63014

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• 4D
    Na erre mondom, hogy azt a gépet, amelyik nekem elég gyors, (magán használatra) még nem árulják!
  • scorpeeon
    ahha, értem. és gondolom a sok render beállítása sem mind1, hogy hogyan van behangolva, szóval nem annyiból áll a dolog hogy rámész h render v-ray-el, azt kész, hanem jól be kell tudni hangolni, nem? vagy alapból is jól be van állítva? :D mind1, majd keresek hozzá leírást csak 1 törtverzikával megdobhatna vki :D
  • Ackro
    :)
    a véréj egy beépülő rendering engine és többekközt max alá is létezik. nincs külön fényre meg üvegre stb. vray, ez a program fotorealisztikus(abb) képet tud képezni mint a sima scanline renderer mivel olyan fénykövetéses leképezési technikákat is ismer amit a scanline nem (GI,SSS,caustics stb).
  • scorpeeon
    lehet h nagy butaságot kérdezek, de itt nemnagyon találtam rá választ: a V-Ray egy különálló progi, aminek több fajta változata van (üvegre, fényre külön-külön) és szebb renderelési képet lehet kihozni vele mint a max renderjéből (csak üvegnél, fénynél, vagy az egész render full más)? Ez így mennyire igaz, vki leírná a lényegét a dolognak? Illetve vki privátban megdobhatna egy tört változatának a linkjével PLZ
  • Ackro
    tetszik az intel parasztvakítása, a másodszintű cache-sel való játszadozás de amint a tesztben is kiderül a másodszintű cache mérete a processzor sebességén csak vajmi keveset segít (magyarán mindegy, hogy 16-20kb elsőszintű cache esetén fél vagy két mega a másodszintű. az amd már az olcsókategóriás processzorainál is 128k l1 cache-t használ.
    Amire én is rácsodálkoztam, hogy a p4 3ghz 1mb l2-vel nem volt gyorsabb, sőt! mint egy 2600+ athlon xp barton (a két otthoni gépemen teszteltem 3dsmax6 scanline render kb 7000000 poly mindkettő kb 50mp/frame-mel számoltak de az amd nem fagyott ki öt kockánként)
  • marcee
    Nem értenek ezek hozzá. "professzionális grafika" tesztben a specviewpref opengl tesztjeit futtaták! Az videókártya tesztnek jó, nade procit tesztelni?! Röhej. Arra nem kell két mag, ellentétben a renderre még kevés is! :D Itt egy magyar nyelvű teszt, ahol tudják mit kell nézni. Prohardver: X2 render teszt.
    Illetve itt egy későbbi teszt, amiben már a 4800+nál gyengébb is szerepel: 3800+ teszt, + tuning.
  • Evogordon
    4 éve csináltad én meg 4 év múlva nemtok majd ilyet csinálni :D
  • fle go
    Regi szep emlekek:) es nem is volt olyan reg
  • nenad
    na mit talaltam? :) Egy kepet amikor elkezdtem vrayt hasznalni, 4evvel ezelott.
    :) a regi Ultrawebes oldalon meg fentvolt egy konyvtarban :D
    amd k6-2 300 vagy ilyesmivel lett lehuzva, s ha jol emleszkem valami 192 mega ram volt a gepben. :)

• 4D
    Az "csak" jól néz ki.
    A divat, meg ....
  • FRenkie
    Nem rossz. Szerintem sokat dob az élethűségen, ha pont befigyel a direkt napfény az éles árnyékokkal. Ez elég divatos mostanában..
  • ThomasGins
    Anim se gyenge nála...
  • Boba
    Le a kalappal... (Amugy nemtudom Ti hogy gondoljatok, de szerintem csak a grafikuson mulik, hogy elethu kepet sikerul-e letrehozni... legalabbis szerintem.)
  • nenad
    jol beallitva vray is keni...

