63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Rees #27785 Köszi igy már műkszik:) -
"-Pszt mit mond?
-Hogy boldogok akik tejjel foglalkoznak...
-Micsoda?! Csak azok?!
-Ugyan dehogy... minden tejtermékkel foglalkozóra vonatkozik!"
(Bryan Élete jutott eszembe erről... a magyar szöveg lehet nem stimmel, angolul tudom csak.) -
4D #27783 Thomas! Nézd, már a teapotok is naggyűlésekre járnak.
TeapotNFR -
materialján kapcsold be, hogy double sided (vagy 2 sided? nemtom), vagy a render settingsben a force double sided pipát.
ha a két oldalára más más textúrát akarsz, akkor erre van külön material is. -
putyi #27781 megoldódott.
volt egy rakat bitmap tree, amit az anim miatt vraydispmodif-fal clip-peltem, hogy az átlátszóságok miatt ne villogjon a kép. aztán ez egy kissé bekavart. enélkül 8 óra helyett 35-40perc egy kép. -
putyi #27780 van egy sun+vraysky, de direct-tel is ez a helyzet. -
Hi!
Valaki nem tudna adni egy vray demo, vagy vray free letoltohelyet? Mert a vray honlapjara nem tudtam regisztralni...
Pliiz HELP!
Koszi elore is!
Ujedith -
nenad #27778 vraylight? -
nenad #27777 van ez a kibaszott jo kis scatterer script, amit a scriptspoton lattam meg.
Figyelembe veszi hogy az objektumok ne masszanak egymasba, - eddig ilyen scatteret nem lattam -. Na letoltom, nezem, semmi, se hibauzenet se semmi.
Mi a ganya lehet nekije? TOkolok vele, mert nagyon igeretes a cucc, semmi.
(mindent szerettem volna csak nem a kodban turkalni)
Oke, meguntam, vegigneztem, semmi. Aztan csak csak meglattam a floaternel hogy a vizszintes koordninata 1120 vagy ilyesmi. Kivulre esett a kepernyon.. ez volt az osszes baja :) Max 4-tol folfele mukszik.
ihol e a modositott verzio :)
gardener, copyright Jeff Hanna -
putyi #27776 az vajon miértvan, hogy v-ray-nél 640*480-ban 6perc egy kép, 3000*2250-ben meg 8 óra úgy, hogy az irrmap -5/-4 rqmc min4; tresh 0,015. 640/480-ban az irrmap -3/-2 -
putyi #27775 kéne hozzá a maxtreme driver is. -
bencsab #27774 Hamár ilyen teszt (amúgy én is jó ötletnek tartanám összehasonlítani, a desktop kártyákat a workstation kártyákkal), akkor a Specviewperf tesztet venném elő.
www.spec.org
Szintén free, és az összes külföldi oldalon (csakúgy, mint itthon is) ezzel mérik a workstation kártyák teljesítményét.
Szintén értelmes lenne egy adott árkategórián belüli összehasonlítás. Érdekes eredmények jönnének ki. -
marcee #27773 Nincs beleszólásom a prohardver tesztjeibe, csak a render tesztek összeállítását és ehhez a khm... support-ot szolgáltatom. De esetleg megemlítem. :) Modell jöhet.
Én magamnak a Cinebench shading tesztjeit szoktam futtatni, SPECap,-inf stb teszteket nem komázom. Azon túl viszont nem nagyon ismerek professzionális cad megjelenítési sebességtesztet. Biztosan max alá is létezik valami script. Majd utána nézek ha vége az őrültek házának.
Amúgy én a héten soft quadro-sítottam egy inno 6600GT-t Quadro Fx540-re, de szemre semmi különbséget nem tapasztaltam, se max, se archicad/opengl alatt. -
nenad #27772 half/off :D
marcee
nem lehetne hogy a prohardveren a sima (nem profi workstationos) kartyaknak wireframe/shaded rendering tesztjet is lenyomjatok? Csak mert a mostani kartyak azert mar eleg jok, es sok profi felhasznalo is ilyet vesz. Csak ugy kivancsisagbol.
pl rhinoban is van egy ilyen parancs. TestMaxSpeed, es akkor korbeforgatja a viewportot parszor, es kiirja a vegeredmenyt. A demo ingyenes, nem kell hozza semmi, csak elinditod es kalap. Korlatlan ideig hasznalhato. Ha kell modellt is adok hozza.. -
nenad #27771 ha jol emlekszem eloszor editet kell nyomni a biped panelon, es utana tudod allitani. -
Háj
Biped objektet hogyan lehet átméretezni hogy utána rendesen működjön is? Próbáltam a sima átméretezéssel teljesen bugos, xformal át lehet jól méretezni de utána nem mozognak rendesen a testrészei -
Sziasztok beszerezheto valahonnan az a plugin amivel lehet 3D quick time fajlt csinalni? Nincs probaverzios? Elore is koszi -
Sziasztok!
