3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
A szélét egy nagyon picit kerekísd le. Ha a közepére alig észrevehetõ koncentrikus domborulatokat csinálnál, akkor tök úgy nézne ki, mintha valóban fújták volna ezt az üveget. Amúgy egész jó <#eljen>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

kaldea
laikus vélemény: nagyon tetszik!<#eljen>

biztosan, nekem egy sima skylight meg geometria van 1db materiallal, majdnem teljesen bug veszelytelen 😄 csak semmi komplikacio!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Viszont nagyon bugzik, és egy csomó furcsa hibát generál. Sokan is panaszkodnak. :| Bár, ugye, ez még mindig eléggé beta csak.

per aspera ad astra

az ujabba maxwell azert keni neki rendesen, ha igy folyatjak lassan a tobbiek korul is szorul a hurok..
😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Boba
De a hajadra kenheted, ha nemtudod kivárni😊

cgtalkon volt egy topic... ahol egy 900*600as (kb ennyi) kép kiszámítása 16-24 óra volt... Mindezt dual xeon gépeken. Igaz, az maxwell renderer volt.

A végeredmény számít. Végülis egy szép CG munkát nézve, a kutyát nem érdekli, hogy mennyi volt a rendertime nem?
ketto kozott feluton! 😄

nyalas lesz tole a kep 😄
egyebkent tok jo, bar sztem en sem hasznalnal az AAval biztosan nem bekulne ki.

munka_gorilla
Sziasztok! Itt egy kép, amit tegnap csináltam. Kb. ez az elsõ, amit közszemlére merek tenni... Kritikát várok a "soha ne nyúlj többet számítógéphez", és az "ennél szebbet soha nem láttam még" közötti teljes tarományban! 😊

youth
Oké, én csak felvetettem, hátha valakinek tetszik az ötlet...

Youth

Boba
Valamennyi zaj kell, az tény... de Youth képein is csak annyi van, amennyi még kell... szerintem nagyon klassz kis progi, meg is kéne szerezni😊

Free
meg a kis hibák adják meg a valószerûségét a dolgoknak. ha valami túl tökéletes az túl mûû. tehát ha rajzólsz egy repülõ tengeralatjárót ami a hold felé tart, az oldalára tegyünk rozsdafoltot hogy realisztikusabb legyen :c)))))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Neatimage nekem is tetszik, sokat szoktam használni, de csak fotóra. A végleges munkáimon szinte soha sincs ilyen zaj, de ha van is benne egy kevés, azt benne szoktam hagyni a pikantéria kedvéért.
😊

youth
Ezzel is elvégeztem a zajszûrést utólagos engedelmeddel:

Youth

youth
Hali!

A napokban jöttem rá arra, hogy hogyan lehet csökkenteni a renderidõt egy pici utómunkával 😊

Ne haragudj, hogy a te képeden mutatom be, de ez volt most kéznél, és amúgy tetszik.

Szóval, elég zajos a kép, gondolom az alacsony értékek miatt hogy kevés legyen a renderidõ, namost a fényképészek szoktak zajszûrõ progikat használni, mivel ha nagyon érzékenyre állítják az érzékelõt, magasabb ISO, nagyobb lesz a zaj a képeken, erre találták fel pl a Neat Image programot. Na és most jön a csavar, miért ne lehetne használni CG-s képekre?? 😊

Lásd:

Nem nagyon állítgattam sokat, úgyhogy lehetne még javítani a zajcsökkentésen és a részletek megtartásán, de csak feldobtam ezt mint ötletet...

Youth

Aldaryn
Ez nem csak a spinner precision -al függ össze? Túl kis számok miatt? Volt hasonló gondom, de elég volt csak max-ban feljebb vennem a pontosságot.

per aspera ad astra

Okés, de eddig nem volt ez így. Meg azért mégis csak fura, hogy 0-val indítja a noise thresh-t. Na mindegy. Végülis béta.

