3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Beszállok😊

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Jó connectiönöd van hozzá? 😊

per aspera ad astra

Malakai
Én még renderelek majd, de maxwellem folyton xaraxik, most pl nemtom' miért renderel nagyon sötéten (csak a bulb sceneben)... 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

munka_gorilla
Huhh ez is jól néz ki, meg persze az elõzõek is!
De miért balmenetes??? 😊

Aldaryn
Jah, meg ugye a kitchen.hdr befigyel keményen. 😊

per aspera ad astra

FRenkie
OK.

Na ki száll még be az edison projectbe?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

no problemo,komolyan mondom hogy latszik hogy renderelt (a korte tetejen pl, tipikus vray problema az AA) 😊
csak azt hittem osszevagtad, vmilyen oknal fogva a hatterrel ami renderelt szinten.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Hehe. 😊

per aspera ad astra

FRenkie
Azzal a csíkkal a hosszú rendertájmot takartam le még régen 😊 de most elõkotortam a régi scenet, és renderelek 1 frisset.

Evogordon
Yes új feladat 😊 Izókörtét még úgysem csináltamm

oke, maskeppen, azt latom hogy renderelt, azt nem hogy egy kep lenne.
Ugy ertem ez ket kep egyberakva nem? Vagy mi az a vonal ott alul?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

khmm,Mari Neni vagyok a tanyarol es tegnap szulettem...

Aldaryn
Épp most akartam MSN-en rádszólni, hogy légyszíves, dobjad már be a bulbodat. 😊

per aspera ad astra

FRenkie
Mákom van, már régen túlestem a bulb modellezésne 😊

ThomasGins
Süti banner!😊
Akkor ezután sok izzószállas hozzászólás lesz😊)

Aldaryn
Szünetmenteset, vagy házi generátort neki! 😊

per aspera ad astra

Malakai
Ja és jó a banner! 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Én nem erõltetném mondjuk a textúrát, amúgy izzást utólag effects-ben lens/glow-al (effect és object id-hez lehet kötni), vagy video-post, vagy ps, vagy ae, kinek mi tetszik. Esetleg aki szereti a pluginokat, annak finalGlow. 😊

ui.: Este áramszünet volt, ennyit, hogy rendereljen a gép... 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Szerintem Post-ban tette rá. Photoshopban pl. egy specular bloom effektet.

per aspera ad astra

Aldaryn
Milyen LCD az, aminek nincs háttérvilágítása? Típust mondanál? Érdekelne! A LEDed kijelzõk meg teljesen más kategória. Sok LCD-ben a háttérvilágítás is LED-es.

per aspera ad astra

És még annyi, hogy ezt az izzás hatást hol is lehet bekapcsolni? Valami kamera effekt, vagy hasonló?
Akkor az, de ennek nincs háttérvilágítása. Egyébként meg lehetne OLED és akkor sincs háttérvilágítás.
Aldaryn
Vraylight materialllal. 😛 Második szón a hangsúly.

Amúgy LCD esetében is van háttérvilágítás, nem? Ha már valahol magából a pixelbõl jön a fény, akkor az a jó öreg katódcsõ, mert ott tényleg az adott pixel fluoreszcens anyaga világít.

per aspera ad astra

Viszont akkor az egész felület világít nem? Nekem inkább olyan kellene, ahol mappolni lehet, hogy melyik rész mennyire világítson. Pl. az LCDn nincs háttérvilágítás, hanem magukból a betûkbõl jön a fény. Ezt viszont a vraylight szerintem nem tudja megcsinálni.
vraylight material, pl.

Lassan kész az erõsítõ. A modell már megvan, már csak valami értelmes textúra kell. Szerintem 1-2óra és rakok képet (csak ezeket a fránya világító izzó ledeket kellene megcsinálni).
Lehet úgy textúrázni, hogy a textúra bizonyos részei világítsanak? A rotel erõsítõt akarom betextúrázni és az LCDt szeretném ha fényt adna ki, és a kis ledek is, de ha lehet akkor nem szeretnék külön fényforrást használni, ha van lehetõség "világító textúrára".

Ja és még ide, hogy mit kell bekapcsolni, hogy a fényeknek legyen egy kis csillogásuk (vagy hogy is mondjam), de gondolom tudjátok mire gondolok. Szal "izzanak". Esetleg ezt az izzást meg lehet csinálni, hogy CSAK ez vagy az a lámpa, vagy test, vagy bármi izzon és ne minden a képen? Majd szeretnék ilyen halogéneket csinálni, de nem akarom, hogy a padlóra sütû nap becsillanjon.
a lenyeg hogy mukodik.

