63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ronin666 #28145 Soaka szerint a hallást tanulni kell. Ez azt jelenti, hogy míg nem volt pár komolyabb rendszered, addig nem érzed igazán a külömbésget a még komolyabbakkal szemben. Ez azt jelenti, hogy ha most pl. elmennél meghallgatni a Bower 600,700,800 szériáit, akkor valszleg nem nagyon vennél észre külömbséget, mert hangszínre egyeznek, csak minőségre nem. Viszont ha birtokolsz mondjuk 1 évig egy 600-as hangfalat, akkor már bizony meg fogod rendesen hallani, hogy miben jobb a nagyobb széria (vagy más márkájú komolyabb hangfal).
Nenad: Nem aranyat használnak. Ált. nagy tisztaságú oxigén mentes rezet és ezüstöt. Ezeknek az értéke sem hiszem, hogy olyan egetverő lenne, de ki tudja...
Az árszabást viszont sokszor nem az anyag és munka költség mértékében teszik. Erre pont a számítógép a legjobb példa (nem hiszem, hogy ilyan drága lenne a homok :D ). -
Hát, nem egy Camtasia Studio, de teljesen freeware: AutoScreenRecorder -
Hi
bocsi tudom h nem igazán ide való de kell készítenem ilyen bemutató szerűséget maxal, és amit csinálok azt fel szeretném venni... nem tud valaki egy olyasmi /ingyenes/ progit amivel fel tudom venni hogy miket csinálok tlajdonképp olyan mint a prean screen csak folmet vesz fel.. remélem értitek..:D
előre is köszi és még1x bocsi! -
Ha hallod a különbséget, akkor csak irigyelni tudlak. :) A pénzt, meg a jó cuccokat lényegesen kevésbé irigylem, mint a jó hallást. Az előbbiből még nekem is lehet sok majdanán, utóbbira meg vágyhatok, de nagyon. -
Parent Directory jelre jobb gomb, ha alul sincs kis hely (ha több a file, mint amennyi kifér, akkor szokott hagyni).
Ja, vagy van jobb, fent elérési útvonalat ahol mutatja, arra jobb gomb. -
nenad #28140 nemtudja valaki hogy total commanderben, amikor a directory teljesen feltolti az ablakot hogyan lehet elohozni a exploreres jobbegergombot (mint amikor nincsen kijelolve semmi) - tehat pl new text document.
mert ha jobbegerclikkelek akarhol, szivas van. -
Sztem az object deformot keresed,de mintha lenne egy ugyanilyen nevű ingyenes plugin is vagy script. -
nenad #28138 erdekes olvasmany miert is sucks DXF, es miert jobb a regebbi DWG.
hehe, nem is tudtam de ezentul akkor DWG rules!
link -
MrGeE #28137 compound objects/morph -al tod elkövetni /a kezdeti ojjektum meg a végső uannyi segmenst tartalmazzon.../
mostmár akkor legyen OFF topic kérnénk új bannert 8)
Boba--- engem érdekelne ez a Bosendorfer meg esetleg még néhány műtárgy is /priviben küld el a pontos címed/:PPPP
ja még azt is írd már meg lécci hogy elég egy transzportert vagy 18 kerekűvel mennyek?
-
nommy #28136 Hello! Kerdes. Egyszer lattam egy olyen modositot, vagy akarmit ami deformal egy testet egy masik alakjara. Olyan mintha belenyulnek vmi anyagba es az deformalodna. Remelem ertheto. Meg tudnatok mondani hogyan kell ezt letrehozni?
koszi -
nenad #28135 itt nem igazan ez a lenyeg,
azert valamilyen ertekszinten sztem ez tulzas. ilyen alapon a laptop 100 000$ lenne...
kizartnak tartom hogy az anyagnak ilyen erteke van benne.
