63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Hmm, ez a redqueen ígéretes dolog... :)
Nekem meg rá kellene gyúrni a festő skilljeimre. :D Jesszusom, milye fura, hogy nincs undo... -
Van itt egy ingyenes 1.6MB-os kis progi... csak érdekességnek.. a képről jutott eszembe.. (amúgy jók a szinek....:D)
ArtRage -
nenad #25932 wow, kaptam egy kis doksit :D
piszopk poen render parameterek vannak RQban! :)
na ujrarenderelem ezt a cuccot.
a kepenek azt a cimet adnam:
a keresztenyseg aranykora es valsaga ]
:D:D:D:D
egyebkent nekem bejon -
giovanni85 #25931 Ha tudtok lécccives mutassatok már olyan oldalt ahol az alapoktól mutatják meg a 3dmax használatát videón! kösz -
A szándék a lényeg...:) -
Ronin666 #25929 majd írj mit szólt a tanárnő :) -
Remélem a tanárnő nem akad ki nagyon húgomra miatta... :) De húgomnak sem lehet egy szava sem... én megcsináltam, amire kért...
-
Jók a szinek,csak nehogy pszichomókus legyen belőle:P -
Hehe, nem tudok napirendre térni effelett... :) szal, Ezt festettem ma... nagyon érdekes ránézni erre a képre, tiszta nosztalgia. Nem volt a kezemben ecset az utolsó festegetős nyolcadikas rajzórám óta. És nagyjából ugyan azzal a technikai tudatlansági szinttel barmoltam ezt is össze.
Jah, kishúgom, akinek a "festmény" készült, azt kapta házinak, hogy valami elvont, színátmeneteket erősen hasznosító témát dolgozzon ki. Csepet advanced egy hatodikosnak szvsz. nah, mind1, ebbe a topicba funpic ritkán kerül be, szal, lehet mosolyogni. -
Ah, cool. :) akkor majd dumálunk. -
nenad #25924 este majd jovok meg akkor elerhetsz. -
nenad #25923 akkor azt hagyd ugy, azt irtam allitsd ugy hogy jol nezzen ki. :)
de egyebkenta monitort sem artana beallitani, ez az egesz alapja -
nenad #25922 szopas vam, most jut eszembe mentalnal megall az elet emitter nelkul -
nenad #25921 most vagyok
-
Nemis... szimpla Vraylight volt. :P Nem vagy nagyon skype kzelben mostanság? -
nah, ezt most megint nem értem... ha bekapcsolom az "Affect Color Selectors"-t akkor, ha csak nins a gamma correction 1.0-án, a color pickerjeim gradiense teljesen elbuherálódik. Tehát, nekem 1.0-án szép lineáris a gradiensem megjelnése, ha gmma correction 2.2-re rakom, akkor már gáz van. -
nenad #25918 vraylight mat.
a nagy o MentalRay meg nem volt.
tennap probalkoztam FRel de nem talatam meg az object lightot, a selfillum meg gyenge volt -
Ronin666 #25917 És milyen light volt benne? -
nenad #25916 a renderidot az imapos reszre tudom 9 perc valamennyi, de sztem a PPT ment vagy 20 percet..
Al, egyebkent RQban a szinek helyesebbek, ha megnezed mekkora saturacioja a teappotnak... majdnem maxon van.
Jobban visszadja a szineket sztem.
-
nenad #25915 nem hasznalok maxFramebuffet, de a max gammat ugy allitom be hogy a fekete feher gradiens jo legyen a material editor color pickereben.
na akkor meg1x
belovod a gamma correctiont vray color mapping menuben 1/0.454
aztan atmesz max gamma menube es bekapcsolod az Affect Color Selectors es Affect metrial editort. Majd beallitod ugy a gammat hogy a material editorban amikor a szinre klikkelsz a gradiens egyensulyban legyen, ne legyen elcsuszva se sotetbe se vilagosba, de legyen benne fekete es feher is.
ez monitortokl fuggo, de nekem meg sosem jott be hogy a negyzetben a negyzet egyezzen, ne is torodj azzal.
ugyanebben a menuben a bitmap filesnal az input 2.2 az output pedig 1.0
igy ugy veszi hogy a texturaid mar gamma korrektaltak.. vagyis egeszen pontosan vrayben nem lesz kulonbseg.
es ennyi.
mielott hozzakezdesz varj 10-15 percet a monitorral hogy melegedjen be.
