63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
:D -
Mondhatnám, hogy az első, de pont én mondjam? :D -
bencsab #31270 thx :)
azt már megfigyeltem, hogy a ritkán post-oló emberekről azt gondolják, hogy lámák!
két dolgot tehetek:
-vagy többet irogatok
-vagy nem veszem magamra :D -
AMugy meg >>>
Látod ez van ha nem ésszel nyomkodja az ember,hanem mert látta valahol:) -
Mert "végtelenültávolvan" :D Vidd jó távolra a nap fényforrást a scenetől, és akkor kb ott lesz, ahol a VP jelenetben a fényforrást látod. :)
A széle azért olyan recés, mert color mappingnál ki van kapcsolva a Clamp output. Ez nem bug, ez feature. :D -
Nah, akor egy kis személyes tapasztalat ide.:
Van ez az új Sub-Pixel mapping, ami nekem anno a fejfájást okozta. Bekapcsolt állapotban a color mappolást minden mintára külön alkalmazza VRay, míg kikapcsolt állapotban az elkészült, begyűjtött mintahalmazt mappolja.
Kikapcsolt állapotban a kép tele lehet kis fényes pöttyökkel, gyakorlatilag QMC zaj. Bekapcsolva a QMC AA viszont elnyeli a fényt, főleg glossy effektek esetében. Kikapcsolt állapotban viszont jelentősen megdobja a QMC renderek idejét. -
sunnál van olyan hogy sice multipler azt nyomd fel,de csak adaptive qmc-nél lesz szép a széle.(asszem)
meg szarik arra kicsit hogy a sceneben hol a nap,a képen nem ott lesz. -
marcee #31265 Csak group-olva volt, akkor attacholom, köszi.
Napra valakinek ötlete? -
Adaptive QMC-nél csak a maxot. A min érték növelésének sok értelme nicns sokszor. (szvsz) -
És a min és max érték hogy viszonyul egymáshoz? Ha szebb képet akarok elérni mind12 értéket növeljem vagy csak a maxot? -
nenad #31262 attacholni kell a gemomot es multi-sub-object material.
1 milla poly... Nem keves.
-
nenad #31261 egyebkent svan, nem kene igy beszleni vele, mert nem tudod ki all a hozzaszolas mogott..
Egyebkent en is megneztem es szo sincs a qmc sampler problemarol.
Szimplan bugos es belassul mint az atom. -
marcee #31260 Hol lehet bekapcsolni, hogy vraysun+vraysky alkalmazása esetén a "nap" látszódjon az égen? Egyszer más sikerült, de most nem rendereli. Properties-ben be van kapcsolva a visible to camera, de inaktív, azaz nem módosítható.
A másik gondom, ami már nem először fordul elő velem, hogy egy onyxtree-t fel anyagoztam vray anyagokkal és kiraktam vray proxy-val (1M poly) és az egész fa a törzs anyagával renderelődik. Ezt hogyan lehetne kivédeni? -
Egyértelműen adaptive QMC-t. Ha interpolálod, akkor meg Adaptive subd-t neki. :) -
A jobboldali képen a lámpa körül, jobb felső sarokban sokkal kisebb a zaj, az adaptive PPT előnye inkább hosszabb render esetén jön elő, ahol a sima PPT-s képen jellemzően a sok sima, zajmentes felület meleltt lenne egy-két nagyon durván zajosodó pont, pl. caustics. Adaptive PPT esetében ezeket a zajosodó gócokat megkeresi, és oda koncentrálja a mintákat.
Összeségében, rövid időkön belül nem, de hosszabb rendereknél egyértelműen előjön az adaptáció előnye. -
Svan #31256 Adaptive rQMC image sampler
In previous V-Ray versions, increasing the Max subdivs parameter could lead to increased noise in the renderings when using direct GI evaluation, blurry reflections, area lights etc. This was extremely obvious when using the "universal settings" scenario. To compensate for this effect, a lower Noise threshold for the rQMC sampler was required.
This is now corrected and increasing the Max subdivs for the Adaptive rQMC image sampler keeps the same noise level without modifications to the Noise threshold. This should be kept in mind when working with older scenes where the Noise threshold was reduced - they might render slower, although the noise level will be much less. To reduce the render times again, you should increase the Noise threshold or override it by unchecking the Use rQMC sampler thresh. option in the Adaptive rQMC image sampler rollout.
no ezt kellett volna elolvasnod a helpben migration to V-ray 1.5 cimszo alatt
-
Sok glossy felülettel rendelkező belső térhez milyen AA-t (vray) ajánlotok?
A vray.info-n van erről szó, de egyrészt a Ti tapasztalaitok érdekelnének, másrészt nekem most nem gyün be az oldal. Apropó Nektek begyün? -
bencsab #31252 1: nem egy régi fájlt töltöttem be
2: ha tudnád, hogy mit eredményez, ha emeled annak a paraméternek az értékét, akkor értenéd mi a bajom (ugyan gyorsabb lesz a render, de méginkább nő a zaj - ami már amúgy is erős) -
Svan #31251 "The rQMC sampler Noise threshold parameter may need to be increased in order to get similar results and render times."
Ha elolvastad volna regi a fajl betoltesekor felugro ablakot akkor most tudnad mi a baj. -
Svan #31250 -
Svan #31249 az adaptive ppt nem az igazi. 
bal oldalon sima ppt jobb oldalon adaptive.
mindketto 4 percig ment. -
Hmm, ha color mappolásnál a sub pixel csekkold vissza, Ha QMC-vel nyomod, akkor az sokat számít! -
Van valaki aki vágja a final rendert, és meglesne nekem egy scene-t?:) -
Sztem csak más beállításokat igényel.. Na majd vkik jól megmondják! ;) -
bencsab #31245 legfőképpen a renderidővel van gondom, szóval emiatt nem is kísérleteztem tovább -
Interpolationnal nem próbáltad? -
bencsab #31243 Sziasztok!
Egy érdekes megfigyelést osztanék meg veletek:
-Egy munkát elkezdetm vray 1.5 rc2-vel csinálni. Az összes anyagot paramétert a nulláról állítottam be. Miután kicsit soknak találtam a renderidőt, visszatettem az 1.49.03-at, és láss csodát, fele idő alatt lehúzta a képet, és még a minősége is jobb lett.
-Az 1.5-ben furcsa zajok illetve fehér pöttyök jelentek meg a glossy felületeken. Ugyanaz a zaj mértéke figyelhető meg az 1.49.03-nál is, viszont ott stimmel a képpel, nincs benne furcsaság.
Szóval dupla renderidőhöz szarabb képminőség azért nem piskóta. Csak nehogy ezzel is az legyen, mint a maxwell-el.
1.5 rc2:
1.49.03:
A képek tartalmát, minőségét ne kritizáljátok, mert ez egy erősen munkaközi render, szigorúan a renderidők összehasonlítása végett. -
A kép alapján én is erre tippeltem - szerintem az lett a legjobb, úgyhogy gratulálok! (Amikor először megnéztem a munkákat, akkor is ez volt az első amelyikre rákattintottam, hogy nagyban is megnézzem.)
A tiéd nem csak jármű, hanem KÉP is, és szerintem egy 3d vizualizációval foglalkozó honlap által hirdetett pályázaton ez fontosabb szempont lenne, mint a járművek technikai jellemzői, működési elve stb. Nyilván nem feltalálókat kerestek a versenyen. Csak éppen erről feledkezett meg mindenki. Én ezen csodálkozom...
De a lényeg: gratulálok még egyszer!!!! -
4D #31241 Nekem bejön a flying kindertojás, grats! Nyugodt, harmónikus a formája, a kivitelezés is szerintem a legjobb. Hogy mik voltak a kiírás feltételei, passz, de a többi szerintem sem több a mai concept car-ok nál. -
nenad #31240 lbx -
Nenad! Melyiket csináltad te? -
Inkább válaszolj a privire :)
Nenad! D21-es pályázaton a te képed tetszett a legjobban meg a harmadik helyezetté. Ha ez számít valamit...
-
Oh, te szegény... :D -
Nincs jobb dolgom :) Írtam privit.
Amúgy el szoktam olvasni max, maya fórumot, de újabban a realviz forum a kezdőlap :) nagyon rákattantam a Stitcherre. Jó az 5.5 unlimited!
Csak még mindig nem tom kipróbálni mert csak az állvány meg a szintező jött meg a fej csak szeptember végén ahh :/ -
Na tudtam én, hogy itt figyelsz... :) -
Ugyan... Asszed érdekel? Gyorsan hozzászólok 30-at :)
Amúgy beszédem van veled! -
GixEr #31233 A NURBS-nal elore kell gondolkodni, hogy hogyan lesznek a feluletek talalkozasai. Celszeru itt is mint a polynal negyszog feluleteket letrehozni, hogy kezelheto maradjon. Hasznalni kell a kesz felulteket "project curve" "offset" "blend" stb.. hogy szep osszefuggo feluleteket kapj. -
Ronin666 #31232 egész nap azokat nézegettem. Baromi sok sok módszert volt NURBS készítésre. Egyik volt a háló építés. Az volt talán a legkönyebb. Megrajzolt pár meccetet és azt "egyesítette" és ki is rajzolódott az a forma, amit szeretett volna csinálni. El is kezdtem megcsinálni a vázat, de valami bug mindig belekerült és utólag sem tudtam valamiért szerkezteni (jó, tudom, hogy miért de nem az a lényeg) :). Na ezzel még el fogok kínlódni egy jó darabig... -
Hm, ez nem pont így megy, mármint nem háló építéssel, nézd azért meg azokat a tutorialokat, az elv ugyanaz, ha nem is ugyanott van a gomb... -
Ronin666 #31230 Hát ez nem az én napom. Egész eddig ezzel szenvedtem a NURBSal és semmit nem sikerült összehozni. A tutoriálok fele meg használhatatlan, mert már változott a program is. Fene egye meg. még mindig nem értem, hogy hogyan kéne egy NURBS hálónak kinéznie és hogyan lehet a hálót összecsatolni. :(