63012

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• MrGeE #27825
    on egy kis off

összejött 1 kevés money 100k körül /mielött még elinnám/,régi nagy vágyam egy wacom tablet
    ha valakinek van tapasztalata ezek terén plíz share it!!!
    előre is THX

off off
  • ThomasGins
    Készült olyan verzio h kis sárga szőrös pot van benne,csak csunya lett:)
  • MrGeE #27823
    höhö .
    .
    .dögöljek meg ha ezekböl nem teapotok kelnek ki :P
  • nenad
    3-400 dollarert mar egesz komoly kartyat lehet venni, nem eri meg.
  • Ronin666
    annyira azért nem off. ha kocsikról meg nőkről beszélnénk, az már off lenne :)
  • Malakai
    Azthiszem 400 USD környékén lesz/van egy Ageia Physx kártya.
    A GPU-k ilyen térű használatát hamar fogják támogatni szerintem, a Dx10-es kártyáknál meg szerintem már komoly tényező lesz.
    Jó kis OFFolás. :D
  • Ronin666
    Ha jó árban adnák a fizikai procit, akkor én vennék. De szerintem nem 10eFt, mint anno mikor az első 3D-s gyorsítókat adták viszonylag fillérekért. Akkor is az volt, hogy 7eFt körül vettem a Voodoo1-et, mikor még az volt a "csúcs", de már akkor is iszonyat külömbség volt a hardveresen és szoftveresen futtatott gamek között (pl. StarWars JediKnight 1 akkor volt menő és volt is benne hardvewres futtatási lehetőség).

Most viszont ahogy nézem kérdéses lesz, hogy hány game fogja támogatni ezt a fizikai karit. Az biztos, hogy egy farcry-ba kéne hogy legyen támogatás, hiszen a dzsungelben a sok levél mozgatása nem kis feladat szerintem (nagy mennyiségben).
  • Boba
    Szu'rom.
  • Malakai
    A felső négy videó (amit belinkeltem) egyikénél sincs külön fizikai proci/kártya, a gpu számolta azokat.
  • Boba
    Nemfeltetlen kell... Ati Xezres sorozata mar tamogatott, az Nvidia Gf6-7 szeria pedig tamogatotta fog valni... Havok motort tamogat... GPU szamolna a fizikat (Nvidiakon Shader model3 szuksegeltetik... atin van valami kulon ize) szoval lehet lassu lesz... errol nemtudok. De ha megtudjak oldani, akkor nemkell kulon cucc.
  • 4D
    Fizikai processzor. Hmm megint lehet költeni majd ujj cuccra.
    És mindez még nem garancia arra ugye, hogy az un. next gen. gammák azon túl, hogy szebbek, stb-k lesznek, valóban jobbak is.
    Jobb: (ötletes, egyedi, feelinges stb.) Valóban jót most sem nagyon látni.
  • nenad
    szopas :)
    jelenleg nincsen megoldas re sztem.
    esetleg a vrayimageformatumot megprobalnam meg, de nem biztos hogy megy..
  • marcee
    Újabb gyenge kérdés :) Ha vray-jel csak "color curve correction"-nal tudok összehozni egy nekem tetsző látványt és batch renderelni akarok, akkor render közben a color curve-val módosított képet mutatja, de nem azt menti el. Mit lehet ez ellen tenni?
  • ThomasGins
    Free sak egy van:)
  • Malakai
    Mindenhol van free (szignáppolás nélküli) szerver is.
  • nenad
    vazze ugy ez vicc, mindenhol azt akarjak hogy signoljak up.
    na ne maa...
  • Malakai
    Idei GDC-ről fizika:
    nVidia Bricks demo | nVidia Dino demo | nVidia Vortex demo | ATi demo
    PC Perspective cikk
    Ageia Physx alapú játék: CellFactor
  • Geccoka
    Akkor csekkold ezt a honlapot es a rajta levo videokat :)
    http://physx.ageia.com/
  • Evogordon
    Hát ha ez a cryengine 2 nem lessz semmi.
  • Ronin666
    Gyönyörű ez a videó. Valami kurva jó alguritmus kellhet ehhez a fényszámításhoz. Max enyhén szólva lassabb picit :). (persze nem tudjuk, hogy milyen gép kell, hogy ez realtime lefusson). Egyébként fizika is egyre durvább. Lassan már kellenek a külön fizikát számoló kártyák a gépbe.
  • Aldaryn
    Hja, Crytek engine... érdemes meglesni a többit is, amit tud.
  • nenad
    http://hardwired.hu/g.php?img=15276
  • marcee
    /me:
    Ma is tanultam valami újat, köszi!
  • GixEr
    nyomd meg az "U" gyorsbillentyut es atvalt ortografikus nezetre
  • Aldaryn
    Leraksz egy kaerát, és becsekkolod benne az "orthographic" checkboxot. És volt perspektíva, nincs perspektíva.
  • Boba
    Axonometrikus kep? A user kamerara valtas talan azt adja, nem? (Nincs fent most max sajna)
  • marcee
    De nekem nem perspektívikus nézet kell, hanem párhuzamos vetítés.
    Persze, lehet, hogy így is nagyon láma kérdés.
  • fle go
    mi ez max csibe kelteto?:)))))))
  • Aldaryn
    Hogyan máshogy...:D Fogsz egy ferde felületet, és alignolod a normáljához a kamerádat. :)
  • 4D
    Ja tényleg.
    Kéne valami agyament nyulat csinálni az egyikbe.
  • ThomasGins
    Kis husvéti előjáték NFR:)
  • marcee
    Az épület metszet renderrel van újabb problémám.
    A SclapelMax nem jött be, mert azonnal kifagy amax, ha a telje épületet, terepet, mindensazrt kersztül akarok metszeni vele.
    Most azt játszom, hogy elmetszem az épületet archicad-ben, mentek róla új 3dés modellt, hozzárendelem a beállított anaygokat és párhuzamos vetításben render. Az elkészült képek vonal tervrajz alá lesznek beillesztve, marha jól néznek ki.
    Egyetlen bajom van csupán: ferde metszetnél, hogyan tudok a metszettvonalra _tökéletesen_ merőleges nézetet felvenni? Mert ugye össze kell passzolni a vonalas rajzzal!
  • ThomasGins
    Potland királyság:)
  • 4D
    Csak ha szükség van rá.
  • Aldaryn
    "Always look on the bright side of life, na na, na na nana nana... "

