3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Néhányan emlegettétek már itt az rpc objektumokat,targyakat.
Ezek mik is pontosan, tudja valaki? Letölthetö modellek vagy vmi külön plugin max alá?
Elõre is thx

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

1024*768

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nincsenek, es komolyan kicsi a valoszinusege hogy lesz, viszont poenbol csinaltam egy DCs rendert amin melozom 1024*7686 dcs secondarty bounces (3) 35 subdivs, 1ora50 perc.. Szoval ha annyira kell a quality ez meg mindig jobb sztem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

a ppt-t lehet valahogy optimalizálni, vagy csak benyomom oszt gyí.amúgy én azt hittem, hogy az a ppt, hogy elõször nyagykockák vannak a képen, megy egyre aprólékosabban jelenik meg minden, mint ahogy az irmap-ot számolja.

Aldaryn
Embere válogatja. 😊 Nincsenek még idõpocsékolós ppt-s rendereid? 😊

per aspera ad astra

proceduralis mapokrol nem is beszelve 😊
no, nem vagyok en ellenem, vilagos hogy jobb ha atlathatobb, csak eppen soha nem fogom hasznalni. Vagy nagyon nagyon ritkan

Aldaryn
Szerintem munkája válogatja. Nekem pl. sokszor nagyon jól jönne. 4-5 noise shadert sokszor kombinálok össze, addig semmi gond, amíg épp azon dolgozom, de ha késõbb megnyitom, már keményen töprengenem kell mit miért úgy csináltam.
Vagy pl. a Menatl Ray integráció. Komplexebb shadereknél ott is elkellene valami átláthatóbb forma.

Aztán, lehet csak én vagyok ezzel így. ^_^

per aspera ad astra

http://www.google.de/search?hl=de&q=free+3D+models&meta=
egyebkent egeszen oszinten nem latom sok ertelmet a nagyon kotogetosnek mert a 2nel tobb layer igy vagy ugy de baromira belassitkja a rendert, szoval elkerulendo. Akkor meg mar inkabb PS.

Aldaryn
Sürgõsen át kellene dolgozni a Material edittor koncepciót a következõ MAX buildekben. 😊 Könyörgöm, valaki fogja már meg a Parameter wire-t, a shader objecteket, és a meglévõ összes nem UI cuccot, és gyúrjon belõle egy szép node rendszerû kötögetõs shader szerkesztõt. Thx.

per aspera ad astra

sehogy, avagy a material nem vesz el csak atalakul 😊 (hehe dogoljek meg ezt mindig eljatszom)
tehat uj materilat ugy tudsz nyitni hogy nyitsz egy mar meglevo helyere. De az a material nem fog elveszni, csak eppen a mateditorban nem fog latszani es visszahivni pedig ugy tudod hogy amikor a get materialra klikkelsz (vagy mi a neve) akkor a megjeleno material browserben balra talalsz par opciot valaszd ki a "scenet"- es akkor latni fogod az osszes materialt amit mar valamilyen objekumhoz hozzarendeltel. (ha nem rendelted senkihez sem hozza akkor szivas)

KisQbi
A passt az sem tudja aki felrakta😄
komoly....

Hi! Az lenne a kérésem, hogy ha betellt a mat. editorba mind a 24 slot, hogy tudok újat nyitni?
grizzly21
Ja és mondjatok légyszi minõségi, ingyenes, jól bevált modell gyûjteményt! Köszi

grizzly21
a 3dsmax 7 trialban alig van modell, meg material. Ezeket honnan lehet beszerezni? Esetleg discreetnek van saját gyûjteménye?
Cdkeyben segítsen már valaki!

egyebkent ha mar itt vagy elerulhatnad a c4d9 passjat, azt ugyanis senki sem tudja

haat, igy vagy ugy 😊 csak idovesztegetes az egesz 😊
egyebkent nezz at a 3dxxx 'lathatatlan topicba. 😉

KisQbi
Sziasztok!
Nézegetem a Vray 1.46.15 Demot és nemtalálom ezt a prograssive path tracing dolgot... lehet hogy vak vagyok... 😞

Csak egy kis vasárnap reggeli szórakozás 😊

galéria: tempmaxer.uw.hu

itt az oldal aljan van egy input box, fole irva kereses a temaban.
Oda ird be legyszives hogy "tutorial" es nyomd meg a "mehet"-et.
Rengeteg van, sokuk tobbszor reposted.

