63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Azért muti meg...:)
  • nenad
    nem. a nagyobbat.

de asszem kivarom a kovetkezo verziot,(RQ) mert nem birom eltunteni a falat (hogy megis ott legyen)
  • ThomasGins
    Ugye a kis picurt?:)
  • Lazarus
    beázott a plafon ^^
  • Papirzacsi
    No reseteltem az újabb verziójú V-ray-t. De nem győzött meg, se a minsőgée, se a gyorsasága. A anpomat a leírások átnyálazásával töltöttem, de nem sokra jutottam. Így gondoltam egy kis testnek vetem alá az újabb 1.46-os, és a régebbi 1.09es V-ray-t. Ezért ugyan azokat a beállíátsokat alkalmazva lerendereltem mindkét verzióval egy képet.
    Az 1.46-os
    Az 1.09-es
    Esetleg vmi ötlet, hogy mivel lehetne rávenni vhogy az újabb verziót ilyen képminőségre, és gyorsaságra?
  • nenad
    lemodelleztem az egyik kannadat.caustic testnek.
    :)
  • ThomasGins
    Igen ilyesmire,köszi!Még éjjel kipróálom ha lesz időm...
  • Aldaryn
    Jó mapokkal. Hehe. Galvanizáltra gonsolsz? Csepp diffuse map (kékek variálása) meg egy elég fakószürke, diffuse-hoz illeszkedő glossyness map, plusz egy halovány noise ellegű, amolyan "general" metal bump rá, és voilá.
  • nenad
    milyen badogaszrut?
  • ThomasGins
    vraymaterialban nincs ötletetek hogy csináljak ilyen bádogszerű aluminium anyagot?:)
  • ThomasGins
    Pedig x gomb az
  • repvez
    A dobozos gond megoldodott köszi, de a nyilak sehogyse jönnek elö.A wievport bal also sarkába mutatja a koordináta nyilakat csak azokat a nyilakat nem akarja amik a mozgás ill a transzformácio irányát mutatnák.
  • nenad
    x vagy z vagy mi, a billentyuzet bal also sarkaban, azzal jonnek elo a nyilak.
  • Papirzacsi
    Jelöld ki, majd jobbklikk properties display as box. És máris nem boxnak látod.
  • repvez
    Ujratelepitettem a max7-esemet,de valamiért nem a megszokott beállitássokkal mukodik.Nem jeleniti meg a koordináta nyilakat a kijelölt objektumnál és igy nem látom hogy melyik tengely irányába akarna elmozdulni.Már végignyálaztam a helpet és az összes beállitási fület,de ha nem tudom mit keressek ugy nehéz megtalálni.A másik meg ,hogy letöltöttem a fiat500 modellt,de csak a wievportban vonalas kockákként ábrázolja a modelt és igy nem tudok modositani rajta.A renderelésnél viszont minden rendesen néz ki.
  • 4D
    F@sza!
  • Aldaryn
    Húvazzeg... ezek a tieid? :) Ez a falszín, ez a porcelán cuccok... imádom az ilyet.
  • ThomasGins
    Csak simán a rendernél common/assign,és ott default aztán ujra vray.A többit meg tutorokbol sok van neten,pl vray oldalán is.
  • Papirzacsi
    Ezt a restartot hol kezdjem? Elégé nem ismerem még ki magam a Vrayben. Pár dologról már tudom mit érek el vele, de még messze a tudás. :-)
  • Papirzacsi
    A néni modelt asszem a 3Dtotalról lehet leszedni. De ruháitól megfosztva, feltettem ide: http://papirzacsi.fw.hu/spine.rar
    Amúgy va nennél egy sztem jobban elkészített is.Legalábbis van csontváza, ami nem éppen hátrány, ha vmi normális helyzetbe akarjuk hozni. Csak nem lehet letölteni sehonnan. :-( Mármint EZT!
  • FRenkie
    Néni Sponza :)
  • scorpeeon
    ez lesz itt az új sláger :D ki is hirdethetnénk egy versenyt: ki csinálja meg a legjobb képet a "nénivel" :)
  • Free
    Nah akkor közkívánatra ezt a néni mopdellt meg kellene osztanod :c)
  • Culram #26394
    Ez a neni modell honnan van? Elkérhetném?
  • ThomasGins
    Nah,akkor elkezdem gyüjteni:)
  • ThomasGins
    Elég részletes az a nénimodell,legalább is imitt-amott:)
    Vray verziováltásoknál érdemes resetelni és ujraállitani a dolgokat szerintem.
  • Boba
    Elso ket kep sztem full korrekt! A masodik ketto az nekem kicsit furi...
  • Papirzacsi
    fúúú, de még hogy. :-D
  • nenad
    nem is tudtam hogy mar 3dben is hodit a gumino ;)
  • Papirzacsi
    Szisztok!

