3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Király! Még jó, hogy mindenki beszél franciául(?)! 😊))))))))))

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Atika :o)
ha ezzel a konyhacsinaloval csinalok egy konyhat hogy tudok kulon kulon materialt adni neki hogy ne az egesz legyen olyan?

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

meg mire van ilyen jo pluginotok?? 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Tegnap azon a linken nem volt index oldal és kilistázta a könyvtárat,abban volt még egy plugin,otthon leszedtem,de nem néztem meg mi az.
5 körül kirakom.

\"So always look on the bright side of death\"

en sem ertem hogyan mukodik teljesen, de igy is nagyon hasznalhato sztem
egy ket csaptelepet ratenni, meg aprosagokat nem nagy dolog 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Hát ez beszarás....
Jó találmány.
Csak azt nem értem, hogy miért tesz a baloldalra mindig egy kis "ficakot".

hol?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Nagyképû😊
http://www.3dservices.ch/mursparam/
Van még itt vmi falazós cucc is.

ezt mindenkeppen szedjetek le.
http://www.3dservices.ch/mursparam/Parametric_kitchen_Install.exe
eszem negall 😊

nekem amire kell epp megfelel 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Nm.
Akkor jó füvezést vele,de ne számits csodára😊

megvan koszi 😊 en meg agyonkerestem mar mindenhol

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
ha lefutattad a scriptet,akkor customize/customize user... és ott lessz a kategóriáknál.

Install Advanced Painter action item (found under 'Painter' category) to your toolbar, main menu bar, or quadmenu. Please refer your 3ds max documentation for more information on action item installation.

Ezzel most komplett nem tudom mit kezdjek 😞

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Loft tünt nekem is a legokosabb megoldásnak ilyenre,de természetesen semmi fontos dologra nem kell😊

nekem nincsen 😊
de sztem siman tudsz csinalni (loft), vagy megvarod max7.5-t.. 😊
de ha randomra gondoltal az mas. Olyat nem tudok de sztem biztosan van olyan aki csnalt mar ilyet 😊

ThomasGins
Node van-e nekünk ilyen?😊

miert ne? 😊

ThomasGins
Ilyen csöves script létezhet?

kiprobalom koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Nálam birta a 10 perc játszást,bár sok téglát nem csináltam vele.
Nekem ez a kedvenc fûcsinálóm,de ez csak kevés fûre jó,vagy türelmes embernek.
link

eh, kifagyott 😊
van valami bug benne.

jaj de nagyon jo, imadom az ilyen egyszeru de nagyszeru cuccokat! 😊

nekem fucsinalo kellene 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Téglagyártó script ha kõ vkinek.😊
link

very low+lc 500 + Adaptiv AA 0/2
~7perc

Aldaryn
nemlátszik. 😊 Itt mennyi egy frame renderideje?

per aspera ad astra

egyebkent ott csaltam a receivvel, 1.3 a receive gI

olyan 235,235,235 feher

koszi azt kerestem igen 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ThomasGins
Tools/align
Ha ezt keresed.😊

Jó lett a kép Nenad!
Szegény megrendelõ nem is sejti h egy város,vagy egy fél ürhajó ott virit a falán.😊
A második képen a plafon az fehér szinû?

Ertem koszike csak azt hittem hogy ezt is be lehet valahogy allitani de akkor nem szenvedek vele 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
Hmm, ez nagyon kellemes. Gratula. 😊 És a greeblezésbe is belefér. ^_^

per aspera ad astra

masra is lehet hasznalni a greeblet 😉

kep1
kep2
wip,(kozben be lett rakva ket lampa, es ez a tesztrender hogyan nez ki 😊)
szal a vegere nem szeretnek beegett reszeket.
jon meg be par cucc.

Aldaryn
😊 Fogod a poharat, és odahúzod, ahol jó. A 3D térben te oda mozgatod az objectjeidet, ahova szeretnéd. Felesleges, hogy egy pohár tökéletesen pontosan érintkezzen az asztallappal.

per aspera ad astra

azt hogy tudom megcsinalni hogy van egy asztalom es ra szeretnek tenni egy poharat es hogy pont rategye nekem ?

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Aldaryn
Na ja... erre kellene valami okosabb konvertert írni. Szintén növényekkel küzdök, szerencsére csak pár darabbal.

Képet meg mutass, azok mindig jók szoktak lenni!!! 😊

per aspera ad astra

Na mar mukodik a map textura tenyleg UV maing kellett ra koszike a segitseget fiuk

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

hat vazze, ha minden alkalommal amikor novenyt kell rakni a scenbe es pl nem akarom atkonvertalgatni oket, mert a konverter egy dolog de mindenhol at kell alitani mindent az opacytinal stb.
persze le lehetne scriptelni, de ahhoz semmi kedvem 😊
majd a vegen.. 😊

Aldaryn
Érdekes, elvileg így megy, kijelölésre instancolva dob rá modifiereket max, szal, ha egy edit poly modifiert instancolva átmásolsz egy másik objectre, és mindkettõt kijelölöd utána, úgy is mennie kell. Asszem.

