63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
LOL, vagy nem LOL - Aldaryntól is elnézést, tényleg lehet törölni a szemeteimet. :-) De ne tudjátok meg mennyire kétségbe estem. Azt hittem tönkrement a videokártyám. De most már vissazállítottam az eredeti állapotot. -
nenad #27864 LOL! :) -
Lol:)
Monitort kell flesselni:)
Fő h megoldódott,a házigazda ur meg majd törölhet:D -
MEgvan a megoldás! A monitor akadt ki! HP TFT monitor. Az lett a furcsa, hogy a gép kikapcsolása után a monitor nem áramtalanitódott (mint máskor rendesen), hanem "készenléti" állapotban maradt és a kikapcsoló gombjával sem lehetett áramtalantani. Kihúztam hálózatról - még akkor sem volt videojel, majd most már a monitor power gombjával kikapcsoltam, majd újra be - és megjött a videojel!!!
Windows megy, úgyhogy akkor lehet visszaállitani az eredeti állapotot.
Bocsánat még egyszer a sok offért - és köszönet a segitségekért!!! -
MrGeE #27861 véletlen nem a videokártya bioszát flashelted? -
Nem látszik a BIOS bejelentkező képernyő sem.:-( másik gépen nem tudom megnézni, mert csak egy laptop van, most arról irok. -
GixEr #27859 probald ki masik gepben. Drivertol meg nem lattam kartyat kifekudni (hacsak nem tulhuztad, bar akkor csipogna) a bejelentkezo kepernyo latszik(nem a windowsos, hanem a Bios)? Ha nem akkor gaz van, de akkor is nezd meg masik gepben. -
Ez jó ötletnek tünik. Elvileg nem kellene ilyentöl elromlania,de én már fényévekre lemaradtam ezektől a dolgoktol. -
Nem, nem hiszem, nem azt piszkáltam...:-) -
Igy távgyógyitásban nincs több ötletem,csak hogy rossz a monitorod:)De gondolom nem.) -
Az létezik, hogy ilyesmitől tönkremegy a videokártya?
És ha igen, akkor ha egy új kártyát teszek be, akkor elvileg BIOSban már működnie kell a dolognak, nem? (Aztán csökkentett módban leszedni minden videovezérlőt és utána felrakni az új kártya drivereit. Ugye?) -
Nem, sajna nincs sipolás, a kártyát már megmozgattam, csatlakozót is újra bedugtam. Nincs semmi jel. A windows érezhetően feláll, de videojel nincs. -
F8nál lehet igen,de ha tök fekete minden akkor tényleg gáz lehet.Nincs sipolás amikor elinditod?Meg a kártyát is meg lehet mozgatni hátha elmozdult,no meg a kábeleket is:) -
Nem megy... :-( -
Az f8 eszembe sem jutott... megpróbálom. Azzallehet a csökkentett módotelinditani? Az a baj, hogy BIOS-ban sincssemmi jel. Tehát azt sem látom ahogy bootola gép...:-( -
bootolás után F8 nyomogatásra se jön be semmi?Mert elvileg csökkentett módban lehetne töröli és ujrarakni.Vagy bioszban állitgatni valamit. -
Most rettenetesen off leszek, de segitsetek légyszives, ha tudtok.
Rossz drivert rőltettem a videokártyámra (geforce kártyát akartam quadrositani egy leirás alapján) - de nemjött össze. Amikor issza akartam llitani az eredeti állapotot, akkor történt a baj.Most az a helyzet, hogy nincs videojel - matt fekete a képernyő restartnál is.
Szóval nem tudok beavatkozni,mert nem látok semmit...Mit lehet ilyenkor csinálni?
Még egyszer bocs, de kétségbe vagyok esve! -
hm:)
Kis hieroglifa is mehetett volna:) -
nenad #27847 vray,
de minden, a szoveg logo is geometria.
Azt agyaltam ki hogy bezuzom a bitmapokat flashbe, aztan trace, aztan export dxf, vagy AI, mikor melyik mukodik jobban,
eztan rhinoban, csak nehany engedetlen pontot kell kitorolni es annyi.
Sokkal elesebb es tisztabb a vegeredmeny. -
Én meg nyomom itt a sharpent és semmi:)
Mivel van renderelve amugy? -
nenad #27845 lehet le is vedetem az
"ultra ingyom bingyom jozsi"-t
-
nenad #27844 loller -
-
nenad #27842 hehe, ha a szoveget olvashato kozelbol latnad... :)
nem volt referencia ugyhogy kegyetlenul kitahoskodtam rajta magam :D -

Jo gyorsan dolgozol! (vagy en vagyok lassu) -
nenad #27840 wip,
modellezes valami 1-2 ora,
Rhino4 betaban van egy uj parancs, "Boss".
Ecsem, gombok gyartasara talaltak ki, marmint a melyedesre. mindent,
egy lepesben mindent meg lehet csinalni. Persze gondolom egy trukkos extrude is megoldja, de ezt nem zavarja ha a felulet nem flat..
