3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magával a causticssal nincs is gond, az gyönyörû - ^_^ - de a fényforrástól távolabb már nagyon foltos az irradiance map. Azokban a pixelekben, melyek sugárszórásából a fényforrás már csak 1-2%-ban látszik.
Ugye, mivel raytracelés, és egyelõre nem bidirectional, ha kicsi az emitterem, akkor zajos lesz a kép mint álalt.
per aspera ad astra
ezt kell szeretni. Egyebkent lightcache imap komboval nem kene neki olyan sok subdivs, bar nemtom mit akarsz csinalni.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Amúgy az object lightokkal nem vagyok kint a vízbõl. Ahhoz, hogy viszonylag nagy távolságból is foltmentes legyen, még elég hosszú progresszív tracelés után is majd 150 subdiv kellett az imap mintákban csak a direkt sugaraknak! (Ok, *tudom*, hogy mind indirekt iylenkor, de tudod mire gondolok) Ha lenne egy cilinder light, akkor tized ennyi idõbõl megúsznám.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Miért nincs VRay-ben cilinder, vagy box light? 😊 Mert uyge a 3 dimenziós spinner is ottvan. Szóval, betervezve biztosan be volt. Egy cilinder fényforrásnak sokszor venném nagy hasznát. Plane lightokkal kicsit körülményes reprodukálni. (meg lassabb is...)
per aspera ad astra
Viszont nem tudom, mit hekkelhettek, nekem úgy tûnt, csak csináltak egy "spéci címû" topic groupot a fórumon, ha azt leszedik, mehet minden tovább, nem? Bár, rendszergizdájuk bizonyára jobban tudja.
per aspera ad astra
http://www.3domen.com/modules/news/
Nenad: Kitennéd a képet? Kíváncsi vagyok, mit hackeltek rajta...
Tényleg... diszperzió elkellene VRay-be... Ok, ott van a "fakelt", de akkor is. Ha csak pár szines pixel is, de szvsz sokat számít.
per aspera ad astra
az itt talalhato dat filet torold ki.
aztan kezd el megint az installt.
Maxwell renderer, 8óra renderelés.
Viszont rá kellett jönnöm, hogy a Maxwell preview trén rettentõen le van maradva a jelenlegi szinten. Tegnap, fél óra számolás után a képen lévõ fényenergiaviszonyok egyáltalán nem így néztek ki. Kb akkor "lett volna jó" most viszont kiégett. Persze, pár hét tapasztalattal a hátam mögött biztosan lenne némi fogalmam róla, hogy milyen kamerával kell fotózni a jelenetet bevilágító fránya ,kb 100W-os, izzót, de nekem ez volt az elsõ.
Viszont nagyon meg vagyok elégedve a rendererrel, ha még gyorsítanak, optimalizálják, számomra sok esetben tökéletes alternatíva lehet. Ki a fenét érdekel, hogy számol pl. 8 órát? 😊 Azalatt úgyis alszom. A végeredmény pedig magáért beszél. És a scene setup egyszerûbb már nem is lehetne.
Mondjuk, nem tudom, hány óra kellene neki, hogy a textúrák is látszódjanak rendesen. 😛 A vége fele egy egy iteráció végeredménye már csak nagyon kis mértékben csökkenti a zajosságot.
Minden esetre azt is hozzátenném, hogy a 8 óra egyáltalán nem mérvadó,
mivel a jelenlegi gépteljesítményem úgyszólván elhanyagolható. 😊 Benchmark progi szerint kb 800MHz-es proccom van (amúgy 2GHz). Viszonyítani majd csak egészséges gépen lehet.
EDIT: Btw, Vray-el szerettem volna összehasonlítani, de nálam a caustics mentésnél lehal a gép. Sajnos "ekkora hatalmas, garndiózus" adatmûvelet már megöli. :| Majd azt is az új masinán...
per aspera ad astra
(...)
Amúgy ha kikapcsolod a CSS-t (Pl. Firefox developer cuccok. 😛), vagy nem CSS aware browserrel nézed, akkor ott a teljes fórum, valami fórumhelyre pakolták bele ezt a kötsög tartalmat. Váá, hú, szuper, és ez most akkor kinek volt jó?
per aspera ad astra
http://www.chaoticdimension.com/forums/phpBB2/
\"So always look on the bright side of death\"
alapvetõen a specular és a glossy értékekkel kell babrálni.
