63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Akár:) -
putyi #26456 no, mi van mindenki renderel? -
nah, ez az új VRay érdekelne, vki +dobna 1 linkkel?/torrent is jó privátban plz -
Nah közben feltettem az új Vrayt és 35 mp vel gyorsabb ugyan ez a scenes ugyanezekkel a beálításokkal -
putyi #26453 gyerekek-én ezta sun systemet nem találom, illetve nem tudom, hogy a phisycal camera az az-e, ami a render panelen található. -
nah nehogy az legyen hopgy kicsit tudok pihenni család befogott hogy mutassam meg nekik milyen leszb az új konyha :(
bepostolom lépésről lépésre hogy hogyan haladok :)
-
Igen, ez már feltűnt, hogy a matéria is megváltozott ezekben a verziókban.Így ha lesz időm később foglalkozok a kérdéssel. Bár asszem újracsinálom az egészet. :-) -
marcee #26450 Yepp. 1.48.03. Nézz át a másik topicba.
-
miről van szó most ? kicsit lemaradtam .. jelent meg új vray? vagy mi ? -
marcee #26448 Anyagbeállításokat sem mutattál még. Az 1.09-es sorozatban 50 volt az alapértelmezett subdiv, 1.4x-től 8-ra változott. Tehát a régi anyagok használata kerülendő! -
ah, mióta vártam már r, hogy kcsiit belenézegesek az új feature-ökbe. :) Már készül is AP-ra a feaure demo kavalkád. hehe. -
Látom jól jött az új release... ;) -
Maxwellben is. :D szerintem nem okés valami a felhasznált metódusban. :D -
nenad #26444 amit nem ertek hogyan lehet a naplementet es a napfelkeltet megkulonboztetni, mert olyan pirosas szint nekem nem sikerult osszehoznom..
mindeg sargas lesz. -
yup. ;) -
nenad #26442 ami nagyon kira, hogy a skyt bele lehet tenni a vrayLightDome-ba is...
csinalsz egy normal direct lightot, az lesz a sun node, az enviromentbe meg megyu ugyanaz a vrayskymap.
baro jol nez ki.. -
jah... én azt furcsálltam, hogy állítgatom az fstopot, és nem elsz sötétebb, fényesebb a kép. :D Kellene még egy zársebesség paraméter is, és akkor kánaán. nem tudom, feltűnt-e, de mintha egészen máshogy viselkedne a DOF a fizikai kamerával, mintha lenne egy kis specular bloom is. -
nenad #26440 minden megy, meg lens ior is
a viewportban nem minden parameter mukszik,
egyebkent meg csak depth of field el jonnek ki sztem
zarsebesseg nincsen, ugyhogy az meg mind1 -
cm -
Fizikai kamera megy valakinek? :( Mármint, változik valami a képen, ha a kamera setingsekkel vacakoltok? -
nenad #26437 nah en meg osszelinkeltem a kettot, talan az volt a gond akkor.. -
scene:
http://www.send2u.hu/get/?f=grNKanA9MjcSDW36vXyL -
jééé.... wisdom rulz.
Unit.: cm. bár, elvileg VRay 1system unit = 1m viszonnyal számol. Lehetne bene egy spinner, amivel megadhatod a scene scale-t. 1m = 1 unittal lehetetlen dolgozni maxon belül. -
nenad #26434 ti milyen unitban vagytok?
