63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
gyönyörüséges:) -
//off:
Méghogy a való életben mindenki veszi a fáradtságot, hogy rendesen felUV-zzon és feltextúrázzon egy TeaPot-ot?!
Teapot lustaság
Ha ápr.1-jei tréfát akartam volna, azt mondom a képre, hogy kicsit noise-os árnyékkal + módosított ablakos kitchen hdri-vel van megáldva a cg Teapotom, melyet kompozitáltam egy valós képre :D
//on. -
Köszi, átteszem akkor Area-ra, de a recével még mindig nem tudok mit kezdeni :(
Lehet az undersampling miatt nem tudom elfogadni ezt így, amit az Adaptive Subdiv-es AA-nál régen megszoktam, hogy elmossa és szép... Igaz, most így élesebb, de recés :S
Bár szerintem már a felbontás kevés neki, hogy ezt kiszűrje... mert 4800*3600-ban már majdnem tökéletes :D -
:o)hehe... jó a szöveg vége. -
jaaa.. fene se érti miért a tiedre lett válasz. :) -
Geccoka #27940 Ehhe, ehhe :) -
nenad #27939 http://www.stngraphic.com/autodesk/adsk/servlet/index-id=5970886&siteID=123112.html -
nenad #27938 vedd fel a reflectiont mondjuk 50/50/50 re, es allits fresnelt, es glossynesst pedig 0.5-0.6 koze tedd. Ha Adaptiv Subdivision AA-t hasznalsz akkor inkabb 0.6
-
nenad #27937 en meg arra "es"-eztem hogy neki mondjad :)
semmi problema.. :) -
najo, ez nem sikerult, mind1 a kep a galeriamban van;)
az az egyetlen kep, ugyhogy meg lehet talalni
akit erdekel sasolja es remelem kapok epito jellegu kritikat! :)
koszi elore is -
Sziasztok!
Megcsinyaltam az elso Vray-es kepemet!
Nezzetek meg a galeriamban!
Tutoriallal kezdtem el ugyan, de a sajat erommel fejeztem be.;) Es nemcsak a nevem felirata az en muvem!:)
Na, mind1, Velemenyeket Varok!
Ujedith
-
Ronin666 #27934 Az életben igen, de én úgy gondoltam, hogy a ref. értéke 1, szóval elméletileg nem kéne változnia a képnek, ha a glossyt állítóm. De még nem próbáltam, szóval biztos így van, ha mondjátok. -
ezt arra írtam, hogy bizony, emberek, hallgassatok nenad szavára, mert még a kő is tükröz... de mindegy. -
nenad #27932 es? -
Közelítve a lehető legmeredekebb rálátási szöghöz, minden felület közelít hozzá, hogy tökéletesen tükrözővé váljon. A közelítés sebessége az, ami elég sokrétű. -
nenad #27930 catmull-rom filtert felejtsd el.
Hasznalj Area-t es ha kell a vegen sharpen photoshopban.
Lathatalan a kulonbseg, es gyorsabb is az area. -
nenad #27929 tevedes, valojaban minden felulet tukrozodik meg a ko is, sot!
Eles szogekben ez jobban kijon.
-
Nem tudom nenad mire gondolt, de te a "glossy reflection"-t kérdezted, ami szerintem ez :)
Szerintem is a vray disp-et használd :) -
Ronin666 #27927 Erre gondolt Nenad?
Én meg kevertem, mert arra gondoltam, hogy valami glowos fény csillanásra gondol (vagy nem tudom hogy írjam le, de aki pl. NFS MW-vel játszott az talán tudja mire gondolok).
