63013
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #27987 Nenad lenne egy kérdésem. Olvastam a Vray leírását. Azt írja, hogy a vray disp modifierben van ugye a subdivis. Alap 256-ra van állítva. Valami olyasmit írt, hogy ez egy háromszögre eső számítás, ami 256 négyzete lesz (gondolom annyi sugárral követi vissza a fényt, vagy nemtom), de ez nagyon lassú. Itt mi az az érték, ami már elég és gyors? Most 50-re vettem, de mégis kíváncsi lennék, hogy meddig lehetne menni vele, hogy ne legyen csúnya? Ebből is elég a 8? -
nenad #27986 kaja es seta utan :D -
nenad #27985 lemodelleztem a dogot nagyjabol.
meglassuk -
Borsók Videó (ennek semmi értelme) -
Ronin666 #27983 Igazad van, nem tudom az alapokat és abból próbálok "megélni", amit legalább tudok. Nem veszem bántásnak, de sajna nekem sincs olyan sok időm.
Egyébként természetesen használtam attentuationt, + vray shadow volt benyomva, de sajna voltak olyan helyek, ahol ez nem hozott szép eredményt, ugyanis a közeli árnyékok élesek voltak, ami jó is, de a távolabbiak is. Ez inkább az előző képemen volt zavaró, ahol az asztalon volt 2 gyertya. Azt meg nem akartam, hogy a fele ilyen, a másik fele meg olyan.
Még annyi, hogy szerintem a textúrák miatt olyan render szagú az egész. Ha tök sima a felület és rádobok egy kő materialt, az nagyon megcsúnyítja a képet, modellezni nem akarok, most próbálkozok egy kis disp.-el. Az sokat dobott a talaj textúráján is és máris nem lett olyan, mintha a Wolf.-ből lenne kiszedve egy kép. -
nenad #27982 csak azt tudom mondani, ha lement a melod, tanuld meg hasznalni a szoftvert amennyire lehet. Es nem bantaskent mondom, en is majd mindennap tanulok valami ujat rola. De vannak alapok.
a arnyekok telejesen lenyegtelenek kis fenyereju puilacsnal, ezert pl alatalaban shadow map is megteszi, vagy akar vrayshadow, de az attentuation mindenkeppen kell egyekent az egesz teremeben keresztul kasul szaladnak az arnyekok...
ezt az egesz cuccot, 15 perc alatt gyonyorure lehet(ne) renderelni. Egyebkent meg itt a sok vraylight ahogy betetetted oket valahogy elveszik a GI erzest, es ezert van ilyen 3dengines hatasa. -
Ronin666 #27981 Elsőre omnit használtam, de nem vált be. Nekem a sima vray light reálisabb fényt adott. Az omninál főleg az árnyékokkal volt baj. -
nenad #27980 milyen textura?
en a lightnak az shadow subdivserol beszelek, a diffuse subdivsnek semmi hatasa irradiance map/lchachel, csak photon map hasznalja azt az informaciot..
gondolom nem azt hasznalod mert akkor meg rettentoen gyors lenne...
a lampakra sima omi, attentuational, mondjuk 1m 1.5m eleg is. ez maris felgyorsitja a gi szamolast.
ami a gomboket illeti sima vilagito test is megfelel, selfillim vagy ilyesmi. -
Ronin666 #27979 nem sok az a 2 óra, de azért kösz -
Amugy az is gyorsitana a rendereden ha textura nélkül renderelnél,és imap elmentés után kapcsolnád vissza.
Ha jol tudom:) -
Ronin666 #27977 Azért alap, mert ha nem beraksz egy vray lightot, akkor alapból arra teszi :)
Caustic részére meg 1500 subdivist ír. Nem a textúra 8-as subdivisére gondoltam. -
Egyre jobban alakul, gratula, már most is tetszik.
Részletek hiányoznak nekem :( pókháló a sarokból, a homogén padló is zavarja a szemem, egy poros szőnyeg iszonyatosan feldobná szvszt, a gyertyáknak egy kis sss, akár fakelve is, jót tenne (igaz, a renderidőnek is adna :S ), a már említett asztalok, székek...kicsit így üres még nekem a jobb oldala, szemben a baloldal részletgazdaságával.
