3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azert az humor valahol hogy scanline 16sec alatt lehuzza a scenet 😊
(marmint amin dolgozom) piszok gyors a subdivision.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Felraktam a könyvtáramba az én változatomat, és az eredeti kosárlabdás stadiont is, a nagyobb fájl az eredeti, talán valakinek egyszer még jól jöhet, ha eddig nem volt meg. Egy érdekesség: az eredetiben hatmillió részbõl áll az egész stadion, a fájl 24 mega, és a tömöratés alig nyomja össze. Én attacholtam, konvertáltam nagy eygségenként meshbe a cuccokat, és így hatalmas lett a maxfájl, viszont ugyanakkorába, ha nem kisebbre tömöríthetõ. Érdekes.

Mission Impossible 2010: PRO Class

THX.
De ez csak egy help volt Dichternek, mert nem adta fel.
Majd õ kigyúrja.
nagyobbat csobbana! 😊) de amugy marha jo, hogy milyen egyszeru es szep.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Raknám a free szerverre, de lehet most updatelik, mert login incorrect, vagy nem tudom😞 Valami nem stimmelhet, nem néztem meló közben, csak most, és a scene max fájlja 147 megás. Tömörítve az egész texturástól 23mega

A scene, ha kell

Scene
A glue king, "befolyatásra", de nem bepottyantásra.
Szerintem próbáld a leg 1xûbb megoldást.
Csinálsz egy a pohár átmérõjének megfelelõ átmérõjû lapos Cylindert, nagy szegmensszámmal, és ráteszel egy mezei ripple módosítót.
Azt meg simán kézzel lekulcsolod.
Összedobtam, mire gondolok, te persze ennél jobbra csináld, ez csak bemutatja az elméletét.

Avi
MAX7 ez az egyik ok amiert erdemes valtani 😊

petesilver
Hja, autókkal együtt kell a scene, vagy autók nélkül?

petesilver
A materialok még nincsenek belõve, minden sima scanline material, a renderre nem is lenne panaszom, mivel brazilt már errõl ismerem. Engem a szerkesztés lassúsága keserített el.

Aldaryn
Brazillal van? Ja... így már érthetõ, miért tetû lassú. 😛 Gondolom a székek, meg minden instance, mert ha nem, az nagy szarvashiba.

Pakold fel a scene-t, ide, vagy akár Free szerverére, hadd szórakozzunk mi is. 😊

per aspera ad astra

petesilver
köszi, ezt kipróbálom. Max 6-nál is van már? akkor ezek szerint csak sok ram kell a maxnak? Gondolom a virtuális memó miatt lassul akkorát. Csak érdekesség képpen megnéztem mit csinál, ha a székekre rádobok egy smoothot😊 A gép felugrik max terhelésre, számol, swappel mint állat, de 20 perc után lelõttem. És szó szerint, ugyanis addigra már semmi nem mûködött a gépen, egy taskmanager, vagy egy desktop nem jött elõ max alól 😊)

petesilver
Amúgy ez brazillal van, tesztnek egyenlõre kapott egy sima skylightot😊 Ha valakinek van kedve nyüstölni bevilágításilag, szívesen felrakom a scene-t ide, és nekieshet😊

petesilver
Elméletileg egy nagy stadionba akartam csinálni jégpályát, ahova berakom a srác autóit, az alapokig jutottam, de a sok polys szenvedés miatt abbahagytam a dolgot kb a scene 30 %-os állapotában. Még a jégpálya sem teljesen tökéletes:

fasza, jo lenne megnezni mi lenne vele jol bevilagitva 😊

ilyen problemam nincsen 2 giga ram van, meg a kartya is huz, egyebkent meg kapcsold be az object cullinget a utilityben.. az majd segit,
jo talalmany.