Valaki tunna nekem írni egy lapot , amin jó modellezés tutók vannak???(leginkább jármûvek, de más is jó, lényeg a gyakorlat)
grizzly21
Nekem megvan eredetiben, csak nem tudom ,hogyan kell beregisztrálni!
Csak vicceltem<#hehe> Hol van olyan topik?

Aldaryn
Nem warez topic!
arra van másik topic

per aspera ad astra

Aldaryn
Pl. boolean (Create/Geometry/Compound Objects/Boolean)

per aspera ad astra

grizzly21
Ja és a CD-key beregisztrálásban valaki segítsen, kérem!!!

grizzly21
Nem rosszak ezek a méhek. Esetleg felhasználom, de igazából olyan kéne, ami kicsit rajzfilmszerû dagi szõrös méhecske.

túrórudi
Helló! Bocs az amatõr kérdésért. Hogy lehet pl egy dobozból kivágni egy kört? (Már régebben tudtam, de elfelejtettem.) Tehát a dobozba csinálok egy hengert. Hogy kell beállítani azt, hogy ha kitörlöm a hengert, a helyét kivágja a dobozból?
thx
Aldaryn
Bruteforce progresszív raytracer. :| És ezért meg is kéri idõben az árát. A maxwell által alkalmazott matematika egy sajátossága, hogy a caustics elég késõn, és zajosan jelenik meg. Persze, ha teszem azt 30 órát számolt volna szegény gépem, akkor biztos szebb lenne. 😊

per aspera ad astra

Boba
Aldaryn, szépszép, de miért ilyen zajos, és lasú?

Láttam a maxwell oldalon hihetetlenül realisztikus képeket, de nekem valahogy lassú...

petesilver
Tessék, itt van az animals részben 3 bee is, mindegyik jó szerintem, bár nem tudom milyet képzeltél el.
free models

Mission Impossible 2010: PRO Class

Ackro
látod?!... egy fényképezõ gép 50e ft, egy szgép meg 100e és mégis élethûbb képet csinál a fényképezõ ráadásul pillanatok alatt...
...na de ami azt illeti azért ez sem rossz! 😊

Aldaryn
Fizikailag korrekt render, ami fizikailag baromi sokáig tartott, ami a végén mégis fizikailag nagyon zajos, frissen sütve a fizikailag halott gépembõl:

Ennyi idõ alatt már a valóságban is összeraktam volna a jelenetet. 😛

per aspera ad astra

grizzly21
Mivel teljesen ingyen, hobbiból csinálom a játékot is, így nem tudok fizetni, de ha esetleg -és ha jó lesz, erre van esély (ha nem is sok)- vmi pénz befolyik belõle, akkor természetesen igen. Egy méhecske modell kellene, élethû, szõrökkel jó színekkel minden. Akit érdekel az komolyan írjon!!! Vagy aki tud állatmodell letöltési helyet.

Ackro
Mennyit fizecc? 😊

Aldaryn
Ha ráérsz... 😊 Ha van elfekvõben egy régebbi gép, akkor eseleg arra poénnak megérheti. 😄
Itt most épp egy **nagyon egyszerû** jelenet renderelõdik idestova 13 órája, 640x480-ban, és a caustics még mindig bûn zajos. Nagyon szép, és élethû, de veszettül zajos. 😄
Ahogy néztem, VRay PPT bizonyos esetekben sokkal gyorsabban jut el a zajmentes képig, mint ugyan olyan helyzetben Mr. Maxwell.

