63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
BandiG #27303 Elvileg profik fogják csinálni.
Akkor azt mondod, hogy mondjuk egy átlagos halflife2-es minőségű karaktert is meg tud csinálni egy profi olyan 10-20 óra munkával?
(mellesleg örülnék, ha más is meg tudná ezt erősíteni, ugyanis nekem sokminden áll vagy bukik ezen) -
Ez bug,hogyha a frame buffer be van kapcsolva akkor render elementsnél nem tudom bekapcsolni a cuccokat? -
Ez attol függ ki csinálja a modelleket.Ha olyan aki ért a programhoz és a modellezéshez annak lehet hogy néhány ora, de aki most kezdi a tanulgatást annak lehet hogy napok, hetek mire elkészül egy modellel. -
BandiG #27300 Hi!
Lenne egy nem túl profi kérdésem. Nem vagyok 3D-s modellező, és nem is akarok igazán az leni. Viszont olyan dolgot szeretnék készíteni, amihez kellenek majd 3D-s objektumok is. Profiktól kérnék tapasztalatot, hogy 1-1 objektum elkészítése mennyi időbe telik.
Tehát ami kéne a becsléshez, az két különböző minőségű modell, az egyik egy quake3-as polygonszámú, a másik egy HalfLife2-es (ezeknél a játékokban látható vagy ahhoz hasonló minőségű és részletes modellekre gondolok).
Mondjuk a konkrét becsléshez azt szeretném tudni, hogy az említett két minőségben hány óra alatt lehet egy álagos emberalakot (vagy alient) és hány óra alatt egy átlagos járművet elkészíteni?
Itt természetesen a nagyságrendekre vagyok kíváncsi.
Előre is köszi! -
ez elég hasznos kis szerkezetnek tünik.matrox -
köszi -
preference/general/spinners -
a beállításoknál pontosan hol lehet beállítani a tizedes értéket?
(vray sunhoz kellene)
thx -
GixEr #27295 Renderer rajongoknak, frissult az indigo render. -
Fisch #27294 azt hiszem a LOL itt most keves... -
Lowpoly:D -
4D #27292 Azér a fejére tehettél volna egy nagyobb felbontású textúrát... -
Szép NFR, kissé már kopaszodsz imitt amott:)
Ehun egy másik nfr. -
OFF:
CSak hogy legyen min vihogni a rossz időben belinkelem ide is :c)
online Hair&Fur :c)
-
Hogy alde...mije?
-
"pár K-s textúra" 1K, 2K, 4K, 8K is volt :) (1K nálam 1024*1024px)
Nah, egyenlőre nem megyek bele részletesen, megcsinálom újra és küldöm a gondom :) -
A blurral volt gond, köszi. -
Ha utána pipáltad be, rakatsd újra rá (show map in viewport off-on), hogy töltse be újra, nekem egészen nagy felbontású textúrákkal is működött, amúgy minőségvesztés úgyis lesz sajnos, de ami 1 nagyfelbontású blueprinthez kellhet, nekem annyit bőven vitt. -
be van pipálva minden. a múltkor működött. ezaz hogy nem 1:1-ben látszik hanem sokkal szaRABBUL. -
#27181 :) -
nenad #27283 nincs mas otlet, ennel nagyobbat ugysem tudsz ratenni,(ami 1:1 latszik) -
nenad #27282 k-s textura?
nem ertem, de tegyel az objektra egy meshsmoothot, 0 iterationel.
