63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nem szar az csakhat hasznalhatatlan komoly melora ugy ertem ahol az ido fontos szerepet jatszik. Baromi sokaig renderel.

BTW redqueenbe is betette a csavo a BPT-t lesz alapunk az osszehasonlitashoz, hamarosan kapok egy verziot,oszt lassuk mit tud a csavo egyedul kihozni belole NL-hez kepest :D

ja igen, egyebkent a brazil egyik programozoja is azt mondta szimplan hdr-be konvertaljak a hullamhosszt..
  • Ronin666
    maxwell szar? még nem próbáltam
  • nenad
    mennye setalni...
    :D

jo ez arra hogy elkezd teso. Aztan ugyis valtozik a szinek miatt.
    Ez nem Gay renderer mint maxwell.. :D
  • Ronin666
    Na nagyon faja ez az IES bevilágítás. A generátor is szuper hozzá!

Megrenderrelem most így is a szobát, biztos fényévekkel jobban fog kinézni.
  • Aldaryn
    Amúgy szerinted ez a light distribution OK? :)
  • Culram #25649
    PLZ ne nyomjon fel valaki egy V-Rayt ne erra nem warez topicba plz max 8 alá!!!
  • nenad
    10:49, es jobb minosegu az fg miatt
  • Culram #25647
    Akinek kellett IES cuccos. Annak van itt egypár link valódi adatokkal.
    http://www.hadcolighting.com/
    http://www.arch.virginia.edu/arch541/Handouts/render/lamps.html
    http://www.dual-lite.com/index.cfm?level=56&PG=405&
    http://www.abslighting.com/products/index.html

Remélem hasznosak.
  • Boba
    Haha, mar attol is sokkal jobb lett, hogy a spotlight-ot lecsereltem Area light-ra! Megszunt az arnyek bug! Thx!

Mingya kiprobalom azt is, amit Te mondtal, jonak tunik! Franko... emiatt jo jarni ilyen forumra. Fel nap alatt tanul annyit az ember, mint magatol 1 honap alatt tanulna! Telleg koszonom szepen a segitseget!:)
  • nenad
    megpislanjuk origanale meretben
  • nenad
    nem, van egy direct light, ez lo fotont, 500.000
    van egy area light ami az arnyekokat adja "az egboltbol"
    az area light fedi az ablakokat, a direct light meg szogben beesik

fg 150 eleg neki - en is annyit hasznaltam.

ossze kell loni a multipliereket, eloszor a direktel lovoldozol 50.000 eleg, no fg, beallitod ugy hogy legyen egy kis "hely" az area light fenyessegenek es ugy overall a gi jo legyen, (fenyesseg) aztan bekapcsolod az areat, megnezed, ha minden jo akkor beallitod lasd feljebb es oke

az area light sample rate vertical/horizontal 5/5
  • Aldaryn
    Ekkora méretben annyi. :P de elég fasza ez az idő.
  • Boba
    Tehat ha jol ertem, akkor berakok egy area light-ot (vagy Maya-ban egy spotlight + MR area light) nelegyen Gi (photon lovoldozes miatt gondolom) es csak FG-bol probaljam megoldani?
  • nenad
    tegyel be egy area lightot, nem kell hogy fotont lodozzon, nalam sem teszi azt
  • Boba
    Nekem mar semmi bajom nem lenne mayaban, ha az arnyekok nem lennenek bugosak:S Amugy en mar elegedett lennek. A sebesseg meg jelenleg annyira nem gazos... ejszaka elinditom, van idom.
  • nenad
    dobd fel valahova eljatszunk vele delutan.
    egyebkent 1000% hogy mayaban is meg tudod igy csinalni.
    csak kicsit masok a parameterek nevei, vagy mashogy van megoldva vmi.
  • Boba
    Hmm... mostmar ott tartok, hogy atviszem a modellt es Max alatti MR-el nezem meg.:S
  • nenad
    az area light parametereknel ott van a meret beallito es amikor allitod akkor latszika viewportban is..
  • nenad
    ha majd mindennek szine lesz meg texturaja akkor persze valoszinu novelni kell az energiat.
  • nenad
    4perc 7sec

scene
  • Aldaryn
    hehe... igen, az outputot is célszerű 2,2-re rakni. :) szvsz ritkább, hogy 1.0-ra mentesz.
  • nenad
    bazdmeg, elmentette 1.0-as gammaval...
    na mind1 egyebkent is elfelejtettem megnezni a pontos renderidot, igy majd latom
  • Aldaryn
    Nah, ezt modnom, én nem értek egyszerűen MR-hez. Kell valaki, akimár beleásta magát.
  • Boba
    Koszi szepen a segitseget!

Aldaryn, fogok sztem VRayni, de ezt mar akkor is szeretnem MR-bol kicsiholni.
  • nenad
    nekem van egy kb 5 perces eleg jo solutionom, sztem ezt mayaval is meg tudod csinalni, majd fellokom, csak lokok meg egy rendert.
  • Aldaryn
    Jah, csúnya foltok az élek mentén. VRayezzél... :P
  • Boba
    3ik proba
    Ez meg mindig zajos, de legalabb a renderido kevesebb. 12 perc alatt picivel. Bar ezzel meg az a baj, hogy nem eleg kontrasztos ez a kep... na mind1, remelem jo lesz. Mostmar folytatom magat a jelenetet is.
  • Ronin666
    Aldaryn Nagyon köszönöm ;).