Finalrender? 😊 Mihez kell enked standard material? Egyfolytában dolgozol vmin, bezzeg képet nem mutatsz. 😛 (gondolom meló, szal nem mutogathatsz)

per aspera ad astra

petesilver
De most akkor megy?

Mission Impossible 2010: PRO Class

erdekes ezzel probalkoztam es nem ment, valamit csak elnezhettem.

aldaryn, hat ja. De van azert egy ket dolog ami meg elveszi igy is a kedvet az embernek, a standard materialos opacitis cuccok valahogy mashogyan antialiasingolodnak es ha allitgatsz azok szepen elkezdenek vilagitani 😊)
komolyan elgondolkoztam egy finalrenderre valtason 😊

Aldaryn
És igen, ez szvsz elég sokáig így is marad, az agy kompenzál, a grafikus meg trükköz. 😊 Hiszen itt ülök a szobában, fizikai ismereteimbõl tudom, hogy a kinti, jelenleg felhõs ég is sokszorta fényesebb, mint a szobám legfényesebb pontja, mégse sül ki a szemem, és minden részletet jól látok. 😊

Ezt a Vray image files dolgot kipróbálom, mennyivel egyszerûbb lenne, egy szép, nagy (nemérdekelhogyhánymegás) dinamukus terjedelmû képet finomhangolni, mint ötvenszer újrarenderelni.

per aspera ad astra

petesilver
van. Kijelölöd mindkét objectet és utána a modifierstackban max7 nél már edit poly is van, max7 alatt csak Edit Mesh van. ahogy az objectekre ez rákerül, megkapod a subobjectmódos szerkesztési lehetõségeket, mintha egy object lenne, de maradnak amúgy különálló objectek. És bármire lehet alkalmazni, mondjuk 2 boxra is rádobhatod, convert to nélkül élbõl.

polymodellezosoket kerdem, van e lehetoseg arra hogy ket kulonbozo objektumnak a vertexeit cibaljam egyszerre anelkul hogy attacholnam oket.

hat ja, vegul en is igy dontottem, korbe a haz, aztan gyerunk befele. Kesz.
nics idom most vegigbohockodni minden lehetoseget.

petesilver
És ilyen animok kellenek, hogy vágás nélkül ki-be??? az széép. Ilyet a filmeknél sem nagyon szoktak, pont a nenad által leírtak miatt, a kamera ugyanúgy kezdetleges képrögzítõ-feldolgozó mivoltárol ilyen esetben a szemhez-agyhoz képest.

petesilver
Hát igen. Valóban bámulatos amit az agy produkál azzal az infóval, amit a szemtõl kap. Buli amikor tapasztalati szinten tudod, hogy valaminek milyennek kéne lennie, de vért izzadsz, mire 3D környezetben közel olyan lesz. Mindezt úgy, hogy rá kell jönnöd magadtól, hogy hol lehet a különbség alapvetõen. ez álló képnél sem egyszerû, és akkor utána jön a test teljes mozgását korrigáló-kiegyenlítõ rész anim-mozgás közben. Ugye fere rögzített kamera pláne sportesemény közben durva miket képes rögzíteni, míg ugyanazt átélve teljesen más emlék rögzül.Szóval az agy jó kis ketyere.

Nenad: Végre valaki, aki rajtam kívül már egyszer szembenézett ezzel a problémával. Annakidején Aldaryn tanácsolta, hogy ezt a problémát a renderpanel dark/light multiplierjének animálásával próblájam megoldani. Azzal csak az a baj, hogy nagyon idõigényes belõni rendesen, és ha mégis elszúrtam, akkor rengeteg renderidõ megy kárba.

Aztán jött az a megoldás, hogy lerendereled a szekvenciát, a kültéri beállításokkal, majd ahol át kellene váltani beltéri expozíciós beállításokra, ott egyszerûen átállítja az ember a paramétereket. A lényeg, hogy a külsõ és belsõ képkockák között legyen átfedés, és így a két animot egy megfelelõen elhelyezett cross-dissolve-al össze lehet mosni.

A combustion pedig talán még jobb lehetõséget ad erre, de abba még nem volt idõm beleásni magam. Mert tuti, hogy lehet benne ezt is animálni. A hátránya tényleg, hogy 1 kép legjobb esetben is 2-3 mega (persze lehet 8 is).