63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #25854 csinalok egy photometrikus tesztet, vard meg, nehany perc -
nenad #25853 sehogy, de megcsinalhatod photometricel-is es shadow mappal. Ugyis fog menni.
a lampatest egy selfillumos objektum, vagy vlightmatos cucc, csak ne generaljon es fogadjon stb gi-t
-
Ronin666 #25852 Jah és még egy apróság
ugye van a vray lightnal hogy invisible vagy sem. DE ezeknél a spotoknál hol lehet bekapcsolni, hogy látszódjanak, mármint a forrás is látszódjon ne csak a fény a falon. Esetleg hogyan lehetne megspékelni egy kis kameraefektel, amin van a forrás körül egy csóva. -
Ronin666 #25851 köszi szépen, de várd meg amíg kész lesz :)
-
Ronin666 #25850 na valamit majd próbálok lejebb vinni akkor. A photometric lámpákat nem szeretném kicserélni ha lehet, de az a 20 óra nagyon sok. Na valamit majd alkotok. Köszi a segítséget! -
nenad #25849 mondjuk ettol fuggetlenul csinalthatsz kb 10-15st es szimplan alateszed, eltunteted, arnyekot ne vessen es csao, az eredeti meg kikapcsol hogy gi generate receive std.
de az okosan fallofozott/attenutaion-ozott spot sem roszz megoldas, shadow mappal.
3,5 perc -
nenad #25848 4cm-es atmeronel mar szopas sajnos ugy tunik.
akkor marad a jo oreg spotlight, normal vrayshadowal es jo nagy falloffal. -
Nagyon ott van a kép! -
nenad #25846 -3/-1
egyebkent ennel a subdivsnal nem szamit sztem, de mindjart megsasosoloom. -
Azért ezek nem épp a legkisebb spotlámpák. :P Mennyi min/max sample irrmapban? Delone? -
nenad #25844
ezek szinten csak korivek vLightMaterial-al,
minden beallitas a szokasos a HSPH-t kivev amit erdemes 100-125 korulre allitani. Ez a hatranya van ennek a megoldasnak, de ha lightcachel egyutt hasznalod akkor nem veszes.
11 perc, 30 'light' a falra vetodo nyalas arnyekok miatt nem aggodnek. Nem sokat ad a kephez. -
nenad #25843 ez nem igy mukodik. Valamit nagyon ellalitasz.
A vraylight maximum subdivje, a max maximumja amikor UHQ-t akarsz 24 eleg...
gondold el 24^2= 576 sugarat losz ki annak erdekeben hogy megnezd milyen az arnyek. Ez mar boven eleg.
150 el 22500, teljesen felesleges.
ha az zajt akarod csokkenteni akkor a qmc-nel a noise tresholdot allitsd at kisebbre. 0.002 ala nem erdemes menni..
-
Ronin666 #25842 És a sok kis spot? Azokat nem nagyon lehet Vray light-al vagy materiallal helyettesíteni. Azok nem eszik a teljesítményt? Ha a kis lámpák subdivisét lenyomom 150-ről mondjuk 5-re az nem lenne jó? -
nenad #25841 es hasznalhatsz lightcachet is.. -
nenad #25840 hat eppen ez az, itt nincsen egy szal vraylight sem, csak vraylightmaterial sima planen. Relative high beallitas kell hozza de baromi gyorsan renderelodik.
Ha gyorsan akarsz kepet akkor a vraylight jobb megoldas, ha 2-3 van, ha tobb akkor a hibridelni erdemes, a fo lightokat vraylightal, es a sok kis picsa lightot pedig vraylightmateriall.
Majd csinalok egy tut scenet.
-
Ronin666 #25839 Erről lenne szó: kep
Minden lámpa elött van egy spot. A photometric spotok kaptak Ies mappot mint látszik és mindegyiken Vray shadow van. -
Ronin666 #25838 Sokkal többre tippeltem. A render beállításokat elküldenéd nekem mailban ha szépen megkérlek :)
Címem: [email protected]
Nekem egy ilyen kép valamiért jóval tovább tart (3,2Ghz-es P4), pedig gondolom nem renderfarmal számoltattad le. Valamit nagyon elállítok mindig.
Irradiance pedig csak mediumon van
caustic vagy más extra cucc nincs bekapcsolva
secound renderrelő vacak pedig a Montecarlo subdivis 50 secondary bounces 3
AA pedig Adaptive subdivision min rate -1 max 2 threshold 0,1
A light propertiesnél meg a lámpák subdivise 150-en van, ami ugye az alap is.
Textúrák 8-as subdivisen álltalában.