1/10 aranyra tippelek. A tobbi marka.. -
Ronin666 #28134 Off
Ha megnézel pár nevesebb kábel gyártót, akkor láthatod, hogy ált. 1,5-3m között készítenek (gyárilag) kábelt. Ezek ára durván hosszuk arányában változik, persze nem teljesen. A 100eFt-os kábel egyáltalán nem egetrengetően durva dolog manapság. Nézzetek be egy hifis fórumra. Ott ha azt mondod, hogy veszel egy fél millás kábelt, akkor sem néz senki hülyének. Történetesen a legtöbb kábel gyártó cég referencia kábele 2 millió körül mozog. A 100eFt-os kategória közép minőségnek számít. Én is ezért szeretnék használtan, mert így talán kicsit jobbat is kihozhatok ebből a léből.
Na nem offolok tovább... -
Levolt irva amugy... 5meter 20 centi:) 2*2.6 a hangfalparnak. De egyetertek veled... a draga cuccokban mindenhol megkell fizetni a markat is. -
putyi #28132 mint ahogy a másfél millás nótbúknak, a 100k-s kábelnek(arról mellesleg nem volt szó, hogy hány méter, mert pl nálunk 130k-ért van kábel a falban beszereléssel kapcsolókkal konnektorokkal együtt) is legalább 30-40%-a átb@szás, de úgy látszik a piac így működik. -
Omm... 2 dolgot mondanek csak hozza. Millios rendszernel erted meg? OK... az tulvan teljesitve:) Nem ez a lenyeg...
A hallas az relativ... hangverseny megintcsak erdekes. Hangverseny berletem jelenleg nincs... de bocs, pecsi szimfonikus zenekarral jatszottam egyutt 6 evig. Ha ez mond valamit arrol, hogy van-e jo hallasom... A nappaliban van egy nagypapamtol orokolt Bosendorfer (szinten zenesz volt... a zongora markaja egy Maybach szintjen van)
Amugymeg Nenad... idezhetlek Teged? Hamar lud, legyen kover... szerintem 1.5 millat kiadni egy notira, ha fel millabol a sebessegenek 75%at megkapod... ugyan ott vagyunk. :)
Amugymeg hja... Hobbi... van jo fulem, es megengedhetem magamnak, hogy a jo fullel jo zenet is halgassak. Valakinek ez a fontos, valaki sportkocsit vesz, vagy irrealisan draga laptopot, satobbi. ;)
A sznob tulzas az lenne, ha nem hallanam a kulonbseget, nem hallgatnek zenet es nem is tudnek zenet hallgatni... ( felsofoku zeneiskolai vegzettsegem van 2 hangszerbol... )
Bocs, kicsit gyorsan es talan indulatosan irtam, csak szimplan nem ertem, hogyha valakinek van penze es IGENYE a Jora akkor miert ne? Ha ilyenek nem lennenek meg mindig mindenki trabanttal jarna, mert az is elvisz Abol Bbe ahogy egy jobb auto. Vagy miert van Audi A4 es Audi A8... mindegyiket megveszik. Na mind1... errol ennyit, tobbet telleg _itt_ nem szolok hozza ilyen temaban. Ha azt mondanam, hogy eredeti quadrot veszek akkor mindenki gratulalna... holott az egy mas driverrel eladott Gf... -
4D #28130 Bazi jó az oldal, meg az effekt.
Szerintem sima 2D utómunka, persze tévedhetek. Az illusion tud ilyesmit amit ismerek, meg a Combustion is. -
"Még mindig nem warez topic!" -- Kár mer teljesen jó warezzaim vannak,) -
nah mindig elrugaszkodik a fantáziám de lenne egy kérdésem. ezen az oldalon http://www.extrememusic.com/ 3d s anim van ezzel nincs is gondom meg lehet oldani de ha a sing up ra klikkeltek van egy nagyon komoly tűz efect nah olyat hogyan lehet készíteni ?
Várom az ötleteket hogy ez milyen plugin lehet vagy hasonló :)
-
viruskereso? -
Még mindig nem warez topic!
-
GOAViktor #28125 Hi! Meg van a V-ray 1.47.02 felraktam, és nem megy a licence, pedig megcsináltam a szövegben írott dolgokat /jah és nem eredeti :P/
Valami Tipp?
-
GixEr #28124 Es gyujtes egy jo hallokeszulekre a utolso 30-40evre :) -
4D #28123 Na ezaz. Ezt vártam már mikor mondja valaki.