Látom megy itt a Vuezás. :)
  • 4D
    Áttettem maxba, nálam keresd..bááár.
    Merthogy csak a pot-ok vannak maxban, a táj, szétszórás+render, az Vue.
    Mint ahogy itt #27732-jeleztem is.
    Tisztelve mások meggyőződését, nem reklámozom itt, de ha azt mondom, hogy a tájon van egy zöldes procedurális textúra,+1db pot modell a TEXTÚRÁBA!! behozva, majd ezt csinálja.....hmm.
    Egy klikk volt, és a potokat lecseréltem egy korábbi famodelemmel, rendertime 18 perc, de a polygonszámot nem merem leírni, mert még nekem is hihetetlen.
    Potforest
    Döntse el mindenki neki mi a jobb.
  • 4D
    Hehe ez jó.
  • oryon
    Szép mennyiség :D

Hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem keresni az alsó nagy kép vajon hol lehet a területen, hogy lássam, hogy hányszor nagyott terület a felette lévő...
    Szerintem épp ideje mára befejezni a munkát és aludni mennem, mert nagyon kezdek befáradni :D
  • Geccoka
    Bar nem Max (Cinema 4D), de azet mindenkeppen dicseretes amit ez a plugin tud:
    http://gecco.uw.hu/3dworks/TreesCut.jpg
    DP Instant Tree 3.1-el csinaltam. Eszmeletlen az instance systeme. Az alap fa 87ezer polygon es 5300 instance van a kepen. Eredetileg 16.000x12.000-ban rendereltem, de 56mb lett a jpg file igy kenytelen voltam 10%ra lezsugoritani es ala betenni egy kivagott reszletet az eredetibol. 6 óra 30 percig renderelte :) A vilagitas eleg bena de ez van :) Ja, a memoriahasznalat 300 es 500mb kozott mozgott.
  • Free
    a fű materiálja érdekelne engem . nem tolnád fel a scenest?