Malakai
Megint újradobtam mindent, licensel, meg connectionnel együtt és most ment, ha új scenet kezdtem.. A rossz scenebõl viszont nem megy, onnan meg csak export-importal tudtam áthozni objecteket (hiába mentesítettem maxwelltõl, utána is mindig elcseszte, ha merget használtam)... Szal fura dolgokat mûvel, remélem most jó lesz...

Már elég fáradt vagyok, azért gyorsba megpróbálok belõni egy scenet, hogy reggelre várjon majd itt valami... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

az tenyleg erdekes ugyanis nekem pont forditva volt.
Loktem a cuccra egy kis levelst.

Malakai
Megtettem, amikor visszatettem a régit, de nem akarja a dolgot... :/
De érdekes, ha régi scenet renderelek újra, ott mûködik, de ha egy újjat kezdek ott már nem. :|

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nekem nem csinalja ezt a bitmap izet, reginel csinalta.
sztem fullra szedd le es tedd fel megint. Torolj mindent.

Malakai
Eh, francba, hiába tettem fel régebbit, annál is csinálja most, nemértem... Eddig semmi baja nem volt... 😞

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pedig a tieden pont az tetszik nekem, az uveg itt sztem jobb lett bar pottyos, gondolom az overbright miatt.

Malakai
Látom ez egy kissebb körte, az alsó része sokkal jobb anyagú, mint nálam. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Jah, most látom Known Issues-ben benne van ez a textúra gond... 😞
Ez mondjuk elég gáz.. Tehetem vissza sima 1.2b-t... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nah elso korben ilyen lett. Nincs utolag modositva.
(gamma correction color mapping befigyel, 2.1/0.71 kb a linear workflow-s curve ertekeinek felel meg) Hat igen igy a vilagossaggal egeszen mashogyan kell banni.

Malakai
Feltettem a maxwell 1.21-et és ha bármiféle bitmapet teszek a jelenetbe (akár mxi-t), akkor a loading bitmap... rész után a rendering rögtön lehal.
Ezzel találkoztál már Al, tudod mi a gáz?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

en is modellezek majd egyet de igy material tesztnek jo ez.

Malakai
Amúgy mondjuk én most mást terveztem felesleges rendernek, bár nekem van is lightbulbom. 😄
Amúgy ezt fel akartam (meg lehet fogom is) használni, meg ki akartam próbálni, hogy maxwellben mi lesz, ha a lightbulb izzószálát nyomatom, mint fényforrás. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Saját modell, lenne mit csiszolni rajta, csak gyorsba dobtam össze.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Jó ötlet! 😊 Fabrikálok bannert, ha a többiek is benne vannak, de szvsz mindenki modellezzen égõt, annyi féla/fajta van, hogy már pusztán az is érdekes önmagában!

Elõre-hátra ügyben teljességgel igazad van, én kevertem 😊

per aspera ad astra

sztem csinaljunk light bulbokat mint anno cornell box, mondjuk egyseges model jo lenne. Nekem is van egy, kicsit kevesbe advanced.
Malakai ez a te modelled vagy neadjisten leszedted vahonnan (bocs ha a becsuletedbe gazolok)

malakai kihivlak egy lighbulbra 😄

sztem jol irtam, forward alias eye, na mindjart rakeresek.
ihol e, egyenesen a Stanfordrol 😊 (persze hulyek ott is lehetnek 😄

"in forward ray tracing rays start from the eye and propagate towards the lights. Forward ray tracing is also called eye ray tracing. In contrast, in backward ray tracing rays start at the light and trace towards the eye."

Aldaryn
Jah, nem árt a renderfarm, kár, hogy még hót bugos a DR rendering. 😊 Mind1, ha van Linux-os maxwell client, akkor lehet az oprendszeri erõforrásmegosztásra támaszkodva rendereltetni. A kooperatív számolás oprendszer szintû megoldása annyira elegánssá teszi az összes ilyen hercehurcát. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
A forward meg backward nem fordítva van? Hmm, be vagyok rozsdásodva. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Szépek lettek!!!

(kellene egy napi felesleges banner😊

1 inverse of multiply utomunka ennek sem arthat.
de tenyleg baro jo.

Malakai
Hát ez fekszik (geometriailag legalábbis rendesen a talajon van 😊 és igen, szerintem is lebeg az üveg... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )