3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mutasd a kepet mit akarsz..
aztan tudok segiteni.
es legalabb 640*480 de inkabb nagyobb legyen a kep

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

grizzly21
jóvanna😛
viszont már megy a füst, csak az az igazság, hogy nekem olyan füst kellene (bát valszeg állítani kell az értékeket), ami pl a Hitman2 fõmenüjében van: fehér áttetszõ, lentrõl megy felfelé, misztikusan.
mind1.
hogy lehet azt megcsinálni, hogy legyen egy szél, ami hat erre fizikailag? mert csináltam szelet de nem történik semmi.

magazinba vele! 😊
egyebkent en nem mernek raulni a 120kilommal 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Nah, ugye hangoztattam itt nagyon, hogy Maxwellnek semmiség ez a caustics helyzet... hát, visszaszívom, ugyanis a lámpatest maga is mûanyagból van, és mint olyan, tök fekete marad, mert ugye refraction/reflection -ben a caustics fények elég lassan jelennek meg, és akkor is csak zajosan. Szóval, kész...

Minden esetre a VRay-el való játszadozás tûnik a legkézenfekvõbb megoldásnak.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ühüm 😊

per aspera ad astra

read the fucking manual?
😊?

Aldaryn
kb eddig mindenki ezzel kezdte, hogy RTFM 😛

per aspera ad astra

smoke_tut_avi
techsmith coded kell innen

Malakai
Nem gondoltál még rá, hogy áttanulmányozd a helpet? Ha már mondták, sorry...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

grizzly21
megcsináltam a fire effectet (add-dal), mindent hagytam ahogy van kivéve az explosiont bepipáltam, aztán helpernél csináltam egy olyan kockát, render és semmi, feketeség. nem kell valahogy linkelné a kockát az effecthez?

Evogordon
A plane átengedi a fényt?? Mert azt használom falnak és nem árnyékolódik.

az enviroment ablak aljan van hogy athmospehere.
ott jobrra van "ADD" vagy ilyesmi
a megjeleno ablakban kivalasztod a fire effectet.
-
ott ahol a helper objektumok vannak, megbokod a drop-down menut es kivalasztod az "athmospheric blablabla-t" Ott megjelenik hogy cube gizmo, spehere gizmo, stb
ezekkel a gizmokkal tudod behatarolni azt hogy hova szoljon a fust.

En szimplan csinaltam egy kockat( cube)

a fire effectnel atalitotod a szineket sotetre, majd alul az explosiot is beklikkeled. A parameterek neve tobbe-kevesbe magaert beszel.
gyorsan oszze lehet hozni. Azt tartd eszben ha a gizmo meretet megvaltoztatod akkor az effect is valtozik.

grizzly21
lens flarenél vagy hol? nem látom, és nem történik semmi. na megnézem még1zer sugóban

grizzly21
köszi😄

Aldaryn
Nyomd meg a 8-ast.

per aspera ad astra

grizzly21
Köszi megvan!
Még 1 béna kérdés:
az atmosphere/fire effectet hogy lehet elõhozni? sehol nem találom, helpbe is néztem

Aldaryn
Kattints rá újból, ég bökj rá a modify fülre. (A Create mellett közvetlen, jobboldali bazinagy UI elem tetején) Ott lesz minden bemeneti paraméter a superspray függvényedhez.

per aspera ad astra

grizzly21
egy alap kérdés. ha megcsináltam a supersprayt akkor be tudom állítani a tulajdnoságait, de utána, amint egyszer "lekattintok" róla már nem😞 miért?

grizzly21
a fire effect sztem jobb.
Köszi a segítséget!

azt gondoltam de 256Gflops, vagy na jo legyen 200 azert meg mindig sokszorosa a procim teljesitmenyenek 😊 vrayt kene portolni, van mar dinamic geometria olvasas... 😊

Gladiator
jujj, most vettem észre. nem composing, hanem compositing

erre a kerdesre mar valaszoltam..

athmosphere/fire effect

sztem a legegyszerubb ha a fire atmospheric effectet hasznalod azzal siman tudsz jol kinezo es gyors fustot csinalni.

<#hehe>

De ahogy elnézem, egy 3D-s kolléga igen csak elgondolkodott, hogy legyen a füst tényleg misztikus
Mystic
Nem baj, ha kérdezel, de elõtte nézz körül a neten. Pl.:smoke in 3d max, és voila:
http://www.maxhelp.com/content/tutorials/billow/billow.htm
grizzly21
Megvannak a tutorialok, viszont el tudná mondani vki hogyha misztikus fehéres nagy füstöt akarok akkor azt hogyan kell? superspray?

grizzly21
szépek a székek grat.
most megvan a 6os tutorialokkal, de csak max fileok vannak, a tuohoz nincs szöveg vhol?
3dsmax 6 és 7 között mi a különbség?

FRenkie
Sziasztok!

Még egy kis szék:

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Malakai
Jópofa ez a volumepreview, afterburne állítgatására pl tök jó... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hi!
F-Secure-ban hol lehet beállítani, h mennyen a v-ray?

