63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    :)))) csak osszecsaptam elgondolkodtam rajta erdemes lenne frankon megcsinalnom, egy kis hangulatvilagitassal, pultot, kepeket a falra stb stb, lehet megcsinalom...
    Ja es a fogyasztasa kizarolag rendereles alatt javasolt:))) Ha a szurke szoveg nem olvashato a cimken:)
  • ThomasGins
    Bazz!:)
    Render sör rulez!
  • fle go
    Nem vilagos, elobb kitorlod a vertexeket, hogy lyuk keletkezzen aztan meg befoltozod? Mi ebben a racio? Bocs de nem egeszen ertelek.
  • zenoka
    Hali!
    LEnne egy kerdesem
    adott egy editable polygon amibol kitorlok vertexeket...ezutan marad nekem jo par lyuk amiket be szeretnek foltozni...mi erre a legjobb megoldas? probaltam a cap hole-t de nem adott megfelelo eredmenyt:( vagy fogom magam s plane-ket odaigazitok a lyukakhoz majd attacholom a polygonhoz? vagy mi?:)
    Elore is koszonom!
  • MrGeE #27099
    !!!LOL!!!
    Egészségünkre!!!
  • fle go
    NFR...
  • SZilaJMaGGoT
    Na megoldódott, visszatért a tanító mesterem... :D Ő csinálja majd az animációkat is, meg ha több ideje lesz majd továbbképez engem is az animálás felé.. :D Persze én csak játékokhoz csinálok dolgokat, rendert csak annyira használok hogy megnézzem jól állnak e a vertexek, meg a textúra meg ezek.. :D
  • Pitbull90
    Hm.. lehet rosszúl értelmeztem.. de szerintem a Bipedre gondolsz.. legalábbis azzal csinálod meg az ilyen "csontvázat" az embernek amivel a későbbiekben animálni is tudod../legalábbis én ezt használom../
  • SZilaJMaGGoT
    Ja ha valaki tud legyenszíves segítsen!
  • SZilaJMaGGoT
    Na az a helyzet hogy egy régebbi játék grafikailag tuning változatán még akarok tuningolni egy kicsit, mert amik alapból vannak hozzá ellenség modellek, hát elég gagyik.. Szóval elkezdtem az egyik ellen modelljét, meg is csináltam, szép lett, teccik nekem, csak az a probléma hogy mivel régi játékról van szó az ugyanilyen fajta zombi, más fegyverrel, már egy másik testhelyzetű modell, de a modell ugyanaz csak másik testhelyzetben... Szóval azt szeretném valahogy megcsinálni hogy a már kijavított testet kicsit elmozgassam másik testhelyzetbe, de valahogy úgy hogy ne kelljen vertexenként áthelyezgetnem... msn címem: [email protected]
  • Evogordon
    Megoldottam a fénygondokat... Csak nem esik jól le renderelni XD... Na majd este :)
  • nenad
    melyik packege-ben lehet animacioba nyomatni panninget szepen?
    volt valami sony-s cucc. Valaki?
  • ThomasGins
    Lehet hogy lesz benne 1-2 pot elvétve:)
  • 4D
    A nyúl fog egy fonott kosárban színes teapotokon ülni?
  • ThomasGins
    Remélem a héten meglesz az uj is:)
  • Free
    Ehh megoldottam. törölni kelett egy két dolgot, hogy kellőkép összezavarjam a licensz programot is meg magamat is . és most jó :c) de meddig , :c)
  • Free
    Ki találkozott már olyan problémával hogy a maxot aktiválom, és utánna megint bekéri az aktiválást? de rögtön utánna. ez mitől lehet ? folyamatosan aktivációt kér
  • nenad
    ez az atmoszfera a legszebb a banneren, 7-8 kozott. Fasza csendes morning feeling. :)
  • Free
    az a lámpa valami nagyon állat. ilyen volt nekem a régi szobámban :c)
  • 4D
    Itt, igen jól el van minden magyarázva a vray materiallal kapcsolatban.
    Külön pl az üveg is.

http://www.aversis.be/extra_tutorials/00.htm
  • ThomasGins
    Nem fekete az üveg diffuse?
  • ThomasGins
    Poly daraboló script
    http://hem.bredband.net/millman/SplitItUp.zip
    (tök hasznos:D)
  • Papirzacsi
    Utóbbi napokban szórakoztam picit megint a 3dsmax-szal.
    Ez lett belőle eddig: KÉP
    A képet per pill elég "kis" beállításokkal rendereltem, hogy "gyorsan" kész legyen. A probléma a következő, hogy az ajtóban lévő üvegen keresztül nézve az envinroment színe szürke lesz. Tudnátok javasolni vmi kafa üveg material beállítást, amitől nem lesz ilyen? Elég sokféle dolgot állítgattam a materialban, de pozitív változást nem sikerült előcsikarni.