Amire azt mondtam, hogy töltök fel képet már megoldottam. Csak úgy tárójelben mondom, hogy nem gondoltam volna az extrude-ról, hogy 0-ás kihúzás esetén csinál coplanar felületeket. Kicsit uninteligens. Szóval sík esetén maradok az edit mesh módosítónál a spline-ra.

Na itt a két üveg között annyi a különbség, hogy a jobb oldalinak az anyagát még megfejeltem egy vraymtlwrapper-el is. Amúgy a két üveganyag teljesen azonos. Jól látható, hogy a jobb oldali üvegen nem hatol át a fény, míg a baloldalit gyönyörûen megszínezi.

Ezzel nem titkolt szándékom az lett volna, hogy a vraymtlwrapper anyagnál kikapcsolom a generate-recieve gi-t, mert így sok üvegfelület esetén jelentõs gyorsulást el lehet érni az irradiance map számoltatásához. Ezt legrugalmasabban józan paraszti ésszel is átgondolva anyagszinten lehet szabályozni, így viszont nem süt be a nap az épületbe. Szóval marad a vray object properties, de az meg macerás, valamint multi-sub-os anyagú felületeknél nem is lehete külön.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

a spinner problemara az a megoldas hogy eloszor, ujr be szazadosat, pl 0.01 ENTER, majd utana be tudsz irni, 0.005 t akar
ez bug, mashol is jelen van vrayben.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a vray alapbeállításai melyik fájlban vannak. Ezt azért kérdem, mert ha egy tök újonnan nyott max-nál átváltok vray renderre, akkor pl. a QMC sampler noise thesholh értéke nullán van a korábbi 0.005 alapbeállítással sszemben. Azon kívül ide nem is tudok simán számot begépelni, csak ha a spinner-t megtolom mellette, utána fogadja el.

Az újrainstallálás nem oldja meg sajnos. Azon kívül mostanában fura dolgokat mûvel, szóval szerintem belül is eltört benne valami.

Mindjárt töltök fel képet.

lehet hogy a baromi nagy meretu vraylightok bugzanak..
1500cm+ x ...

erdekes! 😊

Sziasztok!

Egy kis játszadozás a displacement-dof-sss kombinációval. Tulajdonképpen napi értelmetlen rendernek is jó.

FRenkie
Haha 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Nem fogod elhinni de extrudálni is csak egy kijelölt alakzatot tudsz.

Na igazad van az elsõ pontot illetõen, a második verziónál valami más miatt szürke akkor a menü... De SIKERÜLT!!!
<#taps><#taps><#taps>

Aldaryn
"hengert kiválasztod, nyomsz egy boolean-t" 😛

per aspera ad astra

Azért szürke, mert nincs kijelölve egyik objektum sem.
Exportálni meg nem tudsz képformátumba, maximum renderelni (f9: quick render, f10: render settings) és azt lementeni bármilyen képformátumba.

Hát sajnos a 'Create\Compound\Boolean' menü szürke, gondolom a demo verzió miatt... A regisztráltban tuti mûködik? Azért lenne fontos tudni, mert a 'cégnél' most gondolkodunk szoftvervásárláson, és ha már ennyi pénzt elköltünk, akkor ne utólag derüljön ki...

A 'Modifiers\Mesh Editing\Extrude' opció szintén szürke...<#falbav>
Pedig erre gondoltál, ugye?

Hú de gyors vagy 😄
Mindjárt ki is próbálom, de közben újabb amatõr kérdés is felmerült. Ha elkészítek egy ábrát, hogy tudom kiexportálni bmp-be vagy jpg-be, vagy hasonlóba?

Aldaryn
Az elsõ módszerre megoldások a testeken végzett boolean mûveletek, amit a Create/Compond Objects/Boolean alatt érsz el. Pl. Hengert és metszõ téglatestet elkészíted, hengert kiválasztod, nyomsz egy boolean-t, és a voolean kezelõfelületén a Pick operand funkcióval kiválasztod a téglatestet.

Másik: Megrajzolod a görbét, aztán Modify/Extrude

per aspera ad astra

Hali!

