3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elsõ mûvem, 3 napja maxozok, kérek véleményt a képrõl:

És Koxx is szokott segíteni! <#worship>

petesilver
az nekem is van néha!! Large dotra van állítva a vertex, és így is képes néha ha vertex módra kapcsolok arra, hogy semmit nem látni a nyamvadt vertexekbõl, amolyan vakon jelölgetés veszi kezdetét olyankor.

Mission Impossible 2010: PRO Class

mezei videokartya nem fog neked egy millas scenet, dobalni, foleg ha sok targy van, egyebkemt van maxban szoftveres gyorsitas, eleg jol hasznalhato.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ackro
mikrofosék jól megirták ezt a directx9-et, mert úgyemléxem dx7-el még ment...
ráadásul a vertexek is el-el tünedeznek (mikor milyen kedve van) direct3d-nél... pl splineoknál csak a kezdõvertexet mutatja és hajlamos a splineokat eltakarni a segédráccsal... szóval szopóka-nyalóka néha a max, de már hozzászo(k/p)tam. 😊

Ja,a kétoldalas textet nekem sem jeleniti meg ha direct3d-t használok sajnos.
Én is ezért szoktam álltalában opengl-t használni.

Ackro
valószínünek tartom, hogy driver baj egyébként, csak az az érthetetlen, hogy két gépen is ugyanezt csinálja, az egyikben nvidia a másikban meg ati kártya van (ja, és max 6-ról van szó)

Ackro
egyébként a viewportokban nekem is csigalassú (1millió polygonnál sztem megfeküdne nekem is fõleg, ha az éleket is bekapcsolom), nade én opengl-t használok, mert az képes pl kétoldalas textúra esetén a másik oldalon is megjeleníteni a textúrát, azonban lassabb mint a directx. ráadásul mostanában az edges only kikapcsolása semmilyen látható hatással nincs az élek megjelenítésére se opengl se directx alatt és nem találtam semmi erre vonatkozó beállítást. a kétoldalas textúrát is meg kellene jelenítenie viewportban a directx-nek is sztem, ezt sem értem miért nem csinálja.

Ackro
valaki próbálta már maxhoz az rtre-t? nekem most 7eshez van meg, csak a hetes max nincs fenn... anno asszem 4-eshez is megvolt, csak az meg nem mûködött...
egyébként pont az ilyen problémákra lenne jó, amit petesilver írt.

Aldaryn
Ejha... ezért 1 milla polygonnal nem kellene küszködnie! Ott valami másban kell keresni a problémát. Nekem, a "nagyon nem erõmû" gépemen 2 millát még bõven elbír, szerkeszthetõen. És egy 27 millás tesztrendert is kibírt, nem halt bele a cucc.

per aspera ad astra

petesilver
Valami kevés poligonú retek fát arrayoztam. elõször x tengely mentén 10-et. Maj a 11 fát y tengely menzén 10* nem kellett volna. 15 perc után lelõttem a max folyamatot, a vinyó kerregett mint állat a swapeléstõl, és 1,8 gigánál járt a virtuális memória. És nem bonyolult fa volt, és még texturája sem volt. Hihetetlen, azt hittem szét robbanok. A taskmanager is percek kérdése volt, mire hajlandó volt megjelenni. Mondjuk minden viewport open, bár wireframeben. Szerintem ez gáz nagyon. Karácsony környékén akartam editálni egy 1milla poligonos fenyõfát, mert csálé volt, de egy kis rotate zoom nélkül, és arra is 2 percet vártam, szal fel is adtam. hát milyen gép kell ennek a proginak vazze?

Magnum PI
Melyik brazilt sikerûlt elindítani?

Na ez hülye 😊Mármint nem te aldaryn 😊
Most meg megint megpróbáltam scalnline rendert beallitani a material editor renderhez es most meg jó.Azelõtt hiába állítottam be azt is.
Hát a max is csinál néha furcsaságokat.