Már egy ideje járok ide csodálni a különféle Vréjes rendereket, meg ronin tetszetős interiorját. Így 3 napja elkezdtem mókolni a 3dsmax-szal. Elég amatőr módon. :-) Többnyire tutorialokat csináltam végig.
    Így elékszült pár szoba, amit septiben neki is álltam lerenderelni jobb hijján 1,09-es Vray-jel.
    Pár bénáskodás: :-)
    Legelső képek egyike.
    Ezt 2 óra alatt csinálta meg a gépem. 2500+ AMD, 1giga memória. Elég soknak tűnt.
    ez csak 4 perc
    Ez pedig 5 óra volt.
    Jobb hijján elfogadtam ,hogy ennyit tud renderidőben a gépem. De tegnap feltettem az 1.46-os V-rayt. Ezt az uccsó 5 órás képet gondoltam lerendelem megint 1,46-ban hasonló v-ray beállításokkal. Nos az eredmény az lett, hogy délelött cikra 9 órás renderelés után még csak a 4/4-es prepassnál tartott.

Szóval a kérdés az lenne, hogy lehetséges ez, hogy ennyivel lassabb? Esetleg van vmi tanácsotok, milyen beállításokat alkalmazzak, ami nem megy a végeredmény minőségének rovására, de gyorsabb lenne tőle a renderelés?
    Másik kérdés, hogy a képeken látható embermodelbe lehet vhogy még így utólag csontvázat tenni, mert eléggé idegesít ez a "seggbekúrt" póz, és jó lenen vmi emberibb helyzetben látni. :-)
    thx.
  • Lazarus
    Ok kösz :)

A Shag haj designer nektek is veszettül szaggat? ... amikor elinditottam azt hittem kifagyott a 3dsmax, aztán megjelent, amikor meg bele akarok túrni a hajába minden alkalommal fél percet kell várni az eredményre
  • ThomasGins
    Igen
  • FRenkie
    Mi az a sponza? Letöltöd a katedrális modelljétés kedvedre bevilágítod?
  • putyi
    pl. egy pontban több vertex.
    amúgy a meshsmooth nem igazán szereti a háromszögeket.
  • Ackro
    vagy dupla lap, vagy nincs weldelve valamelyik vertexe, vagy smoothing group hiba. igazából nem nagyon lehet kivenni, hogy ez most melyik.
  • Aldaryn
    Nem tudom, mi ez a mesh, amit smootholni akarsz, de szerintem hagyjad ott, ahol van, nem épp jó alany subDre. :P
  • Lazarus
    Ez mitől van??
    Editable mesh
    Smooth Mesh

Smooth nélkül rendesen néz ki :/
  • Lazarus
    Bonbon papír material
  • GixEr
    ne local szerint mozgasd oket, hanem view vagy world koordinata szerint.
  • Free
    hogyan lehet a vertexek pozícióját resetelni ? a resetXform nem segít rajta. és ha egy loftolt tárgyon belűl amit polyívá alakítottam szeretném a vertexeket tologatni mindegyik a saját maga irányába megy el.