63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #27905 off/ hogy a ganyba lehet letiltani ezt a dupla alahuzott hirtest.
hmm, ez csak akkor jelenik meg ha nem vagyok beloggolva?
-
Valahova felkerulhetne meg egy nagy Drakula portre is:) -
En pl a lepcso melletti boltive oszlopok ele tennek valami marvany, vagy kovacsoltvasbol keszult alvamyt aminek ovalis talja van es abban tuz langol, erdekes lenne szerintem. -
Én is vmi fakkos tároló bútordarabra gondoltam a recepción. Meg egy hónap dolgozója portré vmi ándedről. :) -
nenad #27901 most latom van valami sofa meg asztal :D tegyel tobbet! :)
kis asztalkak az oszlopokhoz, vagy valami sotetturo noveny, akarmi. -
nenad #27900 egyebkent ha nagy ures teret kell beloni, es nincs nagyon mit betenni en mindig azt csinalom (felteve ha nem animacio) hogy glossy reflection bekapcs, az szepen megszinezi erdekesse teszi a feluleteket.
a recepcion hatul rakhatsz egy sokfikos nyitott szekrenyt, par szeket es asztal elszornek - ugye lehet hogy a vengegeknek varniuk kell egy kicsit idonkent, stb
csak gondold vegig mi tortenik/tortenhet ha bemesz, es mindjart tudod, mi kellhet meg. -
nenad #27899 sztem alavetoen ott van a gond hogy a kep doglott, az hogy creepy attol meg lehet szines. Az elozo keppel is ez volt a gondod. Szines legyen a kep fuggetlenul attol hogy mi van rajta. Az fokozza az elmenyt.
na itt egy proba utolagos engedelmeddel, shadow/midtone/highlight /saturation /sharpness.
-
Lol... egy az egyben ez ugrott be, amikor ránéztem! Na jó, nem Wolf, hanem COD, de akor is, a lényeg a lényeg... -
Plafonon aprobbra vennem a bumpot, es szerintem tul vilagos van Drakula nem igazan kedveli a nagy fenyaradatot:) Falakat lehetne hosszu zaszloszeru anyaggal disziteni pl. Igen recepcio reszt valamivel fel kene meg dobni, esetleg a falakra lehetne kitomott allatok fejet rakni vagy szarvas agancsot,, noha ez nem egy vadaszhaz:) -
Hát ahoz képest, hogy az ott szemközt a recepció, az nagyon csúnyán üres... -
Teljesen igaza van... :) -
4D #27894 Hát ez nekem inkább Wolfenstein 3D, mint drakula feeling. Már csak egy "Hauptbahnhof" hiányzik az asztal mögül, meg pár health pack...
Ha nem akarsz modellezni, javaslom, hogy tegyél fel pár dolgot textúrában a falakra. Falikárpit, elmebeteg grófot ábrázoló goblein. Pár falmélyedés, azokba is textúraként vmi szobor. Bár én átgyúrnám a geometriát, meg a fényeket is. -
Hol vannak a csillár árnyékai?:P -
Ronin666 #27892 Rakom a következő képet. Nem végleges. Őszintén szólva nekem még nem tetszik. Ezért is kérném a sok sok kritikát, hogy mit cseréljek/javítsak.
Ami pl szar, hogy a padló textúrája nagyon gagyi, de ha disp. mapot használok, akkor meghal az egész, olyan magas lesz a renderidő. A megrendelő viszont hasonló textúrát kért. A másik hogy nagyon üres a tér sok részen. Erre adhattok esetleg tippeket, hogy mivel lenne érdemes megtölteni, amit nem nehéz lemodellezni, vagy beilleszteni. Több bútort nem akartam berakni, hiszen a tervrajzon elég minimal bútorzat van.
Egyszóval most ömleszthetitek rá a sok kritikát! ;)
-
nenad #27891 hat eppen errol van szo, azt tudom hogy behulyiti, de ha regebbi drivered van akkor - rivatuner oldalon keress ra - akkor meg lehet talalni egy olyan drivert ami jol mukodhet. Legalabbis valami ilyesmit hamoztam ki.
