63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #28065 erdekes dolog a vary AO-nal az ignore for gi kapcsolo kikapcsolasa..
pl ha irradiance mapba akarod tarolni a cuccot, - pl kamera animaciohoz - akkor ezzel erdemes szamolni es az irradiance map sokkal reszeletesebb lesz, pl a profilok es egyeb dolgok sokkal jobban kijonnek. Nemtom idoben mennyit jelent sztem nem tul sokat, mert igy vagy ugy le van limitalva az imapfelbontasara.
lehet ossze is van vonva a ketto, mivel alapvetoen hasonlo a szamolas modja.
vegul is ez egyfajta koztes megoldas arra a problemara amit meg akartam oldani a gyertyes scene kapcsan, reszletesseg es gyorsasag. -
Ronin666 #28064 Tuti, hogy több ember is kapott, kül. nem tisztelt urammal kezdene szerintem. -
Ronin666 #28063 Nenad ezt kaptam:
,,Tisztelt Uram!
A design21 című honlapon látott munkája felkeltette érdeklődésünket. Jól menő budapesti építészirodának keresünk olyan munkatársakat akik
3D-s látványtervezői bedolgozást vállalnak, van szakmai tapasztalatuk, és
megfelelő referenciával rendelkeznek. A munka otthonról végezhető az
építész irányítása mellett és ArchiCAD ismeretet*, illetve építészeti
végzetséget nem igényel. Kiemelt követelmény a megbízhatóság,
precizitás és a gyorsaság, cserében folyamatos, magas kereseti lehetőséget
biztosítunk.
Üdvözlettel:
Trebitsch Miklós, Mosoni Ádám
*Az archiCAD használatának ismerete nem szükséges, viszont birtoklása bizonyos
fájlok megtekintéséhez elengedhetetlen, természetesen számunkra nincs jelentősége a program jogtisztaságának."
Nem fogom felhívni. -
nenad #28062 fakelni, LOL, az emiterrekkel is fakelsz! :D -
nemlesz. :/ zsákutcába jutottam. Kicsit sok emitter kellene az elképzelésemhez, fakelni meg nem akarok. a renderideim meg olyan 8-9 óra körül alakulnának. Hehe. :o) Van a jelenetben 400+ fényforrás. És ez csak egy vacak testscene. -
4D #28060 Ennek a szakmai "besértődésnek" tudod mi lehetett az oka?
Szerintem az, hogy építészkémék nagyrésze, még ott tart, hogy ha már megtervezte valamilyen CAD-prg-ben, akkor azt csak ő látHATja át.
Attól meg valszeg végképp kiborulhattak, hogy hatványozottan jobbat tettél le nekik, mint ami nekik már a plafon. Holott, csak azt kéne megérteniük, hogy a tervezés, az egy dolog, a látványterv, meg egy másik, s végülis, az ő érdekük, hogy az agyszülöttük üssön. Persze ehhez már gondolatokra lenne szükség...
Bár a tevezéshez is ... és hát láthatjuk a manager-barokk, az archicad-home, meg a tucat "büro"-k szaporodnak, kevés egyedi épület van mostanság. -
nenad #28059 ahhoz hogy a terrajzot fel tudd huzni, nem mondnam hogy epiteszeti vizsga kell.
van egypar dolgog az biztos, en sem vagyok uber profeesional ezen a teren, idonknet kerderzni kell, dehat ez ilyen egyebkent is. -
En kb 1 eve felveteliztem egy tervezo irodahoz. Megcsinaltam a teszt feladatot, lenyegesen jobbra mint amit elottem mar elfogadtak. Egy olyat csinaltam meg, amit elottem a ceg mar kiadott, hogy osszetudjak hasonlitani. Merfoldekkel jobb lett... nem az enyem volt hiper realisztikus, hanem a ceg altal megkovetelt minoseg ultragagyi.
Miutan lepakoltam kb 3-4 napon belol a kesz nyomtatott kepeket utana jott az, hogy "Te nem is csinalhatod, mert nincs epitesz vegzettseged"... a kedvencem ez volt : "latvanytervet csak mellekesen kerunk... a kezzel rajzolt tervrajzok szamitogepen valo elkeszitese a feladat, es a statikai vazlat." (most lehet nem jo szavakat hasznaltam, nem vagyok epitesz... sorry. szoval valami kifogasnak tuno volt)
Ekkor volt az, hogy en sarkon fordultam... megmondtam, hogy tanuljak meg mit jelent a latvanytervezo szo jelentese, a viszont latasra. Merges nem voltam... vegulis jo feladat volt. Nomeg oda se megyek tobbet... -
4D #28057 Hát kb. meg még van az igénytelenség is, meg az, amikor az ember egy tök normál árat ad, erre jön: "Az sok, a Dezső megcsinálja 15-ért".
Én ekkor mondom rutinból: Hajrá, ha neked jó.
Csak nézzetek meg pár oldalt, ahol büszkén ki vannak rakva ultra-sz@r képek.
Természetesen tisztelet a kivételnek.