Aldaryn/T.Gins
-
nenad #26433 merge uj scenebe -
ejj... nemmegy. :| megpróbáltam wireframeből shadedbe váltani, és kifagyott... és autobackbe épp elmentette a shadelt verziót, szal, az is fagy. Valami gáz van talán vray bjectek shadelt megjelenítéssel. -
Megnézném én is,nekem ilyen hirosima filingűre sikerülnek csak:( -
nenad #26430 tapasztalgassad, ha az lenne amit mondasz, akkor semmi ertelme nem lenne valtani.. -
nenad #26429 scenet dobd ma fel legyszi.
nekem hulye szineket ad a sky -
Jee... majd minden default, és csak 2,8 perc volt. Életem első Vraysunos rendere. -
Nos komplett interiort nem tettem még bele, de volt az a kép, ahol a csaj állt a tökör elött a lereluzáxott ablakok árnyékában, labda , repülő a sarokban. EZ még messze nem interior, de érdekes, hogy kétszer annyi idő alatt se végzett vele... Tegnap este feltettem az 1.47-et. Az már ugya nazokkal a beállíátsokkal a "4 fal" esetén gyorsabb volt 5 perccel, mint az 1.09 és sokkla gyorsabb mint az 1.46, de minőségben sehol se volt tőle. -
nenad #26426 oszinten szolva sztem siman el van cseszve az egesz scene.
beallitasoktol kezdve a modellezesig.
egyebkent negy falon cimszo alatt a regebbi vray gyorsabb valoszinu, de ha bele is teszel valamit (pl egy komplex interior) az uj nemcsak hogy gyorsabb de jobb eredmenyt is ad.
-
Ott vannak a QMC beállításaok. Amúgy 0,75 0,005 15. Tudom ,hogy jól lehet vele növelni a sebességet, de itt most a fő probléma a minőség beli különbség, ami a két képen hasonló beállításokkal adódik.
Azért köszi, majd mindjár átállítom a dolgokat, és meglátjuk mi lesz. -
Ezek nem az én beállításaim. A kétféle v-ray összehasonlítása érdekében annak a tutorialnak az értékeit állítottam be, ami alapján végülis a szoba készült. Így lesz szives a tutorial készítőjét szídni. De az, hogy egyes értékek magasak lettek, még nem kéne, hogy azt jelentse, hogy a régebbi verzióval ennyivel szebb képet kapjak.Sztem. -
putyi #26423 ja és használj lightcache-t! -
putyi #26422 az a folt feltehetően a color mapping rossz beállítása miatt van nyugodtan használhatsz 1/1-et és.
mint ahogy nenad is írta a hsph és az interpolate samples is el van cseszve. alapvetően a beállításukra az igaz, hogy ha növeled a hsph-t, akkor csökkentsd az interpolate samples-t.
nem mutattad a qmc beállításokat, pedig majdnem duplázni lehet vele a sebességet.
-
nenad #26421 ebben mar benne van a speci fur is :) es mukodik is nem fagy! :)
vrayskynal a sun multiplier 0.001-0.002 koze erdemes tenni (gamma/linear color mapnal)
erdekes lehet a hasznalata hsv/exponential stb vel, baromira megvilagithat mindent. Ugy ertem valoszinu belul is vilag lenne ha kivulrol nezzuk.. -
nenad #26420 nem kene piszkalni a color/normal es egyeb tresholdokat...
elobb magadban keresd a hibat, utana a szoftverben..
a hsph is nagyon magas, az interpolate samles 40 csak megoli a gi detailt.
stb-stb..
a foltosodas oka modellezesi hiba is lehet.. -
Ezek lennének a Vray beállíátsok.
1.46-os:
első fele
második fele
Azóta kipróbáltam az 1.47-et is ezekkel a beállíátsokkal. Hasonlóan ocsmány a padló, a plafon, és a kék szoba fala is.De legalább gyorsabb volt.
1.09-es:
első fele
második fele
A nagyon különböző verziók közötti eltérés miatt elég sok olyan dolgot lehet állítani, amit a régiben nem. Szóval itt gyanítom a hibát. Végigrendereltem a GI beállításoknál a secondary bounces összes lehetőségét, mert a 09es verzióban itt direct computation vagy mi volt beállítva, és ez az újból hiányzik, de az eredmény nem változott, csak a renderidő nőtt. :-(
-
putyi #26418 ha nem írod le a beállításokat,akkor elég nehéz lesz.