3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
emberek az utolsó 20 hoizzászólásból egy szót sem értettem :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

tetu lassu, de allitolag realisztikusabb kepeket lehet vele csinalni. ;-)
(zarojelbe megjegyzem, egy renderfarm nem art 😄)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Malakai
Szerinted, ha Al zseléje 10 órát ment és még zajos egy picit és ha az enyim 80 percet és zajszûrés után ilyen, akkor gyorsabb? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

vazz, ez szuper!
csak akkor ez most fekszik all, vagy eppen eldol? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ez a maxwell olyan jó? Vagy miért használjátok? Gyorsabb mint a vray?
forward path tracing,(eye ray tracing) kamrabol scenebe (fenyforrasba terjed)
backward path tracing, (fenybul, szembe)><(ala' photon mapping)
igaz, ehhez mindenkeppen kell fenyforras regisztracio.

Ronin, a HDRI tizedleges, tegyel be egy kitchen.hdr-t vagy valamit. (eleg nagy a file, es en is random tettem be egyet)

Most megint okosabb lettem. Nem tudtam, hogy a részecskékkel ilyen könnyen lehet használni buborékok létrehozásához.
Malakai
Amúgy napi fölöslegesnek...
Ez is maxwell, 80m-et ment, a szál jó része lehet, hogy a még kevés sampling miatt nem látszik...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Mindig is tudott, mint utóbb kiderült, nem magával a sunlighttal van gond, hanem a voxelizációval, meg a scene méreteivel. Egy bazinagy plane-en egy kis üveggolyónek nem lesz gyorsan caustics képe. Valami bug, vagy inkább koncepciós hiba. Gondolom dolgoznak is rajta.

per aspera ad astra

Malakai
Hihi.. Amúgy azt meg tudod mondani, hogy sunlightból (maxwell enviromentben) tud már causticsot?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hy
lemaradt a HDRI.
Meg tudnád azt is osztani naned?
Aldaryn
Ja, amúgy baromi jók ezek a zselékockák. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Ki mondta, hogy VRay-el nem lehet? 😛 Sõt, szvsz bõven szebb zselét lehet renderelni, mint a jelenlegi Maxwell sahder repertoárral, ami köhm köhm... "hiányos".

Amúgy nem írtam, hogy "ray tracing" csak azt hogy "tracing" :o) Pontosabb lett volna, ha "path tracinget" írok. Bidirectional tracinghez pedig mindenképp meg kell határozni olyan kitüntetett objektumokat, amikbõl van forward path tracing, s legtöbbször ezek ugye a fényforrások. Jah, ez nem vitatkozás, nehogy bárki annak nézze, mert Nenad is teljesen tisztában van ezzel a technikai sallanggal, csak olyan ritkán adódik lehetõség ilyen szöveget írnom, és fun.

per aspera ad astra

na de hogy nehogy azt higgye vki hogy vrayel ez nem megy 😄
itt a scene, (utolso beallitas tetu lassan renderelodik kb 2-3perc) tobbi material penget.
scene
Itt egy bazi nagy kep. Referenciat nem hasznaltam, csak egy IOR tablat,link alabb.

bocs 😄

mondjuk az is igaz hogy feny nelkul nem latnank semmit sem 😊

http://hypertextbook.com/facts/2005/index.shtml

- fenyforras
a fenyforrasnak itt nincs szerepe, marmkint nincs koze a raytracing modjahoz, maskeppen; fenyforras nelkul is van raytracing.
Azaz, sugarak kamerabol es kameraba mennek.

Aldaryn
Igen, a Maxwell is "progressive path tracing" elven renderel, amibõl a fõ hangsúly a progresszíven van. VRay PPT-je annyiban különbözik Maxwell-tõl, hogy VRay-ben a tracing egyirányú, Maxwell esetében bidirectional (fényforrástól kamerába, kamerából fényforrásba is számol sugarakat) és a mintavételezés VRay alatt QMC (quasy monte carlo) Maxwell alatt egy szerintem érdekesebb (bár nem feltétlen gyorsabb) módszer, az MLT (Metropolis Light Transport).

per aspera ad astra

Oreg vagyok mar a piheneshez 😊
FRenkie
Na jó ez kicsit közhelyes komment volt, csak akkor is..

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Az irígység fõ bûn, csak a lúzerek irígykednek. Al sem úgy született hogy egybõl maxozott, hanem õ is megtanulta valahogy. Nemigaz ?

Akkor ezt a ppt használja amaxwell is ugye?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

oryon
Én is csatlakoznék, ha lehet, az "Al-t Irigylõk Klubja"-ba (továbbiakban: AIK) 😄

Oryon

TubusRacing 2005 😉
grizzly21
de ezt aldaryn bácsi modellezte le? az alja egyébként kicsit zajos szerintem, de az eltûntethetõ PSsel. menniy idõ volt?

grizzly21
ja azt hitted hogy tubusokkal kell versenyezni?😄

Mayer
Nagyon kellemes. Meg lennék elégedve ha ilyen felesleges képekkel lenne tele a galériám 😊.

