63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Evogordon
    Használta már valaki a vray 1.48.03-at? Mik benne az újítások?
  • Ronin666
    köszi!

Ezek nem letölthető modellek?
  • Aldaryn
    Nah, van is benne, kiindulásnak jó lehet.
    http://www.tingfong.com.tw/CATALOG/3denciclopedia/models/ferdinan.html
    http://www.tingfong.com.tw/CATALOG/3denciclopedia/models/frederii.html
  • Aldaryn
    hehe... kiderült, hogy dolgozni is kell? :P Nagyon alap páncélokat lehet találni gyűjteményekben, de én még nem találkoztam egyetlen igazán fullossal sem. Nem egy tipikus téma archvizben sem. Talán a De espona libraryban...
  • Ronin666
    Na most kitalált a megrendelő egy valag további módosítást, amit meg kéne még csinálni. Egyik közülük, hogy szeretne egy páncélkatonát a kövelebbi oszlop elé. Na ezt hogy oldjam meg? Nincs valakinek véletlen egy páncél modellje, amit megosztana velem? :)
  • repvez
    Ilyen hamar bele lehet jönni a kezelésébe vagy már azért van némi alaptudás a használatába?
    Tetszik nagyon :D
  • GixEr
    Egy kamerakorbefordulasos nagyon kapurarugos resz sokat dobna rajta!! :)
  • ThomasGins
    Update:)
    catanim(300kb/divx)
  • nenad
    behaltok ettol a csillarszerkezettol.. :) nurbs boolean union megint bizonyitott :D
  • nenad
    privat ment
  • Ronin666
    email?
  • Ronin666
    hova rakjam?
  • nenad
    a texturakat feldobhatnad, hogy legalabb abban hasonlitson :D
  • Ronin666
    hogyne szabadna :)
  • Ronin666
    Még kicsit javítok rajta, de nincs már sok kedvem sokat foglalkozni vele. Még úgy is kell csinálnom 2 képet...
  • nenad
    na akkor majd en is csinalok uj csillart :)

• nenad
    nem szabad! :D
    ;)
  • RelakS
    Fel sem tűnt, hogy anim gif
  • ThomasGins
    Szuszog:)
  • Malakai
    Ez mozgás? :D
  • ThomasGins
    Malakai ur részére:)
  • Aldaryn
    A csillárok nagyon tetszenek. :) Asszem beszállok én is ebbe a gyertyafény parádéba. :D Ha szabad...
  • pauly
    A boltíveken meg néhány helyen ,a textúrák lehetnének élesebbek,mert így eléggé homályosak.Vagy csak a displace-nek a felbontása túl kevés? szerintem próbáld meg nagyobb felbontással,mert így elvesznek a textúrában a részletek szvsz.
    A baloldali boltívnél pl alig észrevehető a displace ha van rajta egyáltalán?,meg túl homályos a text rajta.Ott mintha már szinte csak sima bump lenne.
    A bejáratnál a szőnyeg is kicsit furcsán fekszik a padlón.
    Amúgy egyre jobb.
  • Malakai
    A boltívet alkotó külön kövek jobban beépülhetnének az oszlopok köveihez...
  • Boba
    Esetleg faklya par helyre? Annak talan lenne eleg nagy fenye.
  • nenad
    pedig pont ezt akartam mondani hogy az elozo kepeden a feny mint disztargy van csak ott, ezen mar sokkal jobban nez ki!

minden omni-t attentuationnal controllalok, igy lehet beloni hogy hogyan valtozzon a feny a tavolsag fuggvenyeben, s lehet bar fizikalisan nem korrekt :D de sokkal konnyebb hozni az eredmenyt amit akarsz.
    Van rajta diffuse glow, asszem photoshop is tudja.

a masik nagy elonye az omni hasznalatanak itt, az hogy allithatod hogy mekkora legyen az area light merete, es ezzel azt hogy az arnyekok milyen elesek/softosak. Az en kepemen, 10cm meretu az area ligh (ez nem az omni merete, csak az ami az arnyekot adja) es ezert softosabb az arnyekok.

Igazabol azonban, tobbszaz gyerya kene hogy a helyseg olyan jol be legyen vilagitva mint a tied vagy az enyem... Szoval eztan siman atalatam a gyertya kinezetu lampakra.

• Ronin666
    Update

• Ronin666
    Végülis nem rossz, de nekem nagyon lámpa hatása van. gyertya fényhez nem sok köze van így. Ezen felül ha letextúráznád, akkor már túl sötét lenne szerintem.

Viszont ami érdekelne, hogy hogyan csináltad azt a fénylő hatást a fényforrások és az erősebben megvilágított részek körül? Mit kell bekapcsolni, hogy így "kicsapjon" a fény? Ez valami Glow effekt nem?
  • ThomasGins
    Sztem itt jol nézne ki ha az ivelt részek vmi jó sötét famintával lennének texturázva.
  • ThomasGins
    Komoly lett nagyon!
  • nenad
    minden pilacs omni.
  • nenad
    mar regen lemodelleztem, de nem olyan reszletesen, - egyedul a lepcsot, kb 1 ora meg is volt az egesz.
    igazabol ez a gyertas problema erdekel mert tenyelg nem egyszeru hogy gyors es szep legyen.
    18 percre jott ki az elso.
    igaz a shadow is area.
    ujra lett renderelve linear gammaval, azert a rovid renderido latszik (imap saved) + diffuse glow.

• Ronin666
    Komolyan elkezded lemodellezni? :) Én nem fecsérelném vele az időmet, de te tudod.
    Holnap elküldöm a textúrákat, ha kellenek. Addigra viszont meglesz a remélhetőleg végleges kép is. Nagyjábó mindent bele raktam, amit említettetek. Szerintem szép lesz, de majd render végén kiderül. Reggel jövök a képpel.
  • ThomasGins
    Hát élet ez?:)
  • nenad
    kicsit hosszura nyult a seta csajozas :)
    ugyhogy majd holnap, esetleg kesobb visszajovok es bedobok valami kepet,
    textura nincsen, nem tudnad feldobni a padlo/fal-oszlop/plafon texturajat valahova, privatba is johet ha sajat.
  • Ronin666
    vray ligtok mérete pont akkora mint a lángnak kéne lennie. Gerendázás megtörtént, köv képen megleshetitek. ;)
  • putyi
    kapcsold le a villanyt, gyújts meg egy gyertyát és nézd meg az árnyékokat, és a szoba szinét. szerintem, ha vray light-ot használsz, akkor a méretét próbáld olyan gyertyaláng méretűre venni(max 1cm-es sugár). a köveket meg tényleg próbáld a boltivekhez illeszteni, vagy pedig használj valami jó rusztikus, mondjuk 50/50 cm-es gerendát.
  • Ronin666
    Nem perfekt az angolom, szóval lehet rosszul értettem amit ír.
  • Ronin666
    Nenad lenne egy kérdésem. Olvastam a Vray leírását. Azt írja, hogy a vray disp modifierben van ugye a subdivis. Alap 256-ra van állítva. Valami olyasmit írt, hogy ez egy háromszögre eső számítás, ami 256 négyzete lesz (gondolom annyi sugárral követi vissza a fényt, vagy nemtom), de ez nagyon lassú. Itt mi az az érték, ami már elég és gyors? Most 50-re vettem, de mégis kíváncsi lennék, hogy meddig lehetne menni vele, hogy ne legyen csúnya? Ebből is elég a 8?
  • nenad
    kaja es seta utan :D