3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mission Impossible 2010: PRO Class
Kicsit megkavaró, hogy akkor most TurboSmooth, meg Meshsmooth, meg SubD... akkor hogy is van ez. Pedig egyszerû, csak a Discreetnél nem szeretnek két ugyan oylan dolgot ugyan úgy hívni. 😊 A subdivision felosztást jelent. A subdivision algoritmusok egy közös jellemzõje, hogy a felület polygonjait további polygonokra osztják bizonyos elv szerint. A MAX-ban jelenleg a NURMS (non uniform, rational mesh subdivision, asszem) algoritmus az uralkodó, a többi már csak a a Meshsmooth módosítóból érhetõ el, kizárólag (!) kompatibilitási célokból! Ha nem lenne szükség a régebbi max file kompatibilitásra, szerintem rég kiszórták volna õket.
A MAX-ban jelenleg bent lévõ 3 subdivision eszköz tehát tökéletesen uygan azon az algoritmuson alapszik. A kontroll és a kimenetkezelés az, amiben más.
Adott uygebár a MeshSmooth módosító, ami azért jó, mert a modifier stacka-ba helyezhetõ, és így egy stack jellegû rendszerbe lehet éípteni.
Aztán ott van az editable polyban bekapcsolható SubD, ami gyakorlatilag majdhogynem ugyan azokkal a kontrollokkal rendelkezik, mint a MeshSmooth módosító, csak ott van, helyben, és nem kell modifierrel bíbelõdni. ráadásul a quad menübõl így egy kattal elérhetõ. márpedig ilyen váltogatás (SubD ki, SubD be) sokszor elkél SubD modellezés közben.
És végül, ott van a TurboSmooth, aminek elvileg "le kellene cserélnie" a MeshSmooth módosítót. Nem a smooth algoritmus az, ami "turbó" henm a kimenetkezelés. A MeshSmooth módosító, és MAX 5-6 ban még az Editable Poly SubD-je is Editable Poly outputot generált a VP-be. Ezzel csak az a gnd, hogy az editable poly megjelenítése nem valami gyors, és VP barát (nem részletezem mér...). namost, MAX 7-ben az editable poly SubD outputját kicserélték satndard mesh-é, és csináltak egy TurboSmooth módosítót, aminek szinték ilyen cachelt mesh kimenete van. Így sokkal gyorsabb a "smootholt" modellek megjelenítése.
Huh, amíg ezt legépeltem, gondolom már mindezt meg is tárgyaltátok. 😊 de mind1. 😊
per aspera ad astra
szoval igy valahogy lehetne megvalositani a subd szinteket de ez kornyikalas a zbrush2 kepest.
De ahogy Aldaryn csinalja az szimpatikus.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A legjobb példa erre az alaptutor, amin látható. Sima boxot létre kell hozni, és rádobni mondjuk 3-as meshsmoothot. Edged face, vagy wire-re átváltás, és utána klikkelgetni, hogy nurms, quad, vagy classic smooth típus legyen, és ott látni, melyik hogyan dolgozik.
De gondolom nem jatekfejlesztonek akarsz elmenni..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
És miért fontos a quad output? A könnyebb szerkeszthetõség miatt?
Viszont "Quad" részt is eddig csak a Meshsmoothban találtam.
A Power Boolean-os kérdésemre nem reagál senki?
galéria: tempmaxer.uw.hu
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
no talatam egy erdekes opciot az nforce2 hangjaban 😊 digitralize input.. Mindja jobb a zajszint! 😊
nyugis nota elalvashoz.
Micsoda privilegiumja van a max topicnak, bezzeg a mayas! haha! 😊
Az Npower cuccokat meg nagyon szeretem, amióta megmutattad, hogy ilyen is van. 😄
per aspera ad astra
ami megint baromira leroviditi a modellezesi idot.
eszembe se jutott volna hogy maxal nekimesz, amikor van pl silo, meg asszem a wing3d is az.
A ZBrushos subdivision szintek közötti ugrálgatástól meg leesett az állam, amikor elõször megláttam. 😊
per aspera ad astra
Ahogy én ahsználom a SubD modellezést: Elkészítem a kontroll mesh-t, ezzel foglalkozok, ezt szerkesztem, ezen dolgozok. A controll mesh minden porcikáját azonos smoothing groupban tartom, hogy az élek mindenhol korrekten filleteltek legyenek. Ez a highlightok miatt fontos a késõbbiekben.
Maga a controll emsh, vagy SubD cage mesh elég lowpoly, sõt, angyon az. Minél kevesebb polygonból áll, annál jobb. Hiszen annál szerkeszthetõbb marad, és az UVzást is könnyebb. A többit Nenad elmondta már... 😊 ZBrusht érdemes meglesni...
Egy gyors kép:
Contorll mesh / 2 szint NURMS SubD után
per aspera ad astra
miben is modellezted te ezt 😉
(halkan megsugom eszembe se jutott maxra gondolni subdivision modelling cimszo alatt 😊
a neve is utal mar valamelyest a modellezo eljarasra.
mondjuk van egy dodekaedered kezdesnek (hehe) azt fogod es elkezded tologatni huzogatni az oldalait mig mondjuk lesz belole valami ami hasonlit tavolrol egy kisnyulra.. 😊 ekkor megkeresed az a reszt hogy subdivision level, boksz egyet a pluszon, es majdnem olyan hatasa lesz mint egy meshsmooth-nak. no ezen a szinten tovabb dolgozhatsz.(reszletek kidolgozasa) sot! a jobb helyeken ide oda lepkedhetsz sbd levelekben anelkul hogy tul nagy kart okoznal azokban a reszekben amit magasabb subd szinten vegeztel el. Nem rossz az csak itt is tologatni meg egyebeket kell.
per aspera ad astra
Node, lassan készül, mivel SubD, ezért pontatlan, valamire muszály büszkének lennem. 😊
per aspera ad astra
(nemtom figyeled csak a te kedvedert a' betu.. 😊
baromi jol nez ki.
Hajtómû koncepció, pajzzsal
Ha valkit érdekel a nagyon sokáig modellezett fúvóka is, akkor link> itt megtekintheti. Ugye ez a valóságban változtatható átmérõjû, namost az egyes lapokat már nem modelleztem le különkülön. 😊
per aspera ad astra
jo trukknek tunik
lehet, hogy feltaláltam a spanyol viaszt, de...
eddig igen sok gondom volt azzal, hogy a véréj nem kezeli a max translucency séderét, s így függöyt rolót elég szar volt készíteni, mivel nem volt árnyék a belsõ oldalán. de most rájöttem, hogy ha double sided materialt alkalmazok, és a translucent értéket 0-nál nagyobbra állítom, akkor elõáll a rég vágyott jelenség.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Ez a power boolean nevû plugin felkeltette az érdeklõdésemet, le is töltöttem a netrõl a legújabb 3.0-sat, de ehhez ál-regisztrációs alkalmazást 😊), még a google-t meg az astalavistát felkutatva se találtam... Nem tudna valaki megdobni egyel?
Köcce
per aspera ad astra
per aspera ad astra