63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Akkor vagy pécsre jársz vagy szexárdi vagy:)
  • Roger6
    Láma kérdés, meg minden, de azért felteszem.

Szóval, V-Ray-ben ugye nem használható a Raytraced material. Nálam legalábbis. Ti hogyan csináltok tükröződős materialokat? Próbálgattam, hogy a Reflection map-ra tettem Fallof materialt, előtte meg átállítottam fresnel-re valamit egy tutorial alapján, de rohadtul nem az lett az eredmény. Szóval ti hogyan csináltok ilyen anyagokat V-Ray-ben? Bocs, ha zavarok a kérdéssel, de nagyon jó lenne tudni...
  • Aldaryn
    Főnökné? Wow. :) Ha nem állok eléggé a sarkamra, akkor Aldarynné is előavanzsál főnöknévé. ^_^
  • ThomasGins
    Nem sajnos:) főnökné:)
  • Aldaryn
    Pontosan. :o) Mindenkiről lehet szép, és ocsmány képet is csinálni. És még fotoshopp sem kell hozzá. Persze, az alany néha *nagyon* megnehezíti a munkát. :) Fotóztam egyszer egy lányt (megkért, csináljak róla pár képet, mert én amolyan grafkus vagy mi vagyok). A lánynak gyönyörű arca, és mosolya van, látszólag tökéletes alany, azonban, ha észreveszi, hogy fényképezik, akkor valami rettentő nevetséges, és zavaró grimaszt erőltet az arcára. Vagy 2 héten keresztül igyekeztem, hogy "titokban" lekapjam.

Amúgy ő Thomasné?
  • ThomasGins
    Szvsz zsirpapir ide vagy oda,ha valaki szép akkor....
    Persze mindenkiről leher szép és ocsmány képet csinálni.
  • Aldaryn
    Szerintem aranyos. ^_^ Bár az tény, hogy ennél sokkal jobb fotók is készülhettek volna az alapanyagból. Ugyan nem vagyok az agyonretusálás híve, sőt, de láttam már, hogy egyes emberek eszement kis budgetű cuccokkal (tesco-s halogénlámpa, meg zsírpapír. :o) ), teljesen "hétköznapi" lányokról profi stúdió minőségű képeket gyártanak.

Nenad, neked ő "gebe"? :P Manapság már ez lett a kórosan kövér. :P
  • ThomasGins
    A drogok tönkreteszik....:)
    Miért van az ha valaki szeplős akkor annak a szépségét megkérdőjelezik?
  • ThomasGins
    Bazz, és mi az ior-ja?:)
  • kisjan
    ez nem víz, életerőfolyadék, az teljesen másként viselkedik, mintha nem létezne
    olyan mint a gáz, azért szagosítják, hogy érezzék
  • nenad
    na, delutan megnezem..

• nenad
    szeplos es gebe :D
    ettol fuggetlenul lehet kedves es jofej
    :)
  • ThomasGins
    Rendben,de miniszkuszt rajzolj a viznek:P
  • kisjan
    ez a zöldség attól van, mert egyszer festéskor rámdölt a zöld festékesdoboz
    bocs, hogy kihagytam belöle a teáskannát, különben ott van, csak a lámpa mögé bújt
  • ThomasGins
    Nincs miniszkusz:P
    echech
  • ThomasGins
    Te zöld mániás vagy:P
    Lila óra meg nem létezik:)
  • kisjan
    szobarészlet :

Csak össze ne keverjem c.
  • Boba
    Igen, ez a sikfilmes kihuzatos gep. Ez a dragabbik kategoria. A masik a dontheto obi az a leica filmes SLR gepekkel mukodik egyutt.
  • Aldaryn
    Igaz is, ezekre nem is gondoltam. Thx. az infót!
  • Ackro
    olyan mint itt az x kategóriában?
  • Boba
    Hehh... vagy nagyon rossz boltok fele nezelodsz, vagy egy dedikalt Leica vagy Mamiya gepet szeretnel megvenni.:)
  • putyi
    ezért is hívják őket úgy, hogy műszaki fényképező? és nagy vágyam, hogy ilyenem legyen. már csak olyan 8-milla hiányzik hozzá:-)
  • putyi
    érteni én sem értem, csak látom.
    tegyél egy függőleges felület mellé egy spot-ot, úgy, hogy fölfelé világítson, nézd alulról a felületet valami jó húzott perspektívából, majd camera correction.
    a spot-nak a kévéje az eredeti perspektíva szerint lesz levágva, ami torzításkor elég érdekes eredményt ad.
  • ThomasGins
    Émmeg azt hittem hogy párhuzamost torzitás nélkül nem lehet fényképezni.
    ezt meg hogy növeljem a nézetséget:)
  • Boba
    Nya... ezt meg beirom, es megyek orara keszulni:D
    Szoval... ugye varosi kornyezetben kozel mesz az epulethet, de hogy beleferjen hatrakell donteni a kepet. Itt lep be a 3 pontos perspektiva, amitol a foton az epulet ugy fog kinezni, hogy hanyatt akar dolni. Ez kerulendo.

