63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
megvan :) -
Hmm.. akkor milyen spéci világítást használjak karakter renderhez? Valami realisztikus kéne amit egy kezdő is be tud állítani :S
Letöltöttem a brazilt, indításnál ki is rakja a spamjét. De nem találom hol kell bekapcsolni max8ban :/ -
nenad #26740 mondjuk furt renderelni radiosityvel elegge fura...
mesh smooth iterationtol fuggo, hiaba van low poly karaktered, ha rateszel egy csomo iterationt az rendereles elott siman kifingathatja a rendszert.
radiosity meg meshsmooth is a no-no. Nem artana ha egy kicsit utanaolvasnal a temanak :)
-
Szvsz mind a 4:) ( de csak mint kulsos tudok tippelni...) -
1 giga ram van a gépben és csak egy elég lowpoly karaktert rendereltem o.O
Melyik foglal sok memóriát ezek közül?
reactor Cloth
Shag fur
Mesh Smooth
Radiosity
Most megint kifagyasztottam és csak 189K megát foglalt le a memóriából (Windows szerint). Esetleg átlépett egy megszabott limitet? Lehet valahogy a limitet emelni?
-
GixEr #26737 nahat, mit talaltam...
campoint -
En vrayhoz nem ertek, csak probakeppen csinaltam egy tesztet. 3.1 milla poligont alap beallitasokkal 1 giga rammal meg siman lehuz 2400*1800as felbontsaban QMC AA-val. -
nenad #26735 pl teszel a gepedbe tobb memoriat, vagy keresel mas utat a problema megoldasara.. -
4D #26734 Bryce fórum? -
brunnerone #26733 Lehetséges modellt exportálni bryceba ugy hogy a személynek akit exportálni akarok megmaradjon a haja.
segítsen vki plz. -
o.o És hogy lehet megjavítani? -
...szintén difuse. Én oda tenném, mivel egyik másik map channel sem alkalmas rá. -
putyi #26730 jó, eddig én is tudom, de mi van a ambient occlusion-t akarsz használni? arra is a dirt kell nem? és azt akkor homa tegyem? -
mindenre. :D minden diffuse-ába esz szvsz, és ennyi. -
putyi #26728 azta dirt shader-t mire rakod? -
nenad #26727 kiszaladsz a memoriabol.. -
freeshot #26726 Köszzz. Hja és már haladok, ha megcsinálok pl egy testet, annak hol lehet a textúráját állítani, nem cask a színét, hanem a mintáját???? -
Ha le akarok renderelni valamit kamerából néha benyomja hogy: Transforming verticles aztán crash... volt már másnak is ilyen? -
3d.sns.hu
3d.lap.hu -
freeshot #26723 Hello mindenki...csak azt szeretném megtudni, hogyan is lehetne elkezdeni modellezni...magyar tutorialokat tudok találni? Még csak most kezdtem..vagy kezdeném, csak nem is tudok nagyon belekezdeni..de nagyon érdekel! Mit ajánlotok, hogy kezdjem?? kössze.. -
Jah, gondoltam, hogy ez a proxyzás, amire gondolsz. :o) agyon pöpec. -
nenad #26721 default light + dirt shader.
sztem baromi jo.
kep -
nenad #26720 szokasos, imap -4/-2 , qmc samp. noise 0.01 , qmc AA 1/4
a sceneben egyenlore 3789 proxy object van darabja 40k-120k poly. de kb 10-20x ennyi lesz. tapasztalat szerint egyetlalan nem zavarja a rendszert, elhuzza vazz.
-
ah, bjúúútiful! Scene settingre kíváncsi lennék. :o) -
Jó lett a kép :c)
a bokrok alatti talaj mivel van készítve? síma Bump ? -
ehh van a konyhás scenem. betettem egy phisical camertát és én sem tudom azóta visszahívni a scenest. állandóna kigfagy a max.
Fogtam és mergével minden tárgyat és objektet át kellet húznom egy új scenesbe, a kemerát kivéve és láss csodát visszatőlti. találkozott valaki már ilyen buggal ? -
nenad #26716 kep
a padokat ne nezd azok csak helyfogalalok, majd lesz helyette par sokkal szebb :) -
hehe. :) képet, képet! -
nenad #26714 vegul glueval megoldottam, az volt a legegyszerubb, csak ha elmentem a glues scenet akkor nem lehet tobbet visszatolteni.. :D
snapshot rulz :)
-
Esetleg sima particle-k, meg force-ok. Én máshgy sem tudnám elképzelni. Jah, PF nagyon belassul egy bizonyos határon túl. Pedig a koncepció milyen fasza... -
nenad #26712 particle flow suxx
annyira betetul ha minosget akarsz hogy hasznalhatatlan.
chachelni meg semmi kedvem minidig amikor valamit valtoztatok. -
Geccoka #26711 Hehe, ok is Sponzaznak :) -
GixEr #26710 egy uj renderer -
GixEr #26709 a particleflow miert nem jo(+metaparticle)? -
nenad #26708 nincs valakinek valami otlete hogyan krealhatnek valami szep szokokut mesht?
tehat ahogy kijon a csovon, feszall es visszahull, kicist olyan tombszeruen, nem tul magasra (csobbanast kifelejtendo..) :)
ez a glue3d mennyire hasznalhato? Elkerulnek mindenfele okorkodest stb..
-
nenad #26707 vazz, most jon a poen, ha GI-t szamolsz es nincsen vraylight, kevesebb memot eszik, es gyorsabb a render. Ha sok kis apro reszlet van megeri inkabb git szamolni+ vray raytrace shadow. Eszem megall.
-
Nekem a Nurbs pl mindig is magas volt. nekem a poly tökre bejön. mondjuk vannak dolgok amik sokkal egyszerűbbek lehetnek nurbsban de rohaggyak meg nem taláűlok normális tutort még az alap fogalmakhoz sem. pontosabban olyan nyelven nem hogy megértsem. tehát magyar vagy óegyiptomi hieroglifa ez a kettő jöhet szóba :c) -
Na, keverjed szegényt MAX NURBS közelébe, utálja meg egy életre a 3d-t... :PP
-
johnny1030 #26704 Merre találom? Nurbs-on belül? -
nenad #26703 ha kikapcsolom a vraylightot akkor 1.5 perc :D