3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
link
\"So always look on the bright side of death\"
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Amúgy MAX 7-ben kicsit inteligensebb lett az Extrude, ahogy néztem, weldeli az extrudálás során létrejövõ egybeesõ vertexeket bizonyos kürülmények közt.
per aspera ad astra
Mission Impossible 2010: PRO Class
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Nagyon alabb hagyott a dobozolasi mania, pedig jol indult...
Valamit kellene csinalni nem?<#idiota>#idiota>
nagyon szépen köszönöm!
esetleg, ha mégsem tudnád feltölteni akkor írj és megadom az email címem (3-4 darabban el tudod küldeni).
köszi mégegyszer!
pdf (ebook) kb. 15MB
ha kell, holnap feltöltöm valahova...
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
de kedves Xelag, nézz bele egy kcisit a koncepciókba, a program mûködési elvébe, vagy egyáltalán a 3D-s garfika legalapvetõbb építõköveibe! Én nagyon ráérek, akár szívesen el is magyrázom neked a világ teremtésétõl elindulva, de szerintem a többieknek ettõl lassan, szépen kihullana minden foga.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
link> elsõ kockáit.
Amúgy szerintem ha PS-ben összeigazítod a nézeteket, akkor semmi problémád nem lesz késõbb.
A VP textúramegjelenítés felbontását (a driver, és a kártyád által biztosított kereteken belül) a Coustumize/Preferences/Viewports panelon a Configure Driver dialógusban tudod állítani a különbözõ bitmap download size-okkal.
per aspera ad astra
A Scanline rendernek van egy "render occluded" funkciója, amit elég intenzíven ki is használ a FinalDOF.
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ja és hol találom azt izét amivel rajzolni tudok?,tárgyakat,és hol lehet letölteni,vagy mi ez a cat objects?(ezt hol lehet letölteni?)
Ja és tud valaki nekem,olyan oldalt mondani ahol updateket lehet letölteni?,és ha karaktert akarok csinálni ahoz semilyen plugin nem kell?
8Bocsánat a nagyon rossz fogalmazásért)😊
Na végre találtam egy olyan forumot ebben a témában ahol van élet.Rögtön rá is térek kérdéseimre.3ds max5-öt használnék most probálok beletanulni.Azt szeretném megtudni hogyan lehet referencia képeket betenni ugy hogy a 3nézeti képek ne legyenek elcsuszva .Mert probáltam betenni háttérnek, de ugy nem tudtam a képet nyagyitani,probáltam ugy is, hogy mindegyik nézetbe készitettem egy plane-t és erre raktam rá a képeket,de igy nem estek egybe a tengelyek és ha a plane -re kattintottam akkor az elmozdult tönkretéve az addigi munkát😞(.Magyarul a szembõlnézeti kép szimmetria tengelye nem esett egybe a felülnézeti kép szimmetria tengelyével és igy nem lehetett pontosan hozzáigazitani a vertexeket.A másik, a max mekkora háttérképpekkel birkozik meg ,mert ezek a képek 2200x2200 as felbontásba vannak és mikor bettettem öket háttérnek nagy szakadozott pixeles képpé változtak a körvonalak.Mit kell változtatni, hogy jo minöségü képek maradjanak még nagyitás közben is?
Elöre is kösz
Ja és hol találom azt izét amivel rajzolni tudok?tárgyakat,és hol lehet letölteni,vagy mi ez a cat objects?
per aspera ad astra
Amúgy szvsz errõl elég mélyen hallgatnak. Mármint a refraction és az SSS viszonyáról. Legalábbis, az összes topic, ami ezt feszegeti csak egy csomó találgatás, Vlado egyikhez se szólt hozzá. 😊
Bár, mondjuk, úgy látom, egészen addig, amíg nincs egy probléma viszonylag profi módon lekezelve, nem nagyon szól hozzá a fejlesztõcsapatból senki. Maximum annyira, hogy OK, kösz, utánanézünk. Persze, ezzel semmi gond nincs, hiszen minek csináljanak maguknak antikampányt? Aztán, a legtöbb esetben úgyis megérkezik a megoldás. És végsõ soron, ez a lényeg.
per aspera ad astra
Szóval, itthon, megcsináltam az SSS shaderrel kapcsolatos tesztrendereket. Alant láthatók a képek, kis magyarázattal.