A kő és egyéb felületeken nincs tükröződés, így meg felesleges lenne a glossyt 1 alá venni. Ha rakok rá tükrőződést kis glossyval, akkor meg a renderidőm az egekbe ugrik. Most inkább a vray disp. mappal próbálkozok, hátha szép lesz. A sima maxos disp. szerintem egy kapal sz*r. Majd talán ez... -
Ha válaszolhatok nenad helyett, bár inkább csak mellette, majd ő pontosít:
A Vray material reflection részénél tudod bekapcsolni azzal, hogy az 1.0 értékéről lejebb viszed. Az előnézetből pár állítgatás után kitűnik, hogy 0.9 inkább nagyon tükröző felületekhez való (fém, króm), mely inkább pontosabb tükörképet ad, míg a műanyagok általában 0.6-osak (is lehetnek), a matt anyagokhoz még kisebb kell.
A lényege: elmossa a tükörképet, akár a valóságban az anyagok.
Vrayben így kell beállítani a speculart is, bár fakelhető a Hilight g.-val, de nekem nemigazán volt az túl megnyerő :S
Visszatérve: 0.95-nél épp hogy, míg 0.6-nál nagyon elmossa a tükröződést.
De vigyázz! minél kisebb értéket kap egy anyag, annál több Subdiv (alatta van) kell neki, hogy ne kezdjen el pixelesedni. Ez viszont feletébb sok memóriát és renderidőt eszik. De valamit valamiért, nagyon szép anyagot kapsz a végén.
Optimalizálni nagyon ajánlott!
Vray Manual ( recommented)
Hetek óta ezt olvasgatom és nagyon sok segítséget jelent, ha végignézed.
//ha hülyeséget írtam, javítsatok -
Ronin666 #27925 Na beszéltem a megrendelővel és szinte mindenben szabad kezet adott. Azt mondta, nem kell mindenhez ragaszkodmom, amilyen a valóságban lesz, hanem csináljak valamit ami szép. Ma-holnap rakok majd fel egy képet amilyenre én gondoltam és abba majd akkor kérnék pár építő jellegű kritikát. -
Ronin666 #27924 Nenad azt hittem tudom mire gondolsz glossy reflection alatt, de mégsem (csak sejtem) :).
Ez mi is pontosan? Hol lehet bekapcsolni? Neten semmi használhatót nem találtam. -
Köszi, a clamp output be van kapcsolva, míg a noise thr. értéke 0.002 már és még így sem képes kiegyensíteni a recéket :(
Csináltam egy region-rendert és mellé tettem a paramétereket: ITT
A képrészlet 1600x1200-ban készült, eltúlzott értékekkel, így 7 perc volt, ami elég sok számomra, viszont még mindig recés. Az érdekesség, hogy van olyan él amit képes volt szépen megcsinálni, de van amit nem :(
Valakinek ötlete? -
marcee #27922 Nálam most ez a noti az ár-teljesítmény bajnok: FUJITSU SIEMENS Amilo A3667G 03 Igaz, nem kétmagos, de nincs 2000 dollár sem.
(Ez meg LOL!)
Egy biztos, márkanévért nem fizetnék. Bár most jó lenne éppen egy használt dell, mert sony árából 500 dilcsit elengednek érte. Mondjuk van miből. :) -
nenad #27921 clamp output/ color mappingnal
vagy noise tresholdot vedd lejebb
-
nenad #27920 persze, es a harmadik helyre meg cipelem magammal nem? :)
tudom hogy draga, de baromira nem erdekel.
vagy osszejon vagy nem.
-
Segítség kellene VRay-ben:
QMC Image Sampler (AA) esetén vannak éleim, amik recések. Már irreális adatokat adtam a legjobb minőség felé, de egyszerűen nem lesz szép sima, csak recés marad :(
Valakinek valami ötlete/tanácsa?
