3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KisQbi
sziasztok...
az a nagy GONDOM hogy valamiért a MAX7.5 elrontja az UV texturákat... rárakok egy UVt és ha meghuzgalom valamelyik parametert akkor elrontja az UVt.. aztan meghuzgalom es jo.. nem is ertem.... plz help!

A számítási sebességbe valószínûleg az is beleszólt, hogy a jelenetet 4 db nagy kiterjedésû vraylight világította meg.
Ezeket lecseréltem egy spot-ra+egy environment light-ra. A renderidõ 7,5 perc lett.
(Kép jobb oldalát nem nézni-beégett)

LionTR
Nekem picit furcsa az arnyek. Tudom hogy a gep jobban tudja mint en, mer picit jobban tud fejben szamolni, de akkor is. A baloldali falon to jo, alul meg olyan hirtelen atmenet van.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

ez nagyon sok, 5 max 10 percnek kene lenne a ket gombos greeble golyoim 3-4 perc volt, es ott azert volt geometria..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ize akarom mondani nezem 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

huuuu vazzze szedem!! 😊

Ja tényleg, azt nem írtam le, hogy a renderidõ 45 perc volt. QMC image sampler min 10 max 12. Kicsit soknak érzem, de így még mindig gyorsabb mint egy -1 2 -es adaptive-al.

Malakai
És itt a DoF az úgy mennyi idõt vett el?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Kicsit játszadoztam az új vray-el, és kedvet kaptam a dof kipróbálásához. És mivel én még nem tetem fel egyszer sem napi értelmetlen render-t, így íme 1.

ne értsd félre, senki nem izélget...

kérdeztél, segítettünk, még ha ez nem is HTML topic...

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

nem értem a dolgot, kérdeztem valamit, válaszoltatok, most meg utólag izélgettek, hogy ez nem ide való
NP... kérdezz nyugodtan, még ha off is, kapsz választ... 😊

Aldaryn
:o) thx.

per aspera ad astra

"testvér" topic körülnéz!!!

köszönöm mindenkinek a választ
😊))))))))))))

Aldaryn
Azért a validatorral vigyázni,bár, kétség kívül egy nagyon ahsznos, és elngedhetetlen cucc, mert a 4.01 Transitional szabványnak szinte semmiylen pl. PHP-t használó oldal sem felel meg, szinte senki nem veszi a fáradtságot, hogy pl. a ?-ket sgml entitásokká konvertáltassa. Na mind1, ez nem webfejlesztõ topic, vaklo-t meg szvsz hidegen hagyják a szakmai részletek. :o)

per aspera ad astra

kicsit OFF leszek, de talán kielégítõ a válasz a "bgproperties" kérdésre...

szõrszálhasogatásnak tûnhet, de a helyzet a következõ:

ha pl a <body bgproperties="fixed" background="abstract7.jpg"> formát alkalmazod az oldaladban, akkor a http://validator.w3.org oldal visítani fog, hogy This page is not Valid HTML 4.01 Transitional!, magyarul az oldal nem szabványos...

ha viszont a css-be beleteszed a következõt:

BODY {
background-attachment: fixed;
background-image: url(abstract7.jpg);
background-repeat: no-repeat;
background-position: left top;
}

(lehet cifrázni!)

és hivatkozol rá a <head></head> tagban pl <link href="valid.css" rel="stylesheet" type="text/css"> akkor láss csodát: This Page Is Valid HTML 4.01 Transitional!

próbáld ki:

http://www.fischbein.hu/notvalid.html
http://www.fischbein.hu/valid.html

MINDENKINEK BOCSESZ AZ OFFÉRT!

en kettot lattam es mivel 1et kitroltem es meg mindig volt hoeses.. 😊
lehet mozgasban jol nez ki de talan az is sok memoriat zabal igy.

Dichter
öööö 1 Blizzard van. vagy mégse? A füst meg egyébként nem néz ki rosszul szerintem, ha mozgásban van. Így olyan mint egy gyárkémény, de 1 mp-es videm van, azon jól mutat.

sztem kifogysz a memoriabol, 1 blizzard boven eleg a hoeseshez, a masik pedig a fustot mashogy old meg.

fle go
Igazad lehet😊

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

hát igen, csak jobban kellene értenem hozzá
Aldaryn
Mert az ilyen lokális, csak egy-egy elementre jellemõ html tulajdonságok elavultak, valójában mindig azok is voltak, mivel tökéletesen fittyet hánynak a modularitásra ami a formázásokat illeti.
Célszerûbb CSS-bõl megoldani, letisztultabb, logikusabb. Persze, valójában nincsn különbség a megjelenített kép közt, de azért mégis, célszerû a markup esztétikájára is törekedni. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Nem 100% de mintha lenne az 5ösben is, utilities/more../panorama exporter😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldarin - miért írtad, hogy nem ajánlod ezt a megoldást ("Régimódi" megoldás <body (...) bgproperties="fixed"> Ezt meg nem ajánlom. 😉")
Hi!
Frankó ez apanorámás dolog.Hogy lehet ilyet csinálni? Max5-el lehet már készíteni, vagy csak újabb verzióval?