Aldaryn
Megvan, beizzítottam a Brazilt. :| Senki *ne* kérdezze meg, hogy a csudába ment, de megy. Eddig nem ment. Most megy. Semmit nem csináltam, én legalábbis nem. Lehet a tûzfal proginak kellett egy restart, miután megadtam neki a portokat? Ki tudja.

A Material edittor slotokba azért pakol ki végig "not supported" feliratokat, mert a Brazil RS nem támogatja a material edittorban való renderelést. 😊 hehe. Eddig csak néha kifagyott, ha Meditnek ezt állítottad be. Most már megmondják a frankót: nem támogatott. 😊)
A megoldás annyi, hogy Az assign renderer box-ban a Material edittor rendererjének nem Brazilt, hanem bármi mást állítasz be. Pl. default scanline. Sõt, ha Brazilozol, akkor azt.

per aspera ad astra

Ackro
final render? annak van volumetric light-ja... és az nálam müxik (kivéve, ha lefagy 😊 ) de az még nem fagyott le, különösen miután felraktam a sp2-t hozzá.

Free
eléggé elenyészõ
havi 27 ezret fizetek a szerver helyért 100 Mbiten a domainek meg 2 évre 4000 Ft

de ebben benne van az ftp is meg minden.
de nekünk az az nektek ez abszoilút ingyen lenne.
amúgy úgy tervezem hogy a privát részeken nem lesz reklám tehát a nenad.3dmax.hu alatt nem lesz reklám csak ha te ki akarsz rakni eggyet. csak a www.3dmax.hu n lesz értékesítés. sehol máshol

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

reklam nelkul..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mennyi az eves koltseg?

Free
sziasztok. Lenne egy hatalmas problémám amiben a közérdekû segítségét szeretném kérni.
Látván hogy sok embernek gondja van a "honnan Linkeljünk ide képet" dologgal meg hogy a tutorialokat amiket készítete mindenféle uw. s meg freewebes tárhelyre rakjátok ki és senki nem találja ezért beregisztráltam a 3dmax.hu domaint. ezen fõleg a ti videó és egyéb tutoriáljaitokat szeretném összegyüjteni pluussz a munkáitpoknak publikációs lehetõséget adni. mindenkinek lenne külön weblaprésze aldomainja min pl xy.3dmax.hu ahol egyénileg garázdálkodhat plussz emailcím meg minden ami ehez jár. Fórumot nem szeretnék rá mert erre a célra szerintem az sg tökéletesen bevált bár nem lenne rosz ha mondjuk ott is üzemelne egy help fórum kezdõknek haladóknak profiknak meg különbözõ plugineknek és eljárásoknak mert nem titkolt vágyam hogy a magyarországi 3d vel foglalkozó kiadványoknak, újságoknak és termékeknek reklámhelyet biztosítva legalább a szerver üzemeltetés díja bejöjjön. ehez viszont látogatottság kell a lapnak. szóval várom a jelentkeuzõket önkéntes alapon hogy ki az aki beszálna ebbe a nonprofit vállalkozásba.
köszönöm

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

akinek gondja van brazillal mindenkeppen tuzfal akadast keressen meg akkor is ha nem talal mert csak az lehet a gondja (kiprobaltam, megy)
maxot es a lic servert is engedelyezni kell.

petesilver
Picit vissza a tegnapi témámra. Bell amerikában fejlesztette ki az elsõ csõvázas rotoros mûködõ helikoptert, de egy másik amerikai megszerezte egy amcsi milliomos támogatását, és az elsõ komplett kis gépet õ csinálta, asszem a 60-as években. Kb úgy nézett ki az egyszemélyes cucc, mint egy rotoros velorex. Na azt úgy reklámozták, hogy a hamarosan elterjedõ új személyi utazóeszköz, a reklámban az orrán egy bevásárlókosár volt, és az asszony pont vette ki a tejet, meg kenyeret a landolás után, aztán az ipse elrepült tankolni egy sima benzinkúthoz. Naiv elképzelés volt, persze a hadipar le is csapott a dologra élbõl, és nem terjedt el közlekedési jármûként.