Sztem a mindenkeppen a driverbol veszi ki, es meg is lehet hulyiteni valahogy tutko. -
marcee #27890 Csak a driver a különbség. Mint ati-nál a firegl-ekkel.
nenad: Az egyik legújabb, a 84.21-es display drivert simán behülyítette a rivatuner. Úgy megy a játék, hogy telepítve van a driver-ed normálisan, ahogy felismerte a kártyád, a rivatunerben kiválasztod, ha mást akarsz helyette (érdemes ugye maximálisan kompatibilis megoldást választani :D), kér egy újrainítást és utána, a fentlévő driver csomagból a kiválasztott eszközt rendeli a kártyádhoz. Tehát nekem most a windows, everest, anyámkínja szerint egy Quadro FX4000 csücsül a gépben, az egyik legújabb driverrel. Ezzel nincs is gond. Csak putyi írta multkor, hogy ahhoz, hogy a teljesítményelőnyt is ki tudjam aknázni, az nvidia maxtreme drivert is fel kellene tenni. (ami egy kifejezetten max-hoz készült meghajtó), és ez nem akar felmenni, nyilván nem a driverből veszi az infót. De azért hátha átverhető valahogy bios flash nélkül is. -
Ronin666 #27889 A quadro és a geforce kb. ugyan olyan felépítésű? Mármint, hogy ezt így meg lehet oldani és kb. olyan kártyát kapunk, mintha quadrot vennénk? Azért gondolom a quadro ki van hegyezve olyan dolgokra, amit egy GeForce nem tud. -
nenad #27888 asszem regebbi driver kell, es akkor nem tudja kijatsznai a rivatunert.. -
marcee #27887 Sikerült szermányolnom egy 6800-as vgá-t végre, gyorsan megmoddoltam rivatunerrel és lőn Quadro FX4000, működik, fasza, telepíteném rá a maxtreme driver-t, de az beszól, hogy szerezzek elébb workstation kártyát, aztán beszélhetünk. :( Ezt hogyan lehetne kijátszani? Bios-t nem flash-elnék bele ha egy mód van rá. -
:o) -
Bejön a cucc mi?
-
nenad #27884 csak olvasgatom a rhino newsgroupot, es heheresznem kell.
Csavokam total szkeptikus vrayel kapcsolatban - accurenderen szaritott csavokam, azt mondja, jobban mukodik mint ahogy elvartam. LOL. 100 millioszor jobban.
most nem flamelni akarok, de accurender meg flamingo meg a rendermanos cuccok(total nem erre a teruletre talaltak ki) Tenyleg eleg szerencsetlen valasztas, ugyan vegzik a dolgukat de olyan irtoztos ido kell egy jo renderhez ami sztem siman maxwellel vetekszik, de attol fenyevekre van minosegsben. Szoval a poen az ahogy vray kezd betorni a piacra es ezek a oreg rokak hogyan fogadjak. Szkeptikusan, tiltakozva, stb, amig parszor meg nem bokik a render gombot.
Hehe -
nenad #27883 ugy tudom letezik egy beslo linuxos versioja is.
gondolom vegulis barmire be tudjak forditani, a display driver egyedul a kerdeses, de gondolom azt megoldottak. -
MrGeE #27882 Billztos a Windóz miatt van!!!
Nállam is megtalálhatók az itt felsorol keserék:S
Windows nélkül a max bugmentes :D -
vannak még apró de annál bosszantóbb bugjai az biztos. nekem is előfordult, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnnek a vertexek, vagy nem lehet kijelölni semmit, vagy polynál elveszti a subdiv-et és nem is lehet visszarakni, csak ha átkonvertálom meshbe majd vissza polyba. a többire általában max restart jelent megoldást.