-
nenad #28056 sok a beszed. lokjed a kepet, amuldozzunk!
egyebkent gondoltam ra hogy atteszem RQ-ba, de a pilacsok merete nagyon kicsi igy az emiterrek is tul kicsik lennenek ami nem nyero. -
nenad #28055 ki is ez pontosan, gondolom nem nagy titok.
ha igen privatozz,
azert jobb ha ovatos vagy, van jopar kiegett ember a szakmaban.
neha en is :) -
Szerintem már most is zsúfolt. Kókllerekkel és mgrendelő-rokonokkal tömve. -
Ronin666 #28053 Írt ma egy emberke, hogy lenne munkalehetőség náluk. Valami építészeti iroda pesten. Nem kér semmi végzettséget, vagy egyéb tudást, csak látványtervezéről lenne szó. Egyetlen kérése, hogy pontos és gyors munkát kér. Na ezt is elszalasztom, úgy néz ki, mert időm sajna nincs az iskolától, majd jövőre (ha felvesznek), akkor meg az egyetem fog "lefogni". 4-5 év múlva meg már ki tudja mi lesz a látványtervezés területén. Lehet hogy ez a szakma is zsúfolt lesz. Nem ez az első munka amit ajánlottak (szóval gondolom most még viszonylag hiány van).
Nektek mi erről a véleményetek? Mi várható pár év múlva vajon? -
nenad #28052 hat ja, lehet ezt meg fokozni, hiszek az arany kozeputban.. ;) -
Ronin666 #28051 Na most lebuktam :D
A fény az több okból nehéz kérdés. Direkt úgy próbáltam bevilágítani a teret, hogy viszonylag homogén legyen. Nem szerettem volna nagyon sötét részeket, hiszen ez egy prospektusra készül és nem csak mint kép kell hogy a helyét megállja, hanem hogy kivehető legyen rajta minden. Nenad, a te képed is tetszik, de nagyon sok részlet nem látszik rajta és ha azokat is megvilágítanád, akkor meg lehet hogy elveszne az ami miatt olyan érdekes lenne egy olyas fajta bevilágítás. -
nenad #28050 jo kis site ez vazze
:) -
hehe... :D -
nenad #28048 fasza piros szonyeg, olyan kozepkoris feelingje van,
a vilagitas nekem sem jon be, dehat ez izlesek es pofonok :)
meg a scene is tok jol nez ki, ha lefutott a melo, a helyedben, csak ugy portfolioba csinalnek egy HQ-t minden szempontbol
-
A plafonon már egész kellemes a fények játéka. :) -
pauly #28046 Hm,ez még jól jöhet :P -
pauly #28045 jaja,tényleg nem rossz ötlet,fedobja kicsit.
Eleinte nem nagyon tetszett,de mostmár egész jó :)
Csak még mindig kicsit olyan engine hangulata van,bár már nem annyira.Szerintem egy jobb bevilágítás sokat dobna rajta,de gondolom már nem kezded előlről :P -
nenad #28044 megvan :D - mar vagy 15 perce kerestem :S
http://www.3dlapidary.com/Home.htm -
nenad #28043 nincs meg valakinek annak a websitenak a linkje ahonnan szabvanyos vagasu gyemant stb modelleket lehet letolteni? -
Ronin666 #28042 kis update. A vörös követ a megrendelő találta ki, de szerintem nagyon ott van. :)
-
Félkész csaj, ráment a napom :S
-
MrGeE #28040 globál illuminátus / ambient okkultizmus :P -
Beaust #28039 Halee emberek!
Ide tértem, mert nagy segítség kéne nékem.
Van egy Xara 3D 6-ban készült .x3d file-om. Minden megoldás érdekel, hogy 3dmax-es .3ds legyen belőle.
Nem vágom a 3dmax-et, elképzelhető esetleg, hogy olvassa az .x3d-t?
Kerestem százféle konvertert, de azok szarok.
Köszi a help-et...szülinapra akarok gravíroztatni, és az lézeres embernek 3dmax-es file kéne.
Thx még1x,
T.Bálint -
Odab*sz:)
Mi az a gi/ao?:) -
nenad #28037 ez egy hibrid GI/AO
15 perc.
-
nenad #28036 megkaptam, majd folytatom..
ambient occlusionnal akartam mahinanlni, de nem jott be ugy ahogy szerettem volna ugyhogy most vagy maradok diffuse color only, vagy kitalalok mast. :) -
Ronin666 #28035 Nekem ebből csak annyi jött le, hogy blablabla :)
Bocs, kicsit már magas volt ez a 2 mondat. De a lényeg, hogy álsz a cuccal? Már várom a képeket. Megkaptad a mappokat? -
nenad #28034 egy menetben akartam megcsinalni AO-val de nem lehet, az osszes multiply-t tudo composite cuccok ugy tunik csak kesz, es nem rendertime cuccokkal mukodnek.. :(
peresze igy is meg lehet csinalni separate passban de az mar nem annyira poen.. -
Honnan tudok egy trial verziót letölteni? -
nenad #28032 pont a multiply nem mukodik :D
a diffuse colorral akar multiplyzni.
bug.. -
Én meg elmegyek egy ingyenhétvégére Drakuláékhoz:) -
nenad #28030 ugy tunik csak diffuse colorral megy a rohadek, de hatha a vraycomp textura besegit.. -
Ok. Te lököd a jó módszereket, én meg a szar ellenpéldákat. -
nenad #28028 talaltam egy jo modszert, harmadannyi ido alatt sokkal jobb minosegben :)
este lokok egy kepet! -
Használta:)
kb ezek
-
Mozgatni nem bonyolult,animálni annál inkább nekem:)Alaptudás nem nagyon van,de sztem hozzáértő meglátná a scene-t rosszul lenne:)