Magnum PI
Miért nem próbálod ki a FinalRendert?

Magnum PI
Nem használtam semmilyen tool-t. Az Extrude,Chamfer,Cut,Scale,Move,Rotate,MeshSmooth ugye nem tool? Ezeket használtam. Még kezdõ vagyok, de ha van valami hasznos kis tool amivel könnyebb gyorsabb a modellezés, ide vele.

uj sfmrg kell hozza, ha kell dobj egy email cimet privatban

azt gondolom hogy ez nem termeszetes allapot, meg akkor sem ha a fold nepessegenek 99.99% igy erez, el. Egyszeruen fejletlensegnek tartom.
Ami szimplan bizonyithato is, azzal a tennyel hogy ezek az emberek mennyi szazalekat es hogyan hasznaljak az agyuknak. Einsteint sem tartom kiemelkedo embernek mert megbukott az "emberseg" teszten.
Barki aki barmilyen talalmanyt pusztitasra hasznal nem erdemli meg az ember titulust.S a talalmany a "talalmany"-t. Ember alatt ertem azt aki ki van fejlodve. Minden szempontbol. Ez nagyon fontos. Kard is azoknak a csodalatos fejletlen emberknek volt szukseguk, akik keptelenek voltak megtanulni osszhangban elni a termeszettel, kornyezetukkel.
A baj elkeruli azt aki igy tesz. Fegyverre nincsen szukseg.
sem kepzelt harci osztonokre. Tiszta tudasra, tiszta szivre inkabb.

Ehh,na de jó.
Mert elvileg jól mûködik,rá is tudom tenni a textet az objectre,de a material editorban nem latom,és igy nem igazán jó 😊
Na azt hiszem maradok max5-nél 😊
Vagy át kell állni másik renderelõre,csak már ezt szoktam meg.

Aldaryn
Egyiket sem. 😊 Azon Brazilok, amelyek nem "törtek" hanem tört licensz szerverrel kerültek ki, azok nálam nem mennek. A licensz szerver vmiért nem okés. Pedig egy nyamvadt funkció kellene csak Brazilból, a volumetrikus light számolás. :|

per aspera ad astra

Akkor meilyket tudod beizzitani max 7 alá? 😊
Mert nekem meg az 1.0.3-at nem sikerult.
Vagy van ezek között is valamilyen verzó még?

Aldaryn
Hmm, én eleve a Brazil 1.2-t nem tudom beizzítani MAX 7 alá. Pedig kellene. :|

per aspera ad astra

Aldaryn
Hmm, érdekes egybeesés. Bár, maga a konstrukció szerintem egyértelmû a maga nemében. 😊 Eredetileg tömzsibb, kisebb hajómûvei voltak, és 4 darab, hogy elbírják. Lehet, visszatérek erre a megoldásra. Polgári felhasználásban, személyszállításban pedig nagy légcsavarok lennének a jet hajtómûvek helyett, hiszen utcai forgalomban elég veszélyes lenne egy sugárhajtómû. 😊

A.

per aspera ad astra

Üdv

Valaki találkozott már olyannal a brazil 1.2.21-nél,hogy a mterial editorban az anyagoknal azt irja ki,hogy not supported pirossal(tehat a gömbök helyett csak ez a piros szoveg van fekete alapon.)?
És csak akkor ha a brazl-t valasztom ki rendeelonek,ha visszaallitom scanline-t akkor megint jó.
És mi értelme a material editorhoz is masik renderelõt állitani?
A max7-et még nem nagyon használtam eddig.
tehát ez valami hiba?
Elõre is kösz!

