3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
A csigás animomból egy kép:
Nincs rajta semmi utómunka, de majd lesz kis színkorrekció stb... a renderidõ framenként most 10-11 perc körül van ami azt jelenti hogy a 10 másodperces részt 2 napig számolja a gépem. Na most fikázhattok, hogy ilyen láma vagyok 😊 De tényleg... megúszhattam volna 1-2 percre is, de nincs idõm most kísérletezgetni, legalább tudok tanulni és nem ezzel foglalkozom 2 napig. 😊
Na egyelõre ennyi.
Youth
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Elõre is köszi..
Σοφια
a reflectont felhuzom kozel maxra es fresnel bekapcs. a refractiont maxra.
a max deptheket alatalaban 2/3 ra allitom. A diffuset meg tok feketere es a max propertiesben kikapcsolom a shadow castingot.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
egyebkent sztem csinald vegig a tutorialt amit adnak maxhoz, (en se vagyok mar kepben, eletemben 1szer hasznaltam) ugyhogy en is ezt tennem
Nem tudjátok hogy ehez a lényhez hogyan lehet csontokat készíteni???
És valaki nem tud valahol jó tutorialt ilyen karakter, vagy csont készítéséhez???
a masik scenet nezd meg abban meg van csinalva
egyebkent ezzel raeszr a legvegen foglalkozni akar akkor amikor az imap mar megvan, nem jelent semmit, ezert is nagyon kiraly ez a megoldas.
-gengszterarc
-kocsik felülnézetben (régebbiek)
-házak
-utak
-városhoz felszerelés
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Az Antivir eddig semmivel sem akadt ossze nalam es azoknal sem akiknel ez van fent, a gepet nem fogja le mint egyes antivirus programok, eddig nem volt virusom (es azoknal sem ahol ezt felraktam kb 10gep szinte analfabeta PC userekkel akik naponta tobb orat interneteznek!!)
Egy probat meger: Antivir
Tegnap a következõ történt velem: Max 7 + Vray ... Föltelepítettem a VirusBuster Prof 2005 progit általános beállításokkal, restart. Elkezdenék maxozni, de a Vray azt mondta, hogy a licencem már le van foglalva...kissé értetlenkedtem, no akkor újra megadom neki, de semmi változás. Ekkor jött a nagy megvilágosodás: a víruskeresõ progi és a Vray nem puszipajtások....
Víruskeresõ le, Vray gond nélkül...Csak azért, hogy más esetleg ne kerüljön hasonló mérgesítõ helyzetbe.
A mozgásnál rájöttem, hogy a rendert teljes beállítással le lehet nyomni 9-13mp alatt/képet, persze itt csak a szereplõk mozognak a többi nem látszik, és ezekben a jelenetkben a film a vetítés során rögtön kimutat minden hibát, így eszméletlenül sok idõt nyerek. 20 perc alatt látom az eredményt és nem kell 4-5 napig mennie a gépeknek, hogy lássak valamit. Aztán ha nem jó akkor olykor kis híján a guta kerülgetett.
Felkészültem arra is, ha véletlenül a hócipõm tele lenne az egészzel, akkor nyitnék egy maxlicit nevû webhelyet, ahol a készítõk, akik beszálnak, egyes rajzok alapján készíthetnének jelenet részleteket és akié a legjobb, beépítésre kerül, a munkadíj lerendezésre kerül, de akik készítettek még ezzel kapcsolatban anyagot, bizonyos díjért átvételre kerülne.
Egyenlõre még bírom a gyûrõdést, olykor éjjel 2-3 körül veszem észre, hogy tán finish del animation.
bocs, kicsit hosszúra sikerült
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
animaciora nem lehet alkalmazni igy iraadiance mapet. Nalad minden fazist ki kell szamolni
de gondolom, ha a szereplõk változtatják a helyüket akkor állandóan ki kell dolgoztatnom
irradiance map menuben a from filenal ramutatsz a filera.
mondjuk, hogy az egyik manusom szalada gép mellett, nem tudom melyik motion blurt használjam, mert a vray-s az sokáig dolgozik, de az Effect-ben lévõ 0,5-el meg nem mindenben ad megfelelõ elmosást, vagy van valami más jó megoldás? vagy a vray-n belüli beállítás van-e, ami meggyorsítaná a renderelést?