Annyira lassú, hogy errõl már paródiát kell írni...

per aspera ad astra

Aldaryn
Esetleg egy Shag fur jól bevilágítva? Annyira nem dobja meg a renderidõt szvsz. A VRay fur pedig elég tetûlassú. Erre is panaszkodnak sokan. Egy nagyobb terültnyi fûnél a Fur setup sok sok perc... 😞

A MAX 7.5-ös Shave integrációra vagyok már baromi kíváncsi. Mintha Chaos fórumokon oylan is elhangzott volna, hogy esetleg Shave-et tud majd dinamikus renderidejû geometriaként renderelni VRay. Nem. Lenne. Rossz.

per aspera ad astra

fellovom ezt a maxwellt en is a hurmor kedveert 😊

jaja valami sumak van. Nagy kar, mert amin dolgozom ahhoz tok jo lenne. Igy marad a fuves textura dimbes-dombosan.

Aldaryn
Mintha ezt mások is említetteék volna Chaos fórumon. Valakinek fû kellett volna egy épület köré, erre valaki linkelte a fû lámás (vagy birkák voltak? 😊) képet, s erre válaszként jött, hogy ez most nemigen használható.

per aspera ad astra

Aldaryn
Render.hu még "létezik". Felfalta õt a nagy és hivatalos Discreet óriás, és a levágott fejét mint trófeát kitûzte a fórumának logója alá, hogy mindenki lássa, és reszkessen! 😛

PPT-s renderem lenne, ha nem döglene meg a gépem kb 2-3mp nyi renderelés után. :| Egyedül Maxwellel tudok renderelni most. - Maxwell scenefile kiment, MAX lelõ, maxwell renderer indít - elven. Ha MAX (ha egyáltalán elindul) fut, mellette semmi más nem él meg. 😞 De már csak napok kérdése az új gép, és akkor újult Mz-ekkel esek neki az enginnek.
Amúgy én meg arra várok, mikor raksz be pár kifejezetten szép PPT-s enteriört, vagy kültéri képet szép épületekrõl. 😊 Dreamscape-el kísérleteztél már? Elég szép sky gradienst gyárt.

per aspera ad astra

egyebkent van egy nagy gondom a 46 sorozattal, nem lehet olyan jo kis fu displacementet csinalni mint regen, ha meretaranyosat szeretnek.
nemtom lehet ez bug, de nekem nem jott ossze csak a durva verzio.

nem is tudtam hogy a render.hu meg letezik 😊

Aldaryn. Kivancsi vagyok, nincs meg valamilyen uj, ppts keped?

grizzly21
Akit érdekel az jelezze itt. Jó játék lesz ígérem. Letaszítjuk a yetisportsot! 😊

grizzly21
Egyébként ha van valakinek igen minõségi méhecske modellje, az segíthet és beállhat társ-szerkesztõnek a flash játékhoz!
A 3dsM.7 SP1-et érdemes leszedni?

grizzly21
A render.hu-ról mi a véleményetek? Írtam pár kérdést de nem nagyon jött válasz, elég kihaltnak tûnt. Na remélem itt másképp lesz😊
Tehát elõször is:
megvan a 3dsmax7 trial. Hogy érjem el, hogy beaktiválódjon? CD-key,stb...?
Egy flash játékot készítek, melynek az animációi 3dsmaxból készülnének. Tud valaki olyan oldalt, ahol rengeteg jó minõségû modell található, vagy esetleg valaki tudna segíteni? Én modellt nem akarok csinálni, ezért kellene.
Köszi

eszrevettem es sztem nem szerencses, ugyanis nehany probalkozas utan az jott le hogy bar jelentosen csokkenti a filemeretet, a minoseget is.

Aldaryn
egen, az... hmm, jó lenne, ha a fontos path-ok visszakövetéséhez fel lehetne használni pl. egy caustics photon mapot. 😊 (a la global foton + QMC)

Télleg, nem tudom, észrevetted-e, de a Caustics foton is kapott egy plusz "Max density" kapcsolót. Vééégre.

per aspera ad astra

a véréj tudja használni a max beépített fotometrikus lámpáit, beleértve a cylinric light-ot is.

az emiternek mindenkeppen nagynak kell lennie, mert, tettu lesz, ezt irtak is.

mondtam hogy jatek.. 😊

Csing-gwrn-cshang-wuan. Nekem ez teljességgel kínai.