Elõre is kösz!

Evogordon
Végre jó a VRAY nekem is 😊

Az attól függ.. Ha van meló, igen, ha nem...
Gladiator
így színesen sokkal jobb. bár egy hangyányit talán végzõdhetne fentebb is az átmenet. annak a pirosnak mi a színkódja, mert akkor a képen is átkéne állítanom.

grizzly21
3dsmax 6 és 7 között mi a különbség?
van itt aki a 3dvel nem csak hobbi szinten fogl. hanem munkája is?

Aldaryn
Köszi a tippet a max densityvel, úgy tûnik, ez a járhatómegoldás. Mágis csak hasznos fejlesztés volt akkor ez a spinner. 😉

Nagyon nem tweakelve itt egy beta, a modelleket nem nézni, egyelõre optikailag próbálom összerakni. A Fényforrás a LED mûanyagában elhelyezett parányi VRay light.

per aspera ad astra

Aldaryn
jah, sorry, nem a photon mappolt causticsra gondoltam, hanem a raytraceltre. Ilyen, sokszorosan indirekt fényel kapcoslatos szituációkban a metropolis light transport sokkal jobban teljesít, mint a quasi monte carlo, de amit Vray fórumokon Vlado is hangsúlyozott, hogy az mlt az esetek többségében lassabban teljesít, mint a qmc.
Jó példa erre pl. egy pontszerû fényforrás, és egy vízzel teli medence, gömbszerû fenékkel. Ha van víz a medencében, akkor mlt nagyságrendekkel gyorsabban ad zajmentes eredményt, mint a qmc, ellenkezõ esetben elulmarad sebességben. 😊

per aspera ad astra

igen, csak van itt egy baromi nagy bokkeno tesokam 😊
maxwell nem tarol el semmit sem... vray mindent jelen esetben, gi/caustics.
szvsz ott a pont 😊

Aldaryn
Az lesz... de idegesít, hogy Vray megnyekken az alatt, ami Maxwellnek semmiség. 😊
(Az mlt-s bidirectional path tracing nagyon frankón kezeli az iylen komplex szituációkat, szimpla qmc kicsit haldoklik alatta. 😊 mind1, az esetek többségében nem a Maxwellnél a szerva)

per aspera ad astra

nem vagom mire gondolsz de ha az ismetlodessel van gond akkor azt az uvw map gizmojanak a "scale"-elesevel is megoldhatod. (klikk az uvw modifiren, sargara valt, es hasznald a scale toolt)

texturara bump mapot?

egyebkent akkor causticsoltam utaljara amikor neked az edenyedhez kellet 😊

Evogordon
Az miért van ha egy textúrára ráteszek egy bump-ot akkor csak forgatni lehet én nem lehet megadni hogy mekkora legyen vagy hányszor ismétlõdjön meg????

allits a parametereken. max densityvel is kiserletezgethetsz hatha. (mint photon mapnal, limitalja a maximum tarolando fotonok szamat, viszont a tovabbi kilott photonok tovabb pontositjak a mapot)

Aldaryn
Hmm, nemrég szert tettem egy LED zseblámpára, aminek valami böszme fénye van. 😊 kis vacak, és kisüti a szememet. Annyira megtetszett, hogy nekiláttam lemodellezni, optikailag lehetõleg pontosan megépítve. 😊
A végeredmény az lett, hogy éptelen vagyok VRay-el kirenderelni. Gyönyörû szép, korrekt causticsot kapok, csak nagyon foltosat, 8.000.000 milla fotonnál még foltos. Ennél magasabb fotonszám esetén pedig kifagy az egész, azt mondja, mennyek le a boltba és vegyek még pár GB RAM-ot. 😊
Az normális, hogy egy foltos fotonmap 1,2GB-ot foglal?

per aspera ad astra

Aldaryn
Huh, ezen már én is mennyit agyaltam. 😊 scriptben írhatsz olyat, hogy egy plus gomb vhova, és nyomáskor inkrementálisan ment kettõt, az egyik file-t megjelölve valahogy.

Ez a file tönkretevõs fagyás az én idegeimet is feszegette párszor. Pl. határidõs meló utolsó napján... azt hittem, felrobbanok. 😊

per aspera ad astra

azon monfondirozok hogyan lehet azt a szivast kikuszobolni amikor max kifagy es tonkreteszi a filet es nem ajanlja fel a mentest. Amikor visszajossz, nyitnad meg a filet es hopp corrupt. Nagy fileoknak meg tulzottam lelassitja a melot ha minden par percben autosave. Az kene hogy amikor megnyomom hogy save akkor azonnal ket fileba mentse el. Talan maxscriptben meg lehet oldani vhogy.

Ackro
nem rossz!

Aldaryn
Hehe, ezt láttátok már? 😊 Érdekes játék:

http://www.scriptspot.com/bobo/mxs6/VolumePreview/

per aspera ad astra