63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• pauly
    Köszi
  • Aldaryn
    :D Szerintem ha programozgató kedvében van a user, akkor előbb utóbb lesz olyan is.
  • Aldaryn
    Ah, ez nagyon hasznos infó thx!
  • nenad
    ez ma dofi, csak ket vonalat nem lehet huzni! :(
    (pilacsnak ami fel es lefele is vilagit)
  • Aldaryn
    Nosza, IES Gnerator itt:
    http://rapidshare.de/files/10630810/ies_generator3.rar.html
    Mondom, egy orosz csókának a kredit érte, állítlag, de a fene megette, nem tudom az eredeti linket fejből. Delphi powa.
  • nenad
    sztem oke egy szinten, arra vigyazz ha a presetet hasznalod es utana allitasz, van benne egy bug, a blur GI-t low vagy very lownal felteszi 32-re. es az ugyanilyen effektet general. En parszor mar megszivtam mert nem vettem eszre. :D
  • Aldaryn
    Ahogy veszem észre, mostanság VRay sem szereti, ha valami nem tömör. Elkallódnak sugarak, meg átmennek a falakon. O_o
  • nenad
    http://www.danbolig.dk/Homepage.htm

danul van, de nem nagy kaland, a jobboldali mezoben (Find din bolig) alul valassz ki arkategoriat es nyomj a Abent hus-ra

egyebkent vannak hazak ahol minden szobarol van panorama kep. Amit eddig neztem ott mindnel volt satelite is.

Java kell hozza!
  • pauly
    Mi a címe ennek az oldalnak?

Aldaryn:oké,köszi.
  • nenad
    nezegetek itt egy online katalogust, hazak adas vetel, van panorama kep, legifelvetel/muholdkep muholdkep-utak kiemelve, tervrajz, stb
    nagyon brutal.
  • nenad
    hehe, anno a maya topicban lezaljlott MR temanal is ez volt az egyik ok amiert XY (Youth :D) nem tudott normalisan renderelni. MR ki nem alhatja ha valami nem tomor, illetve a normalok nem megfelen allnak.. A kepnek sokkal jobbnak kell lennie, ehhez a interorhoz, - nemtom milyen geped van - kb 5 perc lenne ralis mr-el, csak feherben. Es area pilacsot tennek az ablakba.
  • Maxer
    Vagyis már vasárnap hajnal van, uhh... ,-) Lassan le kéne feküdni
  • Maxer
    Hát, senki nincs fent szombat éjszaka? :)
  • Maxer
    Egy régi-régi IES próbálkozásom. Mint látható, nem igazán merültem bele a témába :)

Mellesleg nem tud valaki _jóóó_ NURBS tutorialokat? Lehetőleg max-hez.
    A google-t már használtam, de a nurbs egy eléggé elhanyagolt területnek látszik.
  • Malakai
    Link, hol? :)
  • Ronin666
    megköszönném :)
  • Aldaryn
    Volt valahol egy IES generátor is. valami orosz site-ról kaptam le, ha kell feletszem, mert a linkre nem emlékszem már.
  • Ronin666
    oks köszi a tippet. Tudsz ilyen mappot linkelni? Ha nem akkor majd megpróbálok valamit összefirkálni PSben.
  • Aldaryn
    hehe... erre nem gondoltam volna. ez olyan evidens.... :P
  • Aldaryn
    Erre sokan nemes egyszerűséggel photometrikus lámpákat hasnálnak web light distribtionnel. Gyak a lámpa foglalata által keltett caustics van eltárolva egy grbében.
  • Ronin666
    Boba a képedről jutott eszembe, hogy én is elkezdtem egy ilyen belsőteret csinálni, csak 2 nap után abbahagytam kedvtelenség okán. Na majd nekem is újra rá kell ugranom. Eddig így nézne ki. Még a bevilágításon fáradoztam arra emlékszem, csak nem nagyon jött össze a halogén lámpák fényét jól megcsinálni. PEDIG még találtam is egy halogén beállítást a vray lampaknal, de már nem nagyon rémlik hogyan állítottam be pontosan. Nekem az hiányzott, amit mások képén láttam, mégpedig hogy a lámpa fénye ami a falra vetül az kontrasztosabb és az erős közepe mellett egy halványabb körgyűrű is vetül a falra (remélem érthetően írtam, ha nem majd mellékelek egy képet mire gondolok).

Na de itt tartok most (tudom még 0)

• Boba
    Hinnye... megoldottam a dolgot! Nem hiszem el, hogy eddig ez nem jutott eszembe... pedig lehet alapnak szamitana? Nemtom. A normalokat kellett flippelni, es igy mar OK.

