3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

privat

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Nézzetek szét A 3DTotal oldalon, Graf Balázs zöldséges képe nagyon odaverõs lett...szerintem....

L.O.L

a powernubs rajzolo rutintja engedi a viewport panningot rajzolas kozben, meg minden mast... Ezt nem tudtak megoldani sok sok even at 3dsmaxos csavok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mert szar 😄
ez altalaban jellemzo a "HIGH TECH" nurbs packegekra, soildworks szinten okoskodik ha szerinte a feluletet nem lehet letrehozni. Tehat vmi nem passzol/vagy bug.

Malakai
Azt még értem, próbálgattam már, csináltam egy-két naon eccerû ojjektumot a pluggal, csak azt nem szoktam érteni, hogy néha miért dob nekem olyan hibát, hogy nemtudja létrehozni a felületet. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

na pont olyan mint a sweep modosito, csak jobb 😊

rail kicsit hasonlit a max loftjahoz, egyebkent a neveben benne van, rail(sin) sweep(na ez sokminden lehet 😄) szoval egy sin menten vegighuzza a cross section curveoket, azaz shapeket.

Malakai
Nálam undonál szokása behalni, extrudenál még nem sikerül.. 😊 Jah, meg filletnél is néha döglõdik, meg a railnél is néha nem értem mit csinál. 😊 Bár ez utóbbi sztem csak simán a tudatlanságom. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

egy sima extrudenel behalt 😄 varni kell meg ezzel.

hunkircsi
Helló Emberek!
Kellene egy kis segítség. Valaki össze tudná nekem ide írni, hogy milyen 3D-s versenyek voltak eddig az országban az idén? Jó lenne linkekkel, és eléggé sürgõs. Köszi

Ki korán kel, poligont lel.

mivel ez a rendszer azert elegge fugg maxtol, pl a snap-rendszertol azt tudom mondani egy kurva jo nurbs engine, egy piszokul nem odavalo kornyezetben(a tudashoz kepest amit nyujt) Az engine brutalnak tunik, a hihetetlen sok opcio meg minden. Persze kiprobalom mit szolna pl egy turbinahoz 😊 filletek, booleanok, offset, blendek, es sweepek. Ha hiba nelkul osszedobja akkor ok.
Persze a sok opcioval valoszinu megoldhato, de gaz lenne mindig allitgatni hogy jo legyen.

turbina

grizzly21
köszi az infókat

Malakai
Tényleg, te, mint Rhino mester mit tudsz mondani, milyen a Rhinohoz képest?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Igen, láttam, csak még nem néztem meg, azt azért megnéztem, hogy kb egyenárban van a Rhino-val...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kijott a full 1.0, en azt neztem

Malakai
Jah, nekem is tetszik, a videókban külön toolbaron kattintgatott, de én pl quadba pakoltam be õket, mondjuk így se tetszik túlzottan...
Mondjuk még elég amatõr vagyok vele, maxban inkább nem erõltettem a nurbst, másra meg még nem tértem át, szóval én eddig leginkább csa polyztam, így picit fura. 😊
De ez még erõsen csak béta, amit én próbáltam, ebben még sok a bug.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nezegettem ezt a powernurbsot (demo) eleg jo, csak en belehulyulnek a 600 millio parameterhez mindig le kellene scrolloznom egy masik tabhoz stb.
vmi uj ui megoldas kene. EGyebkent hihetetlen sok funkcio van (egy parancson belul is)

Merkhant
Srácok valaki segítsen plz! Kezd az idegeimre menni ez a 7-es verzió...

Hol tudom beállítani hogy ha a face hátát nézem akkor is mutassa a vertexeket?
És hol állíthanám be hogy ha a face-t törlöm akkor csak a face-t törölje és a vertexet ne?

Ez így marha idegesítõ lehetetlen így dolgozni...

ThomasGins
Szerintem a szem hozzá van szokva hogy ami messzebb van az homályosabb szürkébb, itt meg mintha vagy 3 lámpa is lenne egymáshoz közel. Én a hátrébb lévõ lámpából visszavennék.
De vannak nálam tapasztaltabbak is itt😊

\"So always look on the bright side of death\"

grizzly21
egy ismerõs csinálta ezt:
klikk
szerintetek miért lehet hogy kicsit olyan természetellenesen van rajta a fedél? Vagy csak én látom így és jól van? Mivel lehetne természetesebbé tenni? Esetleg árnyékolás? Nem értek hozzá ezért kérdezem. Köszi

szaki
másik érdekes lehetõség, ha egy távoli gépen vagy, de ezt szerintem te is ismered, engedélyezed a hálózati kártyádat a netvezérlésre, majd a távoli gépen már azt csinálsz a gépeden amit akarsz, még odaáig is eljuthatsz, hogy a távoli géprõl lekapcsolod az animgépet, szépen bezársz mindent és "kikapcsolás", majd a gép elszunnyad egy kis pihenõre. Hasonló, mint hálózaton keresztül a Netmeeting, ahol az asztalod meg van osztva, aztán éppen amikor vonaton szabázol, közben vezérled a géped otthon. Érdekes terület a számítástechnika, bocs, hogy kicsit okoskodtam, de akinek tudok próbálok segíteni.

szaki
másik, de nagyon profi a "Game Commander 2", ami egy mikrofonnal érzékeli, hogy jön egy valamilyen hang, amit te betanítassz, pl. egy mobiltelefon van a géped melletti mikrofon mellett ami érzékeli a mobilod csengését, majd elindízja a hang hatására a megfelelõ prg-ot, ami így kikapcsolja a gépedet. Ha bárhol vagy, akkor onnan tudod vezérelni a gépet ilyen hangok segítségével. Természetesen csak a te számodat engeded neki, csakis te tudod hívni a vezérmû mobilodat. Érdekes a számítástechnika, de nem szabad túlzásba vinni.

szaki
max scriptben meg ott van helybõl:
példa:
DOSCommand "delete c:\\temp\\foo.dat"
DOSCommand ("copy " + source_file + " " + dest_folder)
és így hívatod meg az xp shutdown-t paraméteresen

szaki
WinLock v4.04
Shutdown_for_XP_2004v1_1_1_12
A_ShutDown v3.7.2
Windowcloser4_0
...

poweroff

letoltomanagerek is tudjak,
vagy van pl: pooweroff

Pitbull90
Hi boccs tudom hogy nem ide tartozik de nem tud vki olyan progit ami leállítja a gépet me a max van olyan hogy egész nap tölt... azt ha essetleg nem vok itthon akkor ne menjen a gép feleslegesen hanem leálljon.... mondták nekem hogy van ilyen rákerestem de nem igen vol olyan amit le is tudtam szedni....(de állítólag ingyenes progi..)

Σοφια

Malakai
Gondolom a geometriával lehet vmi, mert nálam rendesen mûködik a csõbe való befolyás (gyors kipróbáltam 😛)...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

na kiszalltam az audisbol, nem lennek keszen ugy ahogy szeretnem ugyhogy majd maskorra elteszem.

nincsen benne csillapitas?

ThomasGins
Én se birtam állitani h egy 1dl-es pohárba ne 100l cuccot öntsön😊

\"So always look on the bright side of death\"

Ackro
viszonylag kis objektumokon kísérletezz, hogy kevés részecske legyen a filled object-ben és ne kerüljön órákba mire kiszámolja.
én azt nem értem, hogy ha feltöltök egy objektumot, és ráengedem, hogy számoljon, az életben nem csillapodik le, pedig a bounce értékét drasztikusan levettem meg a friction értékét is.

fle go
ja ertelek, igen elegge szereti a hibatlant!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ugy ertettem biztos ami biztos csinalnek egyet.
ket harom perc nem tobb, es a tuti jo.
es azon kiserleteznek, talan eleg egy henger es egy masik henger bendelve es azokat rakd ossze egy osszefuggo teste. Ahol kell kivagod. Nem igen hasznaltam ezt a gluet, de sztem szereti a hibatlan dolgokat.

fle go
Mi a gond ezzel? Ez nem a standard teapot, ugymond egybeolvasztott, a csucs meg a fule ossze van connetcotlva a testevel, vagy attol az meg gaz?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

sztem ott kezd hogy csinalsz egy masik edenyt.

fle go
ja itt a kep:

fle go
Udv!
Hm...bajlodok, a kovetkezo a problemam, 3dglu-t hasznalok, de sehogy nem seikrul szepen feltolteni a teapotot, ahogy az latszik a kancso csoren nem vizszintes benne a folyadek akar meddig szamoltatom, es az sem latszik hol erintkezik a folyadek az uveggel,ugy ertem az a kis vekony csik kene latszodjon amibol kiderulne meddig is van a folyadek, mar atnyalaztam a tutorialokat, de nem talalom a megoldast, van valakinek otlete?

Mop
Ok, megtaláltam, sorry! <#idiota><#vigyor5>

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Mop
Hello, megint én!
És tudnál mondani olyan oldalt, ahol lehetõleg magyar nyelvû tutorial-ok vannak?
Még egy kezdõ kérdés, ha nem tul nagy gond:
Hogyan lehet kölsõ (tehát nem alap) textúrákat használni?
Sehogysem tudom õket importálni a progiba. 😞

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Nekem a szõnyeg jön be különösen meg a parketta.
Nagyon szépen fejlõdsz!

fle go
Egyre jobb lesz ez a szoba, ez a fenymennyiség is elegendö szerintem simán elmegy egy késõ délutáni napszaknak. De ahogy irtad es a túl világos meg a túl sötét közé belövöd biztosan jó lesz. Csak így tovább.

szaki
super, köszi, rohanok aztán szedem össze amit tudok

Aquli
http://www.mayang.com/textures/
Ez egy nagyon jó hely, sok nagyfelbontású textúrával, pl ezzel. A szõnyeg is onnan van. Na megyek kísérletezgetek bõr/textil matokkal a fotelhez.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

szaki
egyébként a adló anyagának a textúráját honnan vetted, ha szabad megtudnom? keresgéltem régebben, de csak néhányat találtam, azok meg nem voltak valami jók. Végül találtam egy padlókészítõt, de azzal nem lehetett ilyen szépet kreálni. elõre is kösz

szaki
alakítsd polyra, ha nem zavaró

sztem ennek nem sok koze van a nurbshoz. Ugy tudom a nurbs rendereles elott tesselalodik, ugyhogy ugyanugy viselkedik elmeletileg mint barmilyen mesh

szaki
Semmi. Lejebb nenadnak ecsetltem, hogy aki egyszer elkezdi az animot az nem tudja abbahagyni. Az a helyzet, hogy egyre több ember van, aki már némileg keni vágja az animterületet és miért ne lehetne együtt létrehoznotok valamit. Erre bátorkodtam utalni. (23249 bejegyzés...)
Szerintem jó a kép, kintre egy plane, rá egy felhõs fás rész, ez persze külön lámpával megvilágítva, és már olyan élethû, hogy az nem hemmi.

Aquli
És arra nincs tippetek, hgoy a nurbsön miért nem látszódik a bump?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

refractot akartal mondani. Automatikusan igen. Illetve pl kikapcsolhatod hogy ne vessen arnyekot stb.