63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
MrGeE #27825 on egy kis off
összejött 1 kevés money 100k körül /mielött még elinnám/,régi nagy vágyam egy wacom tablet
ha valakinek van tapasztalata ezek terén plíz share it!!!
előre is THX
off off -
Készült olyan verzio h kis sárga szőrös pot van benne,csak csunya lett:) -
MrGeE #27823 höhö .
.
.dögöljek meg ha ezekböl nem teapotok kelnek ki :P -
nenad #27822 3-400 dollarert mar egesz komoly kartyat lehet venni, nem eri meg. -
Ronin666 #27821 annyira azért nem off. ha kocsikról meg nőkről beszélnénk, az már off lenne :) -
Azthiszem 400 USD környékén lesz/van egy Ageia Physx kártya.
A GPU-k ilyen térű használatát hamar fogják támogatni szerintem, a Dx10-es kártyáknál meg szerintem már komoly tényező lesz.
Jó kis OFFolás. :D -
Ronin666 #27819 Ha jó árban adnák a fizikai procit, akkor én vennék. De szerintem nem 10eFt, mint anno mikor az első 3D-s gyorsítókat adták viszonylag fillérekért. Akkor is az volt, hogy 7eFt körül vettem a Voodoo1-et, mikor még az volt a "csúcs", de már akkor is iszonyat külömbség volt a hardveresen és szoftveresen futtatott gamek között (pl. StarWars JediKnight 1 akkor volt menő és volt is benne hardvewres futtatási lehetőség).
Most viszont ahogy nézem kérdéses lesz, hogy hány game fogja támogatni ezt a fizikai karit. Az biztos, hogy egy farcry-ba kéne hogy legyen támogatás, hiszen a dzsungelben a sok levél mozgatása nem kis feladat szerintem (nagy mennyiségben). -
Szu'rom. -
A felső négy videó (amit belinkeltem) egyikénél sincs külön fizikai proci/kártya, a gpu számolta azokat. -
Nemfeltetlen kell... Ati Xezres sorozata mar tamogatott, az Nvidia Gf6-7 szeria pedig tamogatotta fog valni... Havok motort tamogat... GPU szamolna a fizikat (Nvidiakon Shader model3 szuksegeltetik... atin van valami kulon ize) szoval lehet lassu lesz... errol nemtudok. De ha megtudjak oldani, akkor nemkell kulon cucc. -
4D #27815 Fizikai processzor. Hmm megint lehet költeni majd ujj cuccra.
És mindez még nem garancia arra ugye, hogy az un. next gen. gammák azon túl, hogy szebbek, stb-k lesznek, valóban jobbak is.
Jobb: (ötletes, egyedi, feelinges stb.) Valóban jót most sem nagyon látni. -
nenad #27814 szopas :)
jelenleg nincsen megoldas re sztem.
esetleg a vrayimageformatumot megprobalnam meg, de nem biztos hogy megy.. -
marcee #27813 Újabb gyenge kérdés :) Ha vray-jel csak "color curve correction"-nal tudok összehozni egy nekem tetsző látványt és batch renderelni akarok, akkor render közben a color curve-val módosított képet mutatja, de nem azt menti el. Mit lehet ez ellen tenni? -
Free sak egy van:) -
Mindenhol van free (szignáppolás nélküli) szerver is. -
nenad #27810 vazze ugy ez vicc, mindenhol azt akarjak hogy signoljak up.