Radiust is mingyart kiprobalom... jo moka lehet! Ahh... vegre rajottem, nem hiszem el, pedig piszok egyszeru volt a megoldas!:D
  • Aldaryn
    FG-nél van valami radius is, azzal is kell molyolni, elvileg. :D
  • Aldaryn
    Jéé... épp ilyen verdát modellezek... csak nem gyári felnikkel. :D
  • Boba
    Thx, van csipkebigyo tea is, a legkozelebbi roundban azt fogom probalni! Viszont kiprobaltam mind az AA mind az FG-rays emeleset, es nem hasznalt. Szebb lett, kevesbe foltos, de ugyan ugy megmaradt a hiba. Most megprobalom megnezni a geometriat, bar nemhiszem, hogy ott hiba lenne. 5letem sincs sajnos. De ahogy eddig eszrevettem, ez elegge MR specifikus hiba:(
  • Aldaryn
    Nem is kell oda SSS, glossy refraction megteszi. (ha csöpög, és nem nyúlik... :P) Node jobbulást. Csipkebogyóteát is ajánlhatom. :)
    Oh, btw, én NEM értek Mr-hez, nagyon nem. egyszer kétszer használtam, ennyi. Onan maradt meg pár dolog.
  • Boba
    Thx! A kep egy kicsi reszen kiprobalom, ha feljebb tolom kicsit az FG rays-t meg az AA-t is.
    ui, mindenki alszik mar? En citromos tea kura mellett 3d-zek... ez az igazi:D Az egyik fulemmel nem hallok, plusz az orrombol csopog valami... eleg elethuen nez ki, gondolom vray material lehet sss-el. a render time ugy 2 zsepi/perc (DO technology... dual-orrlyuk)
  • Aldaryn
    szerintem a light leak meg az árnyékok is rendbe jönnek, ha a mintaszámot feljebb veszed. Ha jól emlékszem, MR-ben mindent egy samplerer kontrollál.
  • Boba
    A foltossag az OK, az turelem kerdese:) Ugy kb 15-20 perc a renderido. De 2 bug van... 1, a mar emlitett vilagosodas (lepcsofeljaro hatso resze), 2: az arnyekok vagy nincsenek, vagy mintha kicsit rossz helyen lennenek (a lepcso melletti fal , jobb alul) illetve nem eleg erosek. MR-ben kellene megoldani, hat meg probalkozom.

A divany kilesz cserelve, rajzon mar megvan, hogy mit szeretnek a helyere. Csak idom nemtudom mennyi lesz. Hetfore lekell adjak 2 dolgozatot. Muelemzes (fototortenet) es Nepmuveszet (nepi gyogyaszat), plusz tanulni kell vizsgakra, meg februar 3ikaig kell leadjam a szintan, targyabrazolas es portre kepeimet amiket a felev soran csinaltam, vagy beadando feladat volt. De penteken volt 2 vizsgam (Pszichologia, nepmuveszet) ezert most megengedem magamnak, hogy kicsit pihenjek, 3d-zzek!:D
    (A privikre meg valaszolok, holnap majd osszeszedem a gondolataimat... most hasogat a fejem.:S Megfaztam, most csinalom a teat. Kis 3d melle jo lesz!:))
  • Aldaryn
    Jéé... tényleg elkezdtem egy ilyen koncepciót. :) de nyugodtan, mert én meg egy Bowers hírdetést kezdtem átdolgozni. :) Ez a verzió viszont jobban tetszik, mint az enyém. :D kicsit még foltos gondolom a final gather mintavételezését kell feljebb nyomkodni. De szvsz szépen alakul.
  • Aldaryn
    Nem, a magyar mentalitás ennél rosszabb.
  • imp99
    ád1. Ez a magyar mentalitás.....
    ád2. Nem tudok angolul azért kérdem....
    ád3. Nem vagyok balf.sz én mayás vagyok, de kell a max is a mostani munkámhoz ennyi. és tuttommal azért vannak a fórumok h ha kérdznek a normális, normálisan válaszol.
  • Boba
    Sziasztok! Csinaltam egy gyors probat MR-el... eshat, elojott a tipikus MR hiba. Vagyos a sarkoknal kivilagosodik a kep. Ez nemtudjatok mitol lehet? A lepcsofeljaro hatuljaban jott most ki, de amugy sok MR kepen eloszokott fordulni sarkokban, ket lap talalkozasanal.
    (Elnezest a tema lopasert, azthiszem Aldaryn csinalt hasonlo kepet, csak nem jutott eszembe mas, 10 perc modellezessel ez jott ki. Szoval a modellezest magat nem erdemes nezni.)
    Itt volna a kep

A tomorites miatt kicsit zajosabb lett, de a lenyeg maradt. Valami 5let, hogy mi lehet a hiba megoldasa? Maya alatt szamoltam, de az MR verzioszama ugyan az, mint ami a 8as maxban van azthiszem.

Csak a proba erejeig, Aldaryn, megengeded, hogy folytassam a kepet? Marcsak amiatt is kerdezem, mert azthiszem a Tied az eredeti koncepcio. (A kep csak sajat magamnak keszul tanulas celjabol, mer ilyet meg nem csinaltam, viszont elkell kezdjem, mert majd kell ilyet is csinaljak. Kulso es belso latvanytervezes.)

ui2: a divany kilesz dobva, nem tetszik. csak kellett oda rakjak valamit, mert... nemtom.
  • Aldaryn
    nekem szimultán vann fenn a kettő, és eddig semi probléma nem jelentkezett a licenszek kezelésével.
  • pauly
    Üdv

Valaki használ brazilt,és vray-t egyszerre max7-ben?Mert nálam mostanában mindkettő fenn van,és azt veszem észre egy idő után mindig,hogy vray nem akar mőködni,mindig a számítógép nevét kéri,és ennyi,hiába van beírva.Bezavarhat a brazil?

Előre is kösz!
  • Aldaryn
    Nekem erre van egy ilyen titkos fegyverem:
  • Free
    10 pontos beszólás :c)
  • Free
    mind1 majd én megpróbálom :c)
    amúgy nem baj ha sok a poly benne. és amúgy a nurbs ot is lehet polyvá konvertálni :c) (/me a lusta) :c))))))
  • Aldaryn
    Én meg nem lowpolyzok. :P Amúgy elég laza lett az a felni, amit összeraktál. :)
  • nenad
    en nem polyzok egyebkent, szoval talan vki mas.