3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Frankie hova készülnek? Talán a belsõépítészeti pályázatra csinálod, aminek határidejének a nyár végén lesz vége?
Ezeket nem úgy csinálják, hogy valaki megrajzolja papíron, egy másik emberke lemodellezi agyagból vagy gyurmából vagy mibõl és bedobják egy 3d-s lézer scannerbe és a digitális modellezõ meg kijavítja a bibiket és finish.

Aztán lehet hogy ezt pont nem, de a nagyok így csinálják.
FRenkie
Naugye 😊 A cuccok egy másik szobában lesznek, az még soká lesz kész, de szerintem az elülsõ fog jobban illeni hozzá, majd meglátjuk.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

oryon
A hátsó jobban illik a szobához.

Nézegettem üvegasztalt és láttam olyat, ami 50cm átmérõjû, 1 cm vastag üveglap és középen tart egy 5cm átmérõjû fém, ami körkörösen volt felmarva. A poén, hogy közötte a ragasztó nem látszódott, se gumi. Pedig próbáltam leemelni, de nem ment. Szal a régi asztalos megoldásod jó volt 😊

Oryon

Evogordon
Azért ez nem semmi! Ha én ilyet tudnék csinálni...<#idiota>
unreal3 egine

Malakai
A hátsó tetszik nekem is jobban, bár lehet az elülsõ sötét szobában, bekapcsolt állapotban érdekesebb... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Evogordon
A hátsó jobb szerintem<#eljen>

FRenkie

Yo! Szerintetek melyik a jobb? Próbáltam bekapcsolt állapotban is a közelebbit, de nem szóródik megfelelõen a fény a búrájában, pedig elég glossys volt..
jé, a hátsó lebeg 1 picit.

FRenkie
<#szomoru1>

Aldaryn
Akkor ne szimuláld, modellezd oda! 😊

per aspera ad astra

FRenkie
Á nem bírok normális lepedõt szimulálni, hagyom a francba.

nem

oryon
Jójó, csak látom ilyen design-t akartál neki, gondoltam ne késöbb essen szó róla 😊

A szatén lepedõ szerintem is jó ötlet.

Oryon

FRenkie
Kössz srácok, akkor a párnával már nem is foglalkozom.

A kanapé még nincs kész, ezért mondam Oryon, hogy azt még ne bántsátok 😊

Lehet ráterítek egy szatén lepedõt is majd..

Az alsó sem rossz. Élettel teltebb, és ha nem lenne beégve, akkor tûrhetõ is lenne, de közel nem olyan élethû mint a fenti szerintem.
nektem sem megy a chaos group forum?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sztem sokkal jobb az also. 😊
Adjal neki egy color mappingot pl. Intensity exponential.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sadist
Az alsó eléggé beégett, meg a növénynek olyan mûzöld színe van, de amúgy a kép naggggggyon durva <#wow2>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sziasztok.
Egy tavaj nyáron kezdtem 3d-vel foglalkozni és most gondoltam újra nekivágok. Elsõként beújítottam a maxot, meg a vrayt. Tavaj a 6-os maxal és a hozzá való nemtom melyik vrayt használtam. Tegnap próbaképpen elõ is vettem egyik régi munkám és lerenderreltettem az új cuccokkal. Hát az eredmény elszomorító számomra. Fel is teszem a képeket mindjárt. A renderidõ is vagy a duplájára emelkedett. Gondolom akkor gyökereiben megváltozott a Vray.
na és a képek:
Ez lenne a régi kép amit tavaj csináltam (talán még emlékeztek is)

Ez meg a vadonat új. (siralmas)
en csak az AAt hianyomol 😄

Gladiator
szentem kicsit vékonyak a párnák, amúgy élethû

Na errõl van szó! Gratula.
oryon
Engem a kanapé behajlított design-ja nemigazán tud megfogni. Talán ha nem nyújtanád el ennyire azt a részt...de azon kívül minden nagyon szuper.

A párna meg valami nagyon eltalált lett.
Szuper. Talán az amikor a kettõ egymáson van...ott, az egyik sarka talán egy picit nagyon gyûrõdött...de nem vészes, csak gondoltam megosztom.

Oryon

oryon
Jaj...tudtam, hogy valami kimaradt. Igen, ez hozzá tartozik az igazsághoz.

Köszi Frenkie.

Oryon

Aldaryn
Aaajj, az naoon frankóóó. :o)

Szatén párnák. 😊 Az egyetlen gond velük, hogy folyton kicsúsznak a fejem alól, vagy lecsúszok róluk, vagy egyszerûen lecsúsznak az ágyról, vagy egymásról. 😊 Van itthon 2 szatén ágynemû is, ami rohat jól néz ki addig, amíg nem kell belefeküdni.

per aspera ad astra

grizzly21
te! ezen nincs mit kritizálni, perfect. álmom h egyszer ilyet tudjak. le a kalappal

FRenkie
Egy kis update. Egyelõre a párnának látszó tárgyat kritizáljátok!

FRenkie
Ahogyan Oryon szignójában láthattuk anno: "Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó."

oryon
Erre három választ szoktunk adni:

A, a maya mindenképpen jobb
B, a max mindenképpen jobb
C, nincs különbség

E 3 közül te választhatsz. A választ magadban keresd. Te használod majd és van akinek a maya jobban megy, valakinek a max és van, akinek a kettõ kombinációja adja a megfelelõ eredményt.