es utan diszplaceld. -
a texture size 1024 és 512, más ötlet? -
Köszi, igen többen jelezték, át lesz alakítva :)
Nenad: igen, kicsit elszálltam polyval, mert közeli képeket is akartam, de akkor az új kompromisszum: sokkal kevesebb polyból közel ilyen szép legyen és leteszek a közeli képekről :)
Igen, de poly még jobban megy most, nurbs-re késöbb... :)
Viszont ezt nem értem:
"mondjuk a subdivisionbe nem artana tobb parameter. azert ennel sokkal komolyabb dolgok vannak mar jopar eve, pl a npoweres nurbs tesselacioja is baro jol parameterezheto. Ilyen kene subdivre, es akkor me modellezgetnek is ezt az benne"
Bocsi, tényleg fáradt vagyok, de plz részletezd, mert így kicsit tömör nekem és érdekel :)
Valaki tudna segíteni VRay displacemap modifier 3D mód szép beállítására, hogy egy pár K-s textúra széle ne legyen recés? -
nenad #27279 hasznald a keresot alul, az utobbi honapban vagy 3szor megkerdeztek.
:D -
Beraktam a blueprinteket maxba egy-egy plane-re, de nem a maximális felbontással jeleníti meg a képeket. Mit csináljak? -
Szeva, a modell teljesen korrekt, de az anyagok még nem tökéletesek, pl a felni elég plasztik szagú. -
Én csak az abbys aldeterminánsa vagyok :) -
thx all :) -
fránya frissités...:) -
rendering/render/render fül:)
ott meg a vray:irradiance mapnál van a blur GI -
Asszem az irradiance map presets beallitasaira gondolt. Ott told be custom-ra, es alul lesz ilyen beallitas is, hogy blur gi. Ezt kell nullara allitani.
(En igy ertelmeznem szvsz) -
"valts at custom modba es a blur gi-t vedd le 0-ra
(interface bug)"
bocsi ezt leírnád részletesebben, úgy értem hogy merre találom ezt az egészet?
thx -
Hali!
Tényleg frankó lett így!
Na majd msn-en... -
nenad #27269 biztosan jo de nekem nem vesz fel semmit sem, barmit allitok.. -
Fisch #27268 off/
a "ferry (bocs, komp)" azoknak szolt akiknek nincs kozuk angliahoz... LOL -
Ertem en, ha azt mondod ferry;) Van nekem is valami kozom angliahoz:)
Amugy lehet, hogy en is felnek, de en mint a 6eves kisgyerek bamulnam a nagy hadihajokat meg tengeralattjarokat. Dover kozeleben en nem sokat jartam sajna, 1-2szor talan... once in a blue moon:)... Leeds es Manchester meg nem pont kikoto varos:) A legnagyobb hajo itt az, amit papirbol hajtogatok. Whitbey (nemtom tod-e) kikotojeben meg csak egy fura berelheto kalozhajo van meg par pofogo halaszhajo. Bar a kikotoje full tetszik, a templomja is gyonyoru.
nahde mit offolok en itten... mingya inditok valami 3d-s alkalmazast oszt azt fogom bambulni... hasznalni ugyse tom.:D Mindenkinek jo munkat a mai napon is!:) -
Fisch #27266 off/
ennek az idonek most en sem nagyon orulok, mert egy oblon kell atkelnem komppal munkaba menet, ami meg nem is lenne nagy problema, de most kiba nagy kod van reggelente, ami megint nem nagy gebasz, azt leszamitva, hogy embertelen nagy hadihajok meg tengeralattjarok kavirnyakolnak itt jobbra-balra, keresztezve a ferry (bocs, komp) utjat... szoval bennem van a para rendesen neha... LOL -
Fisch #27265 ha mar valaki feldobta ide az infot, sorry az ismetlesert...
Wink: az ingyenes desktop rögzítő alkalmazás
esetleg lehetne csinalni vele tutorialokat...
csak egy 5let... -
Ahh ugyanmar... London megbenul, ha 5 centi ho esik. Nemmennek dolgozni stb. Leedben 10 eve nem esett annyi ho, hogy hoembert tudjanak epiteni az ikrek. Johogy orulnek a kevesnek is! (bar en nem orulok a honak... legyen marcius, szepido, meleg... lehessen menni fotozni, kirandulni... meg motorral dagonyazni a kozeli malomto mellett:D)