63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Pitbull90
    Free.... bölcset szóltál.. ez eszünkbe se jutott vna..:D
  • Free
    Félreértettétek. itt van egy plane amire rá van húzva ez a textúra mint bitmap .. és így símán megy 10 másodperc alatt a render :c)
  • Pitbull90
    Végülis lehet he megcsinálja...
    Csak azt nem írták oda hogy abból a 2.5Ghz-s prociból van a gépben 100 darab..:) meg h 1Gbs memója van de abból is van egy pár..
  • nenad
    Aldaryn merre van? :)
    (nezz el az rq sitera, csaocsald az arnyekokat) :D
    igaz baro sotet, meg fene tudja hogyan csinalta de akkor is..
  • Ackro
    na azt én se veszem be, hogy tíz másodperc volt a renderideje ennek a képnek, csak a shader pack kéne vaty a törése... ;)
  • nenad
    na ez amit en nem tapasztaltam, marmint hogy gyors.
    nekem mar regen nincs meg.
  • Ackro
    ez megvan vkinek? (priviben ha igen)
    [tudja, hogy nem warez fórum]
  • Luigi28
    Tényleg! Kipróbáltam egy másik plug-in t és az működik.

Köszi
  • Ackro
    persze, csak nem akart felvágni hogy összedobott gyorsan egy tesztrendert. :D
  • nenad
    marmint ez egy varos.
    egyebkent sztem jo texturakkal majdhogynem barmilyen programmal be lehetbe "hulyiteni" valakit
  • nenad
    dubrovnikban nincsen "Sibenik" catedralis.
    :)
  • Luigi28
    Köszi. ez legalább egy érthető lehetőség.
  • Ackro
    akkor a plugin nem az általad használt 3dmax verzióhoz való, vagy sérült.
  • 4D
    Nem érek rá összerakni.
    Ha lesz szólok.
    Majd áttúrom az ittenit.

• bencsab
    Ja, hamár bevilágítás! Itt egy saját fotó a dubrovnik-i Sibenik katedrálisról. középről sajnos nem tudtam képet készíteni, mert nem volt nálam állvány, így csak a pad tetejére tudtam letenni a gépemet, és a 35mm-es objektív is csak ennyit fogott be. Azért használható.

Szóval Nenad, erre állítsd be a redqueen-t:
  • nenad
    refrencia kep

refrencia
  • nenad
    variacio szelesen beeseo napra (eredeti scene)

sponza sunlight 1

sponza sunlight 2

tobbe kevesbe referencia kep utan :) >

sponza sunlight 1

• nenad
    van valami galeriad valahol?
  • nenad
    egyertelmu hogy a minoseg fontos, de valahol egyensulyba kell hozni a kettot.
    ugyan most nem errol van szo, de pl egy maxwellal sztem elkepzelhetetlen lenne melozni egy rendesen porgo epiteszeti irodanal...

s hogy ala is tamasszam valamivel.. :D

utanaztem ennek a scene-nek, referencia fotok, es sajnos nincs olyan kep ahol a nap ennyire bejon. azert hogy fair legyen csinaltam egy olyat is ami volt. Bar ott csak saccolni lehet hogy mennyire is vilagositja ki az egeszet, ha a nap nagy teruleten beesik.....
  • 4D
    Az un. iparban valóban.
    No de ott csak iparosok vannak.
    Az ipar meg csak egy szempont, de NEM az egyetlen.
    Még ha manapság úgy is tűnik...
  • Luigi28
    Sziasztok!

Kaptam egy electric.dlt nevü Plug-in t hogy tudom csatolni? Már bemásoltam a plugins könyvtárba. Egy material része lenne de nem müködik mert nem töltődik be.
  • nenad
    a vegeredmenyt nezot az iparban az erdekli hogy mikor kapja mar kezhez...

