3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ackro
nem jók a linkek... 😛

petesilver: a könyvtárad hol érhetõ el?

mindenki: tudna valaki viz 3.0-t adományozni egy warezftpjétõl megfosztott lelkes amatõrnek? (nekem) sürgõs lenne! köfönöm elõre is!

Petesilver! A pontos DC címet meg tudnád adni? Még kezdõ vagyok a DC-ben. Vagy talán azt a címet ahonnan neked megvan! Elõre is köszönöm.
anim
maxfile

no errol majd irok tutort 😊
eloljaroban majd csak annyit hogy a lcache+imap szamolashoz at kell allitani az irradiance mapnal a beallitasokat, imap/lcache re, a beallitasok megmaradnak igy mindenki megnezheti.
a common parametersnel a framsre kell allni, aholmanulaisan van megadva mely frameket szamolja.

mi is ez? FLythrough anim kiszamolsanak a leghatasosabb modja sztem.
egyebkent kb 16 perc volt az egeszre, A rendereles pedig 1 ora a 250 framre. Persze texturazva stb joval tovabb tartana mindketto de alapoknak jo ez.
errol jut eszembe tok jo lenne egy ignore textures opcio vraybe 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
Köszönöm m mindenkinek most tudtam leülni úgyhogy szépen kipróbálgatom a dolgokat.

Aldary hááát tudod megnéztem a tutor vieóit és azt kell mondjam hogy megint nagyot alkottak. fõlleg a D key tetszik a szabadkézi vonal rajzolás . az nekem pl nagyon hiányzott a shape alkotásból. legalábbis ez most norméálisan mûködni látszik...

Powewr Boolean nekem a 2.63 meg a max 7 alatt és meg kell hogy mondjam ahoz képest hogy 5 ös maxhoz dobták ki hát meglepõen stabíl és nem hibázik"olyan sokat" ha 10 objectél több van benne akkor lassú lesz a kezelése de olyan kor érdemes gyorsan convertzálni poly ba vagy mesh be és mehget megint a vágdosás.

Más: ha vannak saját tutorjaitok ami vagyar legyen az videó vagy bármi az jól jönne mert nagyon szeretném már elindítani a 3dmax.hu -t..
Jah és még mindig nem jelentkezett senki aki beszálna készíteni . :c(

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

piktor
Petesilver! Részemrõl egy nagy köszönet (a bibliáért) :-) !!!

Köszi ez bejött! /object xyz mapping/<#worship><#wink>

petesilver
Free, a rational reducer fent is van a mappámban. Még egy óra, és a max7biblia is fent lesz. Máshova nem tudom felrakni, akinak szerencséje van, az dc-n az antidot hubon tudja elkapni, és leszedni.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Ezek a feature videók elég durvák... Komolyan mondom, már nagyon régen vártam valami hasonló toolra. Tudod, nem szeretek MAX-on kívül dolgozni. 😊

per aspera ad astra

solid++ egy nagyon szuper nurbs modelling kernel. Baromi megbizhato.
booleansbol a 3.0 val erdemes foglalkozni csak.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Van valakinek "jól mûködõ" Power Booleans max 7 alá?

galéria: tempmaxer.uw.hu

Aldaryn
Hmm, meglestem a tutor videókat. Ha ez a cucc stabil lesz, akkor azt hiszem, egy elég nagy lyuk kerül befoltozásra MAX feature listáján.

per aspera ad astra

Aldaryn
Npower Software :: Power NURBS

Végre egy használható NURBS implementáció MAX alá? Próbálta már valaki? 😊

per aspera ad astra

Önállóságot nem tudunk adni, ha te nem vagy rá hajlandó, pedig az a maxhoz is kell. Kaptál direkt/indirekt segítséget, még meg se köszönted, ami errefele illik. Tágítasz, vagy nem, gondolkozz el ezen.
van valami modja hogy kevesbe torzuljon a bitmap amit rahuzol, de elfelejtettem, asszem valami olyasmi hogy a texturat object xyz mapping modban kell ratenni, de oszinten szolva nem passz,

egyebkent meg uwv es csak tologatsd az uwv map gizmojat, nincs jobb otletem.

Valaki tudna nekem erre #16947 a kérdésemre válaszólni?Vagy annyira zagyva ,vagy hülyeség?Elõre is Thx!

grizzly21
Nem tágítok. Biztos, hogy itt is csomó tört verziós van, de mind1 a lényeg, hogy ez tényleg nem warez topik, de aki tudna segíteni a CDkey beregisztrálásban 3dsmax7nél az írjon kérem a [email protected] -ra.