Youth: Beveszel a klubba? 😄

www.gaborhertelendy.com

Szerintem sem ugyan azt nézzük. Én a maxwelles tubusokra gondoltam 😊
grizzly21
percek alatt? na ne. ugyanazt nézzük? szerintem hetek alatt maximum! ez méretarányos csillog gyönyörû, gumi minden lesz.
nem ez egy flash játék lesz, olyan mint az elõzõ méhes (http://stopthebees.uw.hu) amiben a méhek voltak kicsit 3dsek csak ez autós lesz és nagyon profi.

ez a csavo sosem pihen.

egy kis MAXWELL segedlet: Maxwell tips and tricks
A modell szerintem nem egy nagy durranás. Mármint úgy értem, hogy percek alatt össze lehet hozni. Ami viszont tényleg jó az az "egész", tehát hogy teljesen jó textúra, fények, beállítások stb stb. Így teljesen élethû a kép és nem kell hozzá millió polya modell.
Szóval gratula!

Egyébként Grizzly milyen játékhoz kell? Ebbõ csinálsz valami lowpolys modellt?
grizzly21
te jó ég ezt te modellezted le?<#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1>
egyébként van már a játékhoz egy F1 kocsi nagyon nagy, beszéltem a csávóval beleegyezett, ez a kocsi lesz:
http://3dcar-gallery.com/003_sport_041-060/045_Olivier-Thomas.htm
szoval aki tud még jöhetne sok kocsi kell.

Aldaryn
Maxwellben is. 😊 Bár, szvsz eléggé összevissza vannak még az értékekkel.

per aspera ad astra

mivan akkor ha mappolod(textura) a reflectiont?
😊
vagyis jelen esetben a glossness merteket? Bar ez maxwell, igy csak tippelek, vrayben igy csinalnam.

Aldaryn: Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy amikor csinálsz egy textúrát (a te esetedben az a címke), akkor a szöveg jobban csillogjon, mint a többi? Még nem csináltam ilyet (nem is próbáltam). Talán a reflect-ez kell egy mappot hozzáadni és a mappon a világosabb részekhez fog nagyobb tükrözõdést tenni? És ha én mondjuk az egész felületet ugyan annyira szeretném tükrözõvé tenni, de bizonyos részeit mattabbá. Azt hogyan kell?
Köszi mindenkinek. Egyébként a bõr bumpját azért nem akarom levenni, mert viszonylag távpli képen fognak látszódni (10*10m-es nappalit tervezek) és messzirõl már simának tûnne a felület kis bumpal.
Ma meg lehet megcsinálom a hozzá való erõsítõt, vagy egy bárszéket. Na majd elválik...
tárgyakat kellene valamilyen módon eggyesíteni, hogy textúrázás után úgy nézzen ki, mintha 1 db-ból készült volna, a textúra folytatódjon a másik tárgyon
a választ elõre is köszönöm
ThomasGins
Tudom h maxwell,csak gondoltam én is "belédkötök"😊

\"So always look on the bright side of death\"

oryon
WOW, király!

A tetején a zselés anyag szerintem ne legyen egyenes, egy kis hullám bele kerülhetne szerintem.
Tudom, hogy nem víz, de ha megnézel egy ilyet és jóemberhez híven megnyomkodod a tubust, akkor érteni fogod miért mondom 😊

Amúgy meg nagyon dögös 😊

Oryon

Aldaryn
Kösz a pozitív kritikát! 😊

Azért lett felsleges napi render, mert annyira tényleg nem nagy szám. 20-30 perc munka van mögötte, ennél többre rá se értem mostanság, meg lusta is lennék. Példának okáért Youth Z4-ese meleltt ez bakfitty. Ez egy megböködött cilinder, az pedig *modellezés*. 😊

Thomas, ez Maxwell renderelt kép. Este számolta a gépem, 10 óra volt a renderidõ. Persze, Vray-el sokkal gyorsabban is lehúzhatnám, de most Maxwellel akarok minél közelebbrõl megismerkedni.

per aspera ad astra

ThomasGins
Tuti vray-el csinálta😄

\"So always look on the bright side of death\"

tok jo! 😊 nezz privit

youth
Félreértettetek... Egyszerûen csak azért írtam mert Józsi olyan szinten mûveli ezt az egészet, hogy sokan köztük én is sápad az irigységtõl 😊

Szal jól nyomja.

Mennyi volt a renderidõ?

Youth

fle go
??????????

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Free
na me mé?? ki szólt be neki ?? ki volt az a bátor ?? azonnal megszüntetem :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

youth
Lassan nyithatunk egy "szóljunk be Aldarynnak" topicot 😊
Elmegy az életkedvem is...

Youth

Free
szerintem Aldaryn már a világot se úgy látja mint mi. õ a mátrixon kívül van és mindent csak pixeleknek meg vertexeknek polynak lát :c))

fle go
Gratulalok Oregem, ez nagyon fasza munka!! Szinte el a kep, jok az anyagok, szep a vilagitas es a render is!

Aldaryn: vazze tonkreteszel a kepeiddel😊) Annyira egyszeruek, de meg is van bennuk valami ami mindig megfog! Talan mert tokeletes. Es odairod napi felesleges render...ehh.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Malakai
És csak egy nap volt? 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Free
ez tényleg beteg :c)))
Valami nagyon állat azok a kis légbuborékok a gélben :c))
Hihetettlenûl jól néz ki ..