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

Aldaryn
Váá, így, hogy mondod. 😊 Tényleg. 😄 Bocsi, de ennyire alulról még nem néztelek. NEm is értettem a dolgot... hogy jön ide a plakát... Nyugi, szvsz iylen szögbõl te sem ismertél volna fel engem. 😄

per aspera ad astra

Dichter
SZiasztok. Következõ probléma. Van ez a scenem, ami renderelésnél állandóan megfagy, valahol a 30. képkocka környékén. De mindíg máshol. Nem tudom mi lehet a probléma. A max is csak total failure-t emleget, és ki is lép.

Ha valakinek van szabad pár perce ránézne?
Elõre is köszönöm

Üdv!

ThomasGins
Gondolom aki már látott élõben,az nincs már közöttünk😊

fle go
Senkinek nem tunt fel hogy a plakaton en vagyok? 😞(( (Igaz nem sokan lattatok meg eloben)
Egy kicsit dicsekedni akartam...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
😊))
Akkor meg a 6lapfej hiányzik😛
Szerelõnyilás a megoldás😊
Bonyolult dolog ez a 3d...😊

Atika :o)
😊) ez jooo

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Aldaryn
ez benne a trükk, senki nem tudja, hogy a fenébe lett összerakva. 😊 Az üveg szája épphogy akkora, hogy befér a csavar, és egy spéci, felxibilis karral kell behelyezni. Láttam már iyleneket, nehezen elérhetõ részek csavarozgatsára használják.

per aspera ad astra

ThomasGins
LOL😊
De ha a csavar elforog akkor nincs ember aki oda belenyul,hacsak nem forditja ki😊

Ez teccik. Cyber lopótök.
Aldaryn
Ki lett fúrva, de a csvar belsõ felén tömítés is van, innen nem látszik, ami nekisimul a lyuk belsõ oldalának. Maga a folyadék súlya is a tömítéseket nyomja. Meg uyge az, hogy jól meg van húzva a csavar, azért túlhúzni nem lehet, úgy lett a menet megtervezve a fába rakott tipliben. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Négyhatodnak néztem volna😊
Nem lehet ragasztani, vagy már kifurtad az üveget?😊
Kicsit furik,ki ne follyon a lé belõle.😊

Aldaryn
😊 jaja, az övegnek 3 fa öthatodgömb (nem félgömb... 😛) talpa van, amik beledüllyednek az üvegbe, vagyis, az üvegben van 3 gömb alakú foglalat kialakítva, és a gömbök egy egy rézcsavarral vannak odafogatva.

per aspera ad astra

ThomasGins
Most sem csúnya😊
Az ott 3 csavar lenne a 3 tojáson?😊

Aldaryn
Én most iylennel vacakolok. Rég NURBS-öztem, az üveg most azzal készült. Polyban vacakoltam kemény 4 órát, és nem... Rhinóban megvolt 5 perc alatt... 😊) Még wip. Vmi szép biztos lesz belõle. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Wow! Nagyon pengeség! Na, ennek tényleg város hangulata van, grats! 😊 A panoráma pedig olyan dolog, amivel nagyoon, nagyon jó szórakozni...

per aspera ad astra

ThomasGins
Egy kis felesleges greeble...😊

Ugyanez panorámában.
mov, 1.5M rar
Ha vki nem ismerné,belekatt és egérrel lehet mozgatni.

http://www.ebaumsworld.com/flash/honda-ad.html

LionTR
A vray egyreszt eleg sokmindent tud (egyre tobb mindent raadasul). Egyszeruen kezelheto, es gyors a GI-je - anno en foleg emiatt valtottam brazilrol.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

munka_gorilla
Sziasztok! Mint lelkes amatõrt, felvilágosítanátok, hogy miért jó ez a sokat emlegetett vray, illetve hogy lehet hozzájutni?

fle go
hehe...<#idiota>

http://www.sg.hu/galeria/10511276031115807535.jpg

REndben van. Az artistpubon megleltem 😊.

fle go
Ez nagyon baba lett!!!

Aldaryn
Na, szóval, az alap, ahogy írtam, az egy bakelt procedurális 3D wood shader. Ilyen pontosan az életbe nem festem meg kézzel pont egy gömb felületére, ami UV ügyileg elég necces, az erezeteket, Szóval, fogtam és sütöttem eggyet magamnak. De onnantól már minden kézi. Az eredeti wood procedurális sokat segített, aztán jött PS. Ott került rá szín variáció, foltok, az erezet organikusabb hullámzása, színkorrekció, levels, miegymás. Karcolások, kis kosz, stb...

A linkért meg elnézést, balga módon kifelejtettem a "http://" részt, amikor beírtam, ilyenkor a rendszer a "http://www.sg.hu/URL" formában dolgozza be a linket. ^_^ Ez másnak is ajánlatos szem elõtt tartani, volt emiatt már eddig is pár broken link. Még1x sorry.

per aspera ad astra