Persze tudom, hogy szorít a határidő, meg nem vagyok jó példa mert én pár hónappal átléptem az enyémet, de ha elfogadják is, bővíthetnéd egy kicsit, ha van kedved/időd. Szvsz. -
nenad #27975 milyen alap? :) Sirasra kesztetsz, ezt mar olyan sokszor kitargyaltuK! :)
Hat megbuksz a vizsgan! :DD
8 az alap, ez 64 sugar/pix-et jelent. 70 az 70^2..
15-25 felett mar nagyon nagyon elhanayagolhato lehet a kulonbseg, gyakorlatilag lathatatlan.
ha megsem, akkor az van hogy irtozatosan rosz lehet a scene scale.
vagy valami nagyon el van love a qmc samplerben.
-
Ronin666 #27974 A vray lightoknak a subdivisét csökkentettem. Nem jelentősen, de az alap 150 -et vettem lejebb kb. 70-re, de lehet hogy még az alá. A light cache az kb. alap beállításon van, az irradiance meg low-on. De ettől függetlenül szerintem szép lett a render. Így is csak 2 óra, ha kész lesz, akkor talán feljebb veszem a beállításokat. -
nenad #27973 Ronin, god of effeciency.
high settingsnel szinte semmi valtozas nincs.
Hat nemtom, nalam mar 3-4 vraylight utan jelentos a valtozas.
lehet a decay/multid kicsi es ezert nem olyan veszes -
Köszi, mindjárt letesztelem.
A glossy-t nem merem most változtatni, jobb render minőségnél kicsit megváltozik (sterilebb, élesebb és kevésbé lesz pixeles), de késöbb erre is figyelni fogok és változtatom, köszi, hogy jelezted. -
Ronin666 #27971 Nem használok VrayLigh materialt. Nálam az mindig csúnyább eredményt hozott, mint a sima light. Azért van ilyen sok, mert a gyergyák lánga az lenne, + mivel azok nem világítanák be rendesen a teret, ezért még pár itt-ott el lett helyezve. -
nenad #27970 valoszinuleg az a gond, tul van vilagitva, allitsd gamma correction 1/0.454
vedd vissz a hdrit akarmit es jonak kell lennie.
mondjuk a clamp outputnak vegeznie kene a dolgat.
Vlado azt irta hogy gond van a color mappingal.
lehet linear lenne a legjobb megoldas..
egyebkent a carpaint glossyja nekem soknak tunik -
nenad #27969 120 darab vraylight? ugyerted vrayligh material nem? -
Nincs összenyomva, ez teljes méret. A környezet + bevilágítás még prealpha, de Exponential color mapping van rajta van rajta (nemrég linkeltem a beállításokban), de majd kontrasztosabb lesz, csak most kicsit túlvilágított, hogy látszódjon pár részlet.
Az AA hiba csak nagyobb felbontásban tűnik el, de nem értem, hogy másnál miért nem igazán jelentkezik ilyen ... :S
Segítség kellene, plz.
-
Ronin666 #27967 Egyébként még annyi, hogy érdekes ez a vray, mert van bent a scane-ben 120db Vray light, meg egy kicsit sok lett a poly is (1,5M körül van most) és szinte semmit nem számít neki renderidő szempontjából). -
Ronin666 #27966 Az nem patakvér, hanem valamiért ott hibásan renderrelte :)
Ok recepciót meg a többit még meg akartam csinálni, csak tegnap eddig jutottam. A deszkára végülis választ nem nagyon kaptam, de kipróbálom, aztán majd akkor eldöntitek, hogy jó-e. Aldary ötlete is tetszik, hogy a boltozaton a kő kövesse az ívet. Ha nem vagyok lusta, lemodellezem a kockákat, mert textúrát rajzolni nincs kedvem. Rakok a földre min. majd ref. glossyt, hátha nem lesz vészes a renderidő (most 2 óra körül mozog).
Aminek örültem, hogy a vray disp. (a földön most az van). Egyáltalán nem dobott sokat a renderidőn (max 5-10perc +) A sima disp 1-2 órát dobott és még csúnya is volt. Szerintem rárakom a falakra is, még az dobhat az élethűségén. Este vagy holnap reggel majd jelentkezek a köv képpel. -
Nagyon jól néz ki!
Ti se alvásra használjátok az éccakát:) -
marcee #27964 Kövek között patakvér csörgedez? (jobb alsó sarok becsillanásai)
Kevesebbet mutatnék a padlóból, ha már nincs rajta semmi extra részlet. A lépcső meg alig látszik, pedig az meg van modellezve.