Tudom hogy van erre ezer meg ezer tutorial de egyetsem találtam 😞
A könyvet pedig még nem bírtam megvenni mert Szolnok egyik könyvesboltjában sincs 😞
Nah szal, egy fa felületet szeretnék fényessé tenni, de hogyan?
az ablakkezeléssel pedíg se WinXP se Redhat alatt nemvolt gondom.
Lehet hogy igazatok van ezzel az op rendszerrel kapcsolatosan dde azért kkíváncsi lennék rá
a mayának van linuxos verziója? vagy winexel futtattad?
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
pl. a titanic filmkockáinak kiszámolásakor raktak össze egy 'kisebb' fürtöt (nem akarok hazudni de asszem hetven-valahány gép volt) és így volt majdnem egy óra egy képkocka. persze filmet nem a tv 720*576-os szabványában számoltatják, hanem sokkal nagyobba.
XP, MAX7 Photoshop szimultán elfut, minden gond nélkül. Bár, MAX7-ben nálam heti rendszerességgel elõjön egy furcsa bug, a legjelentéktelenebb mûveleteknél (pl. rotate módba kapcsolás) elkezd kerregni veszettül, majd közli, hogy lefagy, ment, és kilép. Adatvesztéssel ugyan nem jár, csak idegesítõ viselkedés. 😊
A fürtözött futtatás mit tesz? Több gép erõforrásának oprendszer által való összekapcsolása? (nem distributed rendering)
per aspera ad astra
xp-nel is ki lehet kapcsolni mindent, egyebkent sztem stabilabb mint win2000
de úgygondolom, hogy még nem fenyeget ennek a nem kis beruházásnak a veszélye amíg passzióból és ismerkedésbõl áll a kapcsolatom a 3d grafikával. 😊
inkább a programok hardware kihasználásán kellene javítani amire igazán lett volna alkalmuk a tisztelt fejlesztõknek, de úgytûnik sokesetben egy 'ikoncsere' kimeríti náluk a verziószámnöveléshez elegendõ fejlesztést.
ha meg azt nézzük, 1gb ram ma már nem olyan elérhetetlen dolog és sok esetben elég is ahhoz hogy elférjen benne egy xp meg egy renderelés.
bár én ezen a téren is inkább win2000-et használom, mert az xp számomra nem nyújt többet, csak helyigényben.
Én amúgy Windowssal tökéletesen meg avgyok elégedve. Mivel render alatt böngészek, zenéthallgatok, stb... ezért nem hiszem, hogy a shell lassítja a cuccot. Ha meg nagyon kell a resource egy render alatt, akár le is lõheted az explorer shellt. Plusz pár szabad mega memória. A progok futásához a lelõhetõ része úgysem kell.
per aspera ad astra
(ablakkezelo rendszer sebessege pl)
egyebkent xpt is be lehet szepen allitani es ugyanez vonatkozik a linuxra is, erteni kell hozza hogy kiadja a maximumot.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
per aspera ad astra
szóval próbáltad?
miért nem használható mindennapos melóra?
amit én próbáltam az egyáltalán nem mûködött, de gondoltam a törés rossz ezexerint mégse? 😊
És mikor az AI oylan szintre fejlõdik, hogy már gondolkoznunk se kell többet...
per aspera ad astra
erdemes valami mashoz is erteni 😊
bár a max rtre plugin elvileg erre jó, de még nem próbáltam...
rtre info
Mi lesz akkor, ha nem lesz gond, hogy valami 100 millió polygon-ból van, vagy ha a mostani gépeken órákra nyúló renderidõ realtime-ra változik, és az átlagember 10 percnyi paraméterállítgatással eléri a kívánt eredményt.
link>Metropolis Light Transport
Progresszív tracing *nem QMC* módszerrel. Indirekt fények által világított jelenetek esetében baromi jól végzi a fényforrásokhoz visszavezetõ sugárutak megtalálást. Állítólag direkt fény esetében túlzottan random, és zajos.
per aspera ad astra