-
nenad #27880 hat jah, bar idgesito mindent rendesen elnevezni, de aztan a vegen mindeg kiderul hogy megeri. -
putyi #27879 csak egy 50mb-s fájl-ban ez mindig komoly anyázásra késztet. -
nenad #27878 na mivel ez is webre kellet es sokkal kisebbe nem vittem tulzasba.
a szinek megvaltoztak, az alap vilagos, metalos-plastic, a gombok sotetek.
finish -
nenad #27877 jaja, erre nekem az szokott bejonni hogy elforgatom a viewportot vagy mashonnan nezem, de egyebkent eleg zavaro. -
putyi #27876 ezekhez már hozzászoktam, viszont a 7-es maxtól kezdve nagyon elbarmolták a kijelölést. van olyan, hogy egy halmazt ablakkal jelölök ki, és kihagy néhány objektumot, vagy egy tárgyat az istennek sem hajlandó megfogni. még a kurzor sem jelzi, hogy rajta áll. -
putyi #27875 a vray forumon olvastam, hogy a group-ok a memória használatot is igencsak fölpörgetik rendereléskor. ott a selection set-eket ajánlották. -
bencsab #27874 Nálam időnként előfordul, hogy elfelejt undozni. Ilyenkor egy restart megteszi (mármint a progit).
Aztán van olyan is, hogy hiába 2.5D snap van beállítva, attól még 3d-ben snap-el (orvoslás mint előbb).
Néha pedig, ha egy objektumot el akarok mozdítani, a megfogás pillanatábn odébbugrik. Minden megfogásnál újra odébbugrik. Ilyenkor ha valahova elmozdítom, elmentem és kilépek, majd újra megnyitom, akkor pont annyival van odébb a tárgy, mint amennyivel előtte odébbugrott (holott mentéskor jó helyre tettem le).
Vannak ilyen nyalánkságok időnként.
Azt viszont nehezen tudom megemészteni, hogy a trim annyira megbízhatatlan, valamint egy nagyobb rajznál ha vonalat rajzolok, akkor minden egyes vertex-nél megkérdezi, hogy weld vertices?...
Úgy szar ahogy van, de hát se vele, se nélküle... -
nenad #27873 lehet hogy eppen instabil volt de eleg fura volt,
mert ami a groupban valtoztatas volt az nem undozodott (pozicio)
viszont minden mas igen, tobbszor is elore es hatra leptem semmi..
aztan mondjuk kifagyott ugyhogy biztos volt valami bibi. -
Nélam megy max7-8 alatt is.Ha ugyanarrol beszélünk:) -
nenad #27871 ne egy kellemes erdekesseg,
maxban ha valami groupolva van, es megnyitod a groupot, es elmozdul valami, akkor az undo nem mukszik.
masok is mondtak mar hogy a gorup szar, de azert nem gondoltam volna hogy ennyire igenytelen.
Na ki is fagyot kozben.
:D -
Értem. Megnyugtató. :-) Köszönöm. -
nenad #27869 driver kizart hogy elbassza a kartyadat - max overclock -, bios mar annal inkabb - de az is csak ugy sztem hogy nem normalisan mukodik, visszallithato.. -
No még egy utolsó off: az létezhet, hogy a kártya digitális kimenete bemonda az unalmast a tegnapi akcióm miatt? Csak az analóg kimenetről jön jel a monitorba... (Kipróbáltam úgy is, hogy a kártya digitális kimenetéről egy átalakítóval a monitor analóg bemenetére dugtam és úgy sincs jel.) Hümm... -
nenad #27867 en is flasheltem mar olyan biost a videokartyaba ami nem ment vele. Abba a tipusba valo volt de nem akart menni vele.. Amikor bekaocsolod a gepet, csupa kriksz kraksz. Fasza..
De ha benyomsz egy pci-os kartyat visszaflashelheted az eredetit, felteve hogy elmentetted... :) -
Nem paRA EZ MINDENKIVEL ELŐFORDÚL.
nekem az utolsó bios frissítésem következménye az lett, hogy elszált 2db 160 gigás és egy 120 gigás vinyóm mert szétpörgette az alaplap. jah és persze az alaplap is elszált.
Régen meg akkor voltam így kétségbe esve mikor 5 6 óra modellezés után ( mert én olyat is szoktam ám) anyum bedugta a pórszívót az meg lecsaptaq a biztosítékot. én meg nem mentettem a munkám. :) de itt szóltak hogy van egy backup file maxban ahonnan vissza tudom nyerni a file-t :c)
Szóval ez egn világ :c) mindenki szokott kezdő mcDoneld's es lenni és két Shake ba esik :c)