63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #25894 ja és még annyi, hogy a render csak a lampabúrán áll sokáig. -
Ronin666 #25893 Na mégsem. :(
Ez meg k*rva lassú. Alig vánszorog a render. Most azt csináltam, hogy egy testbe raktam egy shapare vray lightot és a testet textúráztam le. A textúra félig átlátszó és 0,6-on van a Refract Gloss. -
Ronin666 #25892 na megcsináltam a lámpát
előző kérdésem törölve. -
Ronin666 #25891 Még annyi, hogy szeretnék csinálni egy olyasmi lámpát, mint Aldaryn csinált. Ez a szórt fényű lámpa, amiben mintha egy papír mögött lenne az égő. A legígéretesebb megoldásom az volt, hogy az egész búra egy nagy Vraylight material és annak adok egy textúrát. A baj csak az, hogy ahoz hogy már tényleg legyen elég fénye, ott már a textúra full fehér lesz. Dinamikát pedig ahogy néztem nem nagyon lehet állítani, szóval vagy kevés a fény de jó a textúra, vagy a másik. Mit lehetne tenni? -
Ronin666 #25890 Na itt az új render: link
Renderidő 3óra 20 perc kb.
Még bútorozok meg berakok még egy két fényforrást, + javítgatások és kész. -
nenad #25889 gamma correction
1/0.454
amikor vfb elmentem a filet, valamikor jol menti el valamikor nem,
amikor nem akkor a fuile mentesnel felul lehet irni a gammat, es ott 2.2 adok meg. PNGnel mindig mukiszk, jpg-nel neha igen neha nem, bmp nel sohasem :D
a monitort meg be kell allitani es gyakorlatilag ennyi -
nekem vray alatt egy annél lényegesen zajosabb QMC solution 22perc... :( Grrr.. Nem tudnád feltöletni a te gamma beállításaiddal renderelt scene-t? Elvileg be lehet állítani, hogy azokat a settingeket is mentse el a file-al. -
nenad #25887 ja de ez azert annyi mert mas a modszer, az FinalGather is tobb bounces. Mint mental raynel. A minta tracelese pedig inverse photon mapping, ala LigtCache..
Sozval ilyenre joval gyorsabb mint ami vrayben van.
A "gond" az hogy nincsen filtering meg, ugyhogy zajos. -
9-10 perc? wow... hasít a redqueen. -
nenad #25885 atettem a scenet rqba elso quick test, diffuse only. kb 9-10 perc
kozben belottem a reflectiont, fresnelt nemtom fejbol (uj fileformat, nincsen meg doksim) ugyhogy pots kicsit snasszul reflectal majd, a refl colort hasbol vagtam oda meglassuk mi lesz belole. Majd bedobom del korul addig megyek es fozok az arvaknak :D
a szinek kicsit masok, de sztem maga a disztribucio igeretes.
quick test -
MrGeE #25884 9es tétel lesz
:D
-
Hogy ilyenkor sem alszik az ember?
Hahaaa... neveles tortenet puskat irtam. A 12ik tetelnel meguntam, es utana mar random szedtem ki a mondatokat, hogy beleferjen a puskaba. Mostmeg majd imadkozom, hogy a 11ik tetel alattiak kozul huzzak valamit. Azok ugyahogy megvannak normalisan. De van boven idom... a vizsga csak ma delutan 3kor lesz. Bar elotte lesz nyelvi kommunikacio vizsgam is 1kor. Arra majd valamikor delelott tanulok. :D -
MrGeE #25882 naja :PPP -
Vaze... nemtudnak az emberek aludni?:D -
Ronin666 #25880 Na most állítgattam és sokkal gyorsabb lett!
A socondary fényszámítót átraktam Lightcashe-re és a lámpák subdivisét is lejebb vettem 150-ről 15-re. Most 20 óra helyett 2 óra lett a renderidő :) -
nenad #25879 a turbinam kerem szepen!
A nevemet azert kiirhattak vona!
meg mondjuk a masik oldala sokkal erdekesebb volt.
http://npowersoftware.com/NewGallery/Mechanical/MEC_turbina_02.htm -
nenad #25878 holnap atteszem RedQeenbe, megnezzuk mit mutat.