Vannak esetek, amikor ez jo, amikor a magassagot kell erzekeltetni, de ha a pontossag, az aranyok szemleltetese a lenyeg akkor "kihuzatos" (nagy negativos gep) vagy kisfilmes gep eseten (24-36 leica meret) "perspektiva korrekcios dontheto objektiv" kell. Ez az obi a gep vazatol fuggetlenul dontheto, igy az epulet sikjaval egyutt marad a negativ.

Hol, es miert hasznaljak? Ahol a pontossag a lenyeg. Nem muveszeti fenykepezesnel, hanem mernoki, adminisztracios kepeknel. Pl nem mind1, hogyha valaki egy templom freskorol akar kepet csinalni, akkor az nem torzulja szana szejjel magat. Ergo pl konyvekbe, muzeumokba ilyet illik hasznalni. Ugyan ugy, ahogy pl a hatalmas hieroglifa falakrol is igy keszulnek a nagyobbacska kepek.

Arrol nem is beszelve, hogy ha pl epiteszeti szempontbol nezzuk, akkor egy mernok csunya pofat fog vagni, ha egy durvan perspektivikus keppel allitunk be. Azzal nemtud mit kezdeni, stb...
  • Aldaryn
    hehe, na, ilyet sem láttam még. :) Miért baj amúgy, hogy 3 pontos a torzítás egy építészeti fotón? Elvégtére, szabad szemmel is 3 pontban látod. Vagy ez valami maradvány a kézzel készült rajzos időkből? 2 pontra még csa-csak, de 3 pontra ott én már egyáltalán nem tudok rendersen koncentrálni. :)
  • Boba
    Nemtom milyen a kanyarfuro, de konnyen meglehet, hogy olyan:) Az a lenyege, hogy epuletek fotozasara hasznaljak, hogy a 3 pontos perspektiva helyett tovabbra is 2 pontos perspektivaban maradjanak az epuletek. Ha a negativ sikja meroleges az epuletre, akkor az epulet oldalai parhuzamosak lesznek egymassal, ha a fenykepezot (normal gep eseten a negativot is) megdontod, akkor felfele az epulet elei osszefognak futni a perspektiva miatt.

A hajtogathato obival a fenykepezo sikja marad meroleges az epuletre, az obit pedig felfele fordithatod. Igy ugyan azt a kepet kaphatod, mintha a gepet forditottad volna felfele, csak a 3 pontos perspektivikus torzitas nemlesz a kepen, csak 2 pontos. Epiteszeti cumoknal eleg fontos dolog. Jo moka olyet hasznalni!;)
  • Ackro
    biztos olyan mint a kanyarfúró :)
  • Aldaryn
    Hajtogatható obi? :o) Az milyen?
  • nenad
    nem teljesen ertem, mi koze a camera correctionnek a lightokhoz?
  • putyi
    a camera correction kellene, de v-ray alatt csak a vray light-tal jó, a sima targeted light-okkal, szarul műkszik.
  • Boba
    Esetleg ha bekapcsolod az otrographic projectiont a kameranal. Nemtudom ez kell-e neked. Mayaban erre van az offset. (Vagy normal fenykepezonel a hajtogathato obi:D)
  • putyi
    a véréj tud építész(döntött képsíkú) kamerát?
  • Evogordon
    Én is csináltam egy kis nfr-t :) de ez különben egy növényhez lessz ha kész lessz :)

levél
  • Atika :o)
    koszi
  • ThomasGins
    utilities/preview&animation
    Azt hol tudom beallitani hogy ha a reaktorban csinalok egy animaciot akkor nekem csak a timlinon 100 ig szamolja ki a reaktor hogy tudom ezt meghosszabitani?
  • ThomasGins
    Turkálgattam a gépemen. Találtam egy cloud_tower.jpg-t ebből lett valami?:)
  • imp99
    hi all ! Tudna vki adni shaderelési és v-ray tutorokat aszthiszem maya mellett meg kell tanulni ezt is maya kissé zajosan renderel :) Előre is köszsönöm!
    Sziasztok a Sand Blaster plugint honnan lehetne beszerezni? Ha valaki tud segiteni irjon privibe koszi elore is