-
wow! felkerült a MAX topic az első 10-be? Hehe. kemény. Nem lett rossz ez a szoba, van még mit csiszolni, az tuti, de azt majd az ügyeletes nteriőr szakértők megmondják, én csak gömböket szotam renderelni. -
Egyszerűen, amennyire csak tudtam. Kis refraction (sötétszürke), plusz jó adag glossy neki, olyan 0,4, és ennyi volt. A papírnak volt vastagsága is, és fog color adja a sárgás színezetet. A textúrát pedig a diffuse kapta. -
Ronin666 #25912 Aldaryn a lámpás képednél Te hogyan oldottad meg a lámpákat?
erre gondolok: link
thx -
Paranoia #25911 Én még a sulimban tanultam 3D maxot,már akkor is nagyon teccet.Akkor csinálgattam ezt azt.Most ,h felkerült a topic a top 10 közé,már felis veszem kedvencekbe:)örülök,h ilyenis van és oda is írjátok,h mit vile,hogyan éritek L a hatást.Év végére kellet 1 szobát csinálnunk,probáltam a nappalinkat mmegcsinálni
itt ,aztán a részecske rendszereknél kicsit lemaradtam.:)
További jó munkát -
Ronin666 #25910 Nenad a végső leoptimalizált változatot fel tudnád rakni? -
szerintem 10-20 perc, vagy kevesebb. -
Ronin666 #25908 és mekkora lett a renderidő? -
ennek a színei is faszák. :) Akkor itt most nincs semmi más, csak Gama correction color mapping? Semmi állítgatás, buherálás a MAX amma correction-jével? -
nenad #25906 vrayes PPT + imap -3/-1 50 subidv. Nem is olyan veszes
-
Hmm, nekem ez a "nagyobb tartomány megjelentése" néven futott eddig. :P Bár, svsz mindkét elnevezés melett és ellen lehetne érvelni. Minden esetre valami nagyon elromlott MAX-omban. :| A gamma correction meghalt. -
nenad #25904 jaja, es gyorsnak is tunik..
az mar mas kerdes, fogalomzavar :D azt hogy az LDR gazdagabban nezzen ki ugy ered el hogy leszukited a hdrt.. :)
De ezek a color mappingok sztem elegge limitaltak es ritka amikor igazan kell ha minden jol van beallitva.
EGyebkent poenbol elkezdtem rednerelni path tracingel vrayben es barora ugyanugy nez ki mint RQban, persze van kis kulonbseg-gondolom a multipierek miatt, de meglepo.
egyebkent rq pontosabban szamol, vray harom-negy tizedesjegyig hasznalja a floatot, redqueen 6(!) :) Aztan hogy van e ertelme az mar mas kerdes :D
-
Btw, figyeletek modo fejlesztéseket? Elég bitangul néz ki... -
szűkítem? Én eddig arra használtam, hogy töb részlet féren bele a képbe. tegyük fel, van egy fényes lámpatestem, nagyon fényes izzó a közepén, körülötte füstüveg. Ha nem használnék exp. color mappingot, akkor az egész búra tökéletesen csutkó fehér. a használok, akor a közepén az izzó fehér, körülöte a sárgák változatos, fényes árnyalatai ragyognak. amost, enm ez utóbbi azt jelenti, hogy nagyobb tartományt suvasztottam bele az LDR megjelenítésű képem kereteibe. -
nenad #25901 esetleg meg azt tudod megcsinlni hogy a falnak a receive sendjet kisebbre veszed es akkor nagyobb kontraszt johet ki. -
nenad #25900 ha az intezity colormappingot hasznalod akkor eppen hogy szukited a tartomanyt vele. Ehhez a kephez sima gamma korrekson eleg, es az nem is szukiti a tartomanyt. HSV, EXPO, INTENSITY levag, a linear, es gamma korrection nem -
nenad #25899 egy oras tocskolodes utan ez lett belole, tettem ra egy kis multiply-t mert vilagos volt (mint az elozo)
-
Igen, de én úgy szeretném a linear-t használni, hogy közben az intensity exponential color mapolást is ígénybe veszem, hogy egy kicsit tágasabb tartomány férjen a képembe. Az elúmúlt 2,5h-ban tesztelgetni akartam, de megfogtak, hogy csináljak meg húgomnk egy rajzházit. :o) Késszz, lassan 8 éve nem festettem, és most egy egész a4-es témát kidolgozni. Jó móka volt, bár a végeredmény siralmas lett. :| -
nenad #25897 nem olyan rossz.
sztem tulszatulalt, keress ra a neyene a linear workflowra, es allitsd be mindent aszerint.
a lapara trukkot erdemes alkalmazni.
Egyebkent sztem azt kene csinalnod hogy egy kicsit el kene felejtened vray es 3dsmax standard mattal szorakozni, bevilagitas, anyagok stb.Ott gyorsan megtanulsz optimalizalni ugy hogy azert jol is nezzen ki..
Mert ha melozoni akarsz valaha is a temaban ezt a renderidot *imappal egyutt- legalabb 1/10-ere le kene szoritani, es meg akkor is sokat mondtam sztem.
EGyebkent sztem nem nagy ugy megcsinalni.
-
marcee #25896 Akkor valsz a refratc glossy subdiv-ja magastúlságosan.
Szerk: Vagy mégsem? Nyomj egy wire-t is, mert azt sem látom mit kellene látnom :D
Amúgy a szoba szép, csak nekem kicsit sötét. Elveszik benne az a sok apró fényforrás. -
Ronin666 #25895 Borzalmas lett és óriási volt a renderidő, de azért felrakom. Valamit tippetek van hogyan kéne?