-
nenad #25877 egyebkent maga scene is, nem hinnem hogy a valosagban is hu de kontrasztos lenne, egymassal szemben levo pilacsok viszonylag kozel egymashoz. -
nenad #25876 nem, neked LINEAR mode van nem linear. Az ket kulonbozo dolog, gamma correction 1/0.454 re kell tenni linear (workflow) hoz.
egyebkent elotte meg az intensity exponential volt a favour :) -
eddig a lineart pártoltad... :P Nekem a teapotok meg az oszlopok is kb. ugy olyan színüek, mint a mat edittorban megadtam. De egyértelműen van valami gebasz, mert az egész gamma correction dolog meghalt a MAX-omban. :\ be van kapclva, mégsem jelenik eg sehol, stb... -
nenad #25874 na, ha megnezzuk milyen a lampa szine meg a fale, akkor a tied piszkosul tulszaturalt. Az enyem meg a gyenge feny miatt desaturalt, de most itt nezegettem a szineket, meg a multipliert es sztem az nagyon sok amit kaptal, valaoszinu a linear miatt van, en kapasbol atettem gamma 1/0.454 re -
nenad #25873 elcsesztem a vilagossagot meg a szint is :(
de hogy hogyan ennyire, nem ertem.
na majd a kovetkezo addig ennyi.
azt lattam hogy kulonbozoek a gammaink. na majd utanaszaturalok egy kicsit
-
imp99 #25872 sorry az off-ért, vki tud olyan oldalt ahonnan ingyen lehet letölteni eredeti második világháborús repülők hangjait? -
A kis gömbök alatt vannak plusz cilinderek.:) Mivvel ez egy 20mp-es scene setup volt, nem vacaoltam ID-kel. :) -
nenad #25870 na akkor most elkezdtem renderelni, 25 percre becsulom a maxot..
:) -
nenad #25869 ha a cylinderek belseje es kulseje kulonbozo id-eken es materialokon vannak akkor miert nincsen multi sub material? -
nenad #25868 dogoljek meg nem ertem, most akkor mi vilagit itt? :) -
Scene. Már össze vissza molyot beállításokkal, szal szerintem reseteld Vrayt. :o) Most épp QMC-vel nézegetem.
http://rapidshare.de/files/11048867/maxwell_fun.max.html -
nenad #25866 dobd mar fel a scenet ha nem problema, mar kivancsi vagyok :) -
hehe, de ott nem is lennének ilyen furcsa foltok. :P Jó lenne pár tízpercből kihozni. Nekem az IES-es kép jobban tetszik. annak ellenére, hogy nagyon nem szeretem az ilyen sokilácsos interiorokat. Én a szép, zléses csillárok híve vagyok. -
nenad #25864 atlottem a multipluiereket, igy jobban nez ki. -
nenad #25863 mondjuk maxwellel azert enyhen szolva tovabb tartana.
sztem a multiplier egy kicsit sok, tul vilagos van vagy mi, a subdivet felhuzhatod 125 re, a tobbit en normalon hagytam. -
reload? -
nenad #25861 Szerintem nem erdemes molyolni vele, elegge meg tudja torni a feny disztribucio egyensulyat, jobban szeretek pilacsokkal vacakolni, akar GI ujraszamolas nelkul -
nenad #25860 reload
-
Én ezzel a képel molyolok épp:
maxwell fórumokon mutogatták extrém indirekt esetek demonstrálására. A kis gömbfelületek alatt vannak a fényorrások, amik egyszerű cilenderek VrayLightMat-al.
Kicsit hosszú lett. hsphere subdivs 100-on, és 3, -1en majd 50 perc. :/ -
putyi #25858 a primary és a secondary GI arányát is érdemes állítani, mert elég sokat jelent a kép dinamikája szempontjából. -
nenad #25857 sztem doglott a sima spotoshoz kepest -
Nagyon szép! :) -
nenad #25855 5 perc, nem veszes, egyebkent a kepedet sztem 1 ora alatt nagyon szepbe le lehetne huzni.