Én mióta levágtam, hogy külön arra szánt épület kéne egy tutti cucchoz....azóta
egyik fülemen be, a másikon meg ki-az ilyen "gondok".
Ergo marad egy ultrabrutál minőségű füles. -
Milliós hangsugárzók, meg komponensek... meg százezres kábelek... :) Mennyibe is kerül egy jegy idehaza egy hangversenyre? :o)
Ha valaha az életben lenne ennyi pénzem, hogy ilyen cuccokra kötsek, a legelső lépés az lenne, hogy külö házat, vagy ha nem is, szobát építenék nekik.
Mert most a kis párezres genius settemet is már az fogja vissza, hogy megfelelően magas hangoknál nemes egyszerűséggel elkezd rezonálni a szuper szoci panelszoba.
-
nenad #28121 kozben megcsinaltam a scriptet akinek esetleg kell.
mukodik olyan shapeken amiben tobb spline van stb,
nem akad ha nem megfelelo subobject mode van stb.
http://birsalma.hu/copypaste_splineknotpos.ms -
Hat kedves Boba es Ronin csak csatlakozni tudok nenadhoz, ugy hogy gratulalok a 100k kabelhez, de megha 50k akkor is. Szal nekem az a meglatasom, hogy Ti totalis maniakusok vagytok ezen a teren ami nem baj felreertes ne essek mindenkinek megvan a hobbija stb. Dehogyha max 2eFt veszek kabelt, Ti meg 100k-ert hogy akkora kulombseg nincs ami azt a penzt megeri arra merget vennek. Max egy olyan cuccal tudnam ezt megerteni ami 3-4 millio forintba kerul, annal se hiszem hogy hanyattvagnam magam a kulombsegtol,pedig kivaltkeppen jo a hallasom!
Na de nem bantaskeppen akartam ezt a hozzaszolast irni ha nektek ugy a jo meg van ravalotok, akkor nekem nincs beleszolasom. -
nenad #28119 azert ha 100k -t kototok egy kabelra akkor hadd gratulaljak.
Ennyit nem er meg a kulonbseg. Nekem nagyon jo fulem, zenei hallasom is egesz jo, de ez kicsit sznop tulzasnak tunik. De persz ez csak egy velemeny... -
Ronin666 #28118 OFF
Bocs előző HSZ-emben azt javítanám, hogy ha ártolom a falra, akkor nem a könnyebb, hanem ált. minden Rock zenére jó hatással van. Ezen felül kihúzott állapotban még elég jól szól rajta az elektronikus tánczene is. -
Ronin666 #28117 OFF
Én az equlizer alatt is hangszín szabályzót értettem, csak azt írtam szoftveresnek. Abban egyet értünk, hogy nem világra való dolog az. :)
Hangszín szabályzó (előfokban) szerintem nem vészesen nyúl bele a hangba, szóval néha néha használok egy kis mély kiemelést. Ez mellett persze a térben az elhelyezéssel is lehet játszani. Most pl. azt figyeltem meg, hogy ha a képeken látott helyre teszem a dobozt, akkor szinte semmi búgást nem csinál, de a mélyeket szépen leadja mellette. Hihetetlen tiszta mély hangok jönnek ki belőle, DE ez pl. egy keményebb Rock zenénél szerintem kevésbé élvezhető, mintha kicsit a falra lenne tolva. Viszont amikor el van húzva, akkor klaszikus, akkusztikus és néhány populáris zenénél jobban szerepel. -
Bocs... amit Ronin emlit az valoban a hangszinszabalyozo... (bar ahhoz ha hozzanyul az ember akkor az is rossz... ha hozza kell nyulni akkor a doboz valoszinuleg nagyon ravan tolva a falra, foleg ha hatso portos) amit Flegos emlit az az equalizer... nah, azt kikell tiltani a vilagbol. -
Flegos... az mar REEEG ROOOOSSSZ ha hangszinszabalyzohoz kell nyulni... 3 erositombol 2-n alapbol nincs is, a Marantzomon kivan kotve, es atvan hidalva a hangszinszabalyozo. Only source direct van.:)
Szerintem is fontos a hangfalhoz valasztott kabel... es BW-khez telleg olyan kell, ami kicsit csillapitja, lagyitja a hangot mert alapbol kicsit harsany, magas kiemelt hangjuk van. (A JmLabom is kiemelt pl... Proac, Mission es Spendor nem...) En VDH 352 Hybrid kabelt hasznalok... en 8ezer/metere aron vettem akciosan... ezzel elegedett vagyok, ez a JmLabhoz megy. Mondjuk van Neotech es Nordost is:)
Amugymeg botful nem botful... bekell ulni egy koncert terembe. Utana amelyik keszulek tokeletesebben visszaadja azt a hangot az _valoszinuleg_ jobb. Nem biztos, mertha az ember telleg nagyon rosszul hall akkor aztan csinalhat barmit.