Aldaryn
Gratula! Szép modell. Miylen technikával készült? 😊 Kíváncsi lennék, miylen toolokkal formálsz ki egy iylen formát.

per aspera ad astra

Aldaryn
Egyáltalán nem hangzik furán, és bármiylen érdekes is, eléggé pacifistának vallom magam. Bár, testközelbõl még nem tapasztaltam, a modern média szerint milliók halála pedig csak szipla napi statsiztika egy képernyõn.
Lenyûgöznek a fegyverek, mint az emberi elme minden találmánya. Két alapvetõ teremtõi privilégium, az alkotás, és a pusztítás, és az ember mindkettõre hajlamos, bárhogy is nézzük, a konfliktus az emberek vérében van. Így gondolom. És elítélem a vérontást, az erõszakat, mert ugyan bennem is ott lobog a pusztítás utáni vágy, de talán pont a tagadása, az örökös ellenzése egy pillére a moralitásunknak.
A kardokra, késekre másként tekintek. Számomra emberibb fegyverek, és nem a mészárlást, hanem az egyén küzdelmét, erõsségét, meggyõzõdését szimboizálják. Részemrõl is lehet ennyi, bár, tudom, nem éppen egy MAX topicba illõ téma, de szívesen beszélgetek róla, és szívesen hallom mások véleméynét is, hiszen hogy is csiszolhatnám tökéletesebbre a világképemet, ha nem hallgatok, és szívlelek meg másokat.

per aspera ad astra

"Ha pedig készítek valamit, akkor azt az utolsó porcikáig szeretem, ha csak fejben is, de átgondolni." Jéé, ezt érdekes visszahallani mástól.
Én hiába foglalkozom valamivel, amíg belül nem "látom", ahogy írod, a megvalósítás minden részét, nem tudom modellezni.

Ez elég érdekes paralelicity-mert pont 2 hete láttam egy német adón, hogy egy ami cég elég sikeresen fejleszt, egy 1 személyes kütyüt, aminek picit rövidebb, és tömzsibb a 2 hajtómûve, és mint a tied, és a Harrier nél, függõlegesen fel, majd elfordít, és hajrá!!

Én is agyaltam egyszer egy ilyenen, amikor a dugóban ültem, s bevallom nekem sem azonnal az jutott eszembe,hogy bombát tegyek rá.
AZT el tudom képzelni, hogy a hadseregek, már rég tesztelnek 1 személyes ilyesmi drone ket, 5 éve aszondták, hogy a "darázs2 jellegû légierõn agyalnak, amikor 1 ember, aki foot soldier is ilyen mini izékkel rajban, stb, mint egy nagy lomha heli.
Na de ez meg az õ bajuk!-a barmok.
Wáááóóóó!
imadom ezt a kis programot, egy magyar fejleszto srac csinalja.

Én is Nenad mellett állok de még akkor is lenyûgöz egy szép vadászgép, helikopter, tank. A kézi lõfegyverek nem igen jönnek be, de a kardok, kések az emberiség egyik legszebb találmánya (csak ha szépek és tiszták és a vitrinben tartják). De meberi élet kioltására minden fegyvert ellenzek, és a háborút is legtöbbször azok döntik el, akik bõr fotelban ülnek. De az öngyilkos terroristákat nézve is aki elküldi õket miért nem robbantja fel magát?

Magnum PI
Ha valakit érdekelne. Remélem jó a link:

3D Converter 3.3 + Crack

en megertem ezt, de latom masik oldalat is a dolognak. Kulfoldon egy nemzetkozi bekeprojectnak dolgoztam ket evet. (koszovoert) Ha latod a halottakat, mindjart kevesbe fogsz rajongani ezekert, mert igy vagy ugy az emberiseg szegyene a fegyver. Egesz pontosan az emberi intelligencia, sziv hianya. Es egyre jobban ranevelik az embereket hogy ezt tamogassak, ezt eljek, ezt hasznaljak mint eszkozt a konfliktus megoldasara. Lehet furan hangzik ez igy most.
Csak igy felmerult bennem. Reszemrol ennyi.

szep.