by dlparisi

kep1

kep2
  • peetee76
    OFF
    A sz.gépem cseréjének előkészítése közben olvasgatok mindenféle cikket, tesztet. Ráakadtam erre:Ászpóker: AMD Athlon 64 X2 4800+
    Elég érdekes, főként az utolsó oldal...
  • peetee76
    Csatlakozom az előttem szólóhoz, én másik szőnyeget tennék, de ez saját vélemény. Egyébként pedig: 5*
  • Aldaryn
    Nem tudom, szvsz egy ilyen szobába egyszerűen nem ilyen szőnyeg illik. Valami rongyszőnyeg, festett, vagy egy tömöttebb kötözött, nem tudom. vagy egyszerűen egy odafektetett szőrme. :o)
  • tilbury
    Hali!
    Gratula a képhez. nekem etszik nagyon. Lenen 1 kérdésem: az ágy mögötti falra a plafonról a spot lámpákat hogy kell beáálítani, hogy ilyen fényt vessenek a falra?
    Ja meg talán annyi, hogy talán az ánynak lehetne vmi világosabb szín, mert így nagyon sötét a kép közepe, De ez csak szvsz. Ha neked így tetszik, akkot sorry, nem szóltam :)
    Bye
  • fle go
    ok koszi..probalkozom
  • ThomasGins
    Max 7.5, ha updateled lesz fur:)Vrayfurt sajnos nem nagyon próbálgattam,bár gondlom árnyékok miatt jobb lehet.
  • 4D
    Lol, nocsak te is varrogatsz?
    I mean Warrock.
  • Ronin666
    Na nem tudtam megnyitni a linkelt anyagot. Lehet hogy félreértettetek. Nem Max8 fural csináltam, hanem max7 van és Vray fural lett szőrike csinálva. Mellesleg ezek szerint azért nem találtam az álltalatok írt beállítások felét... :(
  • ThomasGins
    Ameddig nálam okosabb nem ad ötletet addig próbáld ki 1db directtel és a vray environmentel játszani:)
  • nenad
    a holdfeny a benti fenyhez kepest szinte jelentektelen kell hogy legyen...
    inkabb erzes szintjen tedd oda mint igy,
    a furra sokkal tobb szort tegyel es nem biztos hogy jo hogy gorbulnek..
    valaszd a flat normals opciot, 2 max 3 segments.
  • fle go
    Direct target is van a jelenetben, meg 9db vray light:)Gi meg ha minden igaz jol be van love ha lehet hinni a tutorialoknak.
  • ThomasGins
    Igen,pl target direct.De lehet h a gi beállitásaid miatt lassú.
  • fle go
    hogy masik? vraylight helyett hasznaljak mast? de mit?
  • ThomasGins
    Másik light?:)
  • fle go
    Most mar tobb fele bevilagitast csinaltam a folyosomnal es azt tapasztalom, hogy vraylight+GI piszokul lelassitja a renderidot, lehet ezt valamivel kompenzalni, gyorsitani?
  • ThomasGins
    Szivesen,de vannak itt nálam jobb furulógusok is:)
    Nekem még mindig kicsit drótszőrű,max fur amugy?
  • Ronin666
    Thomas köszi a linkeket!

Ma beállítom rendesen, de a tegnapi javaslatok alapján ezt renderreltem ki. Már egész szőnyeges lett, de még lehetne jobb is (na majd a link alapján).

íme:
  • peetee76
    Én is A NOD32 mellé teszem a voksomat....
  • ThomasGins
    Nem birtam kihagyni,sorry érte...
    link
  • nenad
    annal semmi sem fogja jobban a gepet,
    mondjuk a NOD32 nehezebb jobbat talalni sztem.
    ami azt illeti en csak a bejovo fileokat scannelem, a monitor soha nincs bekapcsolva, felesleges eroforras pazarlas sztem.
  • chooselee
    Szerintem is jó és nem is fogja annyira a gépet mint a norton....
  • GixEr
    En is ezt ajanlottam a jomultkor, de senki nem halgat a jo szora...
  • Malakai
    Nálam spec Nod32 mellett is megy most, VRLServer.exe, 3dsmax.exe a kivételek közt... :)
    Mondjuk fordítva is igaz, mert amikor meg AntiVir után tettem Nod32-t fel, az is talált pár dolgot, amit az AntiVir nem jelzett ki.. :P
  • Atika :o)
    ok kiprobalom az antivirt :)
  • pauly
    en ezelott kaspersky antivirust hasznaltam,szerintem az eleg jo,csak nekem xp-n valamiert nem akart mar mukodni,hiaba tolottem ujabbat le,az se volt jó.
  • Free
    miért nem használtok inkább AntiVir-t?? sokkal jobb gyorsabb és biztonságosabb és mellesleg ingyenes is. és autómatikusan updateli magát. nekem mind a Norton mind a Nod 32 egy csomó mindent beengedett a gépre :( ez meg mindent megfog tök tutin .. és mindenféle oprendszerre létezik belőlle.