63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Barni
    hello!
    Quadro FX4000 megéri 100e-ért ugye?
  • bencsab
    Hehe. Nekem a pentium már a 4. gépem volt. Az első egy 384dx 20mhz, a második 486dx+coproc 80mhz. A harmadik amd 120 mhz. A negyedik pentium 200@266mhz. Azok voltak a régi szép idők. Nem is értem hogyan tudtam azokon dolgozni.
  • Luigi28
    Sziasztok!

Egy külső Plug-in-t hogy tudok használni?
    Bemásoltam a Plug in könyvtárba, de nem látja a plugin manager. Ez az electric.dlt file.
  • Aldaryn
    Jajdejó, hogy megint ilyen átlátható a procipiac. Bezeg mikor a legelső gépemet vettük, 166MHz-es Pentium, Kész. Nem volt vita, az volt a leggyorsabb, gondolkodni sem kellett sokat.
  • marcee
    "A Pentium M procik meg azonos orajelen joval gyorsabbak mint P4es tarsaik."
    Csakhogy nem futnak azonos órajelen. :D És egyelőre nem túl könnyű rájuk asztali gépet alapozni, míg az x2 kapható akár 2400MHz-es is, (az fx-60 2600-on megy alapból és kétmagos) és nem mellesleg bármilyen 20e pénzes 939-es deszkában elmegy, amik alatt csak úgy roskadozik a polc. Egyébként a Yonah csak átmeneti proci lesz, fél év múlva jön a Merom 64 bit-tel, meg wimax-szal, meg különbenis.
    Nem akarom kétségbe vonni a centrino platform képességeit (sőt), de az ár/teljesítmény/beszerezhetőség vonzatait figyelembevéve jelenleg x2-t kell venni.
  • Free
    állat :c)
  • KisQbi
    :)
  • imp99
    fajtáját
  • imp99
    hol érel el a advanced ray traced faját? mert nekem helyette mental ray van...
  • fle go
    Lassan de alakul az en csarnokom vagy folyosom vagy mim:)
  • ThomasGins
    énkérekelnézést
  • scorpeeon
    aha. azóta én meg rájöttem, az f-edge-vel is jó, csak bump maphez kell berakni :D
  • Falabu #26083
    Én ezt úgy oldottam meg, hogy először chamfereltem a széleit a kockának és utána meshsmoothal kerekítettem.

Jahh, és megoldódott a probléme, azon a helyen ahol sötét volt, két kocka volt egymáson.
  • scorpeeon
    hogyan lehet ilyen finom lekerekítésű széleket csinálni? f-edge-el? mert azzal én próbáltam, de nem kerekítette le valósan, csak olyan textórát rakott rá aminek messziről kicsit olyan hatása volt, de kicsit közelebbről már lehetett látni a tűéles éleket, amik nagyon nem néznek ki jól.
  • Falabu #26081
    Derűs napot!

Elkezdtem foglalkozni a max-szal, egyenlőre egyszerű modelleket próbálok készíteni és a világítást meg a texturázást szeretném először alapfokon elsajátítani.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Ő lenne a most készülő modellem, rubik kocka lesz. Vray-el próbálkozom, de azt a sötét furcsa részt miért csinálja azt nem értem, nektek biztos van rá ötletetek.
  • fle go
    Koszi
  • putyi
    egy nagyon kevés sss-t és aniso-t is kérnénk.
  • ThomasGins
    olyan sokra nem gondoltam:)
    Scatter vizcseppeket szeretnék inkáb és vmi elmosódott háttérfát.
  • ThomasGins
    Igen ugy.
    A diffuse egy mix,3db default speckle-ből.
  • nenad
    scatterer.
  • ThomasGins
    Főzzük...:)
    Megpróbálom ráaggatni egy fára.
  • fle go
    Hogyan texturaztad? Siman UVW Spherical map vagy mikeppen?
  • fle go
    Frankon jo lett!
    Egyuk meg:)
  • nenad
    nekem jobban tetszik az arnyekatalan,
    Szuper!!
    :)
  • ThomasGins
    ...és volt nálam egy összehajtogatott végtelen vrayplane:)
  • ThomasGins
    Kimentem a kertbe kicsit nfr-t fényképezni:)