A teszt lényeg zselészerû anyag reprudukálása volt. Azaz, olyan opálos shader, amely mind felismerhetõen refraktál, mind pedig szórja a felületére érkezõ fényt. Régebbi VRay buildekben, vagy más rendererekben ezt a jelenséget csak több shader kombinálásával, vagy sehogy sem lehetett létrehozni.
Kék Teapot egy translucient shader belsejében, egy VRay lighttal megvilágatva. Mind a teapot objektum, mind az SSS megfigyelhetõ. A teapot shader színe a fog függvényében változik.
Az elõzõ jelenet, ezúttal GI bekapcsolva. (Irradiance Map / Light Cache) A GI nagyobb felületen megvilágítja a teapot objektumot, s ami nagyon fontos: A teapot kék sahdere által visszavert kékes fény megjelenik az SSS-ben is. Kellemes. 😊
Hasonló setup. Ezúttal két sárga rúd a zselébe tûzve.
Ugyan az, elölrõl.
Ezek szvsz már egészen hihetõ eredméynek, a renderidõ sem volt olyan vészes. Megszokott glossy refractionhoz mérhetõ. Sajnos a refrakció csak a shaderen belüli objektumokra vonatkozik, a kívánt jelenséget, miszerint az elvékonyuló sss shaderünk egy idõ után, ha elég vékony, átlátszóvá válik, nem sikerült reprodukálnom.
Azért, szvsz ez is nagy elõrelépés az eddigiekhez képest.
per aspera ad astra
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
De a legjobb, ha fogod a MR ambient occlusion shaderjét, és kibakeled az eredményeket. Vagy bakels skílight passt VRay-bõl, vagy bármi másból. Aztán a többi már csak PS-en múlik.
per aspera ad astra
Nenad: csak épp végigpörgettem egy speedtest scene-bõl postolt képeken, és ott egy sem volt. És csak hallgatag búsulok, hogy sosem voltam egy nagyravágyó ember, sosem voltam egy lxuscikkeket kergetõ pénzmániás valaki, az egyetlen dolog, amihez ragaszkodok, az a minõségi munkafelszerelés, nem is feltétlen a high end kategóriában dehát, ez van, 2005, Magyarország, és most nagyon úgy néz ki, hogy még gépem sincs, nemhogy egy vacak gépem. 😄 És megpróbálok annyi irigységet kigyomlálni magamból, amennyit csak tudok, és inkább filózok tovább azon, milyen király sss rendereket fogok nyomni a szomszéd gépén ma délután. 😄
per aspera ad astra
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
hmm... az mp3 lejáccóm:
bár kicsit macerás zsebrevágni...
on
egy majdnem off kérdés: van valakinek lightwave oktatóanyaga magyarul?
(azt a pár magyar tutort már letöltöttem amit a neten google-al találni lehet...) de hátha van nektek pl könyv vagy valami bõvebb leírás a programról magyarul.
thx
azt hittem P3 után leáltak a Dual fejlesztéssel.
Egyébként én egy dula Xeon gépre gyúrok csak nem tudom mi lenne a jó belõlle
Utálom a Chaos fórumokat... mindenkinek minimum dual P4, vagy dual jó AMD ketyeréje van, min 2G rammal... aztán jönnek a dual Xeonosok, stb... ilynekor elmegy az életkedvem, meg a 15 colos monitoromon pár szín
on
per aspera ad astra
Chaos fórumokon mondjuk nem nagyon beszélnek róla, vagyis, az emlegetett tesztképeket nem lelem semerre. :|
per aspera ad astra
amugy jo.