//kép is lesz hamarosan, remélem
-
Designed by Aldaryn :P
egyedi az tuti és hangulatos :) -
GixEr #27917 ebboo kijon mindket helyre 1-1 gep es adathodozonak egy egyszerubb laptop... Mar ha nem akarsz dolgozni utazas kozben... -
NFR. Mondhatni... :) alójában egy gyors 5-6 perces skicc Kedvesemnek, hogy miként befolyásolná a kis pesti egyetemistazug hangulatát, egy az ágy mellé beállított polc. Sok verzió készült, ez az esti gyertyás, piroslámpás. Mivel egész hangulatosnak tűnik, gondoltam, legyen belőle NFR. -
nenad #27915 2GB memoria, 2300$
zuzas. -
nenad #27914 egyebkent ebbe csak quadrot lehet tenni,
az viszont poen hogy a 256 megas verzio 45W, ez meg 100W! bakker ez piszok sok egy laptopnak. -
nenad #27913 ha lud, akkor legyen kover vazz!
:) -
Noti jo otlet... en messze nem ilyen eros notit hasznalok (Np NC4000... 1.3 ghz pentium M proci, 1 giga ram, Radeon 7200, ami visszafogo tenyezo az az 5400as vinyo. Messze az a szuk keresztmetszet. Cserebe jo halk...)
3d-s munkara is ugyahogy eleg, PS es kompozitalas meg hatarozottan jol megy rajta. Renderben egy 2500+os AMD barton szintjen van. Eleg korrekt a kis pentiumtol.
Amugy amilyen rendszert kineztel az pont olyan, hogy mindenbol csak 1 fokozatot kellene visszavenni es feleennyibe kerulne.
Csak 2 ghz-s Core Duo, csak 2 giga ram, es mondjuk nem Quadro hanem Geforce. -
Hali!
Én e-bayen néztem dell laptopokat egész jó áron. Mondjuk más kérdés hogy ez nem biztos hogy a végleges ár, na és rájöhet a póstaköltség, stb... -
nenad #27910 off/<(hehe)
nezem a Dell Precision M90, talan az elso laptom ami alternativa lehet
a desktop computerekhez. Osszelottem egy konfigot ami jo lehet par ev mulva is.
Intel® Core™ Duo processor T2600 (2.16GHz/667Mhz)
Genuine Windows® XP Professional, SP2 with Media
17 inch Wide Screen WXGA+ LCD Pane
4 GB, DDR2-667 SDRAM, 2 DIMM
120GB Hard Drive (5400RPM) (direkt 5400as - megbizhatobb)
8XDVD+/-RW w/Sonic Digital Media™/CyberLink PowerDVD™
NVIDIA® Quadro FX 2500M, 512MB (dedicated), OpenGL
stbstb
~5500$
bar ebbol ket ilyen teljesitmenyu asztali konfig is kijohet (monitor nelkul)
de a hordozhatosag fontos lehet.
persze kell egy plusz eger meg ;)
asszem beteszem a wishlistbe :D -
Ronin666 #27909 A plafon részét majd megbeszélem a megrendelővel. Ha boltívet rakok bele, akkor egészen más lesz az egész. Nekem is meló, meg lehet hogy ő nem úgy gondolja. -
Nekem elsődlegesen mint azt a korábbi képnél is mondtam, a plafon nem tetszik. A fa gerendék sztem nagyon kellenének. Vagy legalábbis több boltív a folyosóra, ne csak az "oszlop soron".
A falakra el tudok képzelni vmi szövetet vagy festményeket, illetve kis szobrokat a falak mellé, vagy vmi páncélos lovagot. :-) (na jó, nem kell lemodellezni:-D ). Emellett sztem túl világos van a fényforrásokhoz képest.
De leginkább az épület ami sztem zavaró. Vhogy én másképpen képzelem el az ilyen helyeket, főleg a plafont. -
Ronin666 #27907 Oké köszi a kritikákat. Hétvégén még nekiugrok, aztán lesz amilyen lesz.
Még egy képet kell csinálnom. Na attól kicsit félek, ugyanis az alsó szinten egy uszoda lesz. Necces viszont, hogy a megrendelő ugyan ilyen stílusban szeretné azt is. Nem lesz egy egyszerű menet... -
igen