Erdeklodni szeretnek, hogy nincs-e valakinek tippe, hogy honnan lehetne letolteni a Vray renderert, mert regisztraltam magam a Vray honlapon, hogy letolthessem a demo-t, vagy akar a free-t, de mar harmadik napja nem kaptam toluk visszaigazolasi e-mailt. Amugy lenyeges a kulonbseg a demo es a free kozott? marmint tudom, hogy a free-ben nincsenek materialok, de a rendereles teren nagy kulonbsegek vannak? Bocs, ha hulyeseget kerdeztem!:)
Szoval a lenyeg az, hogy kene a Vray, szoval pliz help a letoltesehez! :)
Elore is koszonom!
Ujedith -
Rees #27767 Sziasztok!
Nekem még mindig nem sikerült a plane-t a renderben is kétoldaluvá tenni:(
backface cull csak a properties/display alatt tudom kikapcsolni és hát ugye az a renderben nem ok. Mit csináljak hogy mind a két oldala látszodjon? -
Hopp nem olvastam... :/ -
Te Józsi!
Bal felül az nem a te képed? Benne vagy az újságban :)
KÉP -
LOL. :) jah, tudom... mindenki mondogatta, akinek jár a Kisalföld. sajnos a címpra nem jutott ki. Nah, majd 4 év múlva... -
Ehh én rögtön kérnék alkotói jogdíjjat :c) abból már kijön egy kellemesebb otthoni render szerver :c) -
Culram #27762 hehe. Híres lett a photshopos plakátod :D Bekerült az újságokba :D Grat :D
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1141330230
A 3076-os hozzászólást keressétek. -
nenad #27761 poen,
mindenre gondoltam csak arra nem hogy hogyan fogok tobb kulonbozo kamera allasbol automatan, ugyanazon a framen renderelni.
szerencsere maxscriptbol faszaul levezenyelheto a dolog.
hatha masnak is kell:
pl
render camera:$Camera01 frame:27 outputfile:"image1.bmp" vfb:off
render camera:$Camera02 frame:27 outputfile:"image2.bmp" vfb:off
render camera:$Camera03 frame:27 outputfile:"image3.bmp" vfb:off
stb
a kepet a 3dsmax/images/-be menti.
-
GixEr #27760 Jol van latom te sem a normalisak koze tartozol... (jo ertelemben) -
Geccoka #27759 Ez a fatomeg nagyon komoly :) Valami proxyfeleseg kene Cinemaba is... -
nenad #27758 ez gI-os.
18 perc vagy valami ilyesmi.
nincsen agyonreszletezve. :D -
Ronin666 #27757 Érdekes lett. Kíváncsi vagyok, hogy közelről milyen részletes.
Egyébként mekkora volt a renderidő? -
WOW...szép lesz.
Eltartott egy ideig, mire rájöttem, hogy most mihez mi tartozik :D
De akkor várom a kétlámpás módszert, kiváncsi vagyok rá.
A két lámpásnál lesz valamilyen gi v. semmilyen?
De akkor csinálj majd pár példát naplementére, napfelkeltére, délre, stb....szal 3 óránként egy rendert plz :) -
nenad #27755 preview
epuletek materialja nincsen kidolgozva, vilagitas, hajnaltol - naplemnteeig valtoztathato, - vraysky - 2db direct light agyon kulcsolva, (szinek, fenyero valtozasa)
ez most speciel nem az :D
kb 1/5 latszik a kepen a scenek, gi lightcache. -
Már én is alig várom a vasárnapot v. hétfőt
-
jjames #27753 Sziasztok!
Látom itt nagyon sok a profi, de azért szeretnélek titeket elinvitálni a http://samplestudio.uw.hu oldalra, ahhol Silent segít bemutatni a Cinema 4D progit. Ezt főleg azoknak ajánlom, akik szeretnék megtanulni ezt a progit kezelni. Egyúttal segítséget is kérnék, hogy ha tudtok magyar oldalakat, ahol hasonló szinten segítik bemutatni a 3D-s progikat, azt legyetek szívesek megírni oda az oldalra, mert szeretnénk ott egy ilyen hasznos oldalt "kiépíteni".
Előre is köszi a segítséget és az esetleges véleményeteket!
üdv:james -
Nem semmi, allam leesett...
-
nenad #27751 http://www.nevercenter.com/videos/index.php?vidclip=topology_and_snapping.mov&artist=Walter%20Behrnes
ezt a videot lattatok mar?
ez nagyon brutal
-
Ezt erdeklodve varom en is -
nenad #27749 valoszinu vasarnap, vagy hetfo. -
Ronin666 #27748 ÉS mikor láthatunk majd képet róla? -
nenad #27747 scene state manager erosen bugos. Nem feltetlen a proxy a baja.
En inkabb elkerulnem.
amit most csinalok az kb 6-700K poly epulet, aztan meg joparezer instance fa/bokor/egyeb.
Nemtom hanyezer instance-nal tartok, de mindent ezzel csinalok es sokkal sokkal gyorsabb mint opacity-s tree. Ugy becsulom olyan 40,000 instance lesz a vege.
500 megat hasznal a renderelsre dynamic modeban. 850 megat adtam meg neki maximumkent, Es mivel uj dolog nem lesz mar benne ezert e fole nem is igen fog menni. -
nommy #27746 Hello!Animalt objektumot szeretnek boolenelni, de akkor a map elmaszik az objektumon, amibol kivonok. Van erre vmi modifier, hogy rogzitse a map-et?
koszi nommy