Javaslom a Rational Reducer-nevû külön programot, ez megõrzi jól a formáját egy objektumnak, és %-osan lehet állítani, mennyire csökkentse a polygonszámot.
Vagy, a Polygon Cruncher-nevû plugint max alá, ez is hasonló, bár ez jobban "belenyúl" az alapformába, nagyobb redukálásnál.
Aldaryn
Ráadásul így léynegesen kisebb is lesz az anim mérete. Pár transform, nem pedig egy adag keyframet shape.

per aspera ad astra

annyit hozzafuznek hogy egy ilyen animacio elkesztesez nincsen szukseg 3dsmaxra. ezt meg tudod oldani flashben is, ha egy kicsit gondolkozol hogyan is latszik az amikor egy kockat elforgatsz, nem feltelenul lenyeges a perspektvikus helyesseg... Szoval ugyes scale-el meg tudod oldani es amikor mar csak eppen hogy az ele latszik atvalt a masikra amikor es az fordul vissza.

Ahogy látom akkor ez nem módi. A flashrõl meg annyit hogy azt külön készítem...

Nem baj akkor csinálok egy másfajta animációt...
Discreet Plasma segítségével flash-be lehet kimenteni
heeh. 😊 Ez nem flash 😊 Itt maximum a timelinet tudod lejatszani, jobbra alul vannak a kontrollok. nyomj F3t a shaded modhoz e play.
(egyebkent sehogy)

Kösz szépen a válaszodat Nenadesz!

A másik problémám: Hogyan lehet valós idõben lejátszani az animációt?
Tehát ezalatt azt értem, hogy gondolom tud progi csinálni egy futttható exe állományt, és ezáltal el tudom indítani az animációt, és egy gombra kattintva pedig elindul egy másik animáció. Ez hogyan valósítható meg? Ehhez kell-e valami?

Nagyon megköszönném ha tudnátok ebben segíteni!
petesilver
Anno raktam be képeket a két eljárásról, jóval korrektebb, mint a max fullhülye, használhatatlan optimize opciója. Poligon counter, és poligon crouncher asszem.

kombinalni kell a kettot! Na errol csinalok egy tutorialt.
lmap es imap nem rossz kombo, sot a leheto legjobb kombo. 😊

Artlantissal én dolgoztam régebben rendszeresen, de felejthetõ a dolog. A max után erõteljes visszalépés.

Köszi az info-t. A light cache sem az igazi. Igaz, hogy fly-through ainmációt csinálok, de szinte lehetetlen olyan magas subdiv értéket megadni, hogy jó legyen. 3000-nél még szar, 10000-nél behal. Azonkívül hogy kinézzen valahogy a sample size-t 0,005-re kell megadni, így viszont magas interpolláció kell.

Persze a brute force meg lassú, az irmap szintúgy. Szóval shit. Majd lesz valahogy.

Ackro
a multires is olyasmi mint az optimize, csak valamivel használhatóbb, de összességében Nenaddal értek egyet, sajna vagy újra rajzolod, vagy weldelgetsz kézzel...

ezt az artlantis renderelo cuccot proalta mar valaki?

egyebkent meg a lightchache sokkal alkalmasabb, ilyenre (flytrhough modban pl) a gond foton mappal pl az hogy a kis meretu objektumokat hulyen kezeli amit meg a imap sem tud kijavitani, a masik pedig hogy a sarkok sotetedeset, a lightcache megint megoldja. (a sebessegrol nem is beszlve ala' jo minosegu solution)

skylight sohasem fog fotonokat kiloni, ahogy irtad vraylight skylight portal uzemmodban viszont fog. Viszont a multiplierekkel lehet gondod, csekkold az a vray properties/diffuse multiplier.

a szepen megrajzolt polykat nem lehet optimalizalni, azt meg szebben kell megrajzolni semmi mas lehetoseg nincsen.

Free
kipróbáltam de az valami egészen mást csinált nekem az olyan mintha egy smoth lenne. nekem meg az kellene hogy a pl kocka ami áll 1000 polybol az legyen csak 10 de anélkül hogy az élek eltünnének vagy mi. nem biztos hogy jól fogalmazom de majd teszek be példát

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Kicsit pironkodom, hogy ilyen kérdéssel zaklatlak benneteket, de lenne egy problémám vray-ben (1.46.15).

Animációhoz szeretnék photon map-al GI-t számoltatni, de nem tudok rájönni, hogy az égboltot miként etessem meg a rendszerrel. A napnak használt direct lightnál van egy subdiv, ami jó is, de az égboltról érkezõ szórt fényt, nem tudom hogyan megadni neki.

Próbáltam már a vraylight-ot úgy paraméterezni, hogy elfogadja, de se a skylight portal, se a dome opció nem vezetett eredményre.

Elõre is köszi.

Õ csinálja jól, te csak hiszed hogy szépen megrajzoltad. 😊

Asszem a Relax modifier pont erre való.

Free
mi az a plugin avagy eljárás amivel szépen lehet optimalizálni egy high poly objectet?
ha símán rádobok egy optimized et ami be van építve a módosítókhoz akkor az össze vissza szétcseszi a szépen megrajzolt polykat

lehetseges, a weblaprol csinalsz egy screenshootot. meg a masikrol is es kesz is. (csak ra kell huznod a texturat a planere vagy a teglatestre) egyebkent valoszinuleg homalyosabban fog megjelenni..

Meg lenne még valami...
Lehet-e olyat csinálni a maxban, hogy egy honlapot mondjuk ráteszek egy téglatestre és rákattintok egy linkre és az animálásból adódóan az megfordul vagy bejön egy másik téglatest és azon az újabb weblap...
Tehát érthetõbben azt szeretném hogy egy weblapot rá kellene tenni egy téglatestre... Ez lehetséges-e a progiban?

Ha tudtok valami jó megoldást megköszönném!
Sziasztok!

Most kezdek komolyabban ismerkedni a progival, eddig csak próbálgattam, de határozottan tetszik... és most kell majd valamit produkálnom a tavaszi szünetben a vizsgára...

Figyu Petesilver!
Az nekem is nagyon jól jönne!
Elõre is köszi!
oneal1
nekem lehet hogy kéne!!
szólj ha lefnoymtad valahova!
thx

!Forza Ferrari!

petesilver
Lejött, és marhajó! 3DSmax7 bible cd-rom full. 1300 oldal pdf, 580 mega chapter files/50 chapter/ és 80 mega haszontalan modellválogatás a'la viewponit. Ha esetleg érdekel valakit a choosenek közül, holnap , illetve ma du. feltöltöm. becsomagolva 350mega

oneal1
hali!
most kezdtem el próbálkozni a progival 1 hete és marhára teccik!!!
ezt csináltam eddig:
http://img62.exs.cx/my.php?loc=img62&image=ufo8ms.jpg
nem ér röhögni mer ez még az eslõ mû és még nincs is kész...
szegény egy nõnek indult de UFO lesz belõle...😄

!Forza Ferrari!

hI!
Oan /lehetséges hüe/kérdésem lenne ,hogy egy planéhez adtam egy vraydisplacement módosítót és szeretném a kiemelkedett részre adott anyag elhelyezkedését pontosan beállítani/normál esetben pl.:uvwmappolás az egyik lehetséges/...de displacementnél mit lehet tenni?
Nemszedek fogalmazásgátlót de lehet így sem sikerül érthetõ kérdést faragnom...8D Na mind1 próba csorosznya<#bohoc>

Evogordon
Mondom készítem<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

Malakai
Lehet kicsit buta megolda, de mondjuk lehet hasznalni valamilyen composite materialt, pl multi sub object materialt es annak alreszeire pakolod a matokat. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

A kullok talalkozasanal nincs nemi kaosz a poligonok kozott?
a futomu nem az a tengelyre szerelt szerkezet ami a kerek mozgasat, hivatott befolyasolni? 😊
egyebkent jo lesz.

A fektarcsarol csereld le a Bump-ot egy gradientre(circular) amin nagyon surun valtakoznak a fekete/feher/szurke savok. Igy olyan lesz mintha egy picit elkoptattak volna a fekpofak. Igy ahogy te csinaltad nem tud kopni egy tarcsa.
Evogordon
Itt készül a futómû!

is-is. meg cafatokban lógó idegek.

Evogordon
Én csinálok egy kocsi futómûvet de kéne gumi textúra. Ha tud valaki akkor írja már le a linket.
thx