63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Atika :o)
    Azt miert csinalja hogy beraktam a vrayt mindent megcsinaltam ugy ahogy kell es ahogy szoktam es elinditom a maxot kivalasztom a vrayt hogy azt hasznalja megnezem a VRL servert es az van ott hogy new conection es alatta meg hogy close conection es aztan lefagy es nem tudom mitol lehet egyszeruen nem mukodik mar ujrainstalaltam es nem segitett :((
  • fle go
    Banalis bena kerdesem van, ha van egy mirrored ball hdr kepem es azt mirrored ball kent hasznalom maxban keletkezik egy kis kosz a kepben, ha a mirrored ball kepet HDR shopban atalakitom Latitude/Longitude akkor is keletkezik egy kis kosz, valamit rosszul csinalok gondolom de mit?
    ok koszi akkor felteszem a 8 ast mert nekem a 7 alatt most komplett nem megy vray nem tudom mi a kinja mar mindnet probaltam
  • Culram #25771
    Én föltettem egyet, nyavajgott de regeltem is és jó volt. Még nem néztem hogy műxik.
  • Ronin666
    Annyira azért nem!
    A fű az kurva jó lett tényleg, de a fák nem igazán faják.
  • marcee
    Az 1.47.03-ról tudok nyilatkozni: igen! Fel is ismeri, hogy a 8.0-ra próbálod telepíteni, pedig ő csak 7.0-hoz való és megfenyeget, hogy gondjaid lehetnek belőle, de én nem tapasztaltam ilyesmit.
    Hello en csak azt akarom megkerdezni hogy 8 max alatt is gond nelkul mukodik a vray??
  • ThomasGins
    Nagyon élethű lett!
  • nenad
    itt egy nagyobb, kicsit vilagosabb, a fu merete normalis 15-20 cm. 17m magasrol ez nem latszik :D, de tobb ter van. Ebben a resben fogok renderelni kb.
    A falavelek nagyok, de hat csak igy lehet polyszamot csokkenteni hogy ne nagyon menjen a vizual rovasara. EGy fa kb 100k poly

kep
  • nenad
    proxyt? :)
    piszok sok fal lesz, sztem ellesznek igy.
  • Aldaryn
    szép. :) kicsit szvsz sötét, ki kellene próbálni SSS levelekkel.
  • nenad
    Proxy test, ugyanaz a fa. + fu,
    2perc 55s,
    nincsen GI, sky colort ne nezd, amugy nap lefele - menet feeling.
    van egy lila omni is, 0.1 multival fokozni a feelinget, a dome light szine kek.

• szemans
    Kozben a yahoo kisegitett, egy betut elirhattal, a pepakurara mar tobb talalatom volt. De mindenkepp kossz.
  • szemans
    Meg annyit GixEr, hogy tudsz esetleg egy helyet, ahonnan le tudnam tolteni a demojat? Google-vel rakeresve nem sokmindent talaltam.
  • szemans
    Koszi GixEr!
  • GixEr
    azt a Prepakura nevu program tudja, ha fizetsz erte, de a demoval es egy pdf nyomtatoval nagyon szepen lehet hasznalni fogad dxf es 3ds modelt(csak lowpoly modelt erdemes, da azt is csak alaposan atgondolva!!!)
  • szemans
    Tudna nekem valaki olyanban segiteni, hogy egy 3D-s model-t hogy lehet kiteriteni 2D-re? Amibol nyomtatas utan ossze lehet allitani az eredeti 3D-s modelt? A MAX tud ilyet, vagy esetleg valami mas alkalmazas?
  • szemans
    Hi all
  • ThomasGins
    Akkor passz,más volt a felépitése is kicsit.
    Mondjuk 7es max-on próbáltam csak.
  • nenad
    egyebkent ezek tutira valami egyszerusitett, vagy kezzel keszultek.
    nagyon gyorsan renderelodik..
  • nenad
    nekem megy...
  • ThomasGins
    Nálam se ment,sztem ezek nem maxhoz vannak,de a generator nagyon frankón müxik.
  • fle go
    nenad ezek az ies dolgok nem mukodnek:( vagy en vagyok bena.

http://rapidshare.de/files/6722948/ies.rar.html
  • nenad
    tolts le valami jo felhos mapot(sperical-t) tedd be az enviromentbe es a bitmapnal a mappolast allitsd sphericalra.
    a kamera forgasaval uj reszeket fogsz latni az egboltbol, (ha mindent jol csinaltal)
  • spongya
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha forgatom a kamerát akkor pl, egy felhős háttér is mozogjon???