Amugy ami szerintem a hifiben mindennel elobb van az a ter, ahol hallgatjuk... a JmLab kicsit szarul szol az en szobamban (25 negyzetmeter) de szarnyra kap a nappaliban (50+ negyzetmeter). Epp ezert pl diszkoba szinte mind1 milyen cuccot vesz az ember, csak szoljon hangosan... megcsak igazan melyre se kell menjenek. Az fix, hogy itthon kihallom a 35HZ-t a Spendorbol vagy a Proacbol, dehogy diszkoban nem hallani 40-50hz alatti hangot az tuti... alapbol a zenebe nem rakjak bele.:D
Csak kis off... hamar...:D -
Tetszik!!!! :-) -
Ronin666 #28113 OFF:
Hangszínszabályzó? Nekem olyanom nincs. Van bass, meg treble szabályzó az előfokon, de az egészen más. A winampos/softveres módszerekről meg ne is beszéljünk. Ált. mind csak ront a hangon. Viszont ha egy egyébként is meglévő dolgot, mint a kábel, azt próbálod hozzá optimalizálni, akkor a minőséget nem szarod el, de a hangszínnel tudsz játszani. Persze egy jó kábel nem 2 forint. Én most olyan 100eFt-ot fogok egy használtra szánni, de már hallottam 1,5MFt-os kábelt is. Borzasztó külömbségek és csodák persze nincsenek, ahogy tökéletes rendszer sincs. Sajna erre a hangfalra is azt tudom mondtani mort 2 nap tesztelés után, hogy bizony ennyi pénzért sem kapsz olyan falat, ami mindenben űberel. Van olyan zene, ami egy 70eFt-os hangfalon jobban szól, de ez már csak ilyen...
ON! -
lehet nem vagyok mar tul jaratos, mar ott a tart a dolog hogy hangfalhoz meghatarozott kabel?
, de amugy meg senkit nem akarok bantani, hogy jo minosegu legyen a kabel, kelloen arnyekolva stb az ok, de ha kabellel szabalyozzuk a frekvenciatartomanyt akkor minek a hangszinszabalyzo?
Ehh lehet kioregedtem en ezekbol a dolgokbol mar es francokat se tudok... -
Ronin666 #28111 K*rva JÓ! -
Akkor egy NFR:)
NFR -
Ronin666 #28109 Lehet szebbek lettek volna a képek, ha nappal fotozok. Így a színek is elég torzultak a valósághoz képest és sok helyen nem elég kontrasztos. Ebben igazad van :) -
Mivel nekem botfülem van, így hangzásra nem tudok különbséget tenni még egy fröccsöntött 150W!!! emblémás aktív pc zajdoboz, meg teszem azt egy 800as bower között sem, viszont esztétikailag azok a renderek szebbek voltak, mint itt a fotó. :P
Hol itt a szép világítás? :P -
Ronin666 #28107 A renderrelt túl nagy lett volna és picit drágább :)
Flegos:
Miért, mivel változtassam? Azzal szokták egyébként. De úgy is fogalmazhattam volna, hogy olyan kábelt fogok keresni, ami illik a doboz hang karakteréhez. -
Nekem a renderelt jobban tetszik...