Magnum PI
Ja ez egy sonyericsson t310

Magnum PI
Fejleszgetem modellezési képességeimet. Vélemény?

petesilver
Hehe. képben lennél, ha tegnap este nézted volna asszem a discoveryn az egyik filmet, ami a motorcsónakokról szólt, a felhajtó erõn keresztül bemutatták az utolsó fázist, ami márrepülõ szerû hajó, és ha fullthrottle-t nyomsz, akkor már a víz felett repül. Na ez ma délután lett megfejelve, ma meg a helikopterekrõl volt film. Érdekesség, hogy Bell saját ötlete alapján kísérletezte ki, és õ találta fel a mõködõképes verziót, amikor farokrotort rakott fel, és botkormányos irányítást. Szóval felhajtó erõrõl volt szó bõven😊

Aldaryn
Nem feltétlen, de harci jármûvet még nem modelleztem eddig részletesen 3D-ben. Viszont mit olyan, mint látvány, mindig is lenyûgöztek a harci repülõgépek. Egy Mustang ugyan úgy, mint egy Thunderbird, vagy egy Apache helikopter. Egyszerûen szépek, áramvonalasak, és egy csomó olyan görbe, amit élvezet szemlélni. 😊
Ha pedig készítek valamit, akkor azt az utolsó porcikáig szeretem, ha csak fejben is, de átgondolni. Ehhez a repcsihez is kitaláltam egy csomó oyaln dolgot, amit lemodellezni soha nem fogok, mint pl. a turbinákat sazbályzó programok, a komplex irányítás, hiszen pl. harci szituációban az egyetlen pilótának, viszonylag kis idõn belül kell egyszerre a gépet irányítania, navigálnia, és az adódó célokat megsemmisíteni, vagy az ellenséges fellépésre válaszolni. Ez nem kis mutavány, sok bonyolult rendszert ígényel. És pusztán ezen töprengeni, hogy mi lenne erre a leghatékonyabb megoldás már önmagában érdekes. 😊
Vagy például mi legyen a meghajtás? Az üzemanyag, a turbinák vezérlése, hova, és hogyan kerüljenek stabilizátorok a gépre... Persze, lehet ez sosem mûködne, sõt, biztos, de ha magammal el tudom hitetni, hogy egy átgondolt, mûködõképes koncepció, akkor talán másokkal is. 😊

per aspera ad astra

vaznyeg mi lesz beloled, ha mar a pusztitason jar az eszed?

Aldaryn
cool

per aspera ad astra

Aldaryn
😊 Á, ezt egy napjainkban is megépíthetõ koncepciónak szántam. Egy multifunkciós, egyszemélyes, kis, biztonságos lebegésre alkalmas légijármû változatos célokra. Mivel egyszemélyes, azért elsõ sorban felderítõ és hadászati célokra használt jármû, ezen kívül pedig városi terepen, utcai harcok légi páncélos fegyvereként is bevetjetõ hadieszköz. Leginkább ez utóbbi felhasználásra tervezve.
Az orrában lesz nek a forgatható érzékelõrendszerek, és az ezekhez kapcsolódó fegyverzet is.
Gondolkodtam rajta, hogy esetleg készítek belõle kétszeméyles verziót, de majd, csak akkor ugrálok, ha lesz is valami alapja. 😊

per aspera ad astra

petesilver
Igazán kár lenne érte. Ha kész, jól menne a levegõbe a háttérben ahoz a futurisztikus felhõirodához. Vagy picit módosítva pont landolhatna is ott valahol.

petesilver
done.

Aldaryn
Kellemes. 😊 Leginkább a vízesés a szûk keresztmetszet. Sokkal több részecske, és nagyobb particle motion blur neki, és máris jobb lesz!

per aspera ad astra

Evogordon
Ez a 3ds fû kicsit leterhelte a gépemet<#vigyor4>