100 mega, de lehet boviteni termszesetesen, azert megiscsak kepek kellenek nem?)

KisQbi
Nálam is elõszokott fordulni belassulás még 1mill poly alatt is... és ezekben az esetekben általában azért mert rentgeteg külön objektumról van szó....

Evogordon
Kezdõnek elég jó, én is ígykezdtem.