Ezekkel a beállításokkal egy olyan kép mint a tiéd is több mint 10 perc, de amit most csinálok az kb. 20 óra volt. A gond az amit tudok is, hogy nagyon sok a fényforrás. kb. 30 spot van az állmenyezetbe berakva, + vray light-ból is jópár (kb. 10db). Ilyen esetben mit érdemes tenni, hogy a végeredmény ne legyen sokkal csúnyább de gyorsabb legyen a render?
Rakok fel képet a készülő belsőről.
-
nenad #25837 9 perc valamennyi, nemtom pontosan csak azt tom 10 nel kevesebb es 9nel tobb :D -
Ronin666 #25836 huhh ez nagyon szép lett!
Mennyi volt a renderidő? -
nenad #25835 egy kis indirect gi test (boring chairs scene) :D
3db vrayLightMaterial plane.
-
imp99 #25834 ha egy kép a háttér akkor mire vetül az árnyáka a kancsónak? -
nenad #25833 amikor GI-ty renderelsz akkor ne a lowDR hattermap vilagitson.. -
Maxer #25832 erről a "Young-kísérlet" jut eszembe :) -
Maxer #25831 Egy kicsit finomítottam a beállításokon, már csak azt nem vágom, hogy miért látszik át a telefon és a szike "blur-ösen", mert relfection és a refraction is 0-ra van véve (vraymat)
-
Maxer #25830 Valóban Screen-re van benyomva, de mivel a háttérkép fixen ekkora, és mert csak így lehet korrektül méretezni a matte materiallal bevont mesh-t, valami más megoldás kéne. Vagy egy halálpontos gömbtükrös kép, csakhogy itt pont az lenne a lényeg, hogy egyszerű fotókat effektelnék -
A háttér mapod environja screenre van állitva spherical helyett.
Szerintem... -
Maxer #25828 erre gondoltam -
Maxer #25827 Az a gondom, hogy bármilyen reflection értéket is nyomok a teapotra, az egyre inkább átlátszó lesz. Mellesleg úgy szerettem volna ezt megoldani, hogy egy gömbtükrös HDR képet csináltam volna a teapot helyéről és majd azt applikáltam volna re reflection mapként, de az sok idő lett volna. -
modify/unwarp
Kis NFR pilács,még félkészen.
-
imp99 #25825 nah aprobléma megoldódott de maxben az uv-ás kicsit bonyulutabb hogy érem el a uveditor felületet?
-
Editable poly/element és flip gomb.
Ha egyre gondolunk:) -
imp99 #25823 Hi!
Mayából importáltam egy repcsit de a maxben mintha ki lenne fordítva a test és belelátok a repcsibe ott ahol elvileg felület van...hogy lehet visszafordítani? -
Nekem ez is bejön nagyon! -
szép fénkép, bár az az utólag odatett teáskanna nem illik oda
-
nenad #25820 nem gondoltam volna hogy ennyit gyorsul, de akkor megeri az arat! -
peetee76 #25819 Thanx....
Most akkor belekukkantok a pénztárcámba.... :(
Még várnom kell.... -
Maxer #25818 Nagyon jót mond marcee, a legjobb platform a 3d-zésre (egy külföldi tesztet is olvastam a minap valahol) a 64 bites AMD cuccok, S939-es tokozással, lehetőleg X2-es. Nekem egy 64 bites 3200+ Venice van a nagyobbik gépemben, a kisebben 2800-es Barton, és már itt is nagyon nagy a gyorsulás érezhető. Már-már fájdalmas, amikor a kis géphez kell ülni :) -
marcee #25817 Nekem A64 X2 3800+om van, ez jelenleg nyilván nem középkategória árban, de azért vettem eredetileg Socket 939-es rendszert, hogy ha adódik alkalom, könnyen tudjak upgradelni. Nos így lett. Annó a 3000+os venice-emet is többnyire 2400MHz-en járattam, ez meg éppen annyit bír a gyári léghűtéssel, szóval megvan az összehasonlítási alap. A mentalray átlagosan 89, a vray 92%-ot gyorsult. A scanline ellenben csak 38-at. Az intel kétmagos processzorai olcsóbbak, bár egy kicsit mérsékeltebb a gyorsulás is.
Szóval én azt javasolnám, hogy 3d-zéshez mindenképpen olyan gépet érdemes venni, hogy ha ma még nincs is pénzed egy dual core procira, azért meglegyen a lehetőséged a cserére.
Szerk: Cinebench 2003 (tehát a 32 bites verzió) is 90%-ot gyorsult. -
peetee76 #25816 Szasztok! Megint tanácsot kérnék...
Most alaplap + proci típus kellene amivel a max nagyon jól tud együttműködni.
Árban KB.középkategória. -
nenad #25815 tegyel ra reflectiont, probald a kepet a material enviromentjebe betenni es ugy forgatni hogy hiheto legyen