3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán lehet hogy ezt pont nem, de a nagyok így csinálják.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Nézegettem üvegasztalt és láttam olyat, ami 50cm átmérõjû, 1 cm vastag üveglap és középen tart egy 5cm átmérõjû fém, ami körkörösen volt felmarva. A poén, hogy közötte a ragasztó nem látszódott, se gumi. Pedig próbáltam leemelni, de nem ment. Szal a régi asztalos megoldásod jó volt 😊
Oryon
unreal3 egine
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Yo! Szerintetek melyik a jobb? Próbáltam bekapcsolt állapotban is a közelebbit, de nem szóródik megfelelõen a fény a búrájában, pedig elég glossys volt..
jé, a hátsó lebeg 1 picit.
A szatén lepedõ szerintem is jó ötlet.
Oryon
A kanapé még nincs kész, ezért mondam Oryon, hogy azt még ne bántsátok 😊
Lehet ráterítek egy szatén lepedõt is majd..
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Adjal neki egy color mappingot pl. Intensity exponential.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Egy tavaj nyáron kezdtem 3d-vel foglalkozni és most gondoltam újra nekivágok. Elsõként beújítottam a maxot, meg a vrayt. Tavaj a 6-os maxal és a hozzá való nemtom melyik vrayt használtam. Tegnap próbaképpen elõ is vettem egyik régi munkám és lerenderreltettem az új cuccokkal. Hát az eredmény elszomorító számomra. Fel is teszem a képeket mindjárt. A renderidõ is vagy a duplájára emelkedett. Gondolom akkor gyökereiben megváltozott a Vray.
na és a képek:
Ez lenne a régi kép amit tavaj csináltam (talán még emlékeztek is)
Ez meg a vadonat új. (siralmas)

A párna meg valami nagyon eltalált lett.
Szuper. Talán az amikor a kettõ egymáson van...ott, az egyik sarka talán egy picit nagyon gyûrõdött...de nem vészes, csak gondoltam megosztom.
Oryon
Köszi Frenkie.
Oryon
Szatén párnák. 😊 Az egyetlen gond velük, hogy folyton kicsúsznak a fejem alól, vagy lecsúszok róluk, vagy egyszerûen lecsúsznak az ágyról, vagy egymásról. 😊 Van itthon 2 szatén ágynemû is, ami rohat jól néz ki addig, amíg nem kell belefeküdni.
per aspera ad astra

A, a maya mindenképpen jobb
B, a max mindenképpen jobb
C, nincs különbség
E 3 közül te választhatsz. A választ magadban keresd. Te használod majd és van akinek a maya jobban megy, valakinek a max és van, akinek a kettõ kombinációja adja a megfelelõ eredményt.
Számottevõ különbség nincs a két program között. Mindkettõnek megvan a maga elõnye, hátránya.
A válaszhoz mélyülj el mindkét programban és megleled.
A feltevés meg téves...illetve a "szokás" mást mutat.
A max inkább a játékiparra gyúrt, így jobb a modellezgetés terén, bár én mayában jobban tudok.
A maya meg animációra született, tehát az effektezés meg abban jobb.
Ez a "szokás", azaz az elmélet.
A valóság az, hogy mindkettõ elég fejlett ahhoz, hogy bármit megcsinálj amit akarsz.
Nem a program fog határt szabni neked. Bár úgy legyen.
Remélem tudtam segíteni és ne értsd félre. Mindenki ezt a választ kapja, hisz egyértelmû válasz nincs. Mindenki egyedi, így nem adható válasz, csak általad.
//hülyeség elkerülése végett javítsatok, ha úgy hozná a helyzet, köszönöm!
Oryon
Nos lenne egy kérdésem.
Mégpedig az hogy szerintetek jobb e a max mint a maya vagy sem ?
Ezt azért kérdem mert mostanság szeretnék elkezdeni modellezgetni de nem tudom eldönteni hogy mit is használjak. Nem csak modellezni szeretnék hanem effektelni is. Úgy tudom hogy a mayaval modellezni picit könnyebb de lehet hogy rosszul tudom. De ha az effektelést nézzük akkor max a jobb?
Válaszaitokat elõre is köszönöm.
Van egy ket sztem tok jo poen, a lementett imappal is faszan lehet komponalni, pl ha egy szobaban (kommon problema) a fal szine nem feher akkor a fal receive erteket felvenni es ujraszamolas nelkul fel lehet huzni. Es jo is nez ki es nem kerul semmibe.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Nos pont az ellenkezoje igaz. Szituaciotol fuggoen egesz nagy kulonbsegek is lehetnek. Marmint a color mapping javara. Mondjuk elmeletileg is kikalkulalhato, hogy pl a nagyon vilagos es sotet reszek kozott kisebb lesz a kulonbseg, ala' antialiasing pl gyorsabb lesz. De AA nelkul is gyorsabb lehet, gondolom ez meg a mintak kozotti kulonbsegre vonatkozik (interpolacio)
galéria: tempmaxer.uw.hu
www.unrealtechnology.com
gunreal.fw.hu
Utolsó már elég régi, de vannak rajta linkek is.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Az egyszerusegen tul rengeteg hasznos es erdekes(!) leiras talalhato.
Σοφια
De mind1 megoldom. Csak lenen ket het szabadidom osszemodelleznek magamnak mindent.