Ezen nem olyan rohadt szinű:)
    árnyéktalan:)
  • scorpeeon
    thx, ez volt a megoldás!
  • Dichter
    Kapcsold ki a tűzfalat, és indítsd el a VRLserv.exe-t.
  • scorpeeon
    a vrayt leszedtem, feltettem, kiírta h max7hez van de tovább mentem, majd renderrél ezt írta ki:
    http://www.kepfeltoltes.hu
    azt nemtom, hogy ez most a licenz miatt van (ilyenkor mit lehet tenni) vagy amiatt, hogy max8om van, ez meg 7hez elméletileg (van 8hoz is 1általán)?
  • grizzly21
    Psben gyakorolj
  • norbre
    küldtem privit
  • Aldaryn
    Persze, nézegess sok, so régi tablót, úgy értem, igazán régit. ;) Van belőlük mit meríteni, és passzol a mostani retro hullámba. :D
  • nenad
    egy nagy vaj van ezekkel a tesztekkel.... nem volt dual procis alkalmazas benne.
    Meglasd leboges a vege..
  • Boba
    Hogy ugyan azt hasznalja-e azt nemtudom. Csak annyit, hogy gyorsabb. (mas chip a ketto... meg a csikszelesseg sem azonos 65 vs 90 nano)
    Mig a Pentium D a Pentium4 alapjain nyugszik addig a Core Duo a Centrio es Pentium M alapjain. A Pentium M procik meg azonos orajelen joval gyorsabbak mint P4es tarsaik.
    Igaz... a 3800+ jar 2 ghz-n. Szoval azonos orajel mellett a Core Duo megveri az X2-ket. Kar, hogy dragabbak.
    (Mintha a Yonah meg a Merom mar belso mem kezelovel rendelkezik... bar ez csak sejtes, nemtom biztosra.)
  • Ronin666
    off.

Osztályomnak tablót kéne csinálnom. Én fogok fényképezéstől kezdve minden nyavaját csinálni. Viszont még nem jött meg az ötlet a design-re. A lényeg, hogy modern legyen. A háttér valami szép 2Ds grafika lenne (lehet 3Ds is, de non figuratív krikszkraksz kéne szerintem). Lenne valami javaslatotok? Nézegettem pár discos plakátot, azokban sok jó ötlet volt, de azt sem szeretném, hogy az egésznek egy ilyen discos flyer hatása legyen.
  • nenad
    http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2648&p=9
  • nenad
    van valami teszt a neten?
    ugy tudom a core douo ugyanazt a kommunikacios renmdszert hasznalja mint a D azaz az alaplapi memoriakezelon keresztul kommunikal a ket chip...
    emiatt, nehezen tudom elkepzelni hogy gyorsabb.
  • Boba
    Az uj intelek igenis felveszik a versenyt... Pl a Yonah vagy a Merom. Itthon a laptopomban egy Pentium M 1.3 ghz van, a nagy gepben egy 2300mhz-n jaro Barton. A barton mellett 1 giga, a laptopban 256. A bartonos gep CSAK 30%al volt gyorsabb maya renderben. (Igaz, a Pentium M SOKKAL erosebb mint a Pentium 4, de a Yonah vagy a Merom (Core Duo) meg a Pentium M folott jar.) Ha a laptopban is 1 giga lett volna lehet, hogy csak 25%al lett volna lasabb, holott kb 80%al lasabb orajelben. A yonah megy 2.2 ghz-t is, ami a 4200+nak felel meg X2-ben.

A tesztekben Intel Pentium D volt. Ne ahhoz hasonlitsatok az X2-t. A pentium D egy kapkodas volt, itt a Core Duo. Ahhoz kell. (Es a Core duo azonos orajelen pedig GYORSABB mint az X2. Sajnos dragabb is.)
    (Az meg hab a tortan, hogy a cache igenis kell az Intel cuccok ala, mivel nem a proci melle van ultetve a memoria kezeloke, mint az AMD-nel a HT. Amd-nel a cache vajmi keveset gyorsit, ha tobb van. Intelnel szamit.)
  • 4D
    Na erre mondom, hogy azt a gépet, amelyik nekem elég gyors, (magán használatra) még nem árulják!
  • scorpeeon
    ahha, értem. és gondolom a sok render beállítása sem mind1, hogy hogyan van behangolva, szóval nem annyiból áll a dolog hogy rámész h render v-ray-el, azt kész, hanem jól be kell tudni hangolni, nem? vagy alapból is jól be van állítva? :D mind1, majd keresek hozzá leírást csak 1 törtverzikával megdobhatna vki :D