Valami olyasmit láttam már hogy valamire rárakják. (talán egy félgömbre, de nem tudom)

Ha valaki tudna segíteni vagy tud ilyen tutorialt, az légyszíves segítsen.

előre is kösz!!!
  • GixEr
    sorry mindenkitol az off -ert, de nincs valakinek elfekvoben
    Bliss - Light
    Bliss - Medium
    betutipusa?? (PC/ ttf vagy atm)
  • fle go
    Koszi!
  • ThomasGins
    file/import
    vagy csak simán belehuzod
  • fle go
    ehh ezt is elfelejtettem...a 3ds fajlokkal mit is kell csinalni hogy lehessen maxban hasznalni?
  • Boba
    Spot + mr area light nem muxik... nagy kar, pedig jo lett volna. A sima area light meg piszok mod lassu... csak a direkt feny az 3 masodperc... az area light-al ( jo zajosan) majd 5 perc. :S
  • nenad
    a puilacsoknal a drop down menunel valassz photometricet, aztan a distributionnal valaszd a webet, aztan tekerj le a web menuhoz, es ott be tudod tolteni a fileodat. A z tengelyre meg irj be -90 (fokot)
  • Boba
    Ert, ezt lecsekkolom... automatara lehet venni, de ugy lasabb es rondabb. Kiprobaltam azt amit mondtal es segitett. (Amugy alapbol a render stat ablakbol lelehet olvasni a min es a max radiust)

Most area light van az ablaknal, es az a render lassusaganak 90%-at adja... ennek MR-hez nincsen köze, maya specifikus. DE... kiprobalom mindjart, hogy egy spotot rakok oda, es MR-el csinalok belole area light-ot. Remelem igy gyorsabb lesz.

Vannak hulyesegei MR-nek Maya alatt legalabbis... pl ha spot-bol tolom a fotonokat, SOKKAL lasabb, es bugzik... ha direct lampabol, akkor szep gyors, minden hibatol es warning uzenettol mentes. Ki erti ezt...:S
  • FRenkie
    Ok, köszi az infót. Még egy amatőr kérdés: Az ies fájlt hogy lehet a lámpához kapcsolni?
  • nenad
    Gi radius lesz sztem a photon radius,
    final gather meg kulon van
  • Boba
    7.
    Gondolom az lehet a titok nyitja, hogy mashogy hivjak az elnevezeseket. Allitgatni lehet sokmindent, de nem igy hivjak ezeket.
    Gi Radius, Photon volume radius pl az, ami hasonlit arra amit mondtal. Samples-t nem lehet megadni, Gi es photon volume accuracy van.
  • nenad
    hanyas maya ez?
  • Boba
    A photon-os dolgokat Mayaban nemtudom allitani, de az FG-t megprobalom. Koszi szepen!
  • nenad
    atteszem a scenet redqueenbe :D
  • nenad
    probald meg, max photon/sample 500 max searc radius 50(cm)
    es az fgnel tedd automatara azaz kapcsold ki a radiusokat.
    (ha nem lehet akkor mindenkeppen vedd feljebb a maxot,(simabb lesz) illetve a minimumot kisebbre (a sarkokhoz))
    A filter 1-en oke.
  • Aldaryn
    szerintem FG-t kell kicsit feljebb emelni, nem tudom, a fotonszórás mennyire befolyásolja az FG foltosságát. MR-ben nenad az úr itten.