Számottevõ különbség nincs a két program között. Mindkettõnek megvan a maga elõnye, hátránya.

A válaszhoz mélyülj el mindkét programban és megleled.

A feltevés meg téves...illetve a "szokás" mást mutat.
A max inkább a játékiparra gyúrt, így jobb a modellezgetés terén, bár én mayában jobban tudok.
A maya meg animációra született, tehát az effektezés meg abban jobb.
Ez a "szokás", azaz az elmélet.

A valóság az, hogy mindkettõ elég fejlett ahhoz, hogy bármit megcsinálj amit akarsz.
Nem a program fog határt szabni neked. Bár úgy legyen.

Remélem tudtam segíteni és ne értsd félre. Mindenki ezt a választ kapja, hisz egyértelmû válasz nincs. Mindenki egyedi, így nem adható válasz, csak általad.

//hülyeség elkerülése végett javítsatok, ha úgy hozná a helyzet, köszönöm!

Oryon

GGeo
Hello mindenkinek!
Nos lenne egy kérdésem.
Mégpedig az hogy szerintetek jobb e a max mint a maya vagy sem ?
Ezt azért kérdem mert mostanság szeretnék elkezdeni modellezgetni de nem tudom eldönteni hogy mit is használjak. Nem csak modellezni szeretnék hanem effektelni is. Úgy tudom hogy a mayaval modellezni picit könnyebb de lehet hogy rosszul tudom. De ha az effektelést nézzük akkor max a jobb?
Válaszaitokat elõre is köszönöm.

Aldaryn
Micsoda uborkaszezon van...

per aspera ad astra

Attol fugg, ha pl ez a vegso allapot akkor felesleges apro szinkorrekciok,fenyero novelese miatt, azonban ha ujraszamolod az tuti mas lesz egy kicsit..

Van egy ket sztem tok jo poen, a lementett imappal is faszan lehet komponalni, pl ha egy szobaban (kommon problema) a fal szine nem feher akkor a fal receive erteket felvenni es ujraszamolas nelkul fel lehet huzni. Es jo is nez ki es nem kerul semmibe.

FRenkie
Ha van egy lementett irradiance mappom, akkor milyen változtatások után kell megismételni a mintavételezést? Pl. színcserénél, vagy fényerõ növelésnél, fény színcsere után stb. ?

RelakSfromhome
pl nekem van közöm 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

csinaltam egy kis tesztet color mappingal, xyz megjegyezte hogy nem hasznalja a color mappingot mert lassitja a rendert.
Nos pont az ellenkezoje igaz. Szituaciotol fuggoen egesz nagy kulonbsegek is lehetnek. Marmint a color mapping javara. Mondjuk elmeletileg is kikalkulalhato, hogy pl a nagyon vilagos es sotet reszek kozott kisebb lesz a kulonbseg, ala' antialiasing pl gyorsabb lesz. De AA nelkul is gyorsabb lehet, gondolom ez meg a mintak kozotti kulonbsegre vonatkozik (interpolacio)

Nincs valakinek véletlenül Photoshop CS2-höz angol e-book-ja, lehetõleg PDF?

galéria: tempmaxer.uw.hu

peldaul: Gunreal
Jamlander
Fordy
Indulasnak eleg.
Malakai
www.justfuckinggoogleit.com
www.unrealtechnology.com
gunreal.fw.hu
Utolsó már elég régi, de vannak rajta linkek is.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

grizzly21
mert érdekel az unreal nagyon is!

grizzly21
hol kezdjek el vele foglalkozni?

Ott az Unreal Tournament, kezdj el foglalkozni vele. Rengeteg hasznos info/tool van hozza es a legtobb eszkoz a MAX-hoz van kifejlesztve.
nem az jart a fejeben, hogy design oszkart kapjon, hanem szerette volna megosztani a magunkfajta 3D-s palantakkal az altala hasznosnak velt informaciokat (sikerult)
Boba
Szerintem Õ az a kategória, aki már megengedheti magának ezt a minimalista design...

grizzly21
van itt egyébként vki akinek volt köze játékkészítéshez? tehát modellezés, pályakészítés ilyesmi? vagy van róla infója?! érdekelne nagyon

grizzly21
hát nem bonyolult de egy ilyen embernek jobb is kijárna szvsz

Most olvastam at (utoljara vagy 2 eve neztem 😊
Az egyszerusegen tul rengeteg hasznos es erdekes(!) leiras talalhato.
Ezen en is csodalkoztam, hogy az ingyenes mesh-ek tele vannak szarvashibakkal. (csak ranezesre jok), de ha at akarod texturazni (mar ha egyaltalan van UW-ja) akkor sikitogorcsot kapsz es tovabb tart javitgatni mint ujramodellezni.
kepet

Pitbull90
Sziasztok nem tudja valaki hogy lehet megcsinálni azt hogy a fény kiégeti a betût (aki látta a World of Warcraft intróját az tudja mirõl van szó)

&#931;&#959;&#966;&#953;&#945;

azok kozott is van jopar hibas,
De mind1 megoldom. Csak lenen ket het szabadidom osszemodelleznek magamnak mindent.