3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ackro
a toolbaron a move, rotate, scale ikonok után van egy legördülõ menü, utána meg az az ikon ami neked kell. a balegérgombot nyomvatartva rajta, azt válaszd ki amelyiken a két kis téglalap egy közös ponttal van ábrázolva.

Ez rendben van!! Szerintem ne fáradj vele mégegyszer. Az elsõ max tut amit láttam, ami szép nyelvünkön magyaráz!
youth
Jó a tutor!!! <#eljen>

Youth

http://nenadesz.atw.hu/tutorial/light_setup_tut2.avi
ezen van hang is, de majd holnap vagy valamikor ujracsinalom mert elegge faradt voltam. Meg azert csak jobb ha atfutom mirol is akarok hadovalni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

(nem is volt olyan nagy hülyeség az a karácsonyi ingyen vip hozzáférés: a szerkesztés gomb hiányzik azóta 😞 szóval az "én méréseim"-et akartam írni.

Az és mértéseim 30-32%-ot mutatnak.

Jók ezek a video tutoriálok. Jöhet bármennyi.

Aldaryn
Jé, ez eszembe se jutott. 😊

per aspera ad astra

ugyse egyszer fogja megnezni 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Lehet én vagyok lassúfelfogású. 😊 ha nem tudnám, mirõl van szó, csak néznék, mint a moziban. 😄

per aspera ad astra

gondolom azert meg olvasni tud es latja a kulonbseget es az osszefuggest...

Aldaryn
Nem kell? 😊 Akkor szvsz a kezdõk kedvéért gépeld a color picker fölé, hogy minek is nézegeted ott, hogy milyen color levelek vannak az adott területeken. 😛

per aspera ad astra

%

azt irtak egyebkent hogy kb 20al gyorsabb a 64 bites verzio.

grizzly21
nekem mér nemirja ki a render végén h mennyi ideig tartott?

Méregettem egy kis render teljesítményt Athlon 64-gyel 32 és 64 biten, alapon és tuningolva, ha véletlenül érdekelne valakit. Cinebench 2003 illetve ennek 64 bites verziójával:
A64 3000+ 939 @ 1800MHz, CB2003, Win32: 253
A64 3000+ 939 @ 1800MHz, CB2003, Win64: 256
A64 3000+ 939 @ 1800MHz, CB-64, Win64: 337

A64 3000+ 939 @ 2600MHz, CB2003, Win32: 363
A64 3000+ 939 @ 2600MHz, CB2003, Win64: 367
A64 3000+ 939 @ 2600MHz, CB-64, Win64: 480

100 pont a p3-1000MHz teljesítményének felel meg.
A prohardver legújabb procitesztje szerint ez a 480-es érték a kétmagos p4 2.8 és 3.0GHz-es modelljeinek 32bites windows alatt nyújtott teljesítményével egyezik meg. Nem is rossz. Remélem rá állnak max/vray vonalon is a 64bit támogatásra. Baromi kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni belõle.

hang nincs, az nem kell.
azert mert azt sakkoztam ki magamnak egy turelmes napon hogy az a legjobb 0.02-tol lefele.

worldben 2cm, es 10cm es filter, altalaban jo.

Aldaryn
Amúgy frankó! 😊 A Lightcace sample size-t mér pont 0,11-re raktad? 😊)

per aspera ad astra

Aldaryn
Hé, alljunk csak meg... a hang hol marad? 😊

per aspera ad astra

abszolut kezdoknek, hogy el tudjak kezdeni valahol 😊
lehetett volna sokszor hosszabb is ha minden fazisnal kulon renderelek, de igy vot oke. Importalastol kezdodik, nincsen elore kitervelve 😊)
28 mega, 8 perc. codecet akinek nincs alabb megtalalhato.
ez a tut vaklonak is szol 😊 (phase 1)

light setup

groupold ossze oket

a fust itt feher, feher alapon, multkor azt mondtad fekete alapon kell nem?
Egyebkent tok mind1 a parameterek allitasaval meg lehet oldani, meg a "new seed" gomb nyomogatasaval.

grizzly21
köszönöm!

Evogordon
kijelölöd az egyik tárgyat az asztalból és editmesh ott editgeometry és ott van egy olyan hogy attach, arra rányomsz és kijelölöd a hozzá tartozó tárgyakat.

