63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Free.... bölcset szóltál.. ez eszünkbe se jutott vna..:D -
Félreértettétek. itt van egy plane amire rá van húzva ez a textúra mint bitmap .. és így símán megy 10 másodperc alatt a render :c) -
Végülis lehet he megcsinálja...
Csak azt nem írták oda hogy abból a 2.5Ghz-s prociból van a gépben 100 darab..:) meg h 1Gbs memója van de abból is van egy pár.. -
nenad #26252 Aldaryn merre van? :)
(nezz el az rq sitera, csaocsald az arnyekokat) :D
igaz baro sotet, meg fene tudja hogyan csinalta de akkor is.. -
na azt én se veszem be, hogy tíz másodperc volt a renderideje ennek a képnek, csak a shader pack kéne vaty a törése... ;) -
nenad #26250 na ez amit en nem tapasztaltam, marmint hogy gyors.
nekem mar regen nincs meg. -
ez megvan vkinek? (priviben ha igen)
[tudja, hogy nem warez fórum]
-
Luigi28 #26248 Tényleg! Kipróbáltam egy másik plug-in t és az működik.
Köszi
-
persze, csak nem akart felvágni hogy összedobott gyorsan egy tesztrendert. :D -
nenad #26246 marmint ez egy varos.
egyebkent sztem jo texturakkal majdhogynem barmilyen programmal be lehetbe "hulyiteni" valakit -
nenad #26245 dubrovnikban nincsen "Sibenik" catedralis.
:) -
Luigi28 #26244 Köszi. ez legalább egy érthető lehetőség. -
akkor a plugin nem az általad használt 3dmax verzióhoz való, vagy sérült. -
4D #26242 Nem érek rá összerakni.
Ha lesz szólok.
Majd áttúrom az ittenit.
-
bencsab #26241 Ja, hamár bevilágítás! Itt egy saját fotó a dubrovnik-i Sibenik katedrálisról. középről sajnos nem tudtam képet készíteni, mert nem volt nálam állvány, így csak a pad tetejére tudtam letenni a gépemet, és a 35mm-es objektív is csak ennyit fogott be. Azért használható.
Szóval Nenad, erre állítsd be a redqueen-t:
-
nenad #26240 refrencia kep
refrencia -
nenad #26239 variacio szelesen beeseo napra (eredeti scene)
sponza sunlight 1
sponza sunlight 2
tobbe kevesbe referencia kep utan :) >
sponza sunlight 1
-
nenad #26238 van valami galeriad valahol? -
nenad #26237 egyertelmu hogy a minoseg fontos, de valahol egyensulyba kell hozni a kettot.
ugyan most nem errol van szo, de pl egy maxwellal sztem elkepzelhetetlen lenne melozni egy rendesen porgo epiteszeti irodanal...
s hogy ala is tamasszam valamivel.. :D
utanaztem ennek a scene-nek, referencia fotok, es sajnos nincs olyan kep ahol a nap ennyire bejon. azert hogy fair legyen csinaltam egy olyat is ami volt. Bar ott csak saccolni lehet hogy mennyire is vilagositja ki az egeszet, ha a nap nagy teruleten beesik.....
-
4D #26236 Az un. iparban valóban.
No de ott csak iparosok vannak.
Az ipar meg csak egy szempont, de NEM az egyetlen.
Még ha manapság úgy is tűnik...
-
Luigi28 #26235 Sziasztok!
Kaptam egy electric.dlt nevü Plug-in t hogy tudom csatolni? Már bemásoltam a plugins könyvtárba. Egy material része lenne de nem müködik mert nem töltődik be.
-
nenad #26234 a vegeredmenyt nezot az iparban az erdekli hogy mikor kapja mar kezhez...
-
nenad #26233 ja igen, a file amit kuldtel tele van hibaval, (nezd meg a console-t) mindenkeppen mergeld at a scenet egy ujba, a pilacsot torold ki... es tegyel egy sima directet be. Ne azt a sunlightos micsodat.
ugy csinald hogy nyomsz egy maxscript consolet, usd be gc() Enter
aztan mentsd el, majd reset, uj file es mergeld at. -
nenad #26232 mondasz valamit, bar nalad meg a boltozatokkal van valami gond, nem letezik hogy olyan eros az arnyek.Egyebkent Mindket kepre igaz hogy nincsen meg a napfenyre jellemzo dinamika. Nalad az egbolt vilagos, de nincsen a napnak ereje.
most eppen mast szamoltatok, de delutan atgyurom :D -
4D #26231 http://jpracing.racerplanet.com/modules/myalbum/viewcat.php?cid=1
http://www.suurland.com/blueprints.php?catagory=2&order=name -
4D #26230 Szép.Ennek a képnek valóban jobb az átfogása.