Segítségre lenne szükségem, de nagyon kezdõ vagyok 3d grafikában!
Igazából 3d-s optikai kísérleti elrendezéseket szeretnék rajzolni, és egy másik fórumban ajánlották a 3ds max-ot. A progi demóját tegnap óta próbálgatom, és eljutottam addig, hogy már tudok rajzolni domború lencsét, prizmát, hengert és kúpot (ami a kör keresztmetszetû lézernyalábnak felel meg normál esetben illetve lefókuszálva...). Amit viszont nem sikerült, és ebben kéne segítség: homorú lencse és hengerlencse (egyenlõre). A hengerlencsével próbálkoztam már, és két ötletem is van:
1. Henger + téglatest metszete, de nem tudok két testbõl metszetet képezni.
2. Hengerlencse keresztmetszetét megrajzolom (körív+egyenes), majd ezt kéne "3d-be kinyújtani". De itt is elakadtam.

Ha már volt errõl szó akkor bocs, de remélem megértitek, hogy képtelenség átolvasni 19000 hozzászólást. A lap alján levõ keresõt peddig használtam...

Szóval elõre is köszönet!

KisQbi
a 6ostól van van ilyen funkció....de nemtom hol...

a direct lightos hasznalhatonak tunik.

Skineléses kérdés. Van egy karakter egyben van az egész, azt meg lehet csinálni, hogy csak az egyik kezfejen állítom be a skint és azt átviszem a másikra?
KisQbi
Múltkor szó volt a google mapjáról!
ez sem rossz....:
http://worldwind.arc.nasa.gov/
180 mega....de nagyon jó...

Kijott az uj maxwell!! 1.2beta.
Jelentos gyorsulassal! Maxwell1.2beta
a kancso "csak" perfect! 😊

Malakai
Álmatlanság rulz.. 😄 De mivel én még ide nem raktam be értelmetlen napi rendert, úgyhogy most megteszem... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

grizzly21
ez nincs meg .maxban?

Aldaryn
Értem... ezt el is felejtettem. Én a kompozitálásnál szoktam idegbajt kapni az üvegek miatt. Az üvegeken keresztül nem a betett háttér látszik, hiába van matte környezet. :|

per aspera ad astra

Free
ÚJRA MINDEN l ÉRHETÕ KÖSZÖNÖM A TÜRELMET . VAN HELY DÖGIVEL :C)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nem. ha uvegen keresztul nezel mintha mi sem tortent volna color mapping mukszik.

Aldaryn
Az affect background kapcsoló nem erre jó?

per aspera ad astra

sikerult megoldanom egy regi problemat, a color mapping uveg es az enviroment kapcsolatabol fakado dolgokat. Megoldas a jo regi modszer, egy nagy gomb a scene kore, normal flipp, ratesz textura/vagy vraylight mat/akarmi, es max a az outputtal jatszva szepen be lehet allitani hogy az uvegen kerszetul is vilagos legyen odakiny, me legyen beszurkitve stb.

Free
egy apró észrevétel: a kaktusz nagyon izmos mert a cserepet is átszúrta. :c)))) amúgy naagyon király a kép

Aldaryn
Király!

Kcisit több foton kellene, vagy vedd lejjebb a Search Radiust, hogy élesebb legyen a caustics árnyék, vagy a fõ fényforrásnak adj area shadowt.
Az SSS meg kellene oda, de nagyon. A kaktusz ordít érte, hogy erõsebb legyen!

per aspera ad astra

Csatlakozom, csináld végig!
ThomasGins
Kösz!😊
Itt van nagyban is.
nagykaktusz
Az alapötlet a teáskanna kaktusz volt kis sss rápakolásával,ami rajta is van csak nem látszik,aztán mégis az üveggel játszottam el fél napot.😊
Szoval az ott caustics, displace map-on van 0,05-ös swapolt smoke map,jól megtilingelve😊

\"So always look on the bright side of death\"

Dichter
köszönöm!