petesilver

petesilver
pár hete próbálkoztam maxban egy stadionnal, de abbahagytam, mert várakozásos képregény volt egy viewportal, wireframeben szerkeszteni is. 2 millió poligon lett a full scene, de megõszöltem, mire összeszerkesztettem. Borzalmas volt. A végén már direkt indítottam egy taskmanagert, és néztem benn, mi is történik a maxal, amikor elkezdek dolgozni vele. A gépemben lévõ 752 mega ram kevés hozzá nagyon, csak a székek a stadionban kb 1 millió poly, ha azt behívtam, felment a lapozófájl élbõl 500 megára és jött a képregény, pláne ha behívtam a többi objektumot. De mondhatnám a karácsonyfa esetét, fenyõfa 1 millió polygon, és azt is szerkeszteni kellet volna, mert hibás volt. Nos ott is egy 20 fokos forgatás 1 perc, mire megmozdul. Most vagy csirke configos gépem van, vagy valami nem stimmel a maxal😞(((

RelakS
Mi ez? hepehupás Dyson-féle gömb?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

nem lehet, ha valami valtoztatni kell dupla csoves oboa...
ezert nem lehet proxyzni sem...
meg ha a vege lenn azt mondanam oke, de igy nem.
egyebkent majdnem teljesen attettem scanlineba, es vannak dolgok pl a novenyek sokkal szeppen jonnek ki, szoval ossze lehet ezt hozni tetszetosre.

Aldaryn
Azért, lehet ki kellene próbálnod. Az se segít, ha brutálisan fogod, és egy csomó objektumot egyszerûen egybe attacholsz? :o)

per aspera ad astra

Dichter
Megfogadtam inkább a másik tanácsodat. Szedtem GLU3D-t. Elég komoly kis plugin. AZzal feltöltöm a poharamat, és utána mehet bele a pezsgõtabi 😊

Azzal nekem sincs gondom ha nehany objektum es millios poly, szerintem egyszeruen nem tudja normalisan lekezelni a sok targyat.
proxyba meg sem probaltam, az nem egy opcio szamomra.
egyebkent lehet a regivel jobban menne.

ThomasGins
Mint rendesen ahogy van😊))
Belül faluféle lesz,de ez lehet nem fog rendesen látszódni.

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Fordított világegyetem? 😊 Középen a Nap, körülötte a bolygó? 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
😞 Ez nem jó hír. Ha Proxy mesheket használsz, akkor se javul a helyzet? Épp erdõt renderelgetek, 5+ millió polygonnal, és nem akad semmi gondom, lightcache GI, meg egy direkt fény. (Jaja, VRay fórumos erdõképek inspiráltak. :o) )
Oké, a renderidõ érezhetõen magasabb, de elbírja, nem askad ki, nem hal bele, scene setup pár mp.

per aspera ad astra

ThomasGins
Textura nélkül, félkészen.😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Hmm, ezt egy az egyben leanimálhatod Reactorral, a folyadékbe kerülését, a folydék által biztosított felhajtõerõ hatását, sõt, még a pezsgés adta plusz erõket is. ÉS még hullámzó folydékfelületed is lesz.

per aspera ad astra

nekem sem az elso es mindig ez van nagyobb dolgoknal.
ambient lightokkal szepen meg lehet oldani a dolgot scanlineba.
a renderelesi idorol nem is beszelve interaktivabb az egesz.

relax!
az ilyen milliós széneknél általában az a dolog mûködik(már próbáltam egy párszor), hogy instance objektumokat használsz, és ha nagyon collapse-olni akarsz, akkor azt másolás elõtt teszed.
amúgy szerintem a ház kívül-belül anim egy modellel egy kicsit veszett ügy:-)

egyebkent most untam meg vrayt meg osszes szart egy az egybe a melot SCANLINE-ba teszem at es ugy fogom befejezni.
Aztan pedig szepen atmegyek cinema4dre mint a regi szep idokben.
esetleg ha valami egyszerubb projekt lesz hasznalok maxot+vray egyebet.
azt veszem eszre ahogy a polygonszam kozelit a milliohoz, es 500+ objektum van a cucc kezd megzakani. Elegem van belole.
Szorakozasra jo, ezt alairom.
na joccakat (valahova ki kell engednem)
😊

erdekes lett! 😊

Dichter
Plussssz!! 😊

Ha valakinek van ötlete hogy lehetne a vízfelületet megcsinálni, az ne fogja vissza magát 😊

hasznalj antivir-t, azzal nincs baj es meg ingyenes is.
Sziasztok. Vot itt egy okfejtés a NOD32-vel kapcsolatban. Sajna nekem nem mûködik sehogyse a V-Ray. Ha kikapcsolom az IMON-t vagy ha berakom kivételek közé, de akkor sem mûködik. Csak mondtam.