Maxer: nekem tetszik és pont olyanra gondoltam.
  • Boba
    Thx, megneztem! Sajna Maya-s MR alatt nem ilyen beallitasok vannak:S Pl a GI resz egeszen masmilyen. Az FG az ugyan ilyen. A gi-t lenne jo tudni hasznalni... nah, meg probalkozom.
  • Aldaryn
    Hmm, ha bármi haszna is van néked, itten a MAX file:
    rapidshare

btw, thx a privit, nem írta ki a rendszer, hogy kaptam újat. O_o fura.
  • Boba
    Ehh... orulnek, ha en kitudnek egy ilyet huzni MR-bol. 7 perc meg ultra jo.
    Egyszeruen nemtudok rajonni, az arnyekok mitol lesznek rossz helyen.:S
  • Aldaryn
    eheh... 7perc FG elég ronda lett. de nagyon em értem én ezt a radius dolgot. ^_^ bármit állítok, döglassú lesz. Mármint, VRay-től megszokotthoz képest.
    al képe kandallóhoz ragaszkodtam. :P
  • Aldaryn
    Ah MR suxx... nem lehet pontosan tudni, hogy az area light mekkora, hol van, merre világít, mit csinál, kit szere, megmossa-e a fogát reggelente, stb...
  • nenad
    tegyel az ablakon kivulre area lightokat
  • Aldaryn
    szerinte nem user barát. :P Hmm, most nekiáltam én is molyolni vele. Hehe, télleg csak area spot van. :| de ha olyat rakok az abakba, akkor jónan tűnik.
  • Boba
    Mayas nem... de a spotlight-nak tudok adni area-t, igy tudom szimulalni az area light-ot (bar valahogy nekem tetszenek az ilyen eros fenyek) es egyben tudok photonokat lovoldozni. Nah, most azt megnezem...

Az arnyekokra nincs 5letetek? Olyan, mintha shadow mapek lennenek es ellenne rontva a bias. Szoval nem ott kezdodik az arnyek, ahol kene... pedig ezek raytracelt arnyekok. Az lehet hiba, hogy pl a lepcsofeljaro oldala tulnyulik a padlon alulrol? En mar ilyenekre is gondolok... hamar a normalok flippelese kellett, meg tomor testek kellenek. Haklis ez az MR... az a gaz, hogy amig a bevilagitas nem OK, addig nem tudok tovabb lepni modellezesben es texturazasban.

Ha photonokat lovoldozok, akkor meg ez a warning jon elo:
    "RCGI 0.2 warn 362004: no photons stored after emitting 10000 photons"

Ahh... MR telleg ennyire nem user friendly, vagy csak en vagyok szimplan bena hozza?:S
  • Aldaryn
    Nem tud area light fotonokat lövöldözni? O_o? ez fura. MAX-os MR-ben szinte csak azokat használtam, és volt velük szép GI-m is.
  • Boba
    Hja, de hulye voltam... elneztem! Van 1 spot is a jelenetben... latszik a kepen ahova az veti a fenyt. Esetleg ugy gyorsabb lenne, ha abbol lovoldoznek Photonokat? Azt is probaltam tegnap, de azt nemigazan tudtam beallitani.:S

Nem, dehogyis rossz Maxzni... de ezt egy tesztnek szanom, hogy MR-el valyon tudnek-e ilyen munkat csinalni. Szoval emiatt eroltetem a Maya + MR parost... hatha megy. Bar nem akarja az igazat:S

Az a gaz, hogy az Area light nemtud photonokat kilovoldozni... esetleg azt megoldhatom egy spot-bol is, ami nem vilagit csak a photonokat szorja. Ugy szerintetek gyorsabb lenne, mint only FG?

Amugy hja... majd 2 ora valoban sok erre. En magam sem ertem... probaltam a filter radioust is, de az annyira nem jott be. De nem adom fel... most ugyis dolgozatokat kell irjak, kozben tolhatom a teszt rendereket. (Csakmert Maya-s MR-ben a photon GI elegge piszok lassu:@)
  • Aldaryn
    Uggh... 1,5++ óra. az nagyon sok. :) biztos olyan rossz MAXozni? :P Minden bizonnyal ott van a kutya elásva, hogy csak az FG világít. Tényleg mehetnének az ablakokba area lightok.

Btw, egy ehhez hasonló enteriöröm is van. :o) mármint, leszámítva a házimozi komponenseket, plazmát, kanapét... hanem a lépcsős megoldásra gondolva. Csak ahol neked ht komponensek, nekem ott egy bazi nagy cserépkályha van. :D
  • Boba
    Nenad, pedig sajna nem 5 perc volt. Lampa nincs a jelenetben, az environment szine feher, es az FG vilagit csak. Az FG-t meg nagyon magasra felkellett huzni, hogy az arnyekok ugyahogy elviselhetoek legyenek.

Itt a kovetkezo valtozat... rendertime: 1 ora 40 perc
    Szoval eleg hosszu volt... 7500-ra allitottam az FG rays-t. A min/max radioust is beallitottam, azzal is jelentosen gyorsitva a rendert, plusz a falloff-ok es az FG scale allitasaval ertem el, hogy ne egjen be jobban a kep. (En ezt a beegest tartom kb jonak...)
    Hja, hosszi renderido... a gep egy Amd 3400+ 1.5 giga memoriaval.