Deszka burkolatoknak jót tett a glossy ref., lipróbálhatnád a köveken is.
Kicsit furcsa nekem a boltozott áthidalók között a sík födém, bár nem nagy a fesztáv, csak furcsa. Nem mondom, hogy a látszó gerendázat jót tenne neki, de esetleg egy enyhe boltozat igen. Növelné a pince/kripta fíílinget is. (manapság meg ilyen akszesszoárokat már habból, szivacsból is venni/csináltatni lehet enteriőrhöz, nem kell, hogy tartószerkezettel legyen megoldva) -
Sokat dobna (szvsz) a képen, ha a textúrában felpakolt kövek követnék a geometriát, pl. a boltívek vonalát. de kezd egész hangulatos lenni a kép. -
Culram #27962 Esetleg a plafon szvsz lehet deszkázva. -
nenad #27961 recepciot fejleszd fel a szekrennyel, (kulcstarto) stb.
5 perc lemodellezni.. itt ott kisasztal (oszlopoknal)
es sztem ennyi eleg is. nem kell agyonzsufolni. -
nenad #27960 hat ez erdedekes, ez a kep most ossze van nyomva vagy nem?
milyen color mapping van rajta? - ha van -
Ronin666 #27959 A megrendelő szabad kezet adott. A plafont sokan kritizálták, hát csináltam vele valamit. Még így sem az igazi. Van még rá valami ötlet? Ha begerendázom, mint a másik képen a szobát, akkor az mennyire lehet reális? A boltívek persze maradnak, csak még gerendákat dugnék közé (sajnos ilyen korok építészete sötétség számomra). -
Ronin666 #27958 Remélem nem gond a "nagy" felbontás, de így jobban látszanak a részletek.
-
Újabb heteket követelt ezen "időrablóm", de remélem nem hiába.
Jelenleg még "fél"-minőségű renderek mennek a renderidő miatt, de ha kész a belső + minden, akkor persze jobb minőséggel, nagyobban fogom renderelni, hogy kijöjjenek a részletek, amik most nemigen láthatóak. Ha minden meglesz, akkor kigurul a szabadba és környezettel csinálok egy nyomtatható verziót (jelenlegi álomhatár egy A3-as lenne, de akkor lehet kiköltözöm egy éjszakára a szobámból, vagy többre :) ).
A kocsi külső része most kész, de a kritikák / tanácsok / vélemények tükrében lehet, hogy még változni fog.
-Renderidők nem mérvadóak, némileg kevesebbek lennének, csak render közben más is futott.
Carrera 4S 1.
Carrera 4S 2.
Carrera 4S 3. -
Épp ez az...ez még nyers lesz, mert még mindig hiányzik a belső...remélem ami már kész, azon nem kell sokat állítgatni, de ez is csak hiú ábránd :D
Majd megmondjátok, plz, hogy milyen hibák vannak és kijavítgatom, én már túl sokat néztem :S -
Mi a nyers dolgokat is szeretjük...szal muti:D -
Köszi az Area filteres tanácsot. Igaz, hogy a renderidő nem sokkal kevesebb nálam, bár most nem tudtam pontos mérést végezni, mert mellette használtam a gépet, de valamivel jobbak lettek a recék, bár egy kicsit a kép is mosottabb, de a végsőn úgyis majd ps-ezhetek kicsit :D
Remélem hamarosan postolhatom végre. -
De nenad, ha nem 3ds topicba postolom, akkor ott nem lepődnek meg egy igazi teáskannán :)
Mondjuk 3ds topicban sem, hiszen ez tényleg igazi, azaz csak egy rossz minőségű fénykép :S -
Ja, lopott ötlet alapján van:) -
Vraylightmtl-el próbáltam még azzal se az igazi.Egy hdri-t kellett volna gyártani,de amugy is nfr a cucc:)
-
nenad #27950 tegyel egy feher self illum planet moge, es az ne latszodjon a kameraban.
ha gi-os akkor kapcsolj ki mindent rola, sned receive seen. -
Vray lightnál lehet olyat csinálni hogy invisible is meg nem is?:)Azaz egy tükröződő felületen látszik,de ha a kamerával szemben van akkor nem. -
Geccoka #27948 Meg jo hogy csak neha nezek be ide, kulonben mar en is teapot-fuggo lennek mint itt egyesek :)