Átfogás-dinamika ua. azaz a legsötétebb és legvilágosabb részek közti tónusok mennyisége. S valóban nekünk számít a renderidő, de szvsz. a végeredményt nézőt nem az érdekli, hanem a látvány. -
bencsab #26229 Na, akkor berakom az enyémet is:
Szóval had kukacoskodjak egy kicsit. :)
A te képednek nincs semmi dinamikája. Kizárt dolog, hogy alul és felül ugyanolyan világos legyen a fal. Ráadásul sokkal sötétebb is. Ha megnöveled az environment mult-ját, meglátod, hogy be fog lassulni. Szóval ez a kép lehet, hogy gyors, de nem szép. Tudsz te olyat is, szóval még gyúrjál rajta! ;) -
Nufy #26228 Sziasztok!
Azzal a kérésel fordoluk felétek, hogy adjatok nekem olyan oldalakat, ahonnan méretarányos blueprinteket tudok leszedni! Vagy azt mondjátok meg hogy mért van az, hogy a bluprintet ráhúzom a plane-ra, és amikor szerkeszteni akarok, akkor szinte semmi sincs jó helyen, pedig én mindent rendesen csinálok. Ezt hogy birom kiküszöbölni?
Válaszokat előre is köszönöm. -
nenad #26227 vagy mix, a diffuseba, es a mix amountot buzeralod autokeyyel -
MrGeE #26226 pl: blend material és a mix amountot izgatod :] -
színnel működik a módszer, csak textúrával nem, de végülis mind1, 1nek az is jó lesz amit leírtam
a textúra átvezetésre van ötlet? -
oké én voltam a béna, működik -
frankó, de nekem amit első megoldásnak leírtál nem működik -
nenad #26222 materialra klikk,
nyomj "N"-t
tekerj ahova akarsz (time) valtoztass a materialon, uj kulcs automatice created.
a ket kulcs kozott atmenet lesz.. de el tudod tolni a kulcsokat.. -
4D #26221 Nem akar a link.
Mind1, 50 frames semmi, ahol az első 20 kockában szürke egy gömb, majd bekékül.
Itt
http://mr4d.netfirms.com/1.avi -
köszi a választ, de nem jön be a file amit megadtál -
hopp megtaláltam: material modifier, és a különböző textúrákat egy multi/sub obj-ra rakva váltogathatom is :D
viszont még egy másik merült fel, lehet-e max-ban a textúrát morph-olni?
Gondolok itt arra, hogy pl van egy golyó, amire egy rajzolt arc textúrát rakok fel. Aztán ha beszéltetni akarom, akkor a textúrát változtatom, de az így kicsit szaggatott váltás. Lehet valahogyan a két textúrát finoman "átvezetni"? -
4D #26218 Hi.
Szerintem, tegyél egy keyframet az első kockához, meg ahhoz amelyiktől kezdődne a változás, majd simán az animate benyomása melett húzd a slidert ameddig tetszik, és ott adj neki egy másik textúrát, ahova így automatice jön az új kulcs.
Ezt is így csináltam.
textanim
VAGY.
Bemész a track wiev-be, ott megkeresed az objektumot, és ha tovább "bontod", ott lesznek a material paraméterek, és ott kulcsolod a változásokat. -
Üdv!
csinálok egy animációt, van egy Mesh, rajta egy Unwrap UWV (+ Mesh Smooth)
Namost amit szeretnék, az a material animálása, tehát hogy adott időpillanatban más material kerüljön a meshre.
Ezt hogy a túróba lehet megoldani, nem találok rá megoldást plz hlp, thx -
nenad #26216 ja, semmi trukk nincsen szimpla lcache + imap.
hiaba vray rules, nincs mas soft aki ennyi ido alatt ilyen minoseget hozna.