na ne maa... -
Idei GDC-ről fizika:
nVidia Bricks demo | nVidia Dino demo | nVidia Vortex demo | ATi demo
PC Perspective cikk
Ageia Physx alapú játék: CellFactor -
Geccoka #27808 Akkor csekkold ezt a honlapot es a rajta levo videokat :)
http://physx.ageia.com/ -
Hát ha ez a cryengine 2 nem lessz semmi. -
Ronin666 #27806 Gyönyörű ez a videó. Valami kurva jó alguritmus kellhet ehhez a fényszámításhoz. Max enyhén szólva lassabb picit :). (persze nem tudjuk, hogy milyen gép kell, hogy ez realtime lefusson). Egyébként fizika is egyre durvább. Lassan már kellenek a külön fizikát számoló kártyák a gépbe. -
Hja, Crytek engine... érdemes meglesni a többit is, amit tud. -
nenad #27804 http://hardwired.hu/g.php?img=15276 -
marcee #27803 /me: 
Ma is tanultam valami újat, köszi! -
GixEr #27802 nyomd meg az "U" gyorsbillentyut es atvalt ortografikus nezetre -
Leraksz egy kaerát, és becsekkolod benne az "orthographic" checkboxot. És volt perspektíva, nincs perspektíva. -
Axonometrikus kep? A user kamerara valtas talan azt adja, nem? (Nincs fent most max sajna) -
marcee #27799 De nekem nem perspektívikus nézet kell, hanem párhuzamos vetítés.
Persze, lehet, hogy így is nagyon láma kérdés.
-
mi ez max csibe kelteto?:))))))) -
Hogyan máshogy...:D Fogsz egy ferde felületet, és alignolod a normáljához a kamerádat. :) -
4D #27796 Ja tényleg.
Kéne valami agyament nyulat csinálni az egyikbe. -
Kis husvéti előjáték NFR:)
-
marcee #27794 Az épület metszet renderrel van újabb problémám.
A SclapelMax nem jött be, mert azonnal kifagy amax, ha a telje épületet, terepet, mindensazrt kersztül akarok metszeni vele.
Most azt játszom, hogy elmetszem az épületet archicad-ben, mentek róla új 3dés modellt, hozzárendelem a beállított anaygokat és párhuzamos vetításben render. Az elkészült képek vonal tervrajz alá lesznek beillesztve, marha jól néznek ki.
Egyetlen bajom van csupán: ferde metszetnél, hogyan tudok a metszettvonalra _tökéletesen_ merőleges nézetet felvenni? Mert ugye össze kell passzolni a vonalas rajzzal! -
Potland királyság:) -
4D #27792 Csak ha szükség van rá. -
"Always look on the bright side of life, na na, na na nana nana... "
Látom megy itt a Vuezás. :) -
4D #27790 Áttettem maxba, nálam keresd..bááár.
Merthogy csak a pot-ok vannak maxban, a táj, szétszórás+render, az Vue.
Mint ahogy itt #27732-jeleztem is.
Tisztelve mások meggyőződését, nem reklámozom itt, de ha azt mondom, hogy a tájon van egy zöldes procedurális textúra,+1db pot modell a TEXTÚRÁBA!! behozva, majd ezt csinálja.....hmm.
Egy klikk volt, és a potokat lecseréltem egy korábbi famodelemmel, rendertime 18 perc, de a polygonszámot nem merem leírni, mert még nekem is hihetetlen.
Potforest
Döntse el mindenki neki mi a jobb. -
4D #27789 Hehe ez jó. -
Szép mennyiség :D
Hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem keresni az alsó nagy kép vajon hol lehet a területen, hogy lássam, hogy hányszor nagyott terület a felette lévő...
Szerintem épp ideje mára befejezni a munkát és aludni mennem, mert nagyon kezdek befáradni :D -
Geccoka #27787 Bar nem Max (Cinema 4D), de azet mindenkeppen dicseretes amit ez a plugin tud:
http://gecco.uw.hu/3dworks/TreesCut.jpg
DP Instant Tree 3.1-el csinaltam. Eszmeletlen az instance systeme. Az alap fa 87ezer polygon es 5300 instance van a kepen. Eredetileg 16.000x12.000-ban rendereltem, de 56mb lett a jpg file igy kenytelen voltam 10%ra lezsugoritani es ala betenni egy kivagott reszletet az eredetibol. 6 óra 30 percig renderelte :) A vilagitas eleg bena de ez van :) Ja, a memoriahasznalat 300 es 500mb kozott mozgott. -
a fű materiálja érdekelne engem . nem tolnád fel a scenest?