ahogy elnezem gyorsan ki is basztak a patchet...
😊

nem tudtok egy olyan scriptet ami egyenkent selectel es weldel minden objectet a megadott ertekkel?

a lenyeget elfelejtetem a npower translator tesselatora csinalja a balhet.
weldelessel meg lehet oldani de eleg komoly melo.

-------L O L-------- 😊
Megvan miert baszodnak szet a scenjeim!!! 😊
npower bekaphatja! 😊

sztori:
egy komplett haz kivul belu, egyre lasabban renderel a cucc, most mar ott tartottam hogy amikor elinditottam egy lighcache test rendert es 1 percig a progress bar el sem indult. Mondom mi a fene...
eh mondom csak radobok mar egy stl-checket, nezem egyetlen egy objektumon 67! hiba. (open edges) Anyad.
van bent vagy hatszaz objektum...
na mind1 a lenyeg hogy megvan.
😊

Dichter
<#nemtudom>

Bocs, hogy ennyi problémám van, de tényleg nem találom.

Aldaryn
Reactor globális beállításai közt, az Preview/Animation fülön.

per aspera ad astra

Aldaryn
Huh, BusyRay. 😊) Nem is tudom...

Emberek, én egyre inkább megdöbbenek azon, hogy a WinOSI mennyire komoly cucc. Azon röhögök, hogy ott a "hatalmasnagyszuper" Maxwell, és a szuper dispersionje, meg minden, és egy ilyen ingyenes! szoftver lenyomja optikában. Gyakorlatilag azt se lehet mondani, hogy a direkt raycastingban lassabb lenne, mert kb ugyan annyi idõ alatt produkálta a Maxwell zajszintjét, egy sokkal, de sokkal hihetõbb fényspektrum képpel. Lol...

per aspera ad astra

Dichter
Most újrakezdtem a dolgot. Csináltam egy 375 frame hosszú scene-t, de csak 100-ig számolja a reactor. Hol lehet ezt beállítani? :S

Dichter
Neeeeeeee 😊

Szerintem hagyom ezt a robotkart egy kicsit késõbbre. Szimplán beledobok valamit valami folyadékba, ami lemerül az aljára.

Ez a reactor egyébként nagyon komoly, csak sok helyen szerintem bugos.

ujra kell szamoltatnod, vagyis egesz pontosan torolni a keyframeket. es utana ujra, 375 ig 😊

Dichter
EZt a glu3d-t láttam. Ügyes megoldás, de nekem valami plugin néküli kéne. Most egyébként azzal szívat a reactor, hogy feltettem 375-re a frame-ek számát, és van egy objektumom, ami leesik. Az alatta lévõ box pedig elmozdul. Elvileg vinnie kéne magával, a ráesett testet. Viszi is, egészen a 100. frame-ig, ahol azonban megáll a levegõben.... Erre valaki valamit?

Groupoltatni nem lehetett a robotkar két ujját az obj.-mal. 😞

hat ez tenyleg barmi elfoglalta teszi a gepedet 😊))
hehe, emlekszem probaltam de nem sok remenyt fuztem hozza.
Aztan masnak lehet bejon.
amugy eleg regota huzza mar a srac ha jol emlekszem.

Sziasztok, egy uj rendermotor:
http://www.busyray.com/
Aldaryn
Folyadék, vagy hullámszimulátor enginenel. Pl. ottvan a reactor MAX-ban, lehet vele vízfelületet szimulálni, és együttmûködik az össezs többi reactor elemmel.
Ha valami komolyabb kell, ott van a számtalan hullámszimulátor (pl. Seascape, Realwave) vagy a részecske rendszerû folyadékszimulátorok, ha nagyon precíz megoldás kell. (Glue3D, Realflow)

per aspera ad astra

Free
#17888 ra senki semmit ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..