-
nenad #27839 ha windowsba, thumbnails-t allitasz be akkor ugyanezt kapod.
szvsz, felesleges. -
Nem tudom volt e mar de az elso dolog eleg hasznos lehet.
total commander 3dmax plugin -
Aranyos kis script
link -
igen, ecsettel elég nehéz bezier görbét csinálni és utólag módosítani a vertexek súlyozását, digitális táblánál meg nem kell curve-ös vödörbe mártogatni a tollat, mert nem kopik le róla mint a festék az ecsetről. :) -
nenad #27835 ugy ertem rajzolni egy ecsettel es rajzolni egy curve-t pl rhinoban mas sztem.
Bar nem probaltam, de sokan mondtak. -
Felbontásban ugyanott lesz, mivel "lecropolja" az aktív felület alsó és felső részét. Vagy persze ha meg nyújtott, akkor meg vertikálisan nagyobb felbontásban, de hosszabb kézmozdulattal lehet.
De ott az a 10E, ami tényleg csekélység, akkor érdemes. ^^ -
nenad #27833 ha allithao akkor meg azt vedd,
3ds programokban tuti nagyobb a felbontas/mashogy kepezi le -
Igen, az aktiv felulet az allithato, valakinek bejon valakinek nem a hasznalata. En jobb szeretem a teljes feluletet hasznalni. Ha van lehetoseged, akkor probald ki mindkettot. Amikor en ilyet vettem akkor nemvolt Oversize... csak A5-A4-A3. Az a4 is eleg draga volt nekem... pedig egy A3 nem lehet rossz. Iskolaban A2 vagy A1-en rajzolunk.:) -
MrGeE #27831 Értmükkölöm 8)
Ezer köszönet hogy felhívtad a figyelmem erre a nemapróságra!
Ezt olvastam egy oldalon :Az Intuos3 A4 Oversize aktív felülete 305 x 305 mm, így A4-es lapok állítva vagy fektetve is elférnek rajta; a gyártó ezt a modellt elsősorban műszaki tervezőknek ajánlja. ez miatt kezdtem agyalni rajta meg a kis árrés miatt...pedig az arány az fontos /én már hozzágondoltam hogy biztos állítható az aktív felület attol függően hogy hálóban vagy fekvőben használod és talán a jelösé kavart még + amit a táblán láttam/ -
Nem akarok en az oversize ellen beszelni... de vesd ossze a monitorod es az oversize aranyait. Az intous3 A4 aranyai 1.35-1.4 korul van, a monitorod pedig 1.3. Feltetelezve, hogy CRT-d van, vagy nem 19"es LCD-d. Szoval lehet, hogy kicsit furan mukodne az oversize-n az, hogy 1 az 1ben hasznalod a wacom tablat ugy, mintha a monitorod lenne. Kicsit hulyen mondtam ezt el... szoval a moncsi bal also sarka megegyezik a tabla bal also sarkaval, es a jobb felso szinten igy viselkedik. Hasonlo aranyuak a cuccok, igy kb az elrendezes is ugyan az lesz. Az oversize negyzet alaku, lehet hogy ez torzulni fog. A moncsin ha 45 fokban akarod huzni a vonalat a wacomon 44-46 fokban huzod a vonalat. Oversize-n lehet, hogy 50-55 fokban kellene. Remelem kihamozod azt amit le akartam irni.:D -
Nade vazze... aszondja várjak 10 percet, mire elkezdhetem a letöltést... Kétlem, hogy ekkora szerverforgalmuk lenne. Aztán meg csak a hülye amcsi kölkök fizetnek azért, hogy game videókat töltsenek le gyorsan... nevetséges az egész. Főleg, hogyy nem exkluzív anyag. Erre van a google video... -
Szsvsz ilyen összeg esetében az a plusz 10 már semmi. Mi 10E forint manapság? Bemegyek a boltba, hogy legyen egy hétre mit ennünk, és ott is hagyok annyit. -
MrGeE #27827 Köszi a megerősítést 8) /Intuos3 A4 el szemeztem/
csak még azt nem tudom hogy oversize legyen e vagy normál,bár +10ért megéri a nagyobb aktív felület nemde? de 8) na hát ezt megis beszéltük
-
Intous2 A4-et hasznalok... en meg jopar eve 175ert vettem, azota lejebb is ment az A4esek ara meg meg is jelent az Intous3 sorozat. Szerintem, ha teheted akkor az A4eset vedd meg. Ez idealis meret. A5os nekem mar nem lenne eleg.
A tabla eleg erzekeny... erzekenyebb mint amit az en kezem erzekeltetni tud. Gyors is, a tollat akkor is koveti, ha nincs a tablahoz erintve. Programozhato gombok mind a tablan mind a tollon. Minosegi az egesz es marha gyorsan es kenyelmesen lehet vele dolgozni... en rajzolgatni szoktam vele ill Photoshopban es Bodypaintben texturat festegetni... Zbrushban sem lehet utolso, de ott meg csak probalgattam, dolgozni nem dolgoztam igazan.