Evogordon
Valahogy úgy megcsináltam egy tárgyat hogy nem lehet rányomni se mozgatin átmegy rajta a fény olyan mintha nem is lenne ott, ezt mivel lehet feloldani?

grizzly21
Hm, megint láma kérdés:
van egy iroasztal, de nem egybe hanem a darabjai külön mozognak. Ha kijelölöm az egészet és ugy forgatom akkor mindegyik a saját tengelye körül forog. Hogy lehetne megcsinálni, hogy egy közös tengelyen forogjanak?
Ja ezt hogy kellene elérni (füst)
http://grizzly33.atw.hu/kep.jpg

http://www4.discreet.com/products/
balra kicsit lejebb max7 trial.
bedobsz valami nem hasznalatos email cimet (egyebkent en erre direkt tartok egyet) es letoltod

Aldaryn
Adaptive degradation, úgy mûxik, ahogy nenad mondta. 😊 O (ó, nem 0) gomb kapcsolgatja ki/be. 😊

per aspera ad astra

paynes
Sziasztok nem tuttok egy trial verziót ami ugyanazt tuggya mint a teljes?
A dc-n ne emlegessétek mert mire letölteném kilép a felhasználó😞

Elõre is THX!!!

darkboy, kanál meg a többi faszláma kinyalhatja a seggem!

Evogordon
Az a vray miatt lehet hogy néhány üveg anyag teljesen fekete? Ha igen akkor mit lehet ezellen tenni?
kép

Evogordon
AHA. Ezt még nem is tudtam hogy lehet ilyet csinálni. THX FREE

viewport

nyomj F1et

mi az amivel problemad van?
vieport
azon belul?
texture
azon belul?
resolution

a help search dialogba beirod
viewport texture resolution

es lon csoda ott a megoldas. 😊

Free
jelöld ki azokat a faceokat és tegyél rá egy uvw mappingot. és kész is

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Halika!
Anno pár hete vkinek volt olyan problémája, hogy autókészítésnél a textúra a plane-en (a blueprint...) eléggé maszatos, életlen, és nem adja vissza az eredeti képet... Erre vki írt is egy megoldást, de már nem találom.😞 Lenne szíves az illetõ ismételten beírni a megoldást, mert eléggé bosszantó, és így nem lehet "dolgozni"...
Elõre is köszönet érte!

Live your life like it\'s your last day...

Evogordon
Azt hogyan lehetne megcsinálni hogy azon a falon ahol az ablakok vannak egyenletes legyen a textúre ne olyan hogy itt-ott nyomott meg szélesebb stb...
kép

Evogordon
Itt egy kis anim a füstrõl és tûzrõl 😊:
http://members.chello.hu/riczak/atti/bomba.avi

Evogordon
Én akkor csináltam füst animot utóljára amikor a 3dworld-ön a bomba tutort csináltam.

Az anime rendben van, de folyamatos dejavuem volt közben (LOTR).
grizzly21
na ilyen füstöt akarok!
http://grizzly33.atw.hu/kep.jpg
1600*1200 a felbontása, nagyjából jól látszik, a manus lábánál lévõ füst kellene, persze úgy hogy jobban látszódjon.

Háát ez meg mivóóót?
Sziasztok! Nem tudom láttátok e a Lineage2-nek az egyik videoját, de szerintem nagyon durva. Én jáccottam vele és pont ez a karakter voltam (a csaj), így hogy most láttam magam, teljesen belémzúgtam, és most már tényleg úgy gondolom hogy jó választás volt.
ftp://ftp.lineage2.com/E3_2005_CG.zip

megy a V-Ray! ThX EVO!! KURVÁRA HEPPI VOK 😊

HOLNAP MEGYEK STRANDRA IS SZAL AZ IS JÓ 😊)))

Evogordon
ok kössz már nem is csinálja 😉

Ez az Adaptive degradation owerride hatasa (gyorsbillentyuje az O) hasznos, ha sok nagy polygonszamu objektum van a sceneben, gyors lesz a viewport mert mozgataskor csak a bouldingboxokat kell megjelenitenie.
Evogordon
ok, kössz csak megijedtem hogy én csináltam valamit 😊

😊
hehe, ezt max csinalja. nemtom hogy be lehet e allitani valahol, talan be, de ha nem er el egy bizonyos farame ratet akkor automatikusan bounding boxra valt, ha megallitod akkor vissza es a renderinget sem bantja ugyhogy nem kell aggodni. 😊

tergorbitovel osszekototted?? Vagy ha Pflow akkor raktal be force-t es oda beraktad a wind-et?

Valaki hasznalja a PhotoshopCS2-t?? Nalam ritka szar a teljesitmenye. Nagy fajlokkal nem is merek dolgozni. A benti gepemen a 7-es "vigan dobal" 20x9meteres (30dpi-s) soklayeres allomanyokat. Ebben nem mernem megnyitni se.
Evogordon
Ha nem mozgatom a kamerát akkor ilyen:
1.
Ha mozgatom akamerát akkor meg ilyen:
2.

screenshoot?? igy nem konnyu kitalalni, hogy valoban mi a baja
Evogordon
Segítsen valaki pls!
Valamit megnyomtam a max-ban és amikor forgatom a kamerát vagy közelítek stb... akkor a minden ami ottvan átalakúl vonalakká(pixeleké vagy hogyhívják). Mit kapcsoljak ki hogy ne ez legyen?

Hi!
F-Secure-ban hol lehet beállítani, h mennyen a v-ray?

Elõre is kösz!