A másik kérdés, pedig a fénycső lenne.Mivel lehetne jó fénycsövet illetve villanykörtét csinálni? Próbálkoztam a vraylight materiallal, de nem győzött meg, hogy ez kell nekem.Valami használható, vagy éppen tökéletes ötletetek lenne rá?köszi
  • 4D
    1re jobb. A bug is tetszik. Ha még hozzányúlsz a fényekhez, javasolnám a levelek opacity-jén igazíts, mert ilyen erős fény melett, a levelek árnyéka tutti nem full black.
  • ThomasGins
    Szöveget nem olvastam,bocs...
  • ThomasGins
    Próbáld meg a vray environmentel,elég sötétek még az árnyékok szvsz.
  • Evogordon
    Itt egy javítás... Még a fényeken javítanom kell, de azért beszúrom.
  • Malakai
    Ha elolvasod az oldalukon, ott írja is, hogy a trialal készített ojjektumokat nem lehet visszaloadolni, jól gondolod, ez nem hiba, hanem a trial korlátozása.

A törés ügyében pedig már lettél figyelmeztetve, bazinagy az internet és bazira sok féle kereső van, használd, keress, és talán akkor meg is találod!
    Van egy egyszerű szabálya a topicnak, nemhiszem, hogy olyan nehéz megérteni.
  • scorpeeon
    nah, nekem meg az a gondom támadt h van ez a bizonyos Power Booleans trial, azt tudtam, hogy levan korlátozva, de az egyszerű kivágások látszólag működtek, el is mentettem a dolgot, loadolom vissza, és ahol power boolenas-t alkalmaztam, az a tárgy el volt tűnve, mintha nem is létezett volna... Gondolom ha full lenne, nem lennének ilyen gondok, ettől viszont nagyon ideges lettem, szóval kérem emberek: vki egy PB törést!
  • Free
    sira ez az köszke :c)
    [off: na most legalább nem azzal piszkálsz hogy lusta vagyok .. :c))) ]
  • nenad
    valts at custom modba es a blur gi-t vedd le 0-ra
    (interface bug)
  • Gladiator
    rájöttem, béna vagyok...
  • Free
    Elmagyarázná nekem valaki , hogy miért világítanak a sarkok ?
    A fény csak és kizárólag envrimomentből árad 1 es multin. semmi extra. irradiance map very low on és light cash defaulton. a model olyan egyszerű hogy ennél egyszerűbb nins tehát nem abban lenne a hiba. de akkor miben , minden vertex weldeve tehát nincs szétesve a modell ... hm kicsit idegesítő a dolog. miben vagyok most noob?

• Gladiator
    na, van itt nekem ez a "szuperűrharcosvadászrepülőgépem" csak az a baj, hogy amikor a szárnyait ki "extrudoltam" akkor először nem applyra nyomta, hanem leokéztam, majd mégegyszer megadtam az értéket, és megint ok. szal nekem nem úgy működik most a tutor ahogy kéne. hogy tudom úgy "visszanyomni" a szárnyait, hogy utűna előlről tudjam kezdeni az extrudolást, szal a két legkülsőbb poly megmaradjon. próbáltam kitörölni az egész szárnyat, de akkor a poly is törlődik.

az időben, vagy miben nem tudok már menni, pont ekkor fogyott el, pedig már csak egy keleltt volna...

• repvez
    függöny anyagot hol találok vagy hogyan lehet csinálni?hogy átlátszo is legyen meg szép fehér minták látszodjanak rajta.egyszer valaki linkelt egy ilyen képet amin egy golyora terült rá ,valami olyasmire gondoltam.
  • nenad
    a Gi material ket materialt tartalmaz...
    az egyeiket csak GI szamolaskor hasznalja, a masikat meg rendereleskor.
    szoval nem kell valtoztatni semmit sem..
  • nenad
    ja, egyertelmu, ilyenre override mat..
  • marcee
    És a gyors material cserére van valami trükk?
    Úgyértem ha változik a scene újra le kell számolni az irradiance/lightcache pass-okat. Hozzárendelek mindenhez egy GI mat-ot, kivéve üvegfelületek ugye, vagy azokra hide? Aztán egyenként visszaállítani mindent?
    Vagy üveg hide és vray global settingsben override mat?
  • Malakai
    Vagy derékszögben lévő 2 vertexe alapján megvannak a koordináták, de lehet van ennél elegánsabb megoldás is. :) Persze lehet akár úgy is, hogy detach(clone) hengeres rész belső oldala és pivot to center... :) Szóval elég hülye megoldások, csak van szebb is. :)
  • putyi
    monnyuk, ha rajzolsz bele egy kört, hengert, stb. és ahhoz algn-olsz, akkor még sikerül is.