• nenad
    ja igen, a file amit kuldtel tele van hibaval, (nezd meg a console-t) mindenkeppen mergeld at a scenet egy ujba, a pilacsot torold ki... es tegyel egy sima directet be. Ne azt a sunlightos micsodat.

ugy csinald hogy nyomsz egy maxscript consolet, usd be gc() Enter
    aztan mentsd el, majd reset, uj file es mergeld at.
  • nenad
    mondasz valamit, bar nalad meg a boltozatokkal van valami gond, nem letezik hogy olyan eros az arnyek.Egyebkent Mindket kepre igaz hogy nincsen meg a napfenyre jellemzo dinamika. Nalad az egbolt vilagos, de nincsen a napnak ereje.
    most eppen mast szamoltatok, de delutan atgyurom :D
  • 4D
    http://jpracing.racerplanet.com/modules/myalbum/viewcat.php?cid=1

http://www.suurland.com/blueprints.php?catagory=2&order=name
  • 4D
    Szép.Ennek a képnek valóban jobb az átfogása.
    Átfogás-dinamika ua. azaz a legsötétebb és legvilágosabb részek közti tónusok mennyisége. S valóban nekünk számít a renderidő, de szvsz. a végeredményt nézőt nem az érdekli, hanem a látvány.
  • bencsab
    Na, akkor berakom az enyémet is:

Szóval had kukacoskodjak egy kicsit. :)
    A te képednek nincs semmi dinamikája. Kizárt dolog, hogy alul és felül ugyanolyan világos legyen a fal. Ráadásul sokkal sötétebb is. Ha megnöveled az environment mult-ját, meglátod, hogy be fog lassulni. Szóval ez a kép lehet, hogy gyors, de nem szép. Tudsz te olyat is, szóval még gyúrjál rajta! ;)
  • Nufy
    Sziasztok!
    Azzal a kérésel fordoluk felétek, hogy adjatok nekem olyan oldalakat, ahonnan méretarányos blueprinteket tudok leszedni! Vagy azt mondjátok meg hogy mért van az, hogy a bluprintet ráhúzom a plane-ra, és amikor szerkeszteni akarok, akkor szinte semmi sincs jó helyen, pedig én mindent rendesen csinálok. Ezt hogy birom kiküszöbölni?
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • nenad
    vagy mix, a diffuseba, es a mix amountot buzeralod autokeyyel
  • MrGeE #26226
    pl: blend material és a mix amountot izgatod :]
  • norbre
    színnel működik a módszer, csak textúrával nem, de végülis mind1, 1nek az is jó lesz amit leírtam
    a textúra átvezetésre van ötlet?
  • norbre
    oké én voltam a béna, működik
  • norbre
    frankó, de nekem amit első megoldásnak leírtál nem működik
  • nenad
    materialra klikk,
    nyomj "N"-t
    tekerj ahova akarsz (time) valtoztass a materialon, uj kulcs automatice created.
    a ket kulcs kozott atmenet lesz.. de el tudod tolni a kulcsokat..
  • 4D
    Nem akar a link.
    Mind1, 50 frames semmi, ahol az első 20 kockában szürke egy gömb, majd bekékül.
    Itt
    http://mr4d.netfirms.com/1.avi
  • norbre
    köszi a választ, de nem jön be a file amit megadtál
  • norbre
    hopp megtaláltam: material modifier, és a különböző textúrákat egy multi/sub obj-ra rakva váltogathatom is :D

viszont még egy másik merült fel, lehet-e max-ban a textúrát morph-olni?
    Gondolok itt arra, hogy pl van egy golyó, amire egy rajzolt arc textúrát rakok fel. Aztán ha beszéltetni akarom, akkor a textúrát változtatom, de az így kicsit szaggatott váltás. Lehet valahogyan a két textúrát finoman "átvezetni"?
  • 4D
    Hi.

Szerintem, tegyél egy keyframet az első kockához, meg ahhoz amelyiktől kezdődne a változás, majd simán az animate benyomása melett húzd a slidert ameddig tetszik, és ott adj neki egy másik textúrát, ahova így automatice jön az új kulcs.
    Ezt is így csináltam.
    textanim

VAGY.
    Bemész a track wiev-be, ott megkeresed az objektumot, és ha tovább "bontod", ott lesznek a material paraméterek, és ott kulcsolod a változásokat.
  • norbre
    Üdv!

csinálok egy animációt, van egy Mesh, rajta egy Unwrap UWV (+ Mesh Smooth)
    Namost amit szeretnék, az a material animálása, tehát hogy adott időpillanatban más material kerüljön a meshre.
    Ezt hogy a túróba lehet megoldani, nem találok rá megoldást plz hlp, thx
  • nenad
    ja, semmi trukk nincsen szimpla lcache + imap.
    hiaba vray rules, nincs mas soft aki ennyi ido alatt ilyen minoseget hozna.