63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
johnny1030 #26662 Na jó jó, de ha nem booleannal, akkor, hogyan? Teljesen kezdő vagyok. Segítsetek léci. -
Aha koszi :o) -
lol?
-
GixEr #26659 En mar evek ota nem hasznalok Boleant, regebben mikor mondtak (MAX2 idejen), hogy ne hasznaljam eleg erdekesen neztem rajuk,de igazuk volt/van. Utolag sokkal tobb energiat emeszt fel kijavitani mint normalisan lemodellezni. -
Mivel sok vertexből áll nem jeleníti meg az előnézetben -
Geccoka #26657 hat ez naaagyon durva, kiprobalnam egyszer
-
Geccoka #26656 mar majdnem ver folyik ott, szoval csak eros idegzetueknek
-
Egy kicsit off, de érdemes megnézni mert ezzel lehet könnyebbé válna a modellezés: azta 8-)) -
...ajánlom mindki figyelmébe a maya topicot... O_o ...magasabb súlycsoport. -
Sziasztok azt akarom kerdezni hogy az miert van hogy pl kannat akarok reaktorral mozgatni es a reaktorban nem latom de ha a kannat kicserelem pl kockara azzal siman megy valaki tud segiteni? -
nenad #26652 sokmindentol fugg..pl mit akarsz kivagni stb,
Vannak dolgok amiket negativba/szeletbe sokkal nehezebb lemodellezni mint kivagdosni. -
hát nemtom, lehet hogy igazad van de bizonyos esetekben egyszerűbb lenne a boolean. igaz, hogy mind2 objektumot le kell modellezni hozzá, de én booleant csak alap objektumokkal használom/használnám, amiket pár kattintással elő lehet hozni. -
Én is mindig booleant használtam aztán itt a nagyérdemű postjait olvasgatva rájöttem hogy a boolean egy akkora hülyeség min a ház. ugyanis ha valamit valamivel össze akarsz tenni vagy ki akarod vágni belőlle akkor ügyebár le kell modellezned mind a két objektumot. ezzel az energiával hogy lemodellezted már sokkal jobb átalakítani "poly"-vá ha addig nem az volt és a nem kellő polykat törölni és a vertexeket weldelni. jah és az sem mellékes hogy pl a powerboolean egy remek eszköz de csak próbáld ki hogy egy kockából vágjál ki egy másik kockát ami jobb esetben is csak 8db új wertex lenne ha modellezed viszont akármelyik boolean használatával ez az amit soha nem fogsz elérni. legalábbis nekem eddig nem sikerűlt. mindig betesz valamelyik oldalba egy két plusz vertexet aztán meg javítgatthatom a modelt hogy rendernél mindn szép legyen.
Ez az én véleményem hagyd a booleant és inkább modellezd le ami kell. a boolean olyankor lehet hazsnos ha animációban szeretnél valami kivágást bár én ott is inkább modellezést alkalmaznék
Előre is bocs ha hülyeségeket hordtam össze de nekem eddig ez a tapasztalatom. -
Culram #26649 itt szernitem ez a zöld szőnyeg miatt lesz. -
powerbooleans-ot honnan lehet szerezni, valaki privátban +tud d obni 1 linkkel (esetleg emailben) mert az alap boolean nagyon behülyül bizonyos helyzetekben :( -
GixEr #26647 Hatha erdekel valakit: CGarchitect Competition -
putyi #26646 igen, nekem is az egyik gépemen ez van. megoldást nem találtam rá. -
nenad #26645 8-10 perc?
nem rossz, egy kicsit tul zold nekem is. -
4D #26644 Most nekem ez túl zöld. De nem lesz ez rossz. -
kisjan #26643 Hi. Nekem is nagyon tetszik a vray. Nagyon élethűen készíti a képeket. Olykor sok időbe telik mire végez egy renderrel. Gondoltam én is felrakok egyet.
és nagyobban:
nagyobb kép -
Kösz szépen :D
alakul -
A Reaktoron belűl állítsd a toleranciát.
Amúgy meg ne a reaktor cloth ot hanem inkább a SimClothot használd ha ruhát szeretnél modellezni -
Nem változott, csak lassabban számol -
hmm, nekem ilyesmi akkor volt amikor convex mesh-t használtam concave helyett -
Most csak a fej a Rigid Body és Cloth a kapucni és a kapucni ahogy ráesik nem simul rá a fejére, hanem úgy csúszik le róla mint egy sokkal nagyobb gömbről, nyomkodok mindent össze vissza, de nem változik semmi, max még rosszabb lesz ( lásd az előző :[ )
avi -
hát ez elég furcsa, nekem akkor hülyült be, amikor súlyt adtam a cloth testnek, akkor teljesen meghülyült, amúgy jó mostmár. felfüggesztést pl hogy lehet tenni bele? (ha pl függönyt akarok v hasonlót) -
Semmi se megy úgy ahogy szeretném :(
Reactor cloth - Hangrobbanás :( -
Találkozott már valaki olyannal , hogy a max8SP1 telepítése után a max nem akar elindúlni, az inicializálásnál megfagy és onnantól 99% át lfoglaja a procinak. programozásnál találkoztam ilyennel amikor egy végtelenített logiaki hurkot csinálsz. de azért ebben az a fura hogy az én gépemen jól megy a laptopomon meg behalt -
putyi #26634 hát eddig én nem vagyok lenyűgözve sem a kamerától, sem pedig a sun-tól.
de, ha már itt járunk.
nenad! mit rontok el a fotonos műsornál, hogy mindig diszkóbelső lesz egy egyszerű lakásból(mindenféle színes pöttyök az amúgy szinte fekete falakon). utoljára ilyet a mental raynál tapasztaltam, de ott jobban tudtam állítgatni a dolgokat, mint itt.
-
nenad #26633 vray sunnak sky-al egyutt kisebb multi kell..
hasznalj sima direct lightot, egyebkent is tobbet tud mint a sun..
-
brunnerone #26632 Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Ha vki ismeri a Poser 6 -nevű programot akkor lehet hogy tudna segyteni. Létezik egy 3ds max plugin a poserhez ami többé kevésbé átülteti a teljes programot a maxba. De sajna én ezt sehol sem találom. Ha vki tudna ebben segíteni megköszönném.(3ds max Plug-in - BodyStudio 2.6) -
A 0.001 nekem se oldja meg, color mapingal működik, nem az igazi még, sztem majd csak 1.5-ben... :P
Bár az okosok lehet tudnak vmit mondani még erre, nekem system unit nem segít cm/m-ben van most is. -
nah, vki help plz, #26608... a vray sunról van tehát szó, eleinte azthittem h azért szar mert túl közel van, eltettem kilóméterekre a fenébe de ugyanúgy fekete-fehér... -
senki? :S -
Na közben rájöttem hogy kell használni a Paint Weighths izét, de a lábáról ezzel se lehet leszedni a jelölést. A radiust is tudom változtatni egy meshsmooth után, de nem látom mi értelme van -
Hali! Ez alapján akarok csontozni egy modellt, de nemtom hogy kell leszedni a jelölést a csaj lábairól (Csak a kézfejét akarom mozgatni). A radius menü nekem ki van szürkézve :(
kép
plx help -
Te allatira raerhetsz:) -
:o) -

Látnád mi van a raklapok mögött:D -
Ez jó! És elég minimális a fallikus jelleg benne. :o)