3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Szeretem az ilyen egyszerû oldalakat😊
link

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
A De Espona katalógusban sincs benne, ami kellene? 😉

per aspera ad astra

Free
gratula :c))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
mi kellene?? :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

oryon
Nah, ezen én is meglepõdtem...idõsebbnek hittelek.
Hiába...kiöregedek a végén 😊

Gratula és sok sikert az UV, IV, ZH és egyéb rejtélyes és negatív mozaik szavak világában 😊

Oryon

Lol, Aszittem te mar regen tul vagy a 20on!
😊

-

nezegettem a mindenfele ingyenes mesheket, es vazz, nem talalok egyet sem amin ne lenne dupla face, lyuk vagy egyeb Hihetetlen mennyire igenytelenul vanank lemodellezve, hasznalhatatlan szemet.
😞

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Jee!

per aspera ad astra

fle go
Gratula!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
off:

Végre leérettségiztem srácok! Mostmár jöhet a Max láz!! 😄

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Hamarosan lesz Maxwell 1.2.1, bugok jórésze kijavítva, elmosódás megszüntetve, a sebesség maradt a beta gyorsasága. 😊 Rá lehet startolni, elvileg van már pár ember, aki használja.

per aspera ad astra

Aldaryn
Mondjuk, mindig is furcsálltam, hogy max nem az objektumot, hanem a lokális koordinátarendszert scale-eli, monjuk, másfelõl, meg logikus, mert a többi transform is a lokális koordinátarendszert, és nem az objektumot változtatja, de akkor is, ki a rák akarna anizotropikus koordinátarendszerben dolgozni? Ez inkább egy fizika ZH-ba illõ dolog, mint a hétköznapokba. 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
Gixer tutor oldalán leltem ezt a plugint, hátha érdekel valakit...
link

Magnum PI
köszi!

utility panel/reset xform

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

pont ugyanezem indokbol, ha valaki mindenaron egy testet szeretne SCALE-val nagyitani/kicsinyiteni akkor azt a subobject-en belul tegye es ne direktben az objektumon.
Magnum PI
Közben rájöttem mi a gond. Ha rányomom a pivot->restre, függetlenül attol hogy már a transzfomációs mátrixot reseteltem, õ képes visszaállítani, és valószínüleg a normálokat is ez alpján menti le. Nem tudom hogy lehetne véglegesen resetelni, mindegy.

Ha valakinek lenne ilyen problémája: Nem az egész testet hanem az összes vertexet kell forgatni mert így ne változik a transzformációs mátrix

Magnum PI
Sziasztok!

Kérlek segítsetek mert kül. szétvágom baltával ezt a hülya max-et. Játékot fejlesztünk és használom az ASE formátumot. A gond ott van hogy ha elvan forgatva a test és alkalmazom rá a PIVOT->Reset (Transformation,Rotation) cuccokat akkor elvégzi az eltolást és a forgatást, a mátrixokat meg kinulláza. Ez eddig nagyon jó,de: A vertex-k normáljai és a poligonoké ugyanaz marad, ezekre nem alkalmazza. Ha a max-ben megnézem a normálokat akkor jól állnak, de amikor lementeme ASE-be a normálok az eredeti (forgatás elõtti) koordinátákkal mentõdnek le. Használ a max külön transzformációs mátrixot a normákra? Ha igen akkor azokat hogy lehet módósítani. Vagy egyszerûen szar az ASE export? Honnan tudja mik voltak az eredeti normálom mikor már el van fogatva és a transzformációs mátrix ki van resetelve????

koszi, ezt most kivetelesen megerdemeletem! 😄

Aldaryn
Tanítvány munkája dícséri a Mesterét. 😊

per aspera ad astra

tanitok egy sracot napi 3-4 oraban modellezeni es renderelni.
Rhinoban modellezni, maxban, vrayel renderelni.
1.5 het mulva, a kep 100% a srac sajat munkaja.
Mondjuk van erzeke hozza.

a kepe

csak egy kritika: a kaktusz tüskéi áthaladnak a cserépen 😊

Ha netan valaki okosodni akarna 😊 :
Tutorial
A tool-t kell exportalni Obj-ba es azt beimportalni a maxba. De elotte vedd vissza a subdiv-et es keszits displacement map-ot amit kesobb a max-ban tudsz ugyanerre a celra felhasznalni. igy eleg az alacsonyabb polygonszamu objektumot hasznalni mert majd a renderkor a displacement a map segitsegevel felosztja.
meg tudnátok mondani, hogy lehet zbrush-ból kimenteni maxba filet?
Boba
Thomas nagyon bejön a kép hangulatvilága, a fal texturája is nagyon korrekt szerintem!
(ui: lefog esni a teapot<#idiota>)

Aldaryn
Ezek a színek így nagyon frankók lesznek, próbálj meg hasonló hangulatú textúrákat gyártani!

per aspera ad astra

ThomasGins
De álmos itt mindenki😊

Kicsit javitgattam a dolgon,sokra nem volt idõm😞

És nagyban.
Ezt meg elrettentésnek h eszetlenül nem jó texturázni😊
link

vraylight include nem mukszik ahogy kell, > exclude invertalva szerencsere igen

Malakai
Mekkora a jelenet?

Én most azzal szívtam, hogy sunlightal egyszerûen sötét maradt az árnyék, vagyis caustics ablakban...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hat igen, a diffuse az csodalatos! 😊

Boba
Pedíg kezdtem aszinni, megtaláltam az új csoda renderelõt😞 Hát akkor várok tovább Vray-re 😄

Aldaryn
Sorry, imageshack nem szereti SG-t, és ti nem blokkoljátok a referer loggingot. 😛

Itt a kép:

per aspera ad astra

Boba
Én csak videóról próbáltam digizni, kevés sikerrel... Normál videó, TV adás minden gond nélkül, de pl tékából kihozott már nemmegy😄 Receg a hang, meg ugrál a kép... hagytam is a fenébe, kihoztam DVD-n és... hát ez már nem ide tartozik 😄

szerezz masik videolejatszot (regit), egyebkent csodalkozom ezen mert a videojel kifele nem kene hogy ilyet tartalmazzon onnan meg mind1 nem? Persze lehet tevedek. Illetve azt is meg lehet probalni hogya a tvnek van kimenete onnan digitalizalni, hatha az mar oke.

Boba
Ne renderelj sárga békát, mert hülye felirat kerül köré... vagy nem ez a bug?

Malakai
Én nem látom. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Amúgy itt van pár szép bug, épp most renderelgettem õket. Azt is jól látni, hogy milyen esetekben nincs bugveszély:

per aspera ad astra

Nandusz
Sziasztok

Nekem valamilyen fajta segítségemre lenne szükségem.Lehet, hogy a kérdés nem éppen ide való, de hátha tud valaki segíteni.
Tehát: Létezik-e olyan program, amely videókazettákból kiveszi a védelmet és ezáltal engedi azt, hogy VIVO-s kártyával bedigitalizáljam.Mert próbáltam, de egy vastag fehér csíkot tesz a képernyõ közepére.
Hangsúlyozom, hogy saját régi megvásárolt filmeket szeretnék a merevlemezemre menteni, nem pedig kalózkodni akarok.
A segítséget elõre is köszönöm.

A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/

na, ezt jol regen irtam, csak most boktem a mehetre

megmondomn oszineten en egyenlore csak diffuse-ra hasznalom, szoval passz.
sztem kerdezd Aldarynt, o a maxwell szakerto

Aldaryn
A jelenlegi Beta-val elég sok gond van épp. Mindenféle pöttyök, feketék, színesek, fehérek...

per aspera ad astra

Malakai
Ja, meg az a bug még benne van, hogy sunlight nem generál caustics-ot?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

marmint hogy limitalja a bouncest

ertem, az igaz lehet.

Malakai
Az üvegnél jött elõ az, hogy elég kevés fényt enged át magán.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

allitsd a a film erzekenyseget illetve a zarsebesseget.

Malakai
Az utóbbi maxwell (max)connection autómata bouncolása lehetséges, hogy túl alacsonyan tartja a bouncet? Vagy magasabb samplingnél növeli tovább?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Hmm, még jó, hogy van pár hely a világon, ahol el lehet bújni az információs világháló folytogató közelsége elõl. 😄

per aspera ad astra

Ackro
hmm... felháborító, hogy manapság a strandokon még nincs üvegszál kivégzõdtetve!
akkor jó vizsgázást, meg nyaralást én is elmentem, jövõ7re viszont itt legyetek mert telefloodolom feleslegesrenderrel a topicot! 😊