úgyhogy lámpa marad belõle
Ez egyebkent is kamu duma. A szamitogepes kepeket, bar sokszor neheznek tunhet megkulonboztetni a valosagtol, ahogy az ember szembesul a valos terrel azonnal atlatja hogy sehol sincsen a szamitogepes modellezes a valos ter gazdagsagahoz kepest. Sok olyan dolog belejatszik az osszkepbe amit a gep nem tud visszadani.
tudniillik a filmfelvételnél egy kamerás felvételben ellenfényben egy 2x2 méteres derítõlapot használnak és így már látszódik a manus, habár ilyen a valóságban soha nincs, mert nincs, csalunk
én is úgy tartom, hogy a végtermék a fontos, az mást nem érdekel, hogy miként készül el valami
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
a bal/felsö kép jó lenne, de túl van világítva, csak próbából az alap 7-8 féle lámpával, ami közül az egyik VrayLight. Ha erre raktam a GI-t, akkor 1ó20p körül volt a renderidö. Az egyetlen VrayLight a fent balról a 2. lett, de ennél szinte semmi kontraszt, nyilván a kintrõl a betontalajról visszajött fény adja a megvilágítást, teljesen rossz világítás. A bal alsón látni, hogy sötét a beltér, de a kinti manusok a jobb alsó sarokban jól vannak megvilágítva. Ekkora fénytõl a valóságban többett kellene, hogy visszaverõdjön a hangár belsõ részébe a gép mögötti részen, biztosan van erre erõsebb GI fénybeállításat, azt, ha tudod megköszönném. A középsõ képen, ahol az alak van szembõl, szinte kivehetetlenek a részletek a fejen, nincs kontrasztja, még annyi se, amennyinek illene lennie, úgy, mint az elõzõeknél. A háttér egy része meg van világítva a próbához, ami ide is verõdik mint fény. A kép alatti daru felsõ kiállásán a mapok alapvilágításnál szép élénk színûek, de itt sajnos kontrasztalan, nem tudom mitõl. Habár az alakok a bal/alsó képen látszik, hogy szépen meg van világítva. A VrayLight eléggé messze van, ahhoz, hogy a fény, ahogy távolodunk egyre jobban gyengüljön. Egy egyszerû Spot vagy bármi nem jó, mert az árnyéknak, amit majd a mellettük lévõ fa ad (nincs még a jelenetben) nyilván kissé életlennek kell lennie, mert vannak közeli jelenetek, ahol egyértelmûen látszik az életlenség. A jobb alsó képen, ahol a gép látszik a belógó emelõvel, alatta a betonon a fény gyenge, habár kint az alakok már nem bírnának el több fényt a beégés miatt. Most min kellene állítanom, hogy a fény a VrayLight-nél az árnyékokban erõsebb legyen és a kinti fénynél meg ne égjen be?
A fényekbél, ha animálom a color mapot, akkor az szerintem nem bizos, hogy szerencsés, mert amikor egy manus kisétál az árnyékból, akkor utána kéne állítanom, de aki állandóan közben kint van, akkor szemmel látható színállítást okozhat, ha erre gondoltál, ha meg nem, akkor kérlek tájékoztass ebben
elõre is köszi a segítséget.
hogy a fenében tudnak ilyen jó lámpákat csinálni? A spot beállításait lemásoltam és nekem nem olyan lett. Gondolom a modell miatt van, amibe bekerakták, hogy ilyen jó, vagy mégsem?
npeter:
Ha nekem szolna a google, abban az esetben